Last news in Fakti

3 Април, 2019 12:40 2 386 63

Паси: Русия е част от проблемите в света

  • соломон паси-
  • русия

Доверието е едно, а силата на НАТО е друго. Притеснява ме не доверието, а обективната сила на Алианса, казва председателят на Атлантическия съвет

Паси: Русия е част от проблемите в света - 1
Снимка: БГНЕС

''Доверието е едно, а силата на НАТО е друго. Притеснява ме не доверието, а обективната сила на Алианса.''

Това заяви пред Нова телевизия председателят на Атлантическия съвет Соломон Паси по повод 15-ата годишнина от присъединяването на страната ни в НАТО.

"Светът и Европа са по-различни от онази политическа идилия, която цареше след падането на Берлинската стена. Днес Русия отново е част от проблема, а не част от решението както беше преди 25 години. Това беше светлия период от историята след падането на СССР, категоричен е Паси". "Първостепенният проблем на НАТО е в Черно море - геополитическата линия на разделение е по средата на Черно море и Изтокът и Западът се срещат там.

С оттеглянето на Русия от ракетния договор ние сме в нова ситуация, НАТО доста късно сега започва по-активно присъствие в Черно море", уточни Паси. Той добави, че отказът от военно присъствие на НАТО в Черно море е изострило апетита на Русия и това е довело до анексията на Крим и кризата в Грузия. "Алиансът трябва да има усмирителен характер в Черно море. НАТО не е нападателна, а защитна организация", посочи бившият външен министър.

По отношение на изострянето на диалога с Турция, Паси каза, че не трябва да се слушат политиците по време на избори, каквито имаше в югоизточната ни съседка. "Турция е цяла планета, там трябва да се говори за процеси. Двата процеса, които движат Турция е европеизацията и ислямизацията", каза бившият дипломат номер 1.

"След преврата, Ердоган е благодарен на Русия, които го предупредиха за него. Този меден месец между Путин и Ердоган ще продължи дълго. При евентуален конфликт между НАТО и Турция трябва да е ясно, че на Турция ще може да се разчита много по-малко отколкото преди десет години", категоричен е Паси.

''Бих настоявал българските специални сили да се ангажират по-плътно с авиокатастрофата в Македония, при която загинаха четирима българи. Не бих се доверил на телефонни разговори на държава, която не е член на НАТО, те нямат необходимия капацитет''.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Вал

    176 16 Отговор
    Те тоя продаде България на краварската хунта! Вижте го добре, запомнете го, и ако ви падне на сгода, го "наградете" подобаващо!

    Коментиран от #2

  • 2 олх

    101 11 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Вал":

    евреин...
  • 3 БОЙ ЗА ТОЗ

    131 9 Отговор
    ПЛЪХ В ТРИЦИ КАК ГЛЕДА, АКО НЕ СТЕ ВИЖДАЛИ.
  • 4 789

    114 9 Отговор
    Ех Хитлер как не набара на тоя изрод родата сега нямаше да го има това недоразумение
  • 5 Бай Шиле

    95 7 Отговор
    Този "Атлантически съвет" кой го съветва?
  • 6 Varna

    119 9 Отговор
    Кой се отказа първи от ракетния договор бе продажник долен. Некъдърник
  • 7 Boxer

    95 9 Отговор
    Отвратително !
  • 8 Dr.Haus

    114 8 Отговор
    "НАТО не е нападателна, а защитна организация" ... тоя не добре ... заболяването е в напреднала фаза
  • 9 не на либерал идиотизма

    115 7 Отговор
    абе боклук миризлив кой се оттегли от ракетното споразумение пръв, Русия или май сащ, дейба и боклука му чифутски долнопробен, Русия му виновна за всичко, марш на голанските възвишения за мишена на хизбула
  • 10 бббббб

    65 4 Отговор
    Проблема е в Хитлер,че по не отвори душовете.
  • 11 Пешо

    102 8 Отговор
    България е на това дередже, защото допускаме такива, като този еврейн в управлението на страната.
  • 12 Български По Хелзинкски Комитет

    64 14 Отговор
    Този хитрец ми прилича на онези,които предлагаха България да стане 16 република на СССР.
  • 13 Гнида

    74 6 Отговор
    Йехова , обери си вересиите !
  • 14 hsи

    78 3 Отговор
    Ми, то и Паси е част от проблемите на света, но не сме тръгнали да го убиваме, нали?
  • 15 Подразнен

    74 3 Отговор
    Низко, малко, нещастно човече!
  • 16 лилаво

    79 3 Отговор
    Този АТЛАНТИЧЕСКИ боклук е огромна част от проблемите на България.Преди 100 години такива измекяри са ги бесели и са ги яли прасетета.
  • 17 Трабанчев

    76 5 Отговор
    Най-големите проблеми на света са евреите Монка. Особено бедните ревливи . Скрий се някъде и не ръси простотии по медиите ! А най-големите терористи са американците. Историята го е показала. 68 законно избрани правителства са свалени насила от американците. Кой бомбардира София , кой бомбардира Югославия ? За Виетнам и другите да не говорим.
  • 18 тото

    71 3 Отговор
    Продажник!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Янките ВЪН

    64 3 Отговор
    Вън американските окупатори от Ново село ! турция се била намесила в нашите дела. А какво правят 400 американски царвула в българия по време на избори ? Пазят Монката, бат Бойко, Цецка, Цецо или Цацаров ? И с тях и бвз тях падате в канала. Янките вън от България и Черно море !
  • 21 Превзети сме

    59 3 Отговор
    От "умни" евреи, от "работливи" цигани и от "приятели" турци. Държавата прилича на швейцарско сирене, а парите на данъкоплатците захранват поробителите. Браво на нас българите, мазохисти и самоубийци ли сме?

    Коментиран от #36

  • 22 Batushka

    51 4 Отговор
    Тоя си уреди живота покрай тоя труп НАТО...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Читател

    50 2 Отговор
    А ти си огромен проблем за България! Баща ти, бог да го прости сигурно се върти в гроба заради изчадие като теб.
  • 26 Алоууу

    47 3 Отговор
    " С оттеглянето на Русия от ракетния договор ние сме в нова ситуация, ..."
    -----------------------------------------------------------------------------------------
    Алоууууу юдеохазарчето, помисли пак ционистка отрепко ... що ли имам спомен, че САЩ се оттеглиха от двустранния договор - ДРСМД ...а бе, никога не съм бил привърженик на Хитлер и практиките му, но явно по отношение на ционистката, юдеохазарска сган е бил дефинитивно и напълно ПРАВ.
  • 27 Турчин.ш

    22 4 Отговор
    Ми са струва ше го настигни путин. МОЖЕ ДА ГО САМООБЕСИ .&&&&
  • 28 Дедо Ванго

    40 5 Отговор
    ... след като Русия се оттегли от договора за ракетите със среден обсег..
    Защо отново неточност, при положение, че де факто САЩ декларира преди руснаците своето изтегляне под недоказания предлог, че последните уж го нарушавали. Всичко, до което се докоснат атлантиците се изопачава-руска агресия против Грузия, при положение, че грузинците нападнаха руските миротворци в Цхинвали, същото и с провокацията на укрите в Керченския пролив.
  • 29 Точен както винаги

    7 39 Отговор
    Монка щом кучетата те лаят значи им казваш истината я им кажи за ядрените ракети в България да хванат бяс
  • 30 Стамат

    43 3 Отговор
    Още една изчадие което по лошо стечение на обстоятелствата майка му го е аборти..рала жив точно тук в България. По коментарите горе се вижда колко много се разминава мисленето на хората и управляващите.А сме ги избрали за да са на наша страна. Долни подлоги и предатели .Още един от апаратчиците на НАТО които по цяла ден обикалят медиите за да оправдават съществуването на една престъпна военна организация която реално няма враг и ще затрие в крайна сметка целия свят.
  • 31 Бесен

    37 3 Отговор
    Мухльо смотан.
  • 32 Тодоров

    48 3 Отговор
    Eй такива като Соломон Паси са проблемите в света. С какво Русия е проблем в света. Това, че отстоява границите и суверинитета си, че не позволява на този или онзи НАТО-вски мухльо да и размахва пръст, да не говорим за американските Макклейновци. Този продажен евреин-юдаист дава ли си сметка какво може да причини на БЪЛГАРИЯ и какво причинява с неговите непремерени бръщолевения за разделителна линия между НАТО и Русия в Черно море. Някой да е питал БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД за членството в НАТО. Защо управляващите не вземат да спретнат един национален референдум ПО ТОЗИ ВЪПРОС или да свият "сърмите" за подобни изказвания на подобни продажни политици. Не им стиска, нали всички са на американската хранилка. Виж, да издигат и вкарват в листите за евродепутати "политически мумии" като Александър Йорданов - в това многоооооооооо ги бива.
  • 33 коментатор

    36 3 Отговор
    Как може да му дават трибуна на тоя ГНУСЕР миризлив !
  • 34 Стойчо Караилиев

    43 3 Отговор
    Заплахата и проблемите за България са точно тези смешници като Паси, Костов, Бакърджиев, Йорданов, Михайлова, Борисов, на които им се смееха и подиграваха западните колониалисти, а в последствие ги хванаха да им вършат черната работа и те щастливи, че предават България.
    Спомням си го Паси-то в началото на демокрацията как излезе от някъде и създаде или му казаха да създаде Атлантическия клуб. Голям смях и подигравки будеше този човек с неговите идеи за евроатлантическо общество и членство в НАТО. Особено с парадирането на ляво и дясно с неговото трабантче. Как може България да е член на НАТО, което всъщност означава "Организацията на Северноатлантическия договор", след като държавата ни се намира в Югоизточната Европа?!
    Нещо друго и много важно. От време оно има една тактика на превземане. Това е да направиш някой съюзник и да му кажеш, че ти ще го пазиш и той да си разформирова армията. Да му обещаеш пазари, а след това да му разрушиш икономиката и да го принудиш да ти е потребител. Това дами и господа е съвременното поробване!
    А вие се радвайте на ЕС, НАТО и "свободата"!
    Този е абсолютен смешник, който ни изложи жестоко с реването при приемането ни в НАТО. Тогава ни се смяха и подиграваха заради него, а този сега има наглостта да излезе и да говори. Дано предстоят по-светли и хубави дни за България!
  • 35 Олии тоз гърмииии😂😂😂😂😂😂

    23 3 Отговор
    Не бих се доверил на телефонни разговори на държава, която не е член на НАТО, те нямат необходимия капацитет''.😂😂😂😂😂😂😂😂😂 а казват че хитлер бил жесток 😂😂😂😂как е пропуснал на тоа котилото да изтрепе като е бил жесток ее😂😂😂😂😂
  • 36 Кратун

    20 2 Отговор

    До коментар #21 от "Превзети сме":

    Ако продължаваме да спим така ще е.Само едно ще трябва да направим НА ОРЪЖИЕ!!!
  • 37 муш като бато

    31 5 Отговор
    ЦЪРВУЛАН ПРАСИ,не коментирай първо защото във вените ти не тече българска кръв нито името ти е българско.Ти си едно недоразумение адово което не знам как успяхме ние българите да допуснем да си вееш пръднята на бял кон.Освен,че с нищо не допринесе за нашата държава ти я потопи в измислен военен съюз целящ разединение и безкрайни вноски от джоба на данъкоплатеца.Скрий си псевдо политическата физиомутра и си пиши розови романи.
  • 38 Янкофил

    19 3 Отговор
    Турция била планета, Русия проблем...Ти откъде знаеш и кой те пита, в Русия и Турция са ционисти, ти си потомствен антиционист, това работиш. Нерде Стамбул, нерде Фейси зевзек юдей. Комсомолец.
  • 39 БРАВО

    7 41 Отговор
    Евала Мони - докато говориш руските подлоги вият на умряло - безценно :) Скивай сега колко руски подлоги ще се припознаят у ще ударят червено палче !

    Коментиран от #60

  • 40 Ник

    22 3 Отговор
    Сулейман Паси
  • 41 УМЕН

    25 4 Отговор
    Този юдеомасонски ционистичен, хазаросемитски талмудианец съвсем е изплискал легена. Екип от съветски психиатри не може да го оправи.
  • 42 Сополон Смърди

    22 7 Отговор
    Чифи, бегай да вземеш едно душче в Бухенвалд че вониш.
  • 43 Аз от материала

    22 4 Отговор
    Божеее, този колко е облъчен и неадекватен!!!
  • 44 Исус е казал,

    14 2 Отговор
    от белязан да се пазиш!!!!!
  • 45 gogo

    19 2 Отговор
    доволно лаѝна изяде
  • 46 Надзирател

    22 3 Отговор
    Този евреин не може да е истински. На фалшив и бутафорен ми прилича. Та дори и Нетаняху не си позволява да говори така злобно за руснаците :)

    Коментиран от #48

  • 47 Доктора

    18 3 Отговор
    Пролет е-шизофрениците се събудиха..дайте му хапчетата с Новичок!
  • 48 падналия ангел

    13 2 Отговор

    До коментар #46 от "Надзирател":

    Защото е такъв по баща, а неговите признават само еврейство по майчина линия!
  • 49 Смях

    20 2 Отговор
    Баща му евреин,майка му смолянска помакиня.Хитлер ги наричаше "мишлинг".Много като него направиха кариера във вермахта".Позволено е било на мелезите.Мачкали са евреите повече от арийците.Та и ние си имаме отявлен такъв...
  • 50 Сталин

    14 3 Отговор
    Долу САЩ и НАТО!
  • 51 Mорук

    16 2 Отговор
    Евреина мисли само за себеподобните си и то по майчина линия ,лукави и нагли този е също за дране
  • 52 БЪЛГАРИЯ ЕС НАТО

    5 14 Отговор
    Леле Русофилията в потрес Чудят се как да угодят на тъпкачите си от Масква Монка кажи им за ядрените ракети да се осерът до гушата от злоба

    Коментиран от #53

  • 53 Хи их хи

    12 3 Отговор

    До коментар #52 от "БЪЛГАРИЯ ЕС НАТО":

    Леле, козяшко анаеробно се опитва интелигентно да простее!
  • 54 Катя

    14 3 Отговор
    Гнусно,отвратително,фекално,човече,българомразец долен.
  • 55 Съгласен

    14 2 Отговор
    Съм Паси.Само да те допълня и евреите са част от проблемите на света.И един въпрос.Имате ли доверие на Израел като не са член на НАТО
  • 56 Аз да ви

    12 1 Отговор
    Евреите са най големия проблем на света
  • 57 ghost

    12 1 Отговор
    А после защо имало Холокост
  • 58 Хайл

    5 3 Отговор
    Побъркан чифут...в ада да гори при родът си прокълнат...божия син предадоха за пари юдеи долни,та няма и България да продаде ли...
  • 59 zevs

    4 2 Отговор
    паси-ТИ СИ ПРОБЛЕМА НА БЪЛГАРИЯ И СВЕТА.НА КРИВ ....паси РУСИЯ МУ ПРЕЧИ.ПРЕСТАНИ ДА ЛАЕШ,НЯМА КОИ ДА ТЕ СЛУША.
  • 60 БРАВО

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "БРАВО":

    До тука 37 тафтака се издадоха но има и ще … :)
  • 61 1122

    3 1 Отговор
    Слушай ей чужденецо,не стига че ни натика в тоя войнолюбив съюз,който за нищо не става,ами обвиняваш Русия че била агресивна!На коя държава войските са плъзнали като октопод по целия свят?На РУСИЯ или на САЩ ???Толкова години у нас не е имало чужда войска,докато ТИ не ги пусна и такива като тебе не унищожеха българската армия.ТИ ПРОДАДЕ БЪЛГАРИЯ!
  • 62 Хахах

    1 2 Отговор
    Явно инструкциите са като спомене с лошо Русия ( то нече има с какво друго)... Да се пише и були този който го е казал. Всички тролове и българси национални предатели да влозат по чатовете и да оплюват... Хахаха не помага, човека говори истината и няма да я промените с псуване в коментарчета!!!
  • 63 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    СОЛМОНЕЛ ПСИХИ /ЕВРЕЙСКАТА МЕЙМУНКА/ ВЗЕЛ ПОД"КРИЛОТО"СИ ДРУГА ТАКАВА -КРАДЛА/ ДА ЗНАЕ ,ЧЕ АЗ БЪЛГАРИНА НЕ СЪМ ЧЛЕН НА НАТЮ И НЕ СЪМ ИСКАЛ ДА БЪДА !!! САМО РЕФЕРЕНДУМ МОЖЕ ДА МЕ ПРИНУДИ ДА СЕ СЪГЛАСЯ, ДА НЕ УБИВАМ НАТОВЦИ И ОСОБЕННО ЕВРЕЙСКИ !?!?!?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове