Last news in Fakti

21 Февруари, 2019 17:13 1 706 20

„Локхийд Мартин“ ще работи с БАН

  • „локхийд мартин“-
  • бан

Закупуването на изтребители Ф-16 за българските ВВС ще бъде катализатор на дългосрочно стратегическо партньорство

„Локхийд Мартин“ ще работи с БАН - 1

С напредването на процеса по придобиване на боен самолет Ф-16, представители на производителя „Локхийд Мартин“ посетиха Българската академия на науките, за да обсъдят възможности за бъдещо партньорство.

Делегацията на „Локхийд Мартин“, водена от Джонатан Хойл, главен изпълнителен директор за Европа, фокусира вниманието на домакините върху позицията на компанията като световен технологичен лидер, посветен на развитието на следващото поколение учени, инженери и иноватори – визия, която се споделя и от Българската академия на науките.

„Всеки ден нашите 105 000 служители отиват на работа с една цел – да спомогнат за изпълнението на мисиите на нашите клиенти. От защитата на гражданите до разширяването на границите на науката в области като далечния космос, свръхзвуковите оръжия, изкуствения интелект и машинното обучение, тези мисии са сред най-сложните и предизвикателни в света,“ заяви г-н Хойл.

„Нашите интереси се простират отвъд аеронавтиката и с интерес се запознахме по-подробно с работата на Българска академия на науките в области като киберсигурност, роботика, иновативни сензори и технологии, които намират приложение не само в областта на отбраната и сигурността, но и в реалната икономика.“

Закупуването на изтребители Ф-16 за българските ВВС ще бъде катализатор на дългосрочно стратегическо партньорство в България, което ще развие таланти в науката и инженерството, необходими, за да бъдат посрещнати предизвикателствата на 21 век.

„Локхийд Мартин“ разглежда Българската академия на науките и нейните възможности в области като проучване и развитие в отбраната, сигурността и космоса, като важен партньор в един свят, където технологиите се развиват с безпрецедентна скорост.

Самолетите Ф-16 Блок 70 за България, най-новата и най-усъвършенствана версия на знаменития еднодвигателен изтребител на НАТО, ще бъде произвеждан в завода на „Локхийд Мартин“ в Южна Каролина, САЩ.

В допълнение на намерението си за партньорство с БАН, „Локхийд Мартин“ потвърждава ангажимента си за предоставяне на икономически и промишлени ползи за България във връзка с придобиването на Ф-16 Блок 70. Това ще донесе реални ползи за страната, като подкрепи суверенитета, споделянето на технологии и подпомогне местната заетост.

То ще допринесе за националната сигурност на България, ще създаде дългосрочна възможност за развитие на българските военновъздушни сили както и ще даде други предимства на въоръжените сили на страната. С напредването на процеса по придобиване „Локхийд Мартин“ работи с правителствата на България и Съединените щати за идентифициране на възможностите за намаляване на разходите за Ф-16 блок 70.

Lockheed Martin, базирана в Бетесда, щат Мериленд, САЩ, е глобална отбранителна и космическа компания с близо 100 000 служители в цял свят и работи основно в областта на проучването, проектирането, разработването, производството, интегрирането и поддръжката на високо технологични системи, продукти и услуги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КГБ Териер

    22 6 Отговор
    Клуб на изкуфялите е БАН! За 100 $ ще си продават идеите!

    Коментиран от #16, #18

  • 2 Да бе

    17 3 Отговор
    Да бе, самолет за 60 милиона ние ще го платим 3-но заради уж технлогии за поддръжка. Сега се оказва, че освен че плащаме скъпо - те и акъл ще искат, пак да ползват евтината работна ръка. да бяхме платили 8*60 млн. и останалото на БАН да дадат, хората щяха да измислят много по-полезни неща отколкото сега с това финансиране.
  • 3 Мария Кюри

    16 2 Отговор
    Очаквайте модерните Ф самолети да има и функциите на иновативна соко-изтисквачка с помоща на професорите от БАН!
  • 4 ами сега

    18 2 Отговор
    Хората ще прилапат хубавите разработки в БАН, и то съвсем безплатно......а за благодарност ще ни продават самолети на двойна цена!

    Коментиран от #15

  • 5 Batushka

    4 2 Отговор
    Хубаво са се посмяли....
  • 6 Голем смях

    8 2 Отговор
    Новите самолети ще бъдат с чушкопек
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кондьо Хайнщайн Жобс

    9 1 Отговор
    Още сега съм измислил иновацията,скаричка за чибапчита и чуфтета и стойка за биричка на Ф16-ката.

    Коментиран от #13

  • 11 свръх тандем

    6 0 Отговор
    Това ми прилича на Нобеловия комитет в Швеция, паяжини и духове
    в кафяви костюми и сини ризи с черни вратовръзки...и с маратонки!
  • 12 Пищова

    3 3 Отговор
    Путкофилите цвилят от яд ами то друго не им остава

    Коментиран от #14, #19

  • 13 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Кондьо Хайнщайн Жобс":

    ха,как ми спомни разказ от летището в Каменец.../и там имахме самолети...едно време!!!!/...Та момчето разказваше за чалъма да печеш СЕМКИ когато форсират МИГ29 за излитане!!!...и да не ги издуха струята!!!..и СТАВАЛ номера...
  • 14 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Пищова":

    Май ти цвилиш...ама от какво ли??....добре ,добре -няма да го вадя....
  • 15 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ами сега":

    браво,ТИ улучи...но не спечели...Спечели Мартин Локхиид...
  • 16 ТОЧКАТА

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "КГБ Териер":

    простакк,погледни им патентите...или си по-умен от Мартин....
  • 17 Хан Крум

    3 1 Отговор
    Напълно споделям казаното в коментар # 4. Сега ще започнат да ,, източват ,, на безценица всичко най-добро което науката ни създава ,един безценен КАПИТАЛ ще бъде ОТКРАДНАТ БЕЗЦЕРЕМОННО.През цялото си съществуване, тази държава е ГРАБИЛА всичко, от национални богатства до интелектуалния потенциал народите.Със две думи , нашата държава ще създава , сте ще се ВЪЗПОЛЗВАТ под формата на ,,СЪТРУДНИЧЕСТВО", с минимални разходи ,за сметка на нашата държава.Винаги са били ПЛАДНЕШКИ РАЗБОЙНИЦИ . Нали след като ,,дойде демокрацията" ОГРАБИХА по един ,,демократичен" начин Техническата Документация на ВСИЧКИТЕ НИ ЗАВОДИ.

    Коментиран от #20

  • 18 КОМИНИСТ ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "КГБ Териер":

    Как за 100$ ? За една баница всичко , а за тескерето може и боза .
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 червени боклуци

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "Хан Крум":

    Ушанка,пред САЩ ние сме първобитна държава .Какви технически документации на заводи има в червената ти кратуна.Ние и гвоздей не можем да направим .Само можем да спечелим от сътрудничество със САЩ,които за нас са като извънземни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове