14 Март, 2019 17:32 1 759 22

Президентът: Капитулирали сме, ако чакаме някой да ни пребори корупцията

  • румен радев-
  • корупция

Преди да започнем внос на работници от чужбина, да спрем изтичането на работна ръка от България, призова той

Президентът: Капитулирали сме, ако чакаме някой да ни пребори корупцията - 1
Снимка: БГНЕС

Справянето с корупцията е фундаментален проблем, но българите вече нямат доверие в собствените си институции. Това коментира президентът Румен Радев на кръгла маса на икономическа тематика.

Той посочи оживлението у нас около кандидатурата на бившата шефка на румънския антикорупционен орган Лаура Кьовешки да стане европейски прокурор.

„Ако допуснем вероятността, че някакъв антикорупционен орган, или отвън или служби външни, направи така, че тук в България да се разкрият, например, крупни корупционни схеми и под тяхно явление, хората да бъдат изправени пред правосъдието и ефективно съдени, ако това се случи да стане отвън, а не отвътре, това означава, че България е капитулирала пред корупцията. И ние не трябва да го допускаме като общество“, заяви президентът, цитиран от „Фокус”.

Той се обърна и към фирмите с призив: „Бизнесът да си плаща данъците, да не генерира сива икономика, да не мами, да работи в рамките, които държавата е определила. Бизнесът да не търси лесния начин за постигане на резултат и да не корумпира администрацията, а да развива конкурентоспособност, да се развива и да развива човешкия капитал, да влага в своите служители, както се полага по отношение на образование”.

Според него нашите фирми трябва да инвестират повече в развойна дейност и самореклама.

Той има наистина прекрасно и производство и услуги“, каза още той. Президентът призова преди да привличаме работници отвън, първо да задържим българите да не напускат страната и да създаваме добри условия за доходи и тези хора да остават тук, в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП ТВ DD

    46 10 Отговор
    "Изтичането на работна ръка от България" - Гарантирано от ГРОБ! :)

    Коментиран от #6, #16

  • 2 Опа

    27 7 Отговор
    боко каза, че ще се бори с корупцията! Вярват му!
  • 3 Жоро

    20 31 Отговор
    Голями ги мяташ само ВЪЗДУХ под НАЛЯГАНЕ!!!!!Думи думи с това ще те запомним???

    Коментиран от #4

  • 4 Опа

    14 6 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    Те всички са така, бе ! Това е политиката! Като поповете: Слушай какво ти говоря, не ме гледай какво правя! Това е техния девиз. хе хе
  • 5 Реалист

    11 19 Отговор
    Подгони ги шубето, щото по корумпирана партия от БСП няма.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БКП ТВ 4kHD

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "....":

    olo
  • 8 Аз пари нямам

    16 7 Отговор
    Г-н Президент, нямате си на представа какво е във Великотърновска област. Миграцията е единственото спасение на всички под 55години. Всички казах! Няма смисъл. Предадоха Ви една тотално ограбена, безвъзвратно загубена държава, с народ обречен на съществуване в нея. Просто няма смисъл... И деа искаме Румънизация и турцизация - пак няма да се случи. За примамка не ставаме даже. Майката му е навън, тук мизерията и селянията на формираните ВЕЧЕ агенции по места, са по страшни и от тока
  • 9 РПГ

    22 5 Отговор
    Президентът в БГ няма никаква власт. И ако очаквате той да оправи държавата, то си заслужавате съдбата. Защато нещата серешават на улицата, а ББ е страхлив и се опитва на всеки да угоди, също така не искя румънската прокурорка, че е за затвора.

    Коментиран от #13

  • 10 гого

    11 1 Отговор
    не бягаме само от немотията,а и от простотията
  • 11 Васил

    6 2 Отговор
    Нашите пръчове с елементарни неща не могат да се справят сиреч дупките по пътищата камо ли с корупцията.
  • 12 старото

    8 13 Отговор
    абре фатмак крадлив ,точно ти си човека ,койта ОГРАБВА държавата в момента!! Ти бре руска подлого не те ,ли е срам да СЪДИРАШ всеки месец от бюджета по ЕДИНАДЕСЕТ ХИЛЯДИ ЛЕВА и то при основната ти дейност НИЩОПРАВЕНЕ до сега а сега започна да ходиш и на разходки по света. Кога се е случвало ако има сложна ситуация -ти да си отговорен а не премиера???
  • 13 старото

    10 10 Отговор

    До коментар #9 от "РПГ":

    Ха, че какъв "президент" е този платен плазмодий??? Каква работа върши освен да се шматка по света??? Не стига,че нищо не ВЪРШИ ами харчи и скромния ни бюджет.
  • 14 Petko

    2 4 Отговор
    Ти за какво си там?
  • 15 Nona

    8 6 Отговор
    Вземай си заплатата и си трай. Видяхме що за президент си и без тебе, като с тебе.
  • 16 ДДимитърдд

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "БКП ТВ DD":

    Първо това изказване на президента Радев е доста манипулативно, ако допуснем външни сили и служби да ни разкриват корупцията и да ни съдят. Как ще стане това? Нали президента беше назначил служабното правителство какво направи то? Злоупотреби със служебното си положение и опита да пробута сделката с грипена. Когато бащата на президента направи катастрофа на кръстовището в Хасково той си затрая и опитаха да прикрият случая? След това най важният факт е че обръчите от фирми и подставени лица и техните руски партньори на Доган, Пеевски се захранват от обществени поръчки и вършат много сделки дори и с еврофондовете. Някой някога да е чел или чул поне един път президента да говори за тези далавери? Как ще посмее като той е техно протеже. Истината е че такива като Кьовеши ако стане европрокурор номер 1 шанса на европейска България да бъде прочистена от корумпирани партии и лица ще нарасне много. Всички президент, правителство и парламент не искат намеса от вън от ЕС защото много добре знаят, че от внос са независими и няма да могат да ги корумпират и ще им видят насраните гащи и далавери.
  • 17 ТтТ

    4 3 Отговор
    За разлика от теб фатмак, хората си вършат работата! Всеки ден хора на НАП ТЕЛК кметове съветници на общини полицай Олигарси влизат в съда! И точно еййй такива тикви като теб, казват те са невинни!
  • 18 123+

    4 1 Отговор
    До "старото" ," Петко" и "Нона"! Нещастието на глупакът не е в това, че е глупав, а в това, че не го знае!

    Коментиран от #19

  • 19 старото

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "123+":

    ха,че ти 123+, като знаеш,че си глупав-по добре ,ли се чувстваш???
  • 20 Националист

    4 2 Отговор
    Прав е Радев. Да назначи истински борци срещу корупцията и да ги почват.
  • 21 гост

    3 0 Отговор
    Престанете да ни занимавате с този неприятен човек правещ се,че разбира от всичко,вече става смешно.
  • 22 въздухар на Миг29

    3 0 Отговор
    Мишка оправи си първо булката че станахте за ташак на целия свят после се обаждай
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове