Last news in Fakti

25 Февруари, 2019 13:51 9 470 26

Пловдивчанка предупреди за огромна опасност от споделеното пътуване

  • пътуване-
  • споделено пътуване

В социалната мрежа шофьорът се уговорил с момче от чужд произход да пътуват заедно до София

Много внимавайте кого качвате в колата си от групите за споделено пътуване във фейсбук! Чужденец, вероятно мигрант, вкара млад шофьор в ареста заради подла схема. Случаят е от вчера и се разиграл в Пловдив, съобщава Флагман.бг, позовавайки се на приятелката на потърпевшия водач.

В социалната мрежа шофьорът се уговорил с момче от чужд произход да пътуват заедно до София. Пътникът обяснил, че студент в Медицинския университет в Пловдив, пътувал за летището в столицата, за да прибере приятел, с когото по-късно щели да хванат автобус наобратно. Качил се в колата, като от него се носела тежка воня на марихуана. Той обяснил пред водача и приятелката му, че не носи нищо в себе си. Да, ама не! Малко преди тунел Траянови врата автомобилът е бил спрян за рутинна проверка от полицаи. Ченгетата се усъмнили, поискали му документи за самоличност, той обаче нямал в себе си. Малко по-късно дошла втора патрулна кола и са прибрали тримата в Районното управление в Ихтиман, където е бил извършен личен обиск на чужденеца. В него са открили 2 г марихуана. Най-фрапиращото обаче е, че при показанията си пътникът е казал, че шофьорът извършва таксиметрови услуги. Водачът на колата все още е в ареста, освободена е само приятелката му Мариета.

Вижте целия разказ и призив на младата жена, публикуваме го без редакторска намеса:

ВНИМАВАЙТЕ!
Вчера пътувахме с моя приятел към София. От групата взехме едно момче чужденец искаше да пътува с нас за да посрещне приятел на летището и каза че ще се приберат с автобуса. Миришеше на трева но ни каза че не носи нищо и само е пушил преди пътуването което е често в днешно време. Беше чужденец, каза че учи в медицинския университет в Пловдив и по произход от Индия или Пакистан, не съм сигурна точно. Преди тунела ни спряха. Полицаите се осъмниха че е от бежанците. Поискаха му документи и той нямаше!!!!!!! Огромен проблем, дойде още една патрулка и ни прибраха е районото в Ихтиман. В него са намерили и 2 грама трева! Ужас! Мен ме пуснаха, но моя приятел още е там и чака понеделник за да го изслуша съдията. Казват че шофьора го отнася. Момчето даже казало и че сме такси и ни намерил във фейсбук. Нямам думи просто.

Искрено се надявам и не пожелавам на никой да се случва нещо подобно. Казвали са ми също че тези хора от тези страни също не спазват добра хигиена и миризмата му го потвърди.

Как може такава безотговорност, без документи на път? Как може да не се къпят хората?
Как може да пътуваш с друг и да носиш трева в себе си поставяйки го в опасност!

Внимавайте с тези чужденци защото лоша шега може да ви изиграе, специално тези от тези страни. В Пловдив е пълно с такива в Медицинския университет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 подозрителен

    45 6 Отговор
    Нежеланата бременност също е повод за тревога ако млада шофьорка сподели пътуването с тумба напушени мароканци )))
  • 2 ааа

    48 4 Отговор
    Печалбарчетата на дребно със споделеното пътуване да го духат, никога не бих вкарал чужди бацили в семейната кола.
  • 3 Uber

    42 1 Отговор
    Ето затова има автобуси и таксита. А такива зомбита въобще не трябва да се качват, дори и на стоп.
  • 4 ДДРОнег

    25 1 Отговор
    Ми то имаше цял филм за такова пътуване с на брадпит брат му и кой още беше там :):):)
    Абе всеки контакт с непознат носи опасност, често и с познати ... Карма, късмет ...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Townboy

    35 6 Отговор
    Качила некъв миризлив сиганин и после се жалва малката кифла. Иска да се вози с кола а няма 50 лв. за гориво. Нищо не става от младежта негодна.
  • 7 гост

    18 2 Отговор
    Мои приятели така пътуват споделено и са преживявали много опасни ситуации, някои са катастрофирали, други са еднвам са слизали от стрес след рисковото шофиране на този непознат шофьор, трети са аварирали на пътя посреднощ заради неизправност по автомобила. А това да те натопи някой боклук, камо ли пък да ти сложи в багажника чанта с наркотици и после върви доказвай, че не е твоя, ти не ги пренасяш и др. Затова по-скоро не пътувайте или си отменете някоя среща и си отидете с автобуса, не че са цъфнали и вързали, но там е много по-надежно отколкото при непознат. То с Юбер и Лифт стават катастрофи, насилие и убийства въпреки преминалите проверки по документи, а какво остава за напълно непознати.
  • 8 Антъни Иванов

    7 11 Отговор
    Ама вие ми изместихте майтапа - аз наистина съм ЗА споделеното пътуване!!! То и самолетите падат ама не е така често - винаги може вместо тази пакост, да спукаш гума или да те блъснат, то си е Божа работа и риска с хоарта в купето си е просто една от променливите, които те чакат, когато завъртиш ключа и поемеш на път! Истината е, че искам автобусните фирми, чиито шефове си купуват Бугатита и таксиджийте да намалеят! Не може да има 30% измамници в такситата и другите 70% да ги търпят щом им бият по джоба и бизнеса - КЛИЕНТИТЕ ЛИ ДА ВИ ТРЕПЯТ КОПЪРКИТЕ?? Намерете си начини да се отървете от такситата измамници - ВИЕ сте тези на които клиента се доверява, няма как да знаем, дали сме седнали при КОПЪРКА, но ВИЕ много добре знаете - няма да подсказвам, какво трябва да правите с такива. Но и на вас ви е ясно, че заради КОПЪРКИТЕ започнахме да се качваме по коли за споделено пътуване. За автобуси и микробуси - какво да кажа, всеки 2-ри шофьор си пуши най-спокойно в нощните рейсове, иначе си знаят пътя и със затворени очи, много ме дразни, когато надуят ЯКА МАЗНА ЧАЛГА по целия път - УЖАС! И пак заради всичко това се уговаряме за споделено пътуване, студентите пък са най-лесни да си намерят хора за пътуване там са много факултети и постоянно са в контакт. Ако не бяха тея безобразия, които описах, нямаше да търсим варианти, а сега вече ОТДАВНА не ползвам междуградски автобуси и в града избягвам да поръчвам такси ако не ми е належащо.

    Коментиран от #14

  • 9 Дано

    11 2 Отговор
    Дано имате доказателства за думите си ! Така написано никак не го вярвам без да го докажете, просто сте се самонасадили супер наивно /меко казано/. От това, което прочетох сте качили очевидно напушен, смърдящ непознат от тъмните и това ако не е . . .
    Успех !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Емил

    1 9 Отговор
    Ей това русофилистиците-мадурковци сте много задръстени!

    Коментиран от #15

  • 13 Бс кс

    2 0 Отговор
    Пращайте ги към Бургас тези "бандити" да им обясним как се прави!
  • 14 До г-н Тони

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Антъни Иванов":

    Абе господин Тони , какви копърки, какви пет лева ?Така си го написал все едно ще наемеш такси Пловдив -София, и основният ти проблем е да не попаднеш на така наречените "копърки",да ама не, искаш еди какво си, еди защо си, ама и ако може да платиш 70/80 лв до София. ......е ми няма как .Та всяко ЛЕГАЛНО такси има общински стикери така наречените ОБЩИНСКОТО РАЗРЕШИТЕЛНО ..На предно стъкло, преден дясен калник, и на задният капак на автомобила, та в този ред на мисли ,когато се качиш в такова такси, курсове до София ще струват около 130 /150 лв .Така че желаяти приятни споделени пътувания или приятно пътуване с автобус! НЕ Е ЗА ВСЕКИ ТАЗИ УСЛУГА НАРЕЧЕНА ТАКСИ! !!!!!!!!
  • 15 санитаря

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Емил":

    Теб пък какви "русофили" те подгониха, пак.
  • 16 Случаен

    16 0 Отговор
    В кръвта на арабите е да лъжат и да топят другите, камо ли непознати. Тези хора не са тук за да работят или да се приспособяват. Те са тук да грабят, насилват и превземат всичко, което може да се вземе. Не ги подкрепяйте, не ги возете и не ги допускайте до себе си.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Amix

    6 0 Отговор
    Аааа повече не се качвам при непознат и некачвам никого...
    Преди 10г. Пътувах на стоп.
    Качих се в джип, чичката беше на пръв поглед добре облечен и възпитан.
    Не се усъмних в нищо нередно.
    Но по средата на пътя спря извади нож и каза ще ти духам... А си отказал а съм ти отрязъл х*я...
    Страх майка дадох му ама от страх не ми стана...
    Ония ме пусна да си ходя. Ама от тогава вече никакво споделено пътуване..
    Извратени хора

    Коментиран от #19, #20, #23

  • 19 ЖЕтона

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Amix":

    Ни са праи, харесало ти е
  • 20 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Amix":

    Абе,май е било обратното,ама карай.
  • 21 ванката

    5 0 Отговор
    ами като сте прости за 2лв се качвате с непознати в разби коли никой не ви е виновен що не си купиш нормален билет и да пътуваш с автобуса???
  • 22 УЖАС

    5 0 Отговор
    качваш напълно непознат в колата си,на първо впечатление имигрант миришещ на трева!вие си го търсите ,а можеше да сте бременни и двамата.сега плачете носете си последствията,ако бяхте катастрофирали кой щеше да плаща за надрусания по вашите думи..ебаси да бяхте излъгали,че сте го взели на стоп ма не ви стига гънката!!!!!!!!!!!!!
  • 23 Брате,май си продухал Ти

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Amix":

    Хаха
  • 24 проф уШиков

    3 1 Отговор
    Недейте така бе, мИдицинския униферситат пловдив е в топ 5 на университетите в целия свят -Бръшляновата лига! Студентите там са от 185 страни, избират се след жестоки и тежки изпити (тестове с 10 въпросa) и качеството е на уникално високо ниво.
  • 25 проф сЛивков

    4 1 Отговор
    Наш`те англоезични студенти са природно интилегентни и изключитилно начетени по цел ден четат в библиотеката. Напук на слуховете че в читалнята всъщност чоплят семки, мажат филии, слушат маанета от раздрънканите айфони и си вият лековити тънки цигарки
  • 26 Хасан4о

    2 0 Отговор
    Вече ина стоп никого не качвам от години. Прекалено скъпо струва поддръжката на автомобил като застраховки,винетки,данъци ,прегледи ,задължително това и онова +горивото. Стои някакъв ухилен тарикат или умница ,може и в комбинация , с багаж или без и смятате ,че ще ги кача ? Да си побъбрим или да подишаме заедно въздух в затвореното пространство на купето. Като отворя да им качвам багажника и да огледат и там какво има евентуално. Не, отдавна Не. А зе тези младежи в случая могат само да се радват ,че ги накисва само за едно-Таксижии нелегални според него което показва какъв нрав имат тези подобия на хора. Ха ,сега си представете ,че е набутал още 5 пакетчета по 2 грама между седалките и каже ,че те са му продали за да пуши докато пътува като някаква екстра. Направо изгоряха....щото доказвай имаш ли или не сестра. Късметлии . И оръжие да носи пак същото може да направи на задната седалка или в жабките. Въобще няма да видиш. Само гориш ако не намерят никакви следи -ни твои ,ни негови .Изтрито.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове