25 Февруари, 2019 09:11 13 820 48

Мартин Петров: Банката ми предложи 10% от изчезналите пари, аз отказах

  • мартин петров-
  • банка-
  • уникредит-
  • пари

Влязох в клона, защото започнах да подозирам, че служителката, която ме измами, в последно време нямаше добър контакт, както преди беше

Мартин Петров: Банката ми предложи 10% от изчезналите пари, аз отказах - 1
Снимка: БГНЕС

През 2017 г. се оказа, че близо четири милиона лева, които известният бивш футболист и национален състезател Мартин Петров е събирал по време на цялата си кариера, са изчезнали от сметката му в голяма банка.

"Знам, че беше август месец. Ами какво се случи. Влязох тогава в клон на дотогава уважаваната от мен банка "Уникредит", която смятах за една институция, която е доста широко позната, както в Европа, така в света, славеща се дотогава, поне аз имах доверие, като една доста сериозна банка. Но явно не е било така.

Влязох в клона, защото започнах да подозирам, че служителката, която ме измами, в последно време нямаше добър контакт, както преди беше. И тогава разбрах, че тя е уволнена преди 10 месеца. Никой не ме беше уведомил за това. За съжаление, така започна всичко. Вкараха ме в стая, в която ми показаха документи и разписки, които... аз имах отворени още сметки без аз да знам. За съжаление в тези сметки имаше някакви, както се казва, хвърчащи левове", разказа Петров пред bTV.

Той посочи, че се е запознал със служителката още при откриване на сметката си през 2003 година. Тя е поела неговите сметки и се е грижила за неговите дела в банката.

"Тъй като винаги, когато сме се срещали на всеки 6 месеца или на 1 година, когато съм ѝ искал отчет за това какво става в сметките ми, тя винаги ми е вадила някакви листи, в които ми показва някакви суми, някакви графици, листи, пише името на банката. Така че тя, когато съм имал нужда да се направи някакъв банков трансфер, да се заплати нещо го е правила. Давам някакви примери, да кажем, застраховка на жилище или застраховка на кола, тя винаги ги е извършвала и никога не ми е, давала поводи да се съмнявам, че тя, едва ли не прави някакви други машинации. До този ден, докогато разбрах, че тя де факто от почти една година не е на работа", спомни си бившият национал.

Петров сподели, че банковата служителка доста умело е прехвърляла суми от една в друга сметка.

"Играла е с фондове. Сключвала е договори с фондове, за които аз не съм знаел и някакви акции. Превеждала е пари на трети лица, като е казвала, че това са някакви хонорари, но това е за мен лъжа. Тъй като тя не може да каже на тези хора, че това са хонорари, тъй като тези пари идват от моята сметка", посочи той.

Мартин Петров е категоричен, че са участвали и други хора в тази машинация и посочи, че след като се разшумя неговия случай, банката е уволнила над 20 човека.

"Защо точно след този случай, а не преди това? Разбрах, че срещу нея е имало и други, в последните години, сигнали, оплаквания от нея за подозиращи я в такива измами", пита той.

"Част от транзакциите, които е правила, са чрез умело фалшифициран имейл, на който е моето име, който аз този имейл го нямам и не съм го имал никога. И част от транзакциите също ги е правила през този имейл. И сега по този начин се опитваме да докажем, че този имейл не е бил мой през последните години. Тя точно чрез този имейл е правила повече от транзакциите. И банката, когато тя е нареждала парите, въпреки че не е била вече служител на банката, е разпореждала чрез този имейл. Много е чудно как, след като тя не е била на работа последните 10 месеца, от 2017 г., ноември или октомври, когато са я уволнили, как тя продължава да работи с моите сметки!? Значи има някой друг човек в банката", смята потърпевшия клиент на банката.

Той разказа още, че е получил писмо, с което го канят да се яви в офиса на банката, за да му бъде възстановена някаква сума. Когато отишъл, се оказало, че му предлагат 10% от изчезналата сума.

"Може би искаха така да го направят. Аз да се съглася да взема тази елементарна сума и да се приключи със случая и да кажат: "Ето, той взе сумата". Аз ги попитах: "Добре де, тези пари в коя сметка са? При положение, че аз все още имам сметки при Вас, които все още не са затворени". И те ми казаха: "В една сметка, която ние сме открили". Какво ще рече една сметка? И не ми и казват откъде идват тези пари. Как са преценили при положение, че преди три месеца ми изпращат мейл, че не трябва да ми възстановят нито един лев, след три месеца те решават да ми възстановят. Как, защо и от къде, и как?", пита Мартин Петров.

Той заяви ,че не знае къде е в момента въпросната банкова служителка Ирина Аткова, но е подал сигнал в прокуратурата и оттам я издирват. Но до момента няма никаква информация за нея.

"Както излязоха тия глупости, че едва ли не, може би, аз съм с нея в комбина - и аз ще тръгна да си петня моето име и ще тръгва да правя някакви далавери? Това звучи ли Ви сериозно сега? Ама, извинявай, това е просто... не трябва и да го коментирам.

За съжаление, в България се четат такива работи и се набляга на тези работи. И мен най ме боли, защото знам как съм изкарал тия пари и какво ми е коствало тези повече от 10 години да ги изкарам тия пари. Какви лишения са били за мен, за моето семейство, родители, брат и т.н. И в момента, като се пишат такива глупости... Значи, аз 10 години ще си троша краката и най-накрая да влизам в някаква схема с някаква, да не казвам каква, да ограбва банката. Ама, извинявайте, сега това е простотия и дивотия, и ако хората вярват на тези работи, ами, сега, техен си проблем".

"Наистина много боли, когато хора с чист труд са си изкарали парите и по такъв начин да бъдат ограбени и след това банката да се прави на ощипана. Така че гласност нека да се дава и затова умолявам всички, които са били опарени, ужилени или както искате го наречете, да дават гласност, за да може тези проблеми да се разрешават и истината да излиза наяве, завърши Петров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Икономист

    126 5 Отговор
    Хампарцумян да се бръкне, ама надали. По нагъл от него не съм виждал. Крадливо племе.
  • 3 тото

    91 4 Отговор
    единствено фалит за тази банка , това заслужава хампарцумян.....
  • 4 Хампърцу Мискинян

    91 15 Отговор
    Всички от котилото на Иван Костов са за бесене.
  • 5 JEEP

    82 5 Отговор
    Уникредит изобщо не е това, което беше преди години. Някъде 2007 след интеграцията с биохим и хеброс нещата тръгнаха рязко на долу. Обслужването стана под всякаква критика, а в централата дойдоха много некъдърни, но за сметка на това с големи връзки хора.
  • 6 Гост

    28 0 Отговор

    До коментар #1 от "ванката":

    Пишат го - уникредит

    Коментиран от #28

  • 7 българина

    62 5 Отговор
    Къде са държавните органи,къде е държавата,внасяш пари в сметката си в банка после изчезват,каква етази банка ,банка ли е или мошенническа организация после иди се доверявай на банки ,минават месеци не се проеснява случая,какво правят юредическите органи после да чакаме да има капиталовложеня в такава корунпирана България.
  • 8 Хайде сега

    15 67 Отговор
    А, защо никой не споменава, че въпросната служителка на банката му е била любовница и затова е "оперирала" с парите му както намери за добре.

    Коментиран от #18

  • 9 гост

    77 5 Отговор
    Уникредит е най-неподходящата банка, при която да отидете. А това, че бивша тяхна служителка е мамила, техен клиент, то клиента си им е техен, а не нейн, следователно банката носи отговорност или най-малкото трябва да укаже пълно съдействие и правна защита на своя клиент.
  • 10 колко трябва

    36 22 Отговор
    да си тъп да държиш повече от 50 000 евро в банка !!! при положение , че това е тавана на гарантираният влог при фалит. а трябва и да си доста мързелив за да искаш банката да се грижи за финансовите ти дела като плащане на застраховки и т.н .

    Коментиран от #22

  • 11 Будалата

    33 3 Отговор
    Петров тази е ташак банка момче.
  • 12 123

    39 2 Отговор
    Това е най крадливата банка след ДСК

    Коментиран от #37

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Левон Хмпарцумян

    36 4 Отговор
    Абе пролетарии, аз вземам 100 000 евро заплата, как да я вземам по друг начин
  • 15 Vanio

    33 2 Отговор
    Така е и винаги ще е така в държавата на ченгета, мутрите и техните родители от ДС. Крадлива държава, без реална защита за хората.
  • 16 Емил

    7 46 Отговор
    Тъп спортист! Откъдето дошли, там и отишли!
  • 17 Xxx

    46 2 Отговор
    Ако бяхме държава, банката щеше да плати всичко. Банката отговаря на 100% за действията на своите служители. Готови сме за ЕВТАНАЗИЯ
  • 18 мъни мъни

    61 4 Отговор

    До коментар #8 от "Хайде сега":

    Никой не споменава за "любовница", защото тов с го измислиха от банката и го подхвърлиха на медиите, а той да върви да доказва, че "няма сестра" ? От тази банка Уникредит Булбанк подхождат изключително нагло и фактът, че на практика признават кражбата е че се опитват да потулят случая подхвърляйки му някакви смешни пари в опит за споразумение ! А защо още не са им отнели лиценза от БНБ е това е въпроса? Това е грандиозен гаф, ама те БНБ проспаха ограбването на КТ Б, че това ли ? Всеки да си прави изводите, но не се връзвайте на глупостите за "любовници" "пълномощни" и пр.
  • 19 туй беше

    8 46 Отговор
    А кога я чукаше не рева !!! Всичко си има цена глупако !!!!

    Коментиран от #34

  • 20 Чичо Тони

    15 28 Отговор
    Мартинее, Мартине. Добре, че са ги взели с банкови преводи. Ако трябваш да ги хвърляш през балкона, щеше да хвърлиш цял куфар с пари, да нацелиш долу някого по главата и сега да лежиш за убийство.
  • 21 ИСТИНА ЗЛА

    8 43 Отговор
    НЕ Е ПЪРВИЯ ЗАВЛЕЧЕН ОТ ЛЮБОВНИЦА ! СТИГА Е РЕВАЛ !!!!!
  • 22 Грешен код от картинката

    27 0 Отговор

    До коментар #10 от "колко трябва":

    100 000 EUR е гарантираният размер.
    За другото си донякъде прав, но никой не е застрахован

    Коментиран от #29

  • 23 котйо

    29 6 Отговор
    Уникредит издържаше дъщерята на Другарят Иван Костов в италиянски университет.Така се говореше тогава в СДС на,, Раковска,,
  • 24 Scout for funn

    53 2 Отговор
    Няма никаква любовница и дори да има парите са били във банката а не в джоба на любовницата така че банката е отговорна за парите в нея .
  • 25 Петър

    11 5 Отговор
    Не знам за Вас, но от Моята банка на 29 число всеки месец ми пращат извлечение: колко и къде стм изхарчил. А и агентката ми доста става!
  • 26 АЛ КЛ

    32 1 Отговор
    "... Достатъчно добре е, че народа не разбира банковата и парична система, защото ако това стане, аз вярвам, че ще има революция преди утре сутринта."
    Хенри Форд (1863-1947)
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ванката

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    незнаех отдавна вече ги заобикалам от далече
  • 29 Гост

    24 0 Отговор

    До коментар #22 от "Грешен код от картинката":

    Когато няма фалит на банката, никой не ти гарантира и една стотинка.
    Който има пари в Уни кредит да бяга и да ги мести на други места. Това е пладнешки обир на момчето.
  • 30 Дедо1

    10 4 Отговор
    Тия уникредо ги доведе Костов,иначе М.Петров направо са го евали през гащете,с застъпване
  • 31 незнайко

    15 2 Отговор
    Вече трябва да е пил една ЛЕДЕНА вода ! Цяла банка КТБ окрадоха и закриха и 3 МИЛИАРДА духнаха някъде !!! Неговите пари също са там НЯКЪДЕ !!!
  • 32 Балъка от BG

    7 1 Отговор
    Дали му е била любовница за банката не е от значение , но дали й е дал пълномощно да оперира със сметките му коренно променя вината на банката.
  • 33 Мнение

    15 1 Отговор
    Мартин бил в сговр със крадлата. А каква е гаранцията, че банката не е в сговор със същата или някоя новоизлюпена служителка. Човека си е поверил парите в тази банка, в един момент трябва да може да си ги вземе обратно, няма никакво значение кой служител каква беля е направил вътре в банката. Щом немогат да му ги върнат да запорират личните сметки на Хампарцумян. В крайна сметка затова има съд да ги решава тези неща. Но като се има предвид качеството на българското правораздаване малко съм песимист за момчето.
  • 34 българина

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "туй беше":

    Твоята цена сигорно се определя със стотинки затова си така завистлив.
  • 35 Овен

    3 13 Отговор
    Тоя миндил за 10 години натрупал 4 милиона лева като имате на предвид че не е ходил всеки ден на работа,а хората за 40 години труд и то всеки ден нямат и 4 хиляди ,е като изключим мошениците и политиците...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 несведущ

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "123":

    За ДСК какво!? Препоръчай банка.
  • 38 433

    2 1 Отговор
    Банката сигурно е давала,тлъсти лихви.
  • 39 КРАЖБИТЕ ЗАПОЧВАТ ОТ НАЙГОРЕ

    8 0 Отговор
    КАЗВАЙ ИМЕТО НА БАНКАТА , ТА ДА СЕ СВЪРШВА С НЕЯ. ХОРАТА ДА СИ ТЕГЛЯТ ПАРТИТЕ ОТ ТАЗИ КРАДЛИВА БАНКА. ТО МНОГО СТАНАХА КРАДЦИТЕ, БАНКЕРКА ОТ ДУЛОВО, БАНКЕРКА ОТ НОВА ЗАГОРА ВСЕ КРАДНАХА НАД 200000 ЛЕВА. НАРОДА ДА ГИ ЗАКРИВА КАТО СИ ТЕГЛИ ПАРИТЕ.

    Коментиран от #40

  • 40 хамсал

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "КРАЖБИТЕ ЗАПОЧВАТ ОТ НАЙГОРЕ":

    Уникредит.
  • 41 Мартин

    2 0 Отговор
    Изобщо не се учудвам от далаверите в УниКредит Булбанк на лицето Левон Хампарцумян!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Жужка

    0 0 Отговор
    Щом искат да му върнат "10%" от сумата, значи другите пари не може да ги докаже. Ако има документи ще си ги получи, но както чета статията .... НЕМА! Може да е "изгорял" човека, ама заради сините му очи няма кой да му дава милиони.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ЗЛОБЕН

    2 0 Отговор
    СЛУЖИТЕЛКАТА Е НАЗНАЧЕНА ЗА ЧАСТЕН БАНКЕР НА МАРТИН ПЕТРОВ. ТАКА СЕ ПРАВИ ПРИ ТОЛКОВА ГОЛЕМИ СУМИ. БАНКАТА Е ВИНОВНА ЗА ВСИЧКО. ТЯ ТРЯБВА ДА ТЪРСИ И СЪДИ СВОЯТА СЛУЖИТЕЛКА, НО ПРЕДИ ВСИЧКО ТРЯБВА ДА ПЛАТИ ЦЯЛАТА СУМА НА М.ПЕТРОВ. ТОВА ЕДВА ЛИ ЩЕ СЕ СЛУЧИ. МАСОВАТА БЕДНОСТ НА БЪЛ. НАРОД КАРА ХОРАТА ДА ТЕГЛЯТ КРЕДИТИ, А БАНКИТЕ ТОВА И ЧАКАТ И ДЕРАТ ХОРАТА НА ЖИВО. ВЛАСТИМАЩИТЕ СА ДОВОЛНИ, ЧЕ БАНКОВАТА СИСТЕМА Е СТАБИЛНА И ВСЕ ЕДНО НИЩО АМА НИЩИЧКО НЕ СЕ СЛУЧВА.
  • 47 ЗЛОБЕН

    1 0 Отговор
    М.ПЕТРОВ КАТО Е ВНАСЯЛ ПАРИТЕ И ПОДПИСАЛ ДОГОВОРА ВСИЧКО Е БИЛО ОК. А СЕГА ХЪРМЪРПЪРЦУМЯН.
  • 48 vasik atanasova

    3 0 Отговор
    е ти си отказал ама сега и 10 процента няма да видиш
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове