Last news in Fakti

8 Април, 2019 06:31 20 702 44

Слагаме 5 отровни храни на масата си

  • отровни храни-
  • храни-
  • сирене-
  • кашкавал

Вторият най-опасен продукт са евтините сирена и кашкавали с палма

Слагаме 5 отровни храни на масата си - 1
Снимка: shutterstock

Пет са най-отровните храни, които слагаме на масата. Това заяви д-р Сергей Иванов от Центъра по биология на храните, който се занимава от години с изследвания и анализи на хранителни продукти, пише в. "Телеграф".

Най-отровни са чипсът и снаксовете, които се консумират в промишлени количества от малчуганите, посочи д-р Иванов. На първо място в тези продукти има високо съдържание на наситени мастни киселини, както и на трансмастни киселини, които запушват кръвоносните съдове и водят до сърдечносъдови заболявания. Снаксовете и чипсовете имат високо съдържание на акриламид, който се образува при пърженето и е универсален канцероген. Продуктите съдържат окислени мазнини, които също са отровни и канцерогенни. Другата опасност е високото съдържание на сол.

Вторият най-опасен продукт са евтините сирена и кашкавали с палма. Известно е, че палмовото масло, което се влага в ментетата, води до тумори и сърдечносъдови заболявания.

Третият по вредност хранителен продукт е българската индустриална "Снежанка", която купуваме в магазина. Единствената истинска съставка в нея са краставиците, посочи д-р Иванов. В готовата "Снежанка" няма мляко. Вместо това тя е блъскана с нишесте, захари и гуми като желиращ агент.

Четвъртият най-опасен продукт са малотрайните колбаси, сочи още класацията на д-р Иванов. Всъщност колбасите може да се окажат и на първо място, но ние не знаем изцяло какво съдържат те, казва той. По думите му изследването на всички съставки е трудно, а браншът - месопреработвателите, не оказват никакво съдействие и крият рецептите си.

Рискови са и биологичните зеленчуци, които се наторяват с естествена тор. Ако се поливат и със замърсени води, се получава голямо количество опасни бактерии. Те са по-опасни от нитратите, затова биопродуктите трябва да се мият изключително добре, подчерта д-р Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай

    110 6 Отговор
    Браво добре е да се знае. В къщи от повече от 15г. не се купуват кренвирши и малотрайни салами, снежанка, чипсовете и Мак Доналдс също поне от 5.

    Коментиран от #5, #16, #41

  • 2 5kof

    145 1 Отговор
    Докато не осъдят един млекопроизводител и един месопреработвател, и намажат въжето така ще е. Не знам дали някой от тях консумира това, което се произвежда в цеховете му.

    Коментиран от #7

  • 3 доктор Ой боли

    114 1 Отговор
    И голяма част от по-скъпите храни са много вредни - не само евтините. Но, с това палмово масло, което се влага почти във всичко, направо съсипаха метаболизма на населението.
  • 4 седми

    97 4 Отговор
    Не зная от какво по напред да се пази човек но четете етикета четете и ще ще видите с какви боклуци ни хранят ! В една обикновена вафла и там има палмово масло, а как по рано нямаше как ги провеха М ? Да не пиша и за Е-тата че ги има почти навсякъде, за хляба да не пиша че и там съдържанието му е доста дълго написано.Българина от зората на "демокрацията" та до днес що боклуци е изял мааани мааани.
  • 5 На Иван брат му

    7 57 Отговор

    До коментар #1 от "Николай":

    И Ко? Ще умрете здрави!
  • 6 Храма на обречените

    84 1 Отговор
    Хранят ни с палмово масло, а една трета от обработваемата земя я сеят с рапица за биодизел.
  • 7 гост

    47 2 Отговор

    До коментар #2 от "5kof":

    Аз знам , познавам и млеко и месопреработвател , щото млекопроизводител е съвсем друго нещо ! Единия яде само от скъпите сирена и кашкавал само от пита , тия на кубчетата , вакуумираните не ! А другия кренвирши и наденици не кусва !!
  • 8 КРИЕЛИ РЕЦЕПТИТЕ СИ ?????

    31 0 Отговор
    Ми ТО ТОГАВА И НА ЕТИКЕТА НИЩО НЯМА ИМА НАПИСАНО И СЛЕДОВАТЕЛНО РУБРИКАТА ВА БИТИВИ - ЧЕТИ ЕТИКЕТА Е ПЪЛЕН ТАЩАК....
  • 9 Койчо

    45 3 Отговор
    Уважаеми другарки и другари, кой и защо произвежда тези храни?
  • 10 месара

    28 19 Отговор
    сдс и бсп са виновните за тези храни, те са тези дето съсипаха икономиката на България!
  • 11 некойси

    13 2 Отговор
    С палма :)
    Ще падна ...
  • 12 гост

    55 4 Отговор
    Затова по-добре отделете час повече за домакинството: направете си сами хляб, купете си мляко от съседите и си го подквасете сами, сирене също може сами да си направите, или поне купете от хубавото. Пазарувайте от зеленчуковите пазари или пък се уговорете с някой съсед, който продава на пазарите или произвежда сам продукти, за да си осигурявате възможно най-чисти и местни зеленчуци и плодове. Когато дойде есента напазарувайте зарзават и сами си направете зимнина в буркани, компоти. Това сплутява семейството. Обяснете на децата защо не трябва да ядат чипсове и др. боклуци, още от малки, не ги питайте какво искат, а им давайте направо плод когато поискат нещо за ядене. Не може въобще да не опитат подобни храни, но ги ограничете до минимум и изградете традиция на умерено и здравословно хранене у децата, по-трудно е, но така ще сте спокойни че сте направили всичко по силите си, а не после да съжалявате, че детето е с наднормено тегло и пие хапчета за кръвно. Живейте както преди са живяли дядовците и бабите ни, много натуросъобразно, консумирайте традиционните храни за региона, а не авокадо, манго и др.

    Коментиран от #38

  • 13 Помнещ

    31 0 Отговор
    Естествените торове ? Е тогава ,,шибайте" химията и да не ви пука!
  • 14 ДДРОнег

    58 2 Отговор
    Използването на отрови в хранителната промишленост трябва да е забранено със закон и наказанията трябва са поне ДВАДЕСЕТ години затвор. Да произвеждаш отровни храни е ТЕРОРИЗЪМ !!!
  • 15 ДДРОнег

    33 0 Отговор
    Гледайте стария филм с Луи дьо Фюнес - "Крилце или кълка", класика е, но явно все още актуален !!!
  • 16 хахаха

    6 43 Отговор

    До коментар #1 от "Николай":

    Каскет, кое по-точно му е вредното на Мак Доналдс?!? Единствената вредна храна в него са пържените картофи, които може и да не ги поръчваш!! Същото се отнася и за дюнерите!!!

    Коментиран от #24, #39

  • 17 ИстинатаУчен

    48 2 Отговор
    Чипсът е една полезна храна - КАРТОФИ, толкова малко, че засищат с почти НУЛА калории! Солта е основната съставка на живота! ... Тук тълпата от ДВОЙКАДЖИИ и ПРОСТАЦИ, "учили" от телевизията ще се нахвърли както всяка глутница помияри върху мен, но... ИСТИНАТА ОСТАВА. КОЛКОТО ДО УМИШЛЕНО ПОСТАВЯНИТЕ ОТРОВИ - КОНСЕРВАНТИ, ОЦВЕТИТЕЛИ, ГМО, ПАЛМОВИ И ДРУГИ ОТПАДЪЦИ, ВСЯКАКВИ Е-ТА - ЗА ТОВА НЕ СА ВИНОВНИ ХРАНИТЕ, А ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ЩЕДРО ОБОГАТЯВАНИ ОТ ДЪРЖАВАТА!!! Не е ли ТЕРОРИЗЪМ да слагаш ОТРОВА в ХРАНАТА?! Защо ДЪРЖАВАТА лае по хората, да не ядат, пък не залавя МАСТИТИТЕ МИЛИАРДЕРИ, ЯДЯЩИ ЧОВЕШКА КРЪВ И ПЛЪТ?! То един политик навремето казваше "За бога, братя НЕ купувайте!". Смеехме му се, ама... какво ни казват - ГЛАСУВАЙТЕ И УМРЕТЕ! Народееееее
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Яна

    33 2 Отговор
    Интерсно, знаят,че са отровни,но не ги спират от производство. Я най-добре да обяснат защо са безсилни,а ние другото си го знаем.
  • 20 Киро

    7 5 Отговор
    Четете етикетите, само това бих могъл да кажа. Има и хубави продукти, само човек трябва да обърне и да прочете какво има вътре.
  • 21 Върви народе възродени

    17 3 Отговор
    Тровят ни с храни, ръсят ни с химтрейли, ама не мреме както им се иска, а ставаме все по- проклети.
  • 22 111

    26 1 Отговор
    Един път ми се доядоха вафли - обикновени. Веднъж на 5 години. Започнах да си търся такива без палмова мазнина. Поувлякох се, в махазина имаше сигурно над 20 вида - е нямаше.От там реших дапотърся бисквити - нямаше. Потърсих сладкиш - нямаше. Един час видях в магазина и четях и излезнах отвратена. Няма български (престиж) няма внос. Всичко е порядъчно наблъскано с палмова мазнина, поне 5-6 е-та, желиращи агенти и глюкозо-фруктозен сироп. Като се знае всичко това, питам аз, защо не бъде забранена? Свинската мас е в пъти по-полезна.То крайният продукт и така не е евтин, той е скъп, като да се влагат материали в него. Трябва да се забрани използването на деца за рекламата на тези продукти. детето ми така разбра какво е това кренвириш.
  • 23 ВОДКА БЕЛУГА

    10 0 Отговор
    Салата снежанка е готина салатка за аперативче надвечер .Разбираемо е ,че е много вредна купешката , затова най добре да си я приготвяме домашна ;) Неразделна част от пушената и маринована рибка с водка :)
  • 24 Макдоналдс фритеза

    19 0 Отговор

    До коментар #16 от "хахаха":

    Всичко изглежда много полезно, нали? Картофи, говеждо месо, кока-кола... Какво му е вредното?! А после питаш и ти казват за палмовото олио, в което се пържат картофките. Освен, че това олио не се сменя толкова често, колкото е нужно, в него се изпържат хиляди килограми картофки. Точно палмовото олио или мазнина са доста вредни сами по себе си, а какво остава да ти предложат картофки, изпържени във все същата прегаряла и прегаряла мазнина... После идва солта, картофките от високата температура и палмовата мазнина образуват акриламид... Оставяме това и отиваме на темата за говедото месо - имаше доста информация по медиите за използването на развалено месо, което се обработва с химикали за консервиране и после от него се правят бургери. Погледни американските дебелаци - те се хранят със "здравословни" бургери и масово са болни и затлъстели...
  • 25 Макдоналдс фритеза

    9 0 Отговор
    https://gotvach.bg/n5-38791-Джейми_Оливър_осъди_Макдоналдс
  • 26 шагщгш

    19 0 Отговор
    О тоя център за биология на храните друга работа освен да плашите хората нямате ли? Не можете ли да съдействате за забрана или ограничение на отровите в храните? Май ще бъде по-обществено полезно и ефективно отколкото в магазина всеки да калкулира кое е отровно и кое не и доколко е по отровно от неотровното. Стига вече безотговорност и невротизиране на всички ни.
  • 27 гост

    14 1 Отговор

    До коментар #18 от "боцмана":

    Народът ще е по-здрав и работоспособен. Развитите общества стимулират спорта и здравните вноски са по-ниски на тези, които спортуват, защото са по-трудоспособни, по-енергични и мислят за своето здраве. У нас колкото ти е по-тровеща колата, толкова по-малко плащаш, колкото си по-безхаберен към здравето си, толкова повече получаваш безплатно, а ако въобще нищо не плащаш за своето здраве, то получаваш повече и имаш повече права от плащащите (за справка циганите). Докога бедността ще е извинение за лошите условия на живот? Нима джиповете, строежите, почивките и заведенията са бедност? Има толкова страни където хората не могат да си позволят толкова материални неща какти е у нас, но условията са им добри, здравеопазването им е на ниво и хората са интелигентни. България не е бедна, просто е корумпирана и криминалните остават показно безнаказани, малкият човек няма право, този с парите властва. Пътувайки към столицата 50% от колите са над 10х.лв, а 20% са над 50х.лв, голяма част са големи и скъпи джипове, та питам аз това беднотия ли е и хората щом го търпят значи го приемат, а щом го приемаш и си мълчиш, не правиш нищо и се подчиняваш на робовладелеца, за да му осигуряваш сладък живот, то ти си го заслужаваш. Докато една шивачка взима 10лв на ден, а шева й идва с мазен мерцедес за 100х.лв то няма какво да се коментира.
  • 28 ССХ КЛУБ

    7 1 Отговор
    Кашкавала по-скъп от месото а 1000% по-вреден спрете да го копувате и всичко е точно
  • 29 до главен прокурор

    10 0 Отговор
    АМА, КАК МОЖЕ ТАКОВА НЕЩО? НАЛИ ИМА КОМИСИЯ ЗА КОНТРОЛ НА ХРАНИТЕ, ЧЕ И ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ, А? КАК Е ВЪЗМОЖНО ТАКИВА И ДР. КАТО ТЕЗИ ПРОДУКТИ ВЪОБЩЕ ДА СЕ ОБСЪЖДАТ ПО ТОЗИ НАЧИН И ТЕ ДА СА СВОБОДНО ПРОДАВАЩИ СЕ И ДОСТЪПНИ ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ? Г-Н ГЛАВЕН ПРОКУРОР НЯМА ЛИ ДА ГИ ПРИБЕРЕТЕ ТЕЗИ УБИЙЦИ НА ХОРА И ЗАЩО В МАГАЗИННАТА МРЕЖА ИМА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ОТРОВНИ, КАНЦЕРОГЕННИ И ВСЯКАКВИ БЪРКАНИЦИ С ЛЕТАЛНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ, А? АМА ВИЕ ОТ ТЯХ ЛИ СИ ПАЗАРУВАТЕ? АКО ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВНА СХЕМА ЗА КУФАРЧЕТА, КАКВО Е ТОГАВА? КАК ТАКА ДЪРЖАВАТА В ЛИЦЕТО НА СВОИТЕ УПРАВНИЦИ СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ ЗА ТЕЗИ ОЧЕВИДНО ПРЕСТЪПНИ СХЕМИ И ПРАКТИКИ ЗА УБИВАНЕТО НИ? И КОГА ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ ЩЕ СЕ ПРЕКРАТИ, А, Г-Н ГЛ. ПРОКУРОР? ИЛИ ЩЕ НИ БАЛАМОСВАТЕ КАК НАД 70% СМЕ БИЛИ ПРАЩЯЛИ ОТ ЗДРАВЕ, АМА КЪДЕ? НА ОНЯ СВЯТ ЛИ, А? ТЕЗИ ЛЪЖИ И ИЗМАМИ НЕ НИ ГИ ПРОБУТВАЙТЕ, ЗАЩОТО НАРОДЪТ МРЕ КАТО МУХИ И СЕ ТОПИ КАТО СНЯГ НА СЛЪНЦЕ, А И НЯМА КАК ДА СИ ПОСЛЕДЕН ПО СТАНДАРТ В ЕС И АФРИКА, НО СЪЩЕВРЕМЕННО С ТЕЗИ ХРАНИ И, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, НАПИТКИ, ДА СМЕ УЖ, БРЕ ДА МУ СЕ НЕ ВИДИ, АМА ПО-ПО-НАЙ-ЗДРАВИ! ДА НЕ БИ ТЕЗИ 70% ДА СА ОТ УПРАВНИЦИТЕ НИ, А?
  • 30 някой

    6 2 Отговор
    У нас всичко е отровно. Храната, защото на производителите не им пука колко сол слагат в колбаси, сирена и други продукти, колко различни вредни мазнини, колко сланина и свинска мас. Всичко е с отвратителен вкус, обаче рекламирано, препоръчвано от различни реклами. Болести като рака например се ширят. Няма начин. От друга страна отровната атмосфера, всекидневно подклаждане на напрежение, цели сайтове посветени на Русия, от която май никога няма да се отървем, коментари, написани от някакви странни хора, бездушни, неграмотни, абсурдни и ужасни. В България животът е отровен! Не само храната!
  • 31 адв Марковски

    5 0 Отговор
    Я, ВИЖТЕ ГИ ПЪК ТИЯ? МЕН НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА МОРАЛА ПО ВЪПРОСА, А ЗАКОНА! МОРАЛНАТА СТРАНА Е ЗА СВЕЩЕННИКА, А АЗ СЪМ АДВОКАТ! СПОКОЙНО НА ВАС, Г-Н ГЛ. ПРОКУРОР, И НАШИТЕ ХОРА ОТ ТЕЗИ КОМИСИИ, СЕГА ПЪК ДА НЕ СЕ СТРЕСИРАТЕ! ВСИЧКО ТУЙ Е МОРАЛЕН УКОР, НО Е ... ЗАКОННО. НЕКА СИ ПИШАТ, А И ВИЕ ИМ ПИШЕТЕ ...ГОЛЯМ ПРАЗ, БИЛИ СЕ ТРОВИЛИ, БИЛИ МРЕЛИ! ВАЖНОТО Е, ЧЕ ЗАКОНЪТ ГО ПОЗВОЛЯВА И ТЕ САМИ КАТО СИ ГИ КУПУВАТ ПРОДУКТИТЕ САМИ СИ ПРАВЯТ СДЕЛКА И НИКОЙ НЕ ИМ Е ВИНОВЕН ! МАКАР И НА ПО-НИСКИ ЦЕНИ СДЕЛКИТЕ С ТЕЗИ ПРОДУКТИ СА ЗАКОННИ И ТОВА Е МОЯТА ПОЗИЦИЯ КАТО БАШ АДВОКАТ И РАЗБИРАЧ ПО ЗАКОНИТЕ! МОЯТ ОПИТ МИ ПОДСКАЗВА, ЧЕ ВИНОВНИ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ТЕХНИТЕ ОБРЪЧИ НЯМА, ТЪЙ КАТО ОНИЯ ДЕТО СА СИ ОТВАРЯЛИ ДЖОБОВЕТЕ, ДА СА СИ ОТВАРЯЛИ И ...ОЧИЧКИТЕ! ХРАНИ С ОТРОВИ, МОЛЯ, ХРАНИ С КАНЦЕРОГЕНИ, МОЛЯ, ХРАНИ С ...ФАШКИИ, МОЛЯ, ТЪЙ ДЕ, ПАЗАРА Е СВОБОДЕН, НАЛИ ЗА ТОВА СЕ БОРИХМЕ ЗА ТАЗИ Д Е М О К Р А Ц И Я ! А И КОНВЕКЦИЯТА НА ПАРИТЕ ПО ЗАКОН Е КАТО ТАЗИ ПРИ ВЪЗДУХА - ВИНАГИ Е ОТ ДОЛУ НАГОРЕ, Т.Е. ОТ ДОЛНИТЕ КЪМ ГОРНИТЕ БАЛКОНИ И ТЕХНИТЕ ЕТАЖИ, АМА ВСИЧКО Е НА ЗАКОНА И ЗА ПУБЛИКАТА ... ЯДЕЦ!
  • 32 депутат на сухо

    0 0 Отговор
    ЧЕ, ТО ТОВА, ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГО Е ПРЕДЛОЖИЛ ЗА ОТМЯНА В ЗАКОНА И КЪДЕ НИ Е ФАЙДАТА? НИЕ ДА БИЕМ ТЪПАНА, А ДРУГИТЕ ДА ОБИРАЛИ ПАРСАТА, А? ДАЛИ ПЪК В НАШИТЕ ПОЩЕНСКИ КУТИЙКИ НЯМА ДА ПРАТЯТ ПО НЕЩО И ЗА НАС? ТЪЙ КАТО СПОРЕД АДВ.МАРКОВСКИ ИМАМЕ ЯВНО СЪУЧАСТИЕ И ПРИЕТИЯТ ОТ НАС ЗАКОН БИЛ МНОГО ЯК ... МРАТ СИ ПО ЗАКОН И ДАЛАВЕРКАТА НЯМА СПИРАНЕ! НЕ НИ ДРАЗНЕТЕ, А ПУСКАЙТЕ ОТ ДНЕС ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ, ЧЕ ИНАЧЕ ... ЩЕ СПРАТ ДА МРАТ! КАЗВАМ ТИ ДЪЩЕ, СЕЩАЙ СЕ СНАХО
  • 33 до някой

    1 0 Отговор
    ТЪЙ Е, НЯКОЙ! ОСВЕН ВСИЧКО, ЖАЛКОТО Е И ТОВА, ЧЕ ТОЗИ МАТЕРИАЛ НЯМА ДА ИМА P.S. - СЛЕД НАПИСАНОТО! НИТО ГЛ. ПРОКУРОР, НИТО КОМИСИИ, НИТО НПО-та, НИТО ПАРЛАМЕНТ, НИТО МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ, НИТО ГДБОП, НИТО ДАНС, НИТО ЖУРНАЛЯ И Т.Н., ВЪОБЩЕ НИКОЙ НЯМА ДА СИ МРЪДНЕ ПРЪСТЧЕТО! И ТОВА ЩЕ ДОКАЖЕ, ЧЕ ЕДИНСТВЕНО НЯКОЙ СИ Е ВЗЕЛ ЖЪЛТИТЕ СТОТИНКИ ЗА ПУБЛИКАЦИЯТА, А ИНАЧЕ СХЕМАТА И ОХРАНЯВАЩИТЕ Я СИ ОСТАВАТ, т.е. 70% ПРАЩЯЩИ ОТ ЗДРАВЕ! ИМАШЕ ДВА ТАКИВА ВЪПРОСА, ЕДИНИЯТ ОТ КОИТО БЕШЕ "КАКВО ДА СЕ ПРАВИ?", А ДРУГИЯТ И ЛЕКО ПЕРЕФРАЗИРАН "ДА БЪДЕМ ИЛИ НЕ?" НАСТОЯЩИЯТ ОТГОВОР Е ЕДНОЗНАЧЕН И ЗА ОГРОМНО ОМЕРЗЕНИЕ СОЧИ - "НЕ!" ТОВА Е ЛИ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ВСИЧКИ СМЕ ОБЕКТ НА ЕДИННА И КОНСОЛИДИРАНА ПАРТОКРАЦИЯ ОТ ЕЛИТЕН ПАРТИЙНО-БИОЛОГИЧЕН МАТЕРИАЛ И НЕГОВИТЕ КОРПОРАТИВНИ ПРОИДВОДНИ, А НИЕ ДА СМЕ С ПОСЛЕДИЦАТА ЗА ОНЯ, ЛОШИЯ МАТЕРИАЛ, А? ЛИПСАТА НА ПЕРСПЕКТИВА СОЧИ САМО НА ЕДНО ... ПОРЪЧВАЙТЕ СИ ОПЕЛОТО И ЧАКАЙТЕ ... Я РАК, Я ИНСУЛТ, Я ИНФАРКТ... РЯЗАНЕ, ШЕВ И КРОЙКА...ИНВАЛИДИ...СТРАДАЛЦИ, ВОЙ И ПИСЪЦИ ДО НЕБЕТО, А ЗА БЕЗПАРИЧНИТЕ БЪРЗ КРАЙ - КОЛКО СЕ БЯХА САМОУМЪРТВИЛИ ПРЕЗ 2018г, А Г.Н ГЛ. ПРОКУРОР И В РЕЗУЛТАТ НА МЕЦКОВИТЕ ПОЛИТИКИ ОТ СЛОГАНА "ЕВРОПА НИ ГЛЕДА!". И КАКВО ВИЖДАТЕ ...НАЙ-БЕДНИЯ И НЕНОРМАЛНО ЖИВЕЕЩ НАРОДЕЦ В ЕВРОПА, КОЯТО НИ ГЛЕДАЛА, НО СЕИРА, А НЕ ДА НИ ГЛЕДА С ГРИЖА! ГЛАСУВАЙТЕ, БРАТЯ, ЗА 4ЕВРОПА НИ ГЛЕДА", НО ПРЕД ТОВА ДАЛИ ТЕЗИ СЪЩИТЕ ПОИСКАХА ОТ НАС ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ТАЗИ ЛИ ЕВРОПА ДА НИ ГЛЕДА, ТОЗИ ЛИ Е С и ТОВА ЛИ НАТО ОТ ХРАНТУТНИЦИ И ЗАПЛАТАДЖИИ, ДЕТО ЩЕ
  • 34 референдум за вън от ЕС и НАТО

    1 0 Отговор
    ...НИ ДОКАРАТ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА В ИМЕТО НА ОБЩЕСТВЕНИЯ СИ ПРОСПЕРИТЕТ ОТ ВЛАСТ, РАЗПОЛАГАНЕ С МАТЕРИАЛНИ БЛАГА И ПРЕДМИСТВА! А И НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ОБЯСНИ, КОЙ И КАКВО НИ ИСКА? ДА НЕ БИ ПРОСТОСМЪРТЕН ДА СИ Е ПОМИСЛИЛ ЗА ЖЕНАТА, ПАРДОН ТРАБАНТЧЕТО НА ОНЯ ОТ КЛУБА ПО ИНТЕРЕСИ, ИЛИ, САКЪН, ОЧИЛЦАТА, А НЕ ДАЙ БОЖЕ, ЛЕДОХОДКИТЕ НА ОНЯ ОТ СЕВЕРНИТЕ ШИРИНИ, А? ГЛАСУВАЙТЕ, БРАТЯ, ТЪЙ ДЕ, ЗА "ЕВРОПА НАЗИ ГЛЕДА!", ЗА МЕЦКО И МЕЦКОВЩИНАТА, КАК ЗАКОННО ПРАЩЯТ ОТ ЗДРАВЕ И ЛАЙФ ПО ВИСОКИТЕ БАЛКОНИ ОТ ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ .. ТЯ ЕВРОПА САМО ТЯХ ВИЖДА И ГЛЕДА! ТОВА ИМ Е И СЛОГАНА! А ТАЗИ ЕВРОПА ДОЛНИТЕ БАЛКОНИ И ЕТАЖИ, КОГА ЩЕ НИ ВИДИ И ГЛЕДА ... НА МАРТА У СРЯДА ЛИ, А? ГЛАСУВАЙТЕ, СЛОГАНИ, МОЛЯ, ГЛАСУВАЙТЕ, АМА "ЕВРОПА НИ ГЛЕДА"!
  • 35 боко

    3 0 Отговор
    къде са агенциите,инспекциите по безопасност на храните да съобщят коя марка е с палмово масло и колко процента стоят си в кабинетчетата и чакат да гласуват за човека с шлифера и като им наредят да убият животните на хората после ядем палмово масло който като малък е ял свинска мас след 3м.ще удари шейсетака
  • 36 Голям Слон

    6 0 Отговор
    Най-вредното нещо в ежедневието на българина е застоялият му образ на живот. Следват цигарите, алхоколът, наркотиците и най-накрая идва храната. И, разбира се, стресът!!! Имаме голяма градина. Там добиваме плодовете. Зеленчуците ги купуваме само от бабите по пазара. За месо си имаме домашен производител. За мляко и млечни продукти - също. Най-често сами си правим консервите: компоти, лютеници, кетчуп, салати, луканки и пр. В очите на някого може да е смешно и глупаво, но определено за мен и моето семейство това е единственото разумно бягство от всички онези боклуци, които ни заливат в последно време.
  • 37 Патладжан

    3 0 Отговор
    Скоро купих точени кори чиито производител е Белла.На опаковката една от съставките беше слънчогледово масло.След приготвянето им замирисаха на маргарин. А сега кажете че и на етикетите не лъжат.Друг пример с луканков салам на който не пишеше че има оцветител а си беше бая червеничък. А да сте чували за естествен оцветител Е120 кармин? Аз не бях до като не го прочетох на друг колбас.
  • 38 Toni

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Донякъде съм съгласен,ама в това забързано ежедневие,да седна да квася мляко или да приготвя жена ми хляб е немислимо.А пък това където му казват компот за мен е ужасно(лично мое мнение)варен плод със захар и вода.Какви витамини има в него?Просто трябва жесток контрол на храните,взети лицензи и осъдени производители.
  • 39 Диез

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "хахаха":

    Хахаха, на такива прости хора се крепят тези производители.
    И ни тровят.
  • 40 Gaga

    0 0 Отговор
    Да са само тези!
  • 41 И ние така

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Николай":

    Изброените не само са скъпи но и некачествени. Наблягаме на плодове и зеленчуци и чисти меса. Трупно
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Гост

    1 0 Отговор
    То не са само българските производители, погледнете етикетите и на чуждестранните производители - холандски,немски шоколади и сладки....Всички ни тровят.
  • 44 Щурчо

    0 0 Отговор
    Ами ако имате време,приготвяйте сами. Като пишете и губите време, какво мислите че се случва. Нищо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове