Last news in Fakti

15 Март, 2019 18:50 3 490 56

Сидеров: Има ли смисъл участието ни в НАТО

  • волен сидеров-
  • нато

В България се стоварва техника и се подготвя страната да бъде някаква фронтова линия. Но срещу кого? Срещу лошата Русия, разбира се, коментира лидерът на "Атака"

Сидеров: Има ли смисъл участието ни в НАТО - 1
Снимка: БГНЕС

Когато говорим за НАТО, трябва да си зададем въпроса – има ли смисъл от участието на България в него. Това каза лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров по време на Кръгла маса на тема „Бъдещето на НАТО: Граждански аспекти на сигурността“, предаде Агенция „Фокус“.

„Да обявяваме членството си в някакъв военен съюз като нещо много ценно е грешно. Защото това е просто една политическа конюнктура – така сме приели. Нямаше референдум през 2004 г., когато влязохме в НАТО, имаше само сълзи“, заяви Сидеров.

Той посочи, че би обявил награда за млад човек, който би написал есе във връзка с това какви са ползите от членството ни в НАТО.

„Защото аз не виждам такива. Нашата армия е по-слаба, по-зле въоръжена. Ние не сме по-сигурни от преди 30 години“, каза още лидерът на „Атака“ и посочи, че сега България няма никакво оръжие, но е в НАТО.

„Някак си не изпитвам вътрешна радост от това, че сме в НАТО. Освен това какво е НАТО днес? Военен блок, в който участват много държави. Но кой е врагът? Ако стане война, срещу кого ще воюва НАТО? Несигурността е най-лошото нещо, но това не се казва. Обясняват ни, че НАТО е една организация, в която ние трябва да членуваме. Нямам отговор защо трябва да сме в НАТО“, коментира той.

Сидеров заяви, че за България стои въпросът къде ще бъде държавата ни в този фронт, който изгражда НАТО.

„В България се стоварва техника и се подготвя страната да бъде някаква фронтова линия. Но срещу кого? Срещу лошата Русия, разбира се. Но дали трябва да участваме ние в това нещо, нека да се запитаме“, каза още той и попита това ли е бъдещето на България.

„Аз не мисля, че искаме това. Т.е., когато говорим за НАТО, трябва да си зададем въпроса – има ли смисъл от участието на България в НАТО“, заяви Сидеров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай

    102 11 Отговор
    В тази пропаднала "държава управлявана" от групировката гроб и тиквата вече от НИЩО НЯМА СМИСЪЛ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #5

  • 2 Ники

    121 16 Отговор
    Не го харесвам този по принцип, но много истини е казал!!!
  • 3 Batushka

    59 31 Отговор
    Волен ПРЕМИЕР!
  • 4 Бай

    104 14 Отговор
    Прав е само плащаме членският внос всяка година и най накрая ще купим с огромен дълг 4 стари самолета който нямат шансове срещу нито една съседна на нас държава !!!
  • 5 Бай

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бай":

    копираш ми прякора който ползвам от 7г измисли си нещо оригинално
  • 6 българина

    83 11 Отговор
    искаме референдум както и за еврозоната!ВЕДНАГА

    Коментиран от #19

  • 7 Марш

    13 62 Отговор
    Тук не е СССР!
  • 8 има ли

    15 63 Отговор
    Бих ти обяснил, ама рубладжиите трудно вдявате. И ако в ЕС и НАТО няма смисъл какво предлагаш - Евразийски съюз? Мерси

    Коментиран от #45

  • 9 Факт

    69 11 Отговор
    Тоя го ненавиждам-ама в случая е прав...

    Коментиран от #29

  • 10 Живите мъртви на България

    14 61 Отговор
    "Някак си не изпитвам вътрешна радост от това, че сме в НАТО." Как само лъже момчето на СДС :) Ами как да не се радваш, че сме в Нато, като за това взимаш пари от Русия, за да плюеш. Нека да не лъжем. Да вземем пример между Грузия и Естония, или между Украйна и Естония. Независимо какво говорят, но Естония не е нападната от Русия именно заради Нато. За Крим може да си говорим много, но по международните закони Крим е част от Украйна. Самата Русия е гарантирала, че е така. Но си го присвои. Значи думата на РУсия не струва пет пари. Та нещата са ясни. Както мекерето Волен.

    Коментиран от #49

  • 11 Румен

    15 78 Отговор
    Eй, руски цървул ! Нямаш право да говориш от името на България !
    Ни направихме своя избор - НАТО !

    Коментиран от #41

  • 12 Гост2

    31 8 Отговор
    Не се надявайте.този много истини каза,но после влезе в парламента и му запушиха с много пачки устата.сега идват избори и не е сигурен за резултата.
  • 13 Голем смях

    8 12 Отговор
    О свещена простота ...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Шляхтиц

    48 7 Отговор
    Никакъв смисъл няма членството в НАТО. Най-много при евентуален конфликт България да загуби още територии, както е ставало винаги до сега. Управниците винаги са включвали България към губещата страна.

    Коментиран от #20

  • 16 onq s konq

    15 30 Отговор
    Двуличният ВОЛЕН/не Янус-той е брат му/ НЕ ИСКА ДА СИ СПОМНЯ че драскаше във в.Демокрация слова,заклеймяващи БКП-партията която бе свалена ТОЧНО заради лозунга й че "Българосъветската дружба е като слънцето и въздуха за всеки жив организъм".Сега обаче след като стана ВЕЧЕ МУЛТИМИЛИОНЕР обърна палачинката,защото РУСКИТЕ ПАРИ ЗА ПРОПАГАНДА СА МНОГО СЛАДКИ!Ето ги опорните и точки на русофилството,които Волен повтаря като папагал:1/НЯМАЛО РЕФЕРЕНДУМ за НАТО.А защо и по какви закони трябва да има?А нима решението ни за членство не е взето ОТ НАРОДА чрез избраниците му в Парламента по най-демократичен начин?2/"С КОГО ЩЕ ВОЮВАМЕ,СЛЕД КАТО НИКОЙ НЕ НИ НАПАДА"...Ами не ни нападат ТОЧНО ЩОТО СМЕ В НАТО!3/"КАКВО ЩЕ НАПРАВИМ С ТИЯ 8 САМОЛЕТА" - Те не са ни необходими за САМОЛИЧНА ЗАЩИТА,а ЗА ДА ДАДЕМ СВОЯ ПРИНОС ЧРЕЗ ТЯХ В ОБЩАТА МОЩ НА ПАКТА,ДА ВОЮВАМЕ/АКО СЕ НАЛОЖИ/ РАМО ДО РАМО със всички останали НАТО-членки!4/МИШЕНА СМЕ НА РУСКИТЕ РАКЕТИ.А 45г НЕ БЯХМЕ ЛИ ПЪК МИШЕНА НА НАТОВСКИТЕ РАКЕТИ и сега ако излезем от пакта няма ли пак ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Съседите ни/без Сърбия/,Цяла Европа и САЩ да насочат отново ракети към нас?А прави ли си някой илюзия,че Малка България е невъзможно да бъде самостоятелна и моментално на мястото на Американските ще се настанят Руски бази?А може би ще ни плащат наем в рубли?Да не говорим че ако излезем от НАТО,то ще бъде придружено с ОГРОМЕН СКАНДАЛ,което автоматично ще ни извади и от ЕС.Мисля че е излишно да коментирам последствията.

    Коментиран от #38, #44

  • 17 Историк

    9 25 Отговор
    Ето какво мислеше Сидеров, преди да стане добре платена руска държанка:"“Съветската армия е страж на мира” – тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “легендарната Червена армия”. Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила. Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде “Страж на робството до разпадане на империята”.
  • 18 Анти седераст

    18 2 Отговор
    Нали и ние се борим със зъби и нокти за онзи Трети Храм в Йерусалим - пращаме оръжия и седерасти в Сирия, Ирак...
  • 19 Българин

    11 32 Отговор

    До коментар #6 от "българина":

    Русофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи!

    Коментиран от #37

  • 20 Българин

    10 34 Отговор

    До коментар #15 от "Шляхтиц":

    Руската кочина ли е печеливша та страна бе путлераст?
  • 21 ИВАН

    31 5 Отговор
    Евросъюз ДА НАТО НЕ. РЕФЕРЕНДУМ Русия не е враг.Ако Крим хе е руски, щеше да е база на НАТО
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ай де бе

    31 3 Отговор
    На всеки му е ясно, че българите няма да воюват с Русия. Краварите също го знаят, затова ни унищожават и циганизират територията ни.
  • 24 ИМА !

    8 8 Отговор
    Има ли НАТО - ВПК продава оръжия. Има ли НАТО - ЕС отпуска пари за " Усвояване " ! Има ли НАТО - Ние ще учавствуме във ВОЙНИ ! Има ли НАТО - България - диша, както в ЕР - Спешна Помощ на системи и кислород.. Няма НАТО - няма пари. Ко праим без пари ? Елита изчезва на Запад а Гавчо Ганев идъхва в панелките. БЪЛГАРИЯ КАПУТ ! Ние нямаме икономика а имаме задници под наем.
  • 25 йокин

    8 0 Отговор
    ''сичките,са маскари''-много точна оценка.
  • 26 жжжж

    19 5 Отговор
    Не ни трябва НАТО и ЕС. Да правим един референдум и да се присъединяваме към Русия най-добре. Поне ще си спестим "вежливите" ако го направим доброволно. Само Волен!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 икик

    9 7 Отговор
    Волен е съвременният Георги Димитров. Всички се надяваме да ни поведе към братска Русия.
  • 29 Колю

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "Факт":

    Тези коментари ги прави като се погледнеш в огледалото.... Е, как е? Мразиш ли се или прав.
  • 30 noname noface nonumber

    17 1 Отговор
    За нато си трябва референдум
  • 31 ДСБ

    7 18 Отговор
    НА ТОЗИ ВОЛЕН ДА МУ ДАДЪТ УШАНКА И ВАТИНКА И БЕГОМ В РУСИЯ ОТ ТЕХ САМО ПРОСТОТИИ СМЕ НАУЧИЛ
  • 32 Без възражения

    8 14 Отговор
    Предлагам да кръстят Лудница на негово име
  • 33 Антисициалист

    6 7 Отговор
    Господа, вярно е, че България стана член на НАТО и ЕС без да е питан народът ни. Въпросите "какво да става" и "как да става" геополитическото разпределение на света ни, бяха решени не от народи, а организации на друго ниво и решението им беше съгласувано от Горбачов и Президентът на САЩ на американски самолетоносач в Средиземно море. Документите от тази среща не са публикувани. По-късно нашият парламент дружно одобри това решение с гласуване - с гласовете на народните представители от БСП, СДС и ДПС според съставената от тези антинародни партии Конституция. Г-н Сидеров знае това, но нито казва кой е решил това и как, нито иска тези документи да станат широко достъпни и известни на гражданите. Защо? От патриотизъм - любов към народа ни? От любов към Руския народ? Не, господа! От подчинение на господарите си. Доброволно или не - не е съществено. В подчинението има две страни - роли, на подчиняващ и на подчиняващ му се. На г-н Сидеров са наложили му роля и той я играе. И да е той срещу разбирането за пола като роля - и правилно!, но ролята му е наложена и той я е приел. Не по Конституция, а по низост и низменост.
  • 34 жжжж

    14 3 Отговор
    Ако ни бяха попитали, щяхме да си изберем да живеем като Русия, Северна Корея и Венецуела, а не в този деградирал фалирал запад. Искам референдум като в Крим.

    Коментиран от #39

  • 35 Колю

    3 13 Отговор
    Света продължава да е двуполюсен откъм въоръжение... Сега сме в НАТО... Другия полюс кой е.... Русия с Азия ли... КОЙТО ИСКА прав му път.. Няма визи
  • 36 Минчо простия

    4 16 Отговор
    На който не му харесва Евросъюза и НАТО,да отива в Русия,Северна Корея,Куба,Китай,Венецуела.Там с удоволствие ще ги приемат.Там ще сте в рая.Другите тук ще се мъчим,като в ада
  • 37 Иво

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Сложи си чалмата и бегом при рязаните ти дружки.
  • 38 Иван Гешев

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Кон, пак разсъждаваш като магаре.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Припомнящ

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "Румен":

    Кои сте вие дето го ноправихте своя избор бе тъпан?! И кой въобще ви пита за мнението ви?! Прав е човека!
  • 42 Има ли я Русия , има я и България !

    6 3 Отговор
    СЛАВА РОССИИ, СЛАВА СССР ! Вся ВЛАСТ советов ! И НАРОДЕН съд - " на стената " ! Както Ген. Владимир ЗАИМОВ , както Вапцаров ., както Гео Милев !

    Коментиран от #43

  • 43 Кан Кубрат

    2 2 Отговор

    До коментар #42 от "Има ли я Русия , има я и България !":

    Обратното България е преди Русия и ще бъде и като изчезне Русия
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Бачо Киро

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "има ли":

    Отговорил си като от идиот.... ЕС е едно, макар че и ЕС не е това, което трябва да е, а НАТО друго... Да сме в ЕС е нещо естествено, да сме в НАТО е нещо ненужно. Като какви сме в НАТО? Подлоги? Слуги? Пушечно месо? За да влезем в НАТО останахме без армия, както се оказа по идея от "наша" страна, демек боклука Соломон Паси, а не по изискване от страна на членки на НАТО.... Какво правим в НАТО без армия? Ще носим водата?
    Освен това много добре знаем кой ламти за наши територии и там НАТО не върши работа - никаква работа не върши и до днес за Кипър. Русия ще ни напада? Да бе, сигурно... Умрели са за нас... НАТО е кучкарникът на САЩ, марионетки ползвани като песове и изнудени клиенти за военната промишленост на САЩ. Това е НАТО, то не е направено да ни пази нас. Защо да трябва да сме в него 🤔? И кой каза, пе трябва да сме в Евразийски съюз? Може да сме си просто ние. Защо слугите като теб непременно държат на версията, че ако не слугуваме на едни значи трябва да слугуваме на други? Вариант да не слугуваме на никого въобще ли не ви минава през тиквите кухи?
  • 46 Гаранция за мира

    4 10 Отговор
    Може да приемем ядрено оръжие в България и Американски бази да ни пазят от луди комунисти и пияни болшевики
  • 47 Кико

    4 6 Отговор
    Как ти идват заповедите от Путина. Сигурен съм че с гълаби. Или сам ходиш да си получиш и заплатата. Да ти кажа и аз щях да права като теб, вече си на годинки а имаш млада жена защо да не бъде и тя "Веселата вдовица". Само не взимаи рубли!
  • 48 Бате Люси

    5 2 Отговор
    Прав е Волен, но за съжаление само си говори , а керванът си върви...
  • 49 Сашо

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Живите мъртви на България":

    Изшлайфали са ти музика до последната гънка.
  • 50 1122

    7 2 Отговор
    Човечеството е създадено от Господ не да воюва и да се изтребва ,а да живее в мир и разбирателство!Когато имаше Варшавски договор между соц държавите,беше оправдано съществуването на НАТО. Но когато Варшавския договор беше отменен и войските му разпуснати,се питам за какъв чеп е това НАТО? От кого ще ни пази,и като не виждам от кого да ни пази някои държави като САЩ веднага запълниха празното пространство и започнаха да създават ТЕРОРИСТИ....,и активно се включиха ,,заедно с НАТО" ,Да ги преследват по държавите по целия свят като обявяват това преследване и избиване на невинното население борба за демокрация,от която демокрация имат полза само и единствено САЩ,защото по думите на президента Тръмп ,,всеки трябва да си плаща за помощта която са им оказали щатите????,въпреки ,че никой не им е искал тая помощ,защото тая помощ им излиза много скъпо за ,,услугата демокрация"щатите им обират всички природни богатства.Че мисълта ми е когато се стигне до световна война от ново,тия държави които участват с войската си в тая последна за човечеството война ще пострадат от гнева на Господа.Сега щатите наобиколиха Русия с войски навсякъде и започват да я провокират тя да започне първа войната за да я обвинят нея. И ние както винаги се оказваме пак не където трябва.На нас сега ни трябва НЕУТРАЛИТЕТ и никакво участие във военни и политически блокове!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Ръгай чушки 🌶 в боба нека да е лют

    1 2 Отговор
    Кръстете му най после една лудница на негово име може и да кротне
  • 53 НЕКОЙ

    0 5 Отговор
    Врагът е един. Нарича се русия. Тази агресираща държава трябва да бъде сдържана с всички средства. Затова е НАТО и добре, че вече не сме с русия.
  • 54 бомбата

    0 4 Отговор
    Тоя гнуснавец Сидеров до кога ще паразитира на гърба на българите, че и първи русофил го дава мерзавеца му продажен!
  • 55 Гост

    0 0 Отговор
    На един ревльо неговите сънародници му дадоха добри парици да ни го набута.В една истинска демокрация- НАТО , ЕС, Поток,Белене- само с референдум.Да не говорим за див капитализъм.Все си мисля че на
  • 56 Гост

    0 0 Отговор
    България и най подхождаше китайският модел.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове