10 Февруари, 2019 12:09 56 832 31

Опасно приложение набира популярност сред децата

  • мобилно приложение-
  • педофили

Възможността за анонимност е златен шанс за педофилите

Опасно приложение набира популярност сред децата - 1
Снимката е илюстративна

Опасно мобилно приложение набира популярност сред децата у нас, предупреждават специалисти. Вече са подадени два сигнала за посегателство срещу 14-годишни момичета. Приложението привлича потребителите с възможността да пишат помежду си, като останат анонимни, съобщава БНТ.

"Той се беше свързал анонимно с 14-годишно момиче и беше започнал да го обработва. Опитите да се открие човека общо взето удариха на камък, тъй като той даже не се беше регистрирал в приложението и е абсолютно анонимна връзката", коментира Георги Апостолов, координатор на Центъра за безопасен интернет.

Така звучи едно предотвратено престъпление. С почти щастлив край. Почти, защото заловен все пак няма.

Приложението се казва "Телоним", а създателите му го рекламират като "най-искреното място в интернет", на което можеш да пишеш всичко, без да казваш кой си и без да оставяш следи към себе си.

"Когато ти си анонимен и контактуваш с анонимен - не знаеш кой стои от другата страна. Наистина през това приложение за съжаление много педофили търсят контакт с децата", коментира Антоанета Василева от Асоциация "Родители".

А децата често са податливи на всяко показано внимание. И за това си има обяснение.

"Много деца имат нужда от изява и от разговор, който да е анонимен, защото се притесняват, че някой може да ги съди. Категорично ги съветваме да не свалят това приложение", заяви Василева.

А за анонимните опасности трябва да следят и родителите.

"Разговорът на родител с дете на тема "Какво правиш в интернет, какви приложения ползваш, кое ти е интересно" е изключително важен и ценен, коментира Апостолов.

Защото най-искреното място всъщност би трябвало да бъде вкъщи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 взвз

    238 9 Отговор
    Еми аз освен да се направя на малко момиче или момче със същото приложение да прикоткам някой педофил и да го размажа като дойде на срещата>..

    Коментиран от #4, #8, #19, #23, #27, #29

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дедо ви

    105 8 Отговор
    Гледах филм по телевизията как ислямистите от ИДИЛ се разправят с педофилите и гейовете. Ами пускат ги на свобода, ама от някой висок етаж, който може да си отлети. Беше бая шокираща гледката долу на тротоара.

    Коментиран от #25

  • 4 нервен

    64 3 Отговор

    До коментар #1 от "взвз":

    Ми в същност по този начин се деиства и в чужбина от функциониращите органи на реда
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Не мога да го намеря

    6 9 Отговор
    Как се пише изроди

    Коментиран от #12

  • 7 РАДИ ЛАНЧЕТО Е ЧОВЕК НА БОЙКО

    37 5 Отговор
    ПРОДАВА ДРОГА НА ДЕЦАТА НИ СПРЕТЕ ГО ТОЯ МИЛИОНЕР !!!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Bubbles

    66 1 Отговор
    Иииии както обикновено хората не знаем какво искаме.
    Преди ден четохме статия затова как навсякъде ни искат лични данни, как това е престъпление и ЕС се бори срещу това, а днес как едно приложение е ОПАСНО щото прелагало анонимност.
    Проблема не е в приложението уважаеми интернет контрольори.
    Проблема е в семействата и това че никой не обръща внимание на децата, а те ИСКАТ ВНИМАНИЕ, искат да им се отделя време, да се говори с тяхм да бъдат изслушвани и по-важното чувани, да им се дава нужната насока, а не само да им се крещи, да им се дават пари, разни джаджи и играчки, да се гушкат, глезят и да им се декламира колко са умни и специални.
    Защо? Защото по-този начин се постигат само две неща - Или едно крайно несигурно дете с ниско самочувствие и ОГРОМНИ комплекси и слаби нерви, или дебилче с огромно самочувствие без никакво покритие. И двата варианта са пагубни за един млад човек.
    Хубаво е родителите да си припомнят максимата за първите 7, и да ги дават на своите деца, защото това безспорно е един от най важните периоди в живота на човека.
    А приложнията са си приложения, когато човек има акъл няма как да пострада, когато обаче е несигурен и объркан или с огромното безпочвено самочувствие, проблемите идват и без аномности.
  • 11 Миро

    29 5 Отговор
    До коментар#9 Дългия
    Ами нека да дойде,ще го чакам с Ижовката 12 калибър ела и ти с два патрона ще ви отстрелям като глигани...!!!!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ъъъ

    22 2 Отговор
    Скоро, когато чиповете станат закон, това ще е най-малкия ни проблем.

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Биоробот

    8 6 Отговор

    До коментар #13 от "Ъъъ":

    Чиповете няма да станат закон, тоест задължителни. Ще ти превеждат заплата само на чипа и ще можеш да пазаруваш от магазините и от където и да било само с чип на ръката или на челото. Няма да има други начини на плащане. Пък ти ако искаш си го слагай, официално няма никой да те задължи.

    Коментиран от #20

  • 18 Сульо

    11 9 Отговор
    Тук е по тънка тактиката. Уж все за педофили говорят ( а те малките свирки си ги търсят, особенно ако са платежоспособни), а всъчност идеята е да се спре, анонимния нет, анонимноста, свободния изказ на мнения, координация скрита от власта (сакъ да не я бутне някой). Затова айде стига с вашите педофили 1 случай на 100 000 (при това не е доказан - не е ясно малката свирка дали не е намериал ссумата която и се предлага за малка и айде "педофил"), целта ви е съвсем друга но няма да мине. НАрода и технологиите срещу ммошенническата власт !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Edin

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "Биоробот":

    Вероятно имаш предвид т.н. "Белег на Звяра" от Откровението на Йоан.

    Коментиран от #21

  • 21 Един от многото

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "Edin":

    Много си прав приятел, Бог да те благослови.
    Който не е чел Библията там го пише за чипът.
  • 22 Много сте зле..

    24 2 Отговор
    Приложението е за възрастни търсещи секс контакти.. А аз бих питал това дете и родителите какво търси то там и защо влиза и се занимава с чичковци .. А сигурно тия ”деца” са пълни с порнографски снимки в телефоните си.. почти всички момиченца качват снимки по бельо надупени и на деколтетата си
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Анонимния пич

    3 1 Отговор
    Аз свалих това приложение и за сега няма проблеми
  • 25 Румяна Костова

    24 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дедо ви":

    А мюсюлманските бракове когато булката е на 9 или 11 години не са ли също форма на педофилия,само,че законна.
  • 26 Додо там където беше май има Bankova

    3 0 Отговор
    Еми то какво да се очаква от приложение към което всеки може да пише на всеки?
  • 27 Балканец

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "взвз":

    Викни ме и мене, като си уговорите среща.
  • 28 Хахаха.,.!

    2 0 Отговор
    Колко е смешно....!Вместо да се кефя на любови между обратни и коври,аз се ядосвам.....!
  • 29 хах

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "взвз":

    Първото което си помислих, е същото брат.
  • 30 ...

    2 0 Отговор
    То туй е нищо сравнение с омегле
  • 31 Търсей -> Търтей

    4 0 Отговор
    Лелеее педофилите може да са хакери. И без проблеми може да се покрият иптата и да влезнат незнам дали има сайт за детска порнография. Но ако има значи този сайт е направен от хакери и е таен. И е потвърдено. Педофилите са и хакери. Това са най опасните развратни педофили престрастени към това порно снимано от други педофили които са правили клипове на живо и са ги ъплодвали в този таен тъмен сайт в тъмния нет за педофили. Всеки педофил който е заловен трябва да изпее дали има таен сайт за детска порнография.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове