Last news in Fakti

13 Февруари, 2019 08:29 31 026 199

Посланик Макаров: Русия няма да предаде българските архиви

  • русия-
  • български архиви-
  • анатоли макаров

Документите могат да се копират

Посланик Макаров: Русия няма да предаде българските архиви - 1

Сега наблюдаваме активни опити отвън да се зачертае потенциалната възможност тръбата на "Турски поток" да се продължи по територията на България. Това казва руският посланик в София Анатолий Макаров в отговор на въпроси, поставени му във "Фейсбук", съобщава агенция "Фокус". Той реши по този начин да общува с българите по повод деня на дипломата, като вчера публикува отговорите на по-рано направените питания.

Макаров уточнява, че бъдещето на "Турски поток" зависи от това, доколко българското правителство е готово да го отстоява както пред Европейската комисия, така и пред тези, които се противопоставят на него. "Иначе от наша страна такава готовност има", добавя посланикът.

На въпрос защо България плаща най-скъпият руски газ в Европа, Анатолий Макаров отговаря, че енергийната истерия в страната е създадена изкуствено, най-вече от посредниците и заради използването на различни методологии от НСИ и "Булгаргаз". Според него ако наистина цените на газ у нас са били най-високи, то "Булгаргаз" е щяла да трупа милиони лева загуби, а вместо това, дружеството отчита печалби.

Попитан за премахването на визите за българи Анатолий Макаров посочва, че облекчаването на визовия режим ще допринесе за взаимното развитие на туризма. "Първата стъпка в тази посока е свикване на консултации по темата между външните министерства на двете страни.

Русия отдавна предлагала провеждането на такава среща, но засега не е получила отговор от българската страна", отговаря руският посланик. В друг свой отговор Анатолий Макаров отбелязва, че България е демократична държава и народът ѝ има право да определя сам своето бъдеще – чрез избори, граждански инициативи, медии.

На въпрос кога Русия ще върне българските архиви и допуска ли за нормално историята ни да е в чужда държава и да нямаме свободен достъп до тях посланикът отговаря, че тези материали са достъпни за българските архивни служби и изследователи, в това число за копиране. Той отбелязва, че "що се отнася до оригиналите, част от тях бяха връчени на България през 1949 и 1958 години по време на Съветския Съюз. Сега обаче оригиналите не могат да се предават в съответствие с Федералния закон №64 от 15 април 1998 г. "За културни ценности, преместени в резултат на Втората Световна война и намиращите се на територията на Русия", добавя Макаров, като подчертава отново, че достъп до архивите за българите е открит.

В своите отговори руският посланик заявява, че се надява по време на мандата му Владимир Путин да посети България. "Той има покана, а над конкретното съдържание работим заедно с българската страна", добавя той.

Попитан, какво прави Русия срещу фалшивите новини, разпространявани от българските медии, посланикът отговаря: "Проблемът е очевиден, дори няма смисъл да го посочваме с думи. Ако искате да знаете алтернативна гледна точка – четете нашите информационни агенции, вашите обективни медии, има такива".

И още въпроси и отговори:

Альоша Янев: Господин Посланик, защо Русия дава на ГЕРБ газов хъб Балкан?

- Ние подкрепяме стремежа на България към енергийната сигурност и в тази връзка приветстваме идеята за хъб "Балкан", чрез която България може да стане енергиен център на Югоизточна Европа. Най-важното е диверсифициране на източниците на енергийни доставки, за което много се говори в ЕС, да не накърнява националните интереси.

Явор Никифоров: Ваше Превъзходителство, възможно ли е Русия едностранно да премахне визата за българи? Много хора искат да посетят, да живеят и да работят в РФ, но визовият режим е голям проблем.

– Съгласни сме, че облекчаване на визовия режим би допринесло за взаимно развитие на туризма. Първата стъпка в тази посока е свикване на консултации по тази тема между Министерствата на външните работи на Русия и България, които ние отдавна предлагаме да проведем, обаче засега не сме получили отговор от българската страна.

Ivan Marchev: Аз бих желал да получа разяснения относно безвизовия транзит от Русия към Беларус за притежатели на билети за Европейските игри на спорта. Някои източници твърдят, че ще е разрешен престой без виза на територията на Руската федерация, но нищо конкретно от официални руски източници (като напр. продължителност на престоя). Интересува ме също така и дали всички гранични пунктове ще бъдат разрешени за безвизов транзит за притежатели на билети за игрите в Минск.

– Очаква се, че този въпрос ще бъде решен в най-скоро време.

Ивайло Симеонов: Ще има ли акция - георгиевска лентичка тази година?

- Да, ще организираме тази акция в края на април – началото на май, както винаги. Благодарим за интереса!

Ивайло Симеонов: Може ли да направите банкови сметки - български, в които, тези които имаме пари, да даряваме за определени каузи.

– Вече има такива, направени от български инициативни групи. Ето, примерно, можете да помогнете за ремонта на паметника на Съветската Армия. Сметката в левове е открита в АСЕТ БАНК: BG50IABG8098100213410.

Антонина Димитрова: И аз исках да питам за директен транспорт България-Крим без значение дали до Севастопол, Ялта, Феодосия или Гурзуф. Ако и да не е директен, то поне до Новоросийск, защото България не е признала Крим за руска територия.

– Напълно подкрепяме Вашата идея, но въпросът трябва да се решава на ниво правителства. В момента, когато българското правителство е готово за това, ние от своя страна ще направим всичко възможно директен транспорт до Крим да стане реалност.

Mladen Ivanov: Ваше Превосходительство, господин Посол! Что для Вас является самым большим сюрпризом, что больше всего удивило Вас в нашей прекрасной стране? Заранее спасибо!

– Наверное то, насколько бережно вы относитесь к истории. Каждый год к каждому памятнику Русско-турецкой войны несут цветы – мало где в нынешние времена можно встретить такое уважение к павшим героям.

Еекатерина петрова: Здравейте г. н Макаров! Благодаря за дадената възможност да зададем въпроси към Вас! Аз се интересувам от образованието в Русия. Има ли вече отпуснати бройки за безплатно обучение учебната 2019/2020г? Има ли ограничение във възрастта? Също се интересувам дали е възможно да приемете емигранти от България? Какви са условията? Благодаря предварително за отделеното време и внимание!

– Образованието в Русия е напълно реална възможност, за която няма ограничения като възраст или място на живеенето. Програмата за безплатно образование в Русия действа и тази година, квотата за България вече е получена – тя е над 220 души. Заявките се подават в сайта Russia.Study, а конкурсната комисия избира кандидати според тяхната успеваемост.

Angel Petrov: Уважаеми Г-н Посланик, във връзка с въпрос от мои близки, които нямат фейсбук, искам да попитам, какви са условията за получаване на Руско гражданство?

- Ако сте над 18 години и нямате поне един родител, който живее в Русия, за вас е достъпен общ ред на получаване на руското гражданство. Той изисква поне 5 години живеене в Русия и работа в руска компания. Повече подробности можете да научите от нашия сайт www.bulgaria.mid.ru в раздела «Консулски въпроси».

Галина Мачева: Господин Посланик, чрез вас поздравявам целият руски народ. Въпросът ми е следният: можете ли да инициирате облекчена процедура за кандидатстване и получаване на руско гражданство за българи, които години наред са живели, работили или учили в Русия?

– Ако сте работили в руска фирма и плащали данъци, тогава можете да се обърнете в Министерството на вътрешните работи на Русия за получаване на гражданство. Всички други варианти засега не се предвиждат от нашето законодателство и пак трябва да се решават на ниво Правителства.

Ynko Zaprynov: Възможно ли е да става стокообмена между двете страни ,спокойно и лесно. Много бих се радвал ако може нашите земеделци да произвеждат за Русия. Няма зеленчуци с такъв вкус никъде по света.

– Вашите зеленчуци са наистина уникални, аз много ги харесвам. Сигурен съм, че и на пазара в Русия тях би ги купували много, стига да има производители, готови да ги изнасят. Голяма пречка в тази насока остава режим на санкциите. Обаче добре знаете, че не ние бяхме инициатори на тази санкционна война.

Мария Иванова: Уважаеми господин Макаров, какво можем да направим, ние инициативните граждани за плавното, но закономерно и така желано от повечето български граждани отстраняване на вредните западните политики налагани на територията ни, което би било във взаимен интерес?

– България е демократична държава, така че народът й има право да определя сам своето бъдеще – чрез избори, граждански инициативи, медии. Така че всичко е във вашите сили и ръце!

Naum Moroz: Добър Ден. От няколко години в руските СМИ се наблюдава тенденцията България да се представя в негативен план и да се използват глаголи в адрес на България от типа на предавам, продавам и подобни. Причините затова няма да коментирам, но въпросът ми към Вас, е какво може да се направи за повишаване на имиджа на българо-руските отношения, за представянето им пред широката публика в Русия, в позитивен план? Как можем и Вие, като посланик, и ние, като симпатизанти на руската култура и руския мир, да допринесем за достигането до повече хора на позитивното в нашите отношения? Благодаря.

– Въпросът Ви е наистина важен, защото за съвременните медии е характерно да преувеличават лошото и да не забелязват доброто. Създалата се ситуация с понякога доста критично отражение на България в руската преса се решава, според мен, с последователна позиция на българското правителство, с твърдо отстояване на националните интереси – за да се разчупят появилите се стереотипи.

Георги Желев: Защо няма оферти на руски туроператори за екскурзии от България в Русия?

- Работим по този въпрос. Имаме много нови туристически насоки в Русия. Информация за тях може да бъде намерена на туристическия портал Russia.travel. Освен това по време на големи спортни събития има хубав шанс да посетите нашата страна без визи, само с билети на мероприятието. Надявам се, че тази година ще има по-голям интерес от българите към Русия.

Kaloyan Ivanov: След като много държите на българо-руската дружба защо на 24 май обидихте целия български народ, като обявихте че писмеността ви е дошла не от България, а от Македония? Също така поддържате ли тезата формулирана от Белград и Москва, че съществува "македонска" нация и език?

– Не сме се канили да обиждаме българите и не искаме да влизаме пак в празни разсъждения. Напълно признаваме българския принос за създаването на общата ни писменост, както и за цялата славянска култура. Аз вече казвах, че и моя син се казва Кирил – нали нещо значи за уважението ни към светите братя Кирил и Методий?

Кирил Стаматиев: Ще може ли да се пътува отново по жп направлението София-Москва? Благодаря!

– Засега този въпрос не стои на дневния ред. Иначе, ако има интерес във възстановяване на тази жп линия, това трябва да бъде обсъдено между ресорните институции и компании на Русия и България.

Tatiana Christy: Г-н Посланик, САЩ, чрез фондацията си Америка за България и не само, прави много благотворителни акции в страната. Русия, освен една новогодишна елха нищо не е подарила на "братушките" си. Въпросът ми е кога ще направите детски музей - в отговор на американския "Музейко", например?

– Наистина не сме дарили на вас музей, но с цената на руска кръв сме Ви дарили свобода. Иначе въпросът е интересен и мога като отговор да ви попитам за същото: а какви благотворителни каузи подкрепя България в Русия? Нека да не бъркаме опити за влияние с благотворителност.

Красимира Рангелова: И още един въпрос: На какво се дължи отливът на руски туристи (предвид данните от министър Ангелкова, че ранните записвания са намелили с 25% за тази година)?

Тази година според Министерството на туризма на България брой на руски туристи в България се е намалил с 8,3%. Основният проблем в сравнение с други насоки като Турция и Гърция са високи цени на хотели и самолетни билети, визов режим и липса на многократни туристически визи.

Мария Димитрова: Ваше превъзходителство, какво е Вашето мнение по въпроса за преодоляване на отдалечаването на двата родствено-близки славянски народа: руския и българския? Това, и за слепите е очевидно, е по вина на политиците, и руски и български. Как да се справим ние, уважаващите и обичащите се? Май само с "гол интусиазъм" не се получава! Пожелавам Ви здраве и щастие, за Вас, за семейството Ви, за руския народ!

– Благодаря Ви за добрите думи. Според мен ключът е във взаимно изучаване на нашите история и култура, в стремежа да се разбираме и да уважаваме един друг. И тук много може да свърши всеки един човек, стига да не се хваща за насажданите тези, а да мисли и да усеща сам.

Georgi Manchorov: Гн Макаров,радвам се, че имам възможност да се докосна до вас! Въпроса ми е:-Чувствате ли обичта и подкрепата на болшинството Българи към нашата по голяма сестра РУСИЯ?

– Да, много добре ги усещам, особено когато пътувам из България. Винаги ме посрещат с топлина и радушие – разбирам, че това е отношението не точно към мене, а към страната, която представям тук.

Veli Palikarov: Защо връзките (икономически, политически, социални и др. общо от всякакъв вид) ЕС - РФ въпреки взаимните интереси не могат да достигнат ниво или дори да задминат нивото на връзките ЕС - САЩ? – Това е въпросът към ЕС, въпросът на интереса.

Йоана Тодорова: Честит празник Ваше Превъзходство! Когато става въпрос за съвместни проекти на Русия и европейските държави, все по-често се използва термина "икономическа зависимост". Основателните ли са страховете и ако не са, как най-лесно могат да бъдат разсеяни?

- Всеки икономически проект, ако той наистина е такъв, се диктува от взаимен интерес на осъществяващите го страни. За «зависимостта» обикновено казват тези, които биха искали да развалят добрия диалог и сътрудничество – в името на своите политически и икономически интереси. Бих ви посъветвал да не вярвате сляпо на това, което се казва, а да преосмисляте критически думите. И тогава и страховете лесно се разсейват.

Diana Nikolova: Предвижда ли се среща между Путин и Тръмп, по въпроса за подновяване на договора за стратегическите оръжия.

– Аз като Посланик на Русия в България за такава информация нямам.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Троцки

    114 180 Отговор
    Лъже като дърт циганин. Научи български магаре.

    Коментиран от #35, #171

  • 2 ХР Ботев

    151 142 Отговор
    Върнете ни Архивите окупатори

    Коментиран от #99, #114, #121, #165

  • 3 999

    52 176 Отговор
    България е твърде незначителна за Велика Русия

    Коментиран от #4, #19, #107

  • 4 Батил

    255 10 Отговор

    До коментар #3 от "999":

    България не е незначителна, ние сами се правим да бъдем такива чрез слагачество и гъзолизничество. Сами трябва да си върнем някогашното и полагащото ни се величие, ние сме българи.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пухлер

    131 148 Отговор
    Леле какво слагачество на русофилите в България. Какъв мазен тон. Имам чувството , че направо изпитват оргазъм, докосвайки се макар и индиректно с негово превъзходителство.Ужас. Тия ще предадат България на червените боклуци още преди те да са поискали.
    Явор Никифоров ... Много хора искат да посетят, да живеят и да работят в РФ, но визовият режим е голям проблем....
    Ивайло Симеонов: Може ли да направите банкови сметки - български, в които, тези които имаме пари, да даряваме за определени каузи.
    Angel Petrov:... какви са условията за получаване на Руско гражданство?
    Angel Petrov:.... аз исках да питам за директен транспорт България-Крим.
    и още и още.
    Хора, имайте достойнство. Никой не уважава продажните подлоги.

    Коментиран от #9, #10, #43

  • 7 прост изкуфил

    70 61 Отговор
    Абе каква зависимост има от Русия.Всичко е мед и масло.Салдо с РФ 6млрд внос износ 100млн.Ама като изкуфил ще плюя по Европа нищо че повечето БВП идва благодарения на загниващия запад

    Коментиран от #85

  • 8 Стоян

    93 94 Отговор
    Ужас само една бибитка кадето не му направиха на ушанката
  • 9 Болярин

    140 77 Отговор

    До коментар #6 от "Пухлер":

    Аз пък не мога да понасям амерски и запад(нал)офилски подлоги, които директно продават и предават страната ни, във всяко едно отношение, че и придават значителна стойност на долнопробните си деяния.

    Коментиран от #18

  • 10 КГБ Териер

    39 33 Отговор

    До коментар #6 от "Пухлер":

    Гроздане много рано си се направил!
  • 11 Отечествен Фронт

    105 89 Отговор
    От както я няма руската подкрепа в България и икономиката я няма и залязваме!

    Коментиран от #17, #29

  • 12 хахаха

    100 107 Отговор
    Много ми стана смешно от зададения въпрос - Кога ще отпаднат визите, че видиш ли много българи искали да емигрират в рашата, ама не могли.
    Ей само путинолизачи са задавали въпроси. Нещастници
  • 13 Гост

    91 66 Отговор
    Ейй по-подробно интервю скоро не бях чел тук ,то не бе облизване на ....., то не бе чудо!
  • 14 ДДРОнег

    124 54 Отговор
    За Русия - наистина ни "подариха" свобода !!! Слагам го в кавички, не защото не съм благодарен, а защото това е било в техните интереси и все пак - БЛАГОДАРЯ !!!
    Относно нашата благодарност смятам, че тя се изчерпва заради съветската напаст, която наложиха на България!!!
    Относно руското отношение към България - като към васал, защо още не ни връщат архивите, след 45 години сервилничене от комунягите!!!
    Който смята, че не съм прав - моля да се обоснове !!!
    А за отношенията между нашите държави - трябва да бъдат приятелски, но да не сервилничим !!!

    Коментиран от #91, #146

  • 15 Руските свине

    104 64 Отговор
    дори не допускат българските историци до архивите а искат писмена молба точно за документа, който искат да копират. Нали разбирате че след като няма инвентаризация на откраднатите архиви не може да се направи точна заявка на дакумента, който трябва да се копира. Толкова за братското отношение на руските свине към България.

    Коментиран от #73

  • 16 Сталинка

    96 47 Отговор
    Познавам едни страстни русофилистици, които заминаха да живеят в омразните САЩ, и вече си изтеглиха и семействата на децата и внуците си там. Е те това не го разбирам. АААА сигурно защото е трудно да се сдобият с руски визи.

    Коментиран от #51

  • 17 Георги Димитров

    87 75 Отговор

    До коментар #11 от "Отечествен Фронт":

    Дружбата с Русия е нужна на България толкова много, колкото на рибата велосипед!

    Коментиран от #21

  • 18 Българин

    86 68 Отговор

    До коментар #9 от "Болярин":

    Няма по-гнусни предатели от русоидите!
  • 19 Само питам

    74 70 Отговор

    До коментар #3 от "999":

    Какво и е великото на руската кочина бе путлераст?

    Коментиран от #23

  • 20 стругар 4ти разряд

    86 43 Отговор
    Колко са ми умнички. Представяте ли си, след като хванат един крадец с къща пълна с откраднато от комшиите,той да извади и да размаха една хартийка на която пише: "Закон за културни ценности, преместени в резултат на мои дейности и намиращи се на територията на дома ми " По какво съветските мародери се отличават от немските, американските или японските ? По нищо. Ограбиха и изнасилиха Европа, и въпреки всичко са на-добрите и най-великите. Съкровището, което откри Х. Шлиман в Троя , също лежи в торбата на червените крадци в Москва. Ние какво им направихме освен да пълзим пред тях , та ни отмъкнаха архива. Сигурно някой от националните ни предатели като Георги Димитров, Вл. Заимов и др. е пикал на криво. Нищо не става от червените боклуци Все по зле стават.
  • 21 Уинстън Чърчил

    70 78 Отговор

    До коментар #17 от "Георги Димитров":

    Племе което не уважава най- близките си другари от Русия е обречено на изчезване!

    Коментиран от #25

  • 22 Илия Бешков

    80 48 Отговор
    Кой народ се е хвалил така нахално с едно православие, взето назаем, с една азбука, подарена му от българите, със социалистически атеизъм, взет от немския евреин Маркс, с поети от Абисиния и Шотландия, с художник (да речем Репин), чиято картина, изнесена от Русия, струва само разноските по превоза? Това се отнася до цялата руска живопис и не става дума за някакво майсторство, а за това, че в картината неизбежно се отразява същината на русина: лъжлив, нескромен, развратен, преднамерен. Русинът няма духовно състояние. Той писа по подражание дълго време за Бога и светия Дух, докато убеди и света, и себе си, че му липсва. Години крещя за социализъм и труд, справедливост, правда, мир и благоденствие, за световно водачество, докато убеди света, че всичко това е пълна негова липса. Русинът е въобще нуждаещ се – той няма дар и когато е дълбоко убеден, че дава – той всъщност взема, защото откъде ще вземе бездарният, за да даде?
  • 23 КГБ Териер

    28 24 Отговор

    До коментар #19 от "Само питам":

    Еми то не може да седиш в само в сламената колиба и да задаваш въпроси, от врене на време е нужна и разходка!

    Коментиран от #27

  • 24 326

    73 44 Отговор
    Вижте му благата мутра. С такава мутра Берия и останалите сатрапи са избили стотици хиляди. Мутрата му е на политкомисар пред строя. Политкомисар - империалист . Звучи зашеметяващо.
  • 25 Георги Димитров

    64 30 Отговор

    До коментар #21 от "Уинстън Чърчил":

    Уважението винаги е взаимно, руска подлого, но руснаците уважават този, що, то ги бие, а не който им се слага и им лиже задниците!

    Коментиран от #117

  • 26 смок

    62 21 Отговор
    И какво, ако няма визи? Ще се юрнем ли?
  • 27 Само питам

    53 32 Отговор

    До коментар #23 от "КГБ Териер":

    Ами защото умните русофили като теб досега не са дали смислен отговор на въпроса "защо смятате, че Русия е велика?". Да беше отговорил вместо да се правиш на интересен.
  • 28 Кремълски отрядник доносник с Москвич

    69 34 Отговор
    Дайте на Путинофилите безплатни визи и си ги взимайте че ще ви трябват за Груз 200 Директно ги пращайте да се бият за таварищ Асад против лошите Империалисти Капиталисти и Ленин да им е на помощ
  • 29 Роско

    46 34 Отговор

    До коментар #11 от "Отечествен Фронт":

    Нали четеш Мопасан. Когато някой вмирисан, лигав богат/ разбирай червен / господин осинови млада девойка - за какво я използва ? А като чета въпросите, към тая мазна руска мутра се получава, че девойчето се позамие от лигите и другите телесни течности и пита кога би могла да поиска жителство в леглото му.
  • 30 Психиатър

    68 36 Отговор
    Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение.
  • 31 Генерал де Гол

    65 30 Отговор
    "Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние. "
  • 32 Историк

    73 30 Отговор
    САЩ два пъти спасява Франция от Германия, като загиват стотици хиляди американци. Т.е. десетки пъти повече отколкото войници на руската империя за "двойното “освобождение” на България. И въпреки това Франция води абсолютно независима от САЩ политика, няма паметник на американски президенти пред техния парламент, няма 50 метров паметник на Американската армия освободителка от признателния френски народ в центъра на Париж, няма френско национално движение "Американофили", и лизането на американски задници не е вменявано като знак на благодарност към САЩ и задължение во веки веков на всеки французин.
  • 33 Братушките за нас

    61 25 Отговор
    Аксаков

    „Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, по-ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от русите!”
  • 34 Братушките за нас

    60 21 Отговор
    Татищев

    „… българите, ние трябва да се отнасяме с тях като с врагове… целта на нашите усилия трябва да бъде не „целокупна“ България, а подялбата даже на сегашното княжество между съседите му: румъни, сърби и гърци, с изключение на широката полоса по дължината на Черно море, която Русия може да остави за себе си… с България трябва да се постъпи така, както е постъпено с Полша и да бъде изтрита от лицето на земята за назидание на всички … да се знае какъв позорен и бедствен край очаква всеки славянски народ, ако дръзне да вдигне ръка на великата Русия(1890)…“.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 гошо

    54 14 Отговор
    Интересно какви ли опорно точки ще спуснат на троловете за това, че не връщат архивите "братска Русия"
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Сюлейман

    28 68 Отговор
    Българите явно много обичаха моята империя и сега затова мразят руснаците скоро отново ще обуете шалварите мили мои!

    Коментиран от #54, #58, #88

  • 39 ХР Ботев

    63 23 Отговор
    как ще ни ги върнете като винаги сте били против нас и там е документирано какви сте ги вършели
  • 40 Макаров

    34 52 Отговор
    Облизвайте краварския и не ме занимавайте продажници!
  • 41 Негово изходителство Макаров

    34 19 Отговор
    Русофили, братя разрешавам да се хванете на първо за манивелата, а вторите за Макарите ми.А аа, не върти се томбола за РФ, а не за онези помисли.Вий знайте кои.Първите са по-големите късметлии, а за вторите може и да не стигнат ...
  • 42 Демократ

    57 26 Отговор
    Няма архиви, няма истина. Иска да вярваме на руските лъжи и манипулации.
  • 43 Реалист

    45 27 Отговор

    До коментар #6 от "Пухлер":

    Не се хващай на въдиците им - защо във Фейсбук - защото 90% от въпросите поне са от ФАЛШИВИ ПРОФИЛИ, най-вероятно от самото посолство. Никакви безвизови режими няма да им отпуснем на орките. Да си пращат разбойниците ли? Чибааааа... Бойко затова им подари кьопек.
  • 44 СС вафен

    50 22 Отговор

    До коментар #37 от "Иван":

    Кротко бе. И аз съм от тоя народ. И аз мразя всичките руски и български червени мърши. Но по мразя българските червени мърши. Ония, ясно - некадърни, тъпи , алкохолизирани и могат да съществуват само с награбено. Свърши ли, тръгват да грабят на ново. Действат точно като варягите от които произхождат. Но нашите червени гниди направо ненавиждам. Това да ти текат лигите и всичко останало, когато един добре платен представител на една империалистическа, агресивна държава прави мили муцунки, преди да ти забие освободителен нож в гърба е отвратително. С тези въпроси гадните русофили загубиха много в прекия и преносния смисъл.
  • 45 Безцветно

    48 12 Отговор
    Ако можеха българите,предвид колко малък и компактен народ са,да живеят уважавайки се един друг,без да се влияят от чужди култури,без да са обърнати към миналото и замечтани в бъдещето.Да живеят на основа дългоизстраданата мъдрост,която притежават,на основа прекрасните традиции и фолклор,които имат,тогава биха били щастливи,биха били себе си и всеки би им завидял.

    Коментиран от #59

  • 46 Sturmgewehr stg 44

    50 17 Отговор
    Много неудобни или направо неприятни истини за руснаците ще лъснат, ако КГБ шниците ни върнат архивите!
  • 47 бсп

    52 18 Отговор
    Не знам колко много е хубава русия и ссср, но знам още много от преди 89г който можеше да избяга на Запад или в САЩ бягаше и никой не се е върнал от там никога!!!!Така направи и сина на нашата лидерка на бкп Нинова, отиде да учи в САЩ, вече и работи там и доколкото знам момчето и няма абсолютно никакви намерения да отива дори и на почивка в русия!!!!!!
  • 48 Джентълменът русофил

    18 29 Отговор
    Колко много топлина има в това народно имтервю към руският посланик. Докато го четях на няколко пъти усетих буца в гърлото си и чувства като носталгия и тъга едновременно примесени със щастие. Браво. Това е то народната любов.

    Коментиран от #96, #181

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 РЕЧТА НА АДОЛФ ХИТЛЕР ОТ 4 МАЙ 1941 Г

    44 10 Отговор
    На 4 май 1941 г. в Германския Райхстаг водачът на Третият райх най-тържествено оповестява, че Германия е изпълнила своя дълг към бойните си съюзници от Първата световна война България и Унгария, които са ограбени от съседите си на Парижката мирна конференция през 1919 г.Само два месеца след включването на България в Тристранния пакт страната ни има възможност да си върне част от заграбените с Ньойския договор през 1919 г. български територии от Сърбия и Гърция.
  • 51 Джентълменът русофил

    23 35 Отговор

    До коментар #16 от "Сталинка":

    Просто заплатите в САЩ са по-високи. А знаете ли аз какво забелязвам гужа сталинке: че колкото по на запад отива човек, толкова по-силно залюбва изтока, и толкова по-силна става носталгията по соца. Ха сега да те видим сталинке гербава-калинке, ще се сетиш ли защо?

    Коментиран от #69

  • 52 Безцветно

    48 10 Отговор
    Може да отидете в Русия или Америка,но там няма да има прекрасната Родопа планина,величествената Стара планина,топлото Черно море и още и още,на един хвърлей расзтояние от домът ти.Няма да можеш да си налееш кристално чиста вода след всеки завой по пътя ти.Няма да можеш да преспиш във всяко село,да поговориш на един от най-древните езици и още,и още...

    Коментиран от #55, #68

  • 53 Пеньо

    44 13 Отговор
    " Georgi Manchorov: Гн Макаров,радвам се, че имам възможност да се докосна до вас!"
    Тоя изби рибата! Въплъщение на слагачеството и духовната нищета!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ГаГаГа

    23 17 Отговор

    До коментар #52 от "Безцветно":

    Голема носталгия ме гони за БГ:Няма ги разбитите третоари и паркирали коли върху тях.Нама ги осеяните с дупки пътища.Няма ги крадливите политици и цигани.Няма ги мизерните заплати.Няма го замърсения въздух.........................и т.н

    Коментиран от #60, #62

  • 56 Българин

    41 16 Отговор
    Страшен автогол. Досега за тия архиви знаеха само историците и много малка част от хората. Сега вече всички ще чуят как руснаците са ги откраднали и не искат да ги върнат. А иначе ще знам, че България се е освободила от руския рак, когато всички паметници на съветската армия се премахнат и Александър Невски получи пак българско име.
  • 57 Железен

    45 16 Отговор
    Мазен руски мужик. През 1944 руската армия е окупационна за България и този паметник няма място в центъра на София, а този призовава за ремонт. Този паметник трябва да бъде махнат от центъра и на негово място да сложим величествен паметник на създателя на България.
  • 58 Българин

    33 15 Отговор

    До коментар #38 от "Сюлейман":

    Руските подлоги обичате да пишете под турски имена, без да съзнавате, че сте руските еничари!
  • 59 Джентълменът русофил

    16 31 Отговор

    До коментар #45 от "Безцветно":

    Няма как да не се влияем от чужди култури. Елсте във Великобритания да видите каква мания има по американците и всичко американско. Те са ди два братски народа, както и ние с Русия. Светът е едно голямо семейство.

    Коментиран от #64, #198

  • 60 Безцветно

    26 12 Отговор

    До коментар #55 от "ГаГаГа":

    Разбитите тротоари...мога да живея и без тях-не се сравнявам с други.Паркирали коли по тях-аз не паркирам,карам колело в града.Циганите-ако им давахте личен пример вместо агресия и те щяха да са други.Ако има проблем с циганите, то е защото българите калпаво си правят нещата.Аз с циганите проблеми нямам.Политиците навсякъде крадат.Виждаш ли,всичко е резултат от мирогледа.Но щом Ви харесва играта на омраза,на зелени,бембени и т.н.,играйте
  • 61 Франц Кафка

    17 13 Отговор
    Забравете , архивите отдавна са унищожени ..

    А това което е останало , не представлява голям интерес ..
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ОКУПАТОРИ НА БГ

    38 12 Отговор
    В брой № 2 на Държавен вестник от 10. 01. 1884 г. е публикуван следният Указ № 1144. "Ний Александър І С Божията милост и народна воля княз на българите Провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърдяваме следующата КОНВЕНЦИЯ за изплащане от България на Русия разноските по окупацията на Княжеството от Руските Импер. Войски, съгласно с определението на Берлинский договор". В пълния текст се описват размера и сроковете за заплащането, където "безкористната" помощ е определена на 10 680 250 книжни рубли и 43 копейки, което по онова време се равнява на 32,5 тона злато. НА #КОЙ НЕ МУ Е ЯСНО, ЧЕ РУСИЯ Е ОКУПАТОР?
  • 64 Само питам

    37 16 Отговор

    До коментар #59 от "Джентълменът русофил":

    Какво ни е братското с руския народ? Стига сте повтаряли стари мантри за някаква си братство. Руснаците нямат братя, те искат да имат роби и слуги. Видяхме какво направиха в Украйна с най-близкия си народ.
  • 65 Иван

    39 11 Отговор
    От русофил май накрая ще ме превърнат в мразещ Русия човек! Никакви федерални закони не могат да попречат на връщането на заграбените български архиви след ВСВ, винаги е възможно да се приеме поправка на закона, с което се казва "Да, ето едно изключение за българските ни приятели!". Правят гаф след гаф по отношение на България, независимо, че става дума за относително маловажни въпроси, но пък и много по-големи и влиятелни страни и толкова не са направили - то азбуката, то българското културно влияние, то спасяването на евреите, архивите и т.н. Така приятелски страни не се държат. Мога само да си пожелая нашата страна и държавност да започне най-накрая да се развива така бързо икономически и политически, че да влезем в редиците на първите 30 икономически най-развити държави, да не зависим въобще от някакви руски или други продажници и българският глас да започне да тежи в световен план.
  • 66 Р Ралин

    39 14 Отговор
    Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
    Помниш ли кагда пришол със танка?
    Беше млад, но се държеше мъжки.
    Зарази семейството ми с въшки…

    Взе на мама златните пендари
    и дори галошите ми стари.
    Помниш ли, как кушаше картошки?
    Наконец забърса три кокошки.

    После си преспал със какa Сия
    и изпил си всичката ракия.
    А след време чухме и мълвата,
    че си гръмнал тате във главата!

    Длъжен бях да те обичам, Ваня.
    Даже кръстих дъщеря си Маня.
    Залъкът си давахме насила
    на Русия – тая дива сила.

    После цели девет петилетки
    грабихте уран и руди редки.
    Грабихте и жито, папироси…
    Зарад тебе ходим голи-боси!

    Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
    Ние всички хранехме танкиста.
    А пък ти ни пазеше със танка
    и ни взе последната луканка…

    Пазеше и немците, и чехите.
    Ние тук възпявахме успехите.
    С паметник стърчиш ни на главата
    и скверниш небето и земята.
  • 67 Боряшник

    33 13 Отговор
    Де да бяха само архивите, а те с техните нашенски слуги избиха цвета на нацията, и натикаха по затвори и Гулаци инакомислещите,. Децата на ген Вазов, героя от Дойран вкарани в затвори, на ген Колев даже помен не разрешава ха да се прави, за да смажат националната ни гордост и достойнство, всички пленени бойни Знамена от българската армия са прибрани от ОКУПАТОРИТЕ 1944г да се хвалят с тях. Добре са си свършили работата, я колко нашенски гъзолизци се народили. (кога щели да махат визите, че видиш ли сме се юрнали на там).
  • 68 Иво

    14 8 Отговор

    До коментар #52 от "Безцветно":

    Бих искал да те допълня- или по- точно, да спомена това, което /дано не умишлено/ пропускаш ! А то е : КАКВО виждам, като съм си тук?! Да го пиша ли, или ще се досетиш и сам?! Кажи, мога да подготвя списъка с нещата, които виждам аз тук, и заради които хората бягат. А този списък е доста голям, повярвай ми! Става и кратък за по- досетливите - а той е ДС/КГБ и всичките производни от тях.
  • 69 гост

    22 8 Отговор

    До коментар #51 от "Джентълменът русофил":

    Не,не си добре! Истина ти казвам!Никаква носталгия по соца няма ,има носталгия по младостта!

    Коментиран от #70, #94

  • 70 Българин

    23 7 Отговор

    До коментар #69 от "гост":

    При повечето наистина е носталгия по младостта, но има и доста партийци/военни, които са ползвали привилегии за предателството си като слугуват на Русия, били са по-добре от 99% от другите и затова сега им е мъчно за онова време.

    Коментиран от #75

  • 71 Бай Благой

    29 7 Отговор
    България има и злато и архиви във "великата Русия".
    Левски го е казал : 'Тоз който ни освободи, той ще ни и пороби" - абсолютна истина.
  • 72 Историк

    35 4 Отговор
    Писмо от Г. Димитров до Сталин, 22 септември 1944 година, относно поведението на Червената армия в България.

    “На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни червено-армейски военнослужещи:

    1. Произволно се вземат от местното население, работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти, и без съответното оформяне, на иззетия добитък и хранителни продукти;
    2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства, и смазочни масла и материали. Това води до проваляне на есенната сеитба.
    3. Някои военнослужещи в пияно състояние влизат нощем по домовете на хората в градовете и селата с цел грабеж, а и в някои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им. Така например в село Дивдядово, Шуменска околия тогава, а сега Шуменска област. Наред с другите хора, е и убит, и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голям смут сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване”.
  • 73 Рашка с чашка

    27 6 Отговор

    До коментар #15 от "Руските свине":

    Естествено е да не ни допускат да се ровим свободно в архива, нали ще лъснат простотиите които са извършени от тях спрямо България. Преди години публикуваха книга на руски историк, Авантюри на руския царизъм на Балканите, от там става ясно че те са работили активно по предизвикването на Междусъюзническата война. Силни и независими държави на Балканите не са им влизали в сметката.
  • 74 лицемери

    25 4 Отговор
    От Маймун бонбон взимал ли си също е и с Русия Българските Архиви
  • 75 Джентълменът русофил

    11 25 Отговор

    До коментар #70 от "Българин":

    Не бе хора, не разбирате. Всички ние, цялата източна европа беше измамена и открадната от запада. А запада до 2007 година не е сложил тухла върху тухла в България. Сега всички принадлежите към запада.... и политиците ви, и историята ни, и пазарите, и вие самите вече променята ценностите си. Това е чиста кражба. Запада краде душите ни. След трийсетина години и вие ще бъдете с роботизирани съзнания като англичаните и ще се усмихвате глуповато на някакви глупости, защото ценностната ви система това повелява. Например немога да разбера това прехласаване в Англия по животните. Да речем виждате просяк с кученце. И като почнат да се прехласват случайните минувачи по кученцето, пък го прегръщат, пък го целуват по устата, говорят с просяка за кучето, а към него лично нямат никакво отношение и ако не е кученцето дори няма да го забележат.
    Това е лудост, пълна лудост. Да не говорим, че живота и съзнанието им са изпълнени с ограничения. Всичко на запад е правила и ограничения, които са толкова много и всевъзможни, че неизменно роботизират съзнанието ви. В общи линии ще сте една идея повече робот и една идея по-далеко от природата и от Бог. Но има много време дотогава, дай Боже нещо да се промени и България да излезе от компютърната програма промиваща мозъци, наречена евросъюз. Не ме разбирайте погрешно, аз не слагам клеймо на прогреса, но когато прогреса е дотолкова еволюирал, че оживява под формата на изкуствен интелект, и се опитва да влияе на съзнанието ми, това

    Коментиран от #76, #104

  • 76 Кремълски отрядник доносник с Москвич

    23 7 Отговор

    До коментар #75 от "Джентълменът русофил":

    Нещо си се объркал пич В Русия няма Джентълмени има таварищи Пак гледате да се направите на западняци

    Коментиран от #86

  • 77 Макс Вълчев

    7 18 Отговор
    Добре и похвално е, че от време на време пускате такива актуални материали,с които давате възможност на "културните, образовани и умни"улични помиярчета със своите "изящни и възпитани"коментари да се почувстват и те хора и някои да ги забележи!
  • 78 Ватници

    27 6 Отговор
    А БОЙНИТЕ ЗНАМЕНА И ТЯХ ЛИ ДА ПРЕКОПИРАМЕ? НАГЛА АЗИАТСКА СГАН.
  • 79 Джентълменът русофил

    5 20 Отговор
    Не ме разбирайте погрешно, аз не слагам клеймо на прогреса, но когато прогреса е дотолкова еволюирал, че оживява под формата на изкуствен интелект, и се опитва да влияе на съзнанието ми, това се нарича програмиране на съзнанието от нещо, което дори не е жива материя, а е създадено уж за да служи на човека. Излиза, че докато ние променяме заобикалящата ни среда, тя променя нас.
  • 80 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    13 18 Отговор
    На въпрос защо България плаща най-скъпият руски газ в Европа, Анатолий Макаров отговаря, че енергийната истерия в страната е създадена изкуствено, най-вече от посредниците и заради използването на различни методологии от НСИ и "Булгаргаз". Според него ако наистина цените на газ у нас са били най-високи, то "Булгаргаз" е щяла да трупа милиони лева загуби, а вместо това, дружеството отчита печалби.😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂още шарете по съветските паметници и ше получите наи скъпия гас в света тва е простия отговор

    Коментиран от #84

  • 81 нагли

    23 7 Отговор
    Върнете ни Архивите Те са си Наши Вие ги окрадохте по време на окупацията на България
  • 82 И. Милетиев

    19 7 Отговор
    Не ни трябва нищо руско, да си взимат трабата и газа и да ги натикат на путин, в пърдялника!
  • 83 Гост 2

    20 4 Отговор
    "Който ни освободи , той ще ни пороби"
    Точно за това е велик Васил Левски.
    По делата ще ги познаете.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Жечо

    10 20 Отговор

    До коментар #7 от "прост изкуфил":

    БВП на България не идва то Западния загниващ свят!
    Ние си го заработваме, нищо дарома Запада не дава!
    Ние стигнахме това мизерно съществуване защо те ни съветваха да унищожим всичко и реално станахме безплатна работна ръка за тях!
    А да поясня всяка година внасяме 2 милиарда лева в бюджета на ЕС , и още допълнително за да подкрепяме финансовата стабилност на ЕС и на еврото!

    Над 1 милион българи са в ЕС, тук обичени, тук възпитани това ако не е подарък какво е?

    Коментиран от #87, #95

  • 86 Джентълменът русофил

    4 24 Отговор

    До коментар #76 от "Кремълски отрядник доносник с Москвич":

    :) Това не е вярно. Джентълмени има навсвкъде по света, а на Изток останаха истинските джентълмени. Най-елегантната мода също идва от Изток. Например така модерните каскети в Англия, които се носят под път и над път откъде мисли в, че идват? Кой друг би могъл да е внесъл тази мода в Англия, ако не руснаците, а защо не и лично Ленин и Троцки?

    Коментиран от #93, #98, #197

  • 87 Бау

    24 4 Отговор

    До коментар #85 от "Жечо":

    През октомври 1989 Николай Рижков, премиерът на СССР, обяви официално – край на преводната рубла. Всички плащания в СИВ вече с долари по световни цени. Край на евтиния петрол, край на СИВ, край на социалистическата система, кой откъдето е.....След това СССР ни изрита с мощен шут от международното разделение на труда, което той самият бе създал. Това е все едно да те изхвърлят от къщата през зимата по гащета. Скоро след 10 ноември Москва наложи на българските стоки най-високите възможни мита, по-високи от митата за Турция, Гърция, Югославия. Така в рамките на година-две българският износ на промишлени стоки рухна.
  • 88 Михал

    17 2 Отговор

    До коментар #38 от "Сюлейман":

    Шалварите ги нахлузват тъпанарите!Само тъпак със средновековно мислене може да подражава на шалваристите!
  • 89 Кочината русия е на дъното !!!!

    29 5 Отговор
    45 години руски пиян и прост ботуш ни мачкаше и пак продажните рубладжии иската кочината марш за сибир продажници България е на българите
  • 90 Шаран БГ

    6 19 Отговор
    Навярно имате основание да ругаете Русия за откраднати ценности от най-различен вид. Защо не упоменете откраднатото от Англия, Франция, Италия и САЩ от целия свят ? Победителите, завоевателите, силните винаги крадат от победените, завоюваните, слабите. Вземат си го като полагаемо..... Нашите първоармейци, след като почти 30000 от тях полагат кости в полята на Унгария,в края на Втората война, не мъкнат ли като ненормални на връщане петромаксови лампи и ковашки наковални ? Това обикновените войници.... И колкото се отива по-нагоре - и кражбите стават по -големи и на по-големи ценности с по-големи стойности . Много точни са коментар № 15 "Руските свини"и № 16 на " Сталинка" !!

    Коментиран от #100

  • 91 Тити

    7 14 Отговор

    До коментар #14 от "ДДРОнег":

    Същото се отнася за САЩ И ЕС,, СЕРВИЛНИЧАТ ПО СЪЩИЯ НАЧИН НАШИТЕ УПРАВНИЦИ, НАЧЕЛО СЪС СЕГАШНИЯ ПРЕМИЕР!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 гучи ленин троцки версаче

    23 2 Отговор

    До коментар #86 от "Джентълменът русофил":

    тука вече ме разстреля право в сърцето Ленин и Троцки модни икони От тях тръгнала модата на Английските Джентълмени И ЕДИН СЪВЕТ ОТ МЕН БЪРЗО ПРИ ЛИЧНИЯ ТОЙ ЗНАЕ КЪДЕ ДА ТЕ ПРАТИ
  • 94 Московский комсомолец

    12 2 Отговор

    До коментар #69 от "гост":

    "Нямаше още никакви хора пред кафенето Кристал, късите рокли бяха на мода, Емил Димитров току що бе пропял- Арлекино, Арлекино....". "Жалба за младост"....
  • 95 onq s konq

    22 5 Отговор

    До коментар #85 от "Жечо":

    Прочел си в нета че БГ плаща вноска към ЕС около 950 МЛН ЕВРО годишно,прочел си И че БГ получава от ЕС под формата на Еврофондове около 4 МИЛИАРДА ЕВРО пак годищно,но ...ВТОРОТО НЕ ГО СПОМЕНАВАШ?!Твърдиш че 1 млн Българи "обичани и възпитани" в България работят на запад,което характеризираш като наш "подарък" към ЕС и САЩ,но не обясняваш ЗАЩО ТИЯ ХОРА НЕ СА СЕ ОРИЕНТИРАЛИ КЪМ "ПО-ДОБРОТО МЯСТО"-РУСИЯ?Третата ти опорна точка е,че ЕС не ни определя/за разлика от Русия или който и да е друг/ националния БВП, а ние си го ЗАРАБОТВАМЕ С ТРУД.Е така е,ама...Ако НЕ БЕШЕ БЕЗМИТНАТА НИ ТЪРГОВИЯ С ЕС/КАКВАТО ЕКСТРА НИ ПРЕДОСТАВЯ ЧЛЕНСТВОТО/КАК ЩЯХМЕ ДА ИМ ПРОДАДЕМ КАКВОТО И ДА Е?!Чувал си за "Хибридна политика" товарищ,ама тя не се прави с "премълчаване" на неудобни факти,а по съвсем друг начин!Затова и си УВОЛНЕН "ПО НЕПРИГОДНОСТ":)

    Коментиран от #140

  • 96 Българин

    23 7 Отговор

    До коментар #48 от "Джентълменът русофил":

    Не е народна любов бе ушанке миризлива, това са руски подлоги от най мръсните. Русия е враг на България!

    Коментиран от #102

  • 97 Бах ххххххх

    16 2 Отговор
    Е кво правят там нашите архиви???????.
    Пак ли ни управляват дистационно???
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Българин

    28 6 Отговор

    До коментар #90 от "Шаран БГ":

    Знаем, че в Америка бият негрите, бе путлераст. Защо я защитаваш мръсната руска кочина и плюеш по българските войници, безроднико? И още нещо, чул съм американски посланик да говори на български, английски, френски, испански, чешки, германски. Руски досега не си е изкълчил езика да проговори на български. Защо? Защото са дебили, които не могат да го научат или защото самочувствието им на по-висша господарска нация не им позволява?
  • 101 Българин

    23 4 Отговор

    До коментар #99 от "Руски":

    Руската подметка е най-мръсната и безродна в целия свят. Никога не сме обявява и война на Русия бе неграмотен лъжецо. Да 5 септември 1944 година поддържаме дипломатически отношения с руската кочина и кожата предлагаме примирие с Великобритания и САЩ, с които сме във война Русия ни напада.

    Коментиран от #106

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Българин

    20 5 Отговор

    До коментар #102 от "селянин 1":

    Поне 100 пъти съм ти писал, че не е мръсната руска подлога тази, която ще определя кой е българин и кой не е! Гледай си великата кочина и евразийските примати и си трай.
  • 106 селянин 1

    8 21 Отговор

    До коментар #101 от "Българин":

    А,бе шмекер лъжлив,до 09.09.1944 год.Б-Я,на коя страна беше..до гестапо и Хитлер,после Сталин виновен,що обявил война на Б-Я..ако не беше,,дедо Иван,,немаше да има съединение..щеше и днеска да си резняк,ама може и да си некой мелез..демек джендър.

    Коментиран от #109, #111, #132

  • 107 Всички подлоги

    20 6 Отговор

    До коментар #3 от "999":

    на рАЗИЯ - ЧЕМАДАН-ВАКЗАЛ-маЦkва. А тоя спиртосан екземпляр що още не е персона нон грата?????
  • 108 До Руски

    19 2 Отговор

    До коментар #99 от "Руски":

    Руски, България никога не е обявявала война на СССР/Русия. Тъкмо обратното. Русия ПСВ обявява война на БГ, а СССР през ВСВ прави същото. През ПСВ, БГ генерал Колев разбива руските войски в Добруджа. Но през септември 1944 в БГ няма воля за съпротива и те ни окупират.
  • 109 До селянин 1

    23 2 Отговор

    До коментар #106 от "селянин 1":

    Лъжа. Руската империя е била против съединението. Затова изтеглят руските офицери и подкукоросват сръбският крал Милан да нападне България.
  • 110 jforfk

    15 5 Отговор

    До коментар #99 от "Руски":

    България на никого не е обявявала война. Актовете на НС от 13.12.1941 година са ОТГОВОР на решението на Канада, Н. Зеландия и Австралия от 7.12.1941 и на Англия и САЩ от 12.12.1941 година. Аз все смятам че първо е бил 12.12.1941, а ПОСЛЕ 13.12.1941 година. Освен това нямам сведения българската авиация да е бомбардирала Уелингтън, Канбера, Отава, Вашингтон или Лондон, но кой знае защо все се забравя, че нито една тоталитарна бомба не е паднала над София, а само демократични. Нещо повече. Паметната плоча на хауптман Герхард Венгел, загинал защитавайки Сфия, е махната още първата нощ от влюбени в дружбата ни със САЩ и Англия /после все пак е възстановена/, но си имаме плоча на американските пилоти загинали БОМБОРДИРАЙКИ София. И НЕЯ не я махнаха.
  • 111 Московский комсомолец

    18 2 Отговор

    До коментар #106 от "селянин 1":

    Прочети Като спогодба и виж кой какво дава на Царство България, без пушка да пукне и тогава тракай глупости колхозник!
  • 112 Московский комсомолец

    7 2 Отговор
    Като- крайовската спогодба!
  • 113 Еленко Ножков

    18 5 Отговор
    Връщайте архивите другари мародери и окупатори.
  • 114 анализатор

    4 14 Отговор

    До коментар #2 от "ХР Ботев":

    И за какво са ти архивите? На Япония островите не дават той за архив плаче
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Фгмк

    7 15 Отговор
    А защо ГЕРБ не поискат държавата да си върне златото от Лондон
  • 117 Тпй

    6 19 Отговор

    До коментар #25 от "Георги Димитров":

    Само не разбрах кой ги бие руснаците. Щото историята знае за бити шведи, поляци, французи, турци и германци от руснаци.
    Та кой ги е побеждавал?
    Или има някаква друга история?

    Коментиран от #118, #124

  • 118 Московский комсомолец

    13 4 Отговор

    До коментар #117 от "Тпй":

    5 руско- турски войни! Като само едната завършва с частичен успех!

    Коментиран от #127

  • 119 Московский комсомолец

    16 2 Отговор
    П.п. студената война за тях завърши с пълен икономически разгром и банкрут!
  • 120 Чафут

    3 18 Отговор
    малее западналите чуждопоклонници можете ли да осъзнаете колко сте жалки бугаропитеци:)
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Московский комсомолец

    11 2 Отговор

    До коментар #122 от "Еl comandante":

    Да ти се връща тъпкано команданте!
  • 124 Московский комсомолец

    14 3 Отговор

    До коментар #117 от "Тпй":

    Я ми кажи, защо Александър Невски приема исляма?

    Коментиран от #125, #126

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Тпй

    3 13 Отговор

    До коментар #124 от "Московский комсомолец":

    Никъде не съм чел, че приема исляма. Дай информация.

    Коментиран от #135, #147

  • 127 Тпй

    3 16 Отговор

    До коментар #118 от "Московский комсомолец":

    Явно дарбата ти е само да плюеш против Русия и да пишеш измишльотини.
    Войните са 14 и обхващат период от 349 год. Лесно проверимо.

    Коментиран от #136

  • 128 Шаран БГ

    4 13 Отговор
    На коментар № 100 "Българин" Колкото са защитавани този или онзи с коментарии №№ 15 и 16 , толкова и аз защитавам този или онзи ! Но моля Ви , кажете ми кой завоевател не е след "победата "си не е крадец и бандит ??? И кое не е истина в № 90. Или Вие като почнете да ругаете- просто нямате спиране , защото сте "Българин" ??

    Коментиран от #129

  • 129 Българин

    15 4 Отговор

    До коментар #128 от "Шаран БГ":

    Защитаваш руската мръсна кочина и плюеш по българските войници. Не се обяснява ами се засрами. Ако можеш разбира се.
  • 130 Българин

    14 3 Отговор

    До коментар #115 от "агент08":

    Описал си много точно русофилите а не българите!

    Коментиран от #131

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 ПЕНКО

    2 12 Отговор
    ЧЕ НА КОГО ДА ГИ ПРЕДАДЕ ...НА "ТОНИ -ПЛЮНКАТА -ВЪЗНЕСЪЛ СЕ ДО АНТОНИЙ ХРАЧКАТА "- ПО МЪРТЪВ ЕКРАН "ЕВРОПА" - С ПУЛЬО ВДИГОВЕЖДОВ ЧЪПКОНОСОВ ?????
  • 135 Московский комсомолец

    12 3 Отговор

    До коментар #126 от "Тпй":

    В България повече от 100 години Църквата мълчи гузно, че най-големият храм носи името на масов убиец и мъчител, който завършва живота си като мюсюлманин, приемайки вярата на господарите си от Златната орда.

    Преди смъртта си през 1263 г. приема исляма в столицата на монголите, тъй като новият хан на Златната орда, Берке, е първият хан-мюсюлманин, а Невски бил гъвкав политик. Това разкрива Олег Чеславски в свое изследване, което в България е почти непознато.
  • 136 Московский комсомолец

    15 4 Отговор

    До коментар #127 от "Тпй":

    Руснака е по- долен и от краставо куче! Дай му да се напиваш, краде, изнасилва и убива! Там е цар!

    Коментиран от #137

  • 137 gnom

    2 13 Отговор

    До коментар #136 от "Московский комсомолец":

    Объркал си се брато! Явно си искал да го напишеш за Хамериканците и си са омотал!

    Коментиран от #141

  • 138 Djoko

    6 7 Отговор
    Докато има русофили и американофили българи, докато болшинството затъпял български народ се чеше по интимните части пред телевизора и вярва на всичко казано, дотогава ще сме на това положение, мисля си че вече е късно.Аз пътувам по света и винаги 90% от срещаните руснаци,се радват и намираме общ език,когато кажа че съм българин, видял съм немалко добрини от руснаци, украинци, литовци и други източници народи, въобще във всички народи има нещо което е добро и съответно и черни овци,на мен лично много ми допадат руснаците, обаче ако застрашат със нещо Родината ми и семейството,то съм първи с автомата, същото се отнася и за ЗАПАДА, България над всичко

    Коментиран от #142

  • 139 Консерватор

    13 5 Отговор
    Русия винаги се е държала със своите бивши марионетки повелително, високомерно и назидателно, а геополитическите им интереси са ни вменявани като освобождение, велика икономическа помощ, за което и до днес очакват почести и благодарности.
    САЩ с приятелителите си не се държат така.
  • 140 Готин ама не съвсем

    9 11 Отговор

    До коментар #95 от "onq s konq":

    Личи си колко си прост!
    Ако имахме безмитна търговия с Русия, дали стокооборота нямаше да е по-голям, от този с Еврогейския съюз? Дали западните фирми не ни изместиха съвсем съзнателно от руския пазар, за да заемат те местата ни и да печелят многократно? Защото руският пазар е безкраен, ние нямахме конкуренция там и стоките ни бяха добре представени и познати на крайният потребител! И резултатът е съборени предприятия и нарязани на скрап, обезлюдени региони, съсипана икономика, сменен етнически състав! А тези 2 милиона емигрирали от България, са наливане на над 2 трилиона в Еврогейската икономика и жалките 4-5 милиарда давани ни на нас, са си жива подигравка, а и целта е да се поддържа все още някакво съществуване в България, за да могат всяка година, готови , обучени и млади кадри 50 хиляди годишно, да отиват в Западна Европа и да работят и създават блага за тях, а не за България.

    Коментиран от #185

  • 141 Московский комсомолец

    13 4 Отговор

    До коментар #137 от "gnom":

    Цъ, имал съм вземане- даване с руското племе, знам що за стока са!
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 231

    14 4 Отговор
    Русопитеците няма да се изморят да говорят глупости - за "братските ни народи", въпреки, че е напълно безмислено. Много ми е интересно от кого е освободил руснаците Цар Александър II за да го наричат Цар освободител.?
  • 146 реалист

    6 11 Отговор

    До коментар #14 от "ДДРОнег":

    Аз мисля, че не си прав. Би трябвало да ни ги върнат, но доказали ли сме че сме достойни за това? Май не.
    В последно време историята ни се подменя целенасочено. Не се изучава така, както би трябвало. Вместо това учебните програми са наблъскани с какви ли не западни глупости. И това си го причиняваме самите ние /под чужд диктат естествено/. Каква е тогава гаранцията, че ако ни върнат архивите, те няма да изчезнат, изгорят или бъдат подменени според нечии недобросъвестни спрямо народа ни интереси. Както знаете в нашата страна в днешно време всичко е възможно. Така поне се знае че архивът ни някъде съществува и е запазен в оригиналния си вид. Нещо подобно като валутния резерв на Германия в САЩ /можеш да го снимаш, но не можеш да си го вземеш. И естествено снимането само със специална молба, така е по целия свят/. Май рашките ни пазят от самите нас. Явно нихилизмът ни е присъщ, след като сами си отричаме и видоизменяме историята. И изглежда, че през последните 70 - 80 години, предпочитаме да лижем чужди задници, вместо да вървим по собствения си път. Така, че според мен трябва първо да докажем че сме достойни да ни го върнат.
  • 147 Гост

    4 9 Отговор

    До коментар #126 от "Тпй":

    Защо ти е информация вярваи му тои е живял по това време
  • 148 Московский комсомолец

    11 1 Отговор
    Царь Освободител освободи крепостните роби!
  • 149 Хр Ботев

    12 1 Отговор
    Как така няма да го върнат че той си е наш Това си е пладнешки грабеж

    Коментиран от #150

  • 150 Московский комсомолец

    12 2 Отговор

    До коментар #149 от "Хр Ботев":

    Че те москалията, кога не са грабили и плячкосвали?

    Коментиран от #160

  • 151 Майкъл джексън

    11 0 Отговор
    Да откраднем на Ленин Каскета и да искаме да ги чейнчим
  • 152 1944

    12 4 Отговор
    забележителен савецки идиот. аристократ с работническо-селски произход. самагон във вените, разреден с малко кръв. умен и красив като парче камък за руски паметник.
  • 153 русская сволочь

    11 3 Отговор
    Мародери!!!
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 бсп

    10 2 Отговор
    Като руссиянина няма втора тъй западнала в целия свят бекапдер@асти кръвопийци жадни за кръв, власт, власт, много власт и само пари, пари, пари, пари, пари!!!Нека др.нинова да вземете момченцето си и да го прати в москва да работи за рубли, рубли, рубли, рубли, само рубли, много рубли!!!😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
  • 156 Московский комсомолец

    8 0 Отговор

    До коментар #154 от "Еl comandante":

    Команданте, ти изпрати ли си децата в Норилск, Чита, Магнитогорск или Нижний Новгород? Или ти си амбриаж и не можеш да имаш деца?

    Коментиран от #158

  • 157 Иванов

    10 1 Отговор
    Паметникът на Съветската армия трябва да бъде разрушен, а камънаците върнати на руското посолство и лично на Макаров!!! По главата.
  • 158 бсп

    7 0 Отговор

    До коментар #156 от "Московский комсомолец":

    Навремето мислехме, че арабите са фанатици, но впоследствие излиза, че руснака е най-големия фанатик щото си мисли, че живее в държава!Също тогава когато руски кораб влиза в Босфора на път към Средиземно море, помпулита - "'първи помощник капитан"' заключва телевизора, екипажа на кораба да не гледа ""западна пропаганда"" и ""лоша телевизия""!!!Това беше ссср - русия, и сега са си с промити мозъци!!!

    Коментиран от #162

  • 159 Гнусня Руссня

    9 1 Отговор
    Когато в София променят имената на улици като - Московска, Гурко, Граф Игнатиев, тогава България ще започне " прехода.!!!
  • 160 Гнусня Руссня

    7 1 Отговор

    До коментар #150 от "Московский комсомолец":

    В България са грабили от обикновените хора, като пълни мародери. Мои близки са ми разказвали за " братушките"
  • 161 Petko

    9 1 Отговор
    Освободиха България заради златото на Вълчан войвода. Войната е била предварително платена. А след това тези ни върнаха в бронзовата епоха. Колкото по-далеч от Русия толкова по-добре. Всяка държава, която е била с Русия след това не може да се възстанови икономически. Долно племе. Хич не ни трябва посещение на Путин, да си стои в Сибир. Умират от яд, че не могат да крадът от България и че са ни изгубили като територия на руски интереси. А на русофилите по един отзад.

    Коментиран от #163, #187

  • 162 Московский комсомолец

    5 1 Отговор

    До коментар #158 от "бсп":

    Татко (Бог да го прости), пътуваше с корабите 60те години, разказвал ми е! Аз също от 2000 та до 2010 пътувах с корабите! Бил съм и в русия, знам каква кочина е!

    Коментиран от #166

  • 163 Московский комсомолец

    7 1 Отговор

    До коментар #161 от "Petko":

    Вчера разбрах от ” Секира”, че Путин ще дойде на Шипка за 3 март. Веднага набрах номера на Кремъл, за да проверя дали информацията е вярна. Операторът отсреща ми отговаряше, че в момента няма връзка с този номер. Отговориха на десетото позвъняване. Ето разговора.
    Аз
    – Звъня от доста време. Нямахте обхват.
    Отсреща:
    – Не. Обхват нямахме вчера, що се строши централата. Днес ни спряха разговорите, що не сме платили сметките.
    Аз:
    – Да ви набера на вайбъра, та да не ви товаря с излишни пари.
    От Кремъл.
    – Говорим по ТА, произведен в Белоградчик през 1980 година. Няма вайбър.
    Аз.
    – Е па да се чуем по скайпа. Включете лаптопа!
    Отсреща:
    – Лаптопът е в другата стая. Руски. Роден. Ама хамалите днес са почивка, а ние сме само двама. Нема как да го пренесем. Едва го носят петима.
    Аз:
    – Добре. Само да питам. Путин ще идва ли на трети март в България.
    От Кремъл:
    – Щеше да идва, ама отменихме посещението.
    Аз:
    – Защо? Не ни ли обича вече.
    От Кремъл:
    – Обича ви много. Често го дърви за вас.
    Аз.
    – Тогава защо няма да идва?
    Отсреща.
    – Причините са много. Тръгнахме да палим ладата с която да дойде, а тя не ще да пали. Нямаше как да сменим стартера, що е внос от Франция, а има санкции. За билет за влака до Шипка нямаме пари, що петролът е евтин и ни не стигат. И отменихме посещението.
    Аз.
    – Добре де, що не дойде с танк. Едно време СССР така ходеше по Европа и Азия?
    Отсреща:
    – Господине, не гледахте ли тренировките за парада на девети май. Танкът се сч
  • 164 Московский комсомолец

    8 1 Отговор
    счупи. Няма резервни части, що ги внасяме от Украйна.
    Аз:
    – С кораб от Крим що не дойде?
    От Кремъл:
    – Няма начин. Корабът где плаваше, отплава за Сирия. Другите се ремонтират, ама няма резервни части, що Украйна ни е сърдита.
    Аз:
    – Няма ли някое СУ 24? Где плашеше натовци?
    Отсреща:
    – Имахме, ама….
    Тук разговорът прекъсна. Явно се строши и телефонът. Или Обама нещо направи.
  • 165 Факт

    0 6 Отговор

    До коментар #2 от "ХР Ботев":

    Военен трофей!
  • 166 бсп

    5 2 Отговор

    До коментар #162 от "Московский комсомолец":

    Аз пътувах с корабите на ПБМФ от 89г до 2009г и съм бил в няколко морски града в русия!Голяма скръб братко, кочина направо!!!Моя баща също беше моряк и той почина 84г (бог да го прости) и ходих с него в Грузия.За първи път видях навремето ссср и все едно, че бях на терен за снимане на филм на ужасите, казвам абсолютната истина!

    Коментиран от #167

  • 167 Московский комсомолец

    7 1 Отговор

    До коментар #166 от "бсп":

    Първо бях 2г моторист в Танкерно плаване на МТ "Осъм" - чудесна машина - Ihi Zulcer агрегати Mitsubishi- японска постройка! После 8 г ПБМФ палубен моряк- "Св. Русев" , "Родина", "Ген. Заимов", "Бузлуджа" , "Рожен" и "Каменица"! С последните два съм бил на ремонти в Туапсе и Керчь! Трагедия, момичетата се продават за две бири , а омъжените жени- за пълна чанта с продукти! Бях чувал от татко за касинките и копринените чорапи, но не вярвах- нали ни пълнеха главите със съветска пропаганда, е убедих се сам!

    Коментиран от #189

  • 168 Хаджи хаджи Българин

    1 0 Отговор
    За пореден път ще го споделя! Сравнете в архивите, може и в семейните, колко НОТАРИАЛНИ АКТА ЗА ЗАВУРШЕНО СТРОИТЕЛСТВО ( АКТ 16) - СОБСТВЕНОСТ В ПЕРИОДА 1950-1989 ГОДИНА И СЛЕД 1990 ДО ДНЕС!
  • 169 Хаджи хаджи Българин

    0 0 Отговор
    Завършено до ключ!

    Коментиран от #170

  • 170 Московский комсомолецк

    6 0 Отговор

    До коментар #169 от "Хаджи хаджи Българин":

    Браво Хаджи, браво! Дядо ми по бащина линия са имали 3 къщи- в Дюлино , Маринка и последната в Бургас на 3 ката! Дядо е имал 1000 дка нива, 10 камиона, автобус, комбайна и парна вършачка! Давал е работа на 30 семейства- заплата и добавки- сирене, брашно и въглища!
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Иванов

    7 0 Отговор
    Макаров, един ден и вашите архиви някой няма да иска да ви ги върне!!!

    Коментиран от #196

  • 173 Това и онова

    6 0 Отговор
    Никой не е очаквал да ги върнат. Товар все едно да ти върнат свободата.
  • 174 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    1 10 Отговор
    А България ще върне ли онова с което бе ЗАРИНАТА безплатно от СССР ?

    Коментиран от #186

  • 175 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    1 10 Отговор
    САЩ се гъне от финансова криза а пари се иска ОН "Членките " на НАТО да вложат във ВПК на САЩ ! Ца целта е нужен ВРАГ , СТРАХ, ЗАПЛАХА, АГРЕСОР , ЗЛОДЕЙ ! Пресститутките нас - Бтв, Канал 3 и помияри баламосват НАРОДА ни, НО ЧАСЪТ НА ИСТИНАТА НЕ Е НАСТЪПИЛ !
  • 176 Гледайте на Ю Туб от днес 14.02.2019

    0 5 Отговор
    " Кто против ? " : социално-политическо ток-шоу с Михееьiм и Соловьовьiм от 14.02.2019 ПРОСВЕЩАВАЙТЕ НАРОДА иначе народа ще е невеж.
  • 177 Ако уважаваш себе си ?

    0 5 Отговор
    Следете " Кто против ?" на Ю Туб.
  • 178 У НАС няма народна

    1 9 Отговор
    Партия, Лидер, Идеология , Политика, Преса , Право, Парламент, Правителство - БЪЛГАРИЯ ВЪРВИ КЪМ САМОУНИЩОЖЕНИЕ ! ИСТИНАТА Е САМО ОТ РУСИЯ , МОСКВА И НОВАТА СЪВРЕМЕННА ИДЕОЛОГИЯ И ПОЛИТИКА. Бъдете живи, здрави и неуловими . ИЗХОД има и пътя е заедно с МОСКВА !

    Коментиран от #179

  • 179 У НАС няма народна

    0 9 Отговор

    До коментар #178 от "У НАС няма народна":

    Да се чете -" Бъдете, живи и, здрави и непримирими ......"
  • 180 НАШИЯТ път към спасение и живот

    0 10 Отговор
    Е с РУСИЯ И МОСКВА ! Всичко останало е Л/йна с праз !

    Коментиран от #182, #183, #184, #191

  • 181 Димитърдд

    6 1 Отговор

    До коментар #48 от "Джентълменът русофил":

    Като ти е топло при мисълта за руската кочина, заминавай за Сибир да ти спадне температурата, но не се връщай да цапаш България.
  • 182 Димитърдд

    5 0 Отговор

    До коментар #180 от "НАШИЯТ път към спасение и живот":

    Твоят път е право към Сибир, без право на връщане. Жалка руска марионетка. Национални предатели предаващи националните и европейски интереси на България, както и националната сигурност на родината ни.
  • 183 Димитърдд

    4 0 Отговор

    До коментар #180 от "НАШИЯТ път към спасение и живот":

    Твоят път е право към Сибир, без право на връщане. Жалка руска марионетка. Национални предатели предаващи националните и европейски интереси на България, както и националната сигурност на родината ни.
  • 184 Димитърдд

    4 1 Отговор

    До коментар #180 от "НАШИЯТ път към спасение и живот":

    Твоят път е право към Сибир, без право на връщане. Жалка руска марионетка. Национални предатели предаващи националните и европейски интереси на България, както и националната сигурност на родината ни.
  • 185 ДДимитърдд

    6 1 Отговор

    До коментар #140 от "Готин ама не съвсем":

    Твоят път е право към Сибир, без право на връщане. Жалка руска марионетка. Национални предатели предаващи националните и европейски интереси на България, както и националната сигурност на родината ни.
  • 186 ДДимитърдд

    6 0 Отговор

    До коментар #174 от "СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !":

    Кажи само едно нещо което сме получили безплатно от руската кочина. Турското освобождението ни е струвало над 80 милиона Златни лева. След окупацията на България от руските войски са ни стрували над 7 милиарда долара. Избили са заедно с комунистите цялата българска интелигенция. Окрадоха ни без да плащат скъпата тогава суровини уран, олово и тн. Пробутват ни стари и никому ненужни технологии. България бе една безплатна военна база за руснаците. Един барел петрол на международния валутен пазар бе 17 долара, а крадливите казаци ни го продаваха барела за 24 долара. Направиха от България една крайно изостанала държава. Преди 09.09.1944г България е била на 9 място в Европа, а сега благодарение на социалистите сме на последно място в Европа. Марш в руската кочина, и не се връщайанте никога.
  • 187 ДДимитърдд

    5 0 Отговор

    До коментар #161 от "Petko":

    Това че Русия не краде от България не е верно, напротив сега в България има над 53 хиляди регистрирани руски фирми. Русия източва от България всяка година между 3 и 5 милиарда долара. Каскетите от Русия винаги са източвали държавната хазна, но този факт се е крил умишлено.геостратегическите руски проекти АЕЦ Белене и турски пардон руски газов поток които ще се правят в родината ни се правят с една цел поредната зависимост и източване на огромни средства посока Русия.
  • 188 ДДимитърдд

    4 0 Отговор
    Това че Русия не краде от България не е верно, напротив сега в България има над 53 хиляди регистрирани руски фирми. Русия източва от България всяка година между 3 и 5 милиарда долара. Каскетите от Русия винаги са източвали държавната хазна, но този факт се е крил умишлено.геостратегическите руски проекти АЕЦ Белене и турски пардон руски газов поток които ще се правят в родината ни се правят с една цел поредната зависимост и източване на огромни средства посока Русия.
  • 189 бсп

    4 0 Отговор

    До коментар #167 от "Московский комсомолец":

    Точно така си е както си писал за руссиянина!Аз бях само в танкерно плаване на "Батова", "Огоста", "Места" и веднъж на "Гоце Делчев"!

    Коментиран от #192

  • 190 Московский комсомолец

    4 0 Отговор
    "До 1944а година, българският народ стоеше на ръба на пропастта! След това, той направи смело крачка напред!" Из реч на правешкия циганин....
  • 191 Московский комсомолец

    5 0 Отговор

    До коментар #180 от "НАШИЯТ път към спасение и живот":

    Приятен ти път към Сибир! Дано да затънеш в някое блато в тайгата, или да се удавил в лена или Енисей!
  • 192 Московский комсомолец

    3 0 Отговор

    До коментар #189 от "бсп":

    Два месеца и половина класов ремонт на "Каменица" в Красная звезда Туапсе! Мужиците идваха перманентно пияни на работа, един от тях падна в сухия док и се размаза долу! Капитана ни си имаше второ семейство там, вземаше една торба продукти от камбуза и една бутилка водка и отиваше да оножда матрьошката! Дава бутилката на алкаша, оня се усмъртявал в едната стая, а капитана лашкал рускинята в другата стая! Аз се "отчетох" само с една непълнолетна улична цигуларка- за две бири в горпарк!

    Коментиран от #195

  • 193 80 процента

    0 5 Отговор
    БЪЛГАРИЯ СТАНА ГЕОГРАФСКО МЯСТО ,А НЕ ДЪРЖАВА...ПРОДАДОХА Я ЗА СТОТИНКИ ГЕРБЕРСКИТЕ И ЧИФУТСКИ ПРЕДАТЕЛИ - НА АМЕРИКА.НИКОЙ ПО СВЕТА НЕ НИ БРОИ ЗА ДЪРЖАВА- НЕ РАЗБАХТЕ ЛИ1
  • 194 strong

    8 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ СТАНА ГОЛЯМА ДЪРЖАВА А НЕ КАТО ПРОДАЖНИЦИТЕ ОТ КРЕМЪЛ ДО ПРЕДИ 90Г. И ПОСЛЕ ДО 2008-9Г. СССР РУСИЯ НИ ОГРАБИ МНОГО ЖЕСТОКО И ЕДВА СЕГА БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧНА ДА СЕ ИЗКАЧВА МАЛКО ПО-МАЛКО КЪМ ВЪРХА НА ЖИВОТА!!!!! СКОРО СВЕТА РАЗБРА, ЧЕ ИМА И ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ СЛЕД КАТО БЯХМЕ 70Г В ПОМИЯТА НА МОСКВА!!!!
  • 195 бсп

    4 0 Отговор

    До коментар #192 от "Московский комсомолец":

    Туапсе го знам и с ресторанта им дето прилича на конюшня и рускините казваха :"рестараааннн", казваше се "Нептун".Беше една вечер с танкер "Огоста" (излязох от вахта от машината, бях огняр) в този ресторант и видях руснак накъркан до положение, че беше постоянно усмихнат и погледа му някъде витаеше!И тоя руснак стоя "усмихнат" докато затвориха ресторанта 1ч след моя престой там.Пълна трагедия беше през 93-4г.После ходих с танкер "Батова" там през 2003-4г и не видях някаква промяна от след 93г.
  • 196 Heгово

    5 0 Отговор

    До коментар #172 от "Иванов":

    превъзходителство защо още не е обявен за персона нон грата???
  • 197 Фатмака простофил

    4 0 Отговор

    До коментар #86 от "Джентълменът русофил":

    Понеже виждам че ги разбирате нещата по-изтънко, да ви питам - джентълмените-русофили, дето диктуват модата от изток, с каскети ли ходят, или с ушанки. Просветлете ме, моля, отдавна се мъча над този въпрос и не намирам отговор...
  • 198 Сиси

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Джентълменът русофил":

    Коренното население на Америка са индианци, латиноамериканци.Америка е била колония на Англия и получава езика .България дава езика ,писменноста на русия и религията и русия няма нито благодарнос нито един български паметник .а руснаците и българските комунисти са национали 2 църкви и прекалено много паметници на руските войски и във всеки град в българия има прекалено много паметници а в русия нито еди .български. ние им даваме културата а те ни строят техни паметници и кгист че сме им дали културата.има един много възпитан академик Лисабон само той благодари на България за вскчко
  • 199 Сиси

    0 0 Отговор
    Академик Лихачов казва че руснаците трябва да са благодарни на България за цялата култура която получават.един ден руснаците ще се усетят и ще признаят всичко. България е от тракийски произход и няма славяни .индианците говорят испански и нека испанци и са католици но не са испанци
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове