Last news in Fakti

17 Април, 2019 14:01 5 225 40

Собственик преби кучето си до смърт и го захвърли в храстите

  • побой-
  • куче-
  • герена

Зверското убийство е станало преди два дни в района на квартал „Герена“

Собственик налага с дървени пръти в продължение на час кучето си, докато не издъхне в кюстендилския квартал „Герена“. За това алармираха от фондация „Помощ за животинките в беда“, които са подали вече и сигнал в полицията.

„Мая беше убита жестоко, смазана от бой и изхвърлена като купчина боклук в храстите от собственика си. Родила е ей така вързана на 1 м., оживели са само две от бебенцата ѝ. След няколко дни щяхме да я махнем от дома на нейния убиец, но уви. Той отне живота ѝ без да се замисли“, разказаха представители от фондация „Помощ за животинки в беда“.

Зверското убийство е станало преди два дни в района на квартал „Герена“ в областния град. Стенанията на Мая, която е била налагана с дървени пръти, са чути в целия квартал, но никой не е се притекъл на помощ. „Животното не беше агресивно, напротив. Беше едно от най-кротките кучета с най-прекрасните сини очи. Нейният собственик обаче решил да я смаже от бой, защото е подгонила кокошките в двора. Просто си играела“, коментираха представители на природозащитни организации от областния град, пише "Монитор".

От ОДМВР – Кюстендил, обявиха, че сигналът за убито куче е постъпил вчера следобяд чрез тел. 112.

Дежурна полицейска група е извършила оглед на място. По случая е започнато досъдебно производство.

67-годишният собственик на кучето е задържан за 24 часа в ареста на РУ-Кюстендил. Работата по случая продължава, уведомен е дежурен прокурор.

„Хората са по-жестоки от всяко едно куче, защото убиват беззащитните и безгласни животни без капка срам. Надяваме се извършителят на това зверско деяние да си получи заслуженото“, обявиха още от „Помощ за животинки в беда“, които ежедневно спасяват десетки животни от сигурна гибел.

Те поеха ангажимент да приберат двете кученца на Мая, тъй като има опасност след излизане от ареста на собственика да ги споходи същата съдба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 изверг

    72 12 Отговор
    Който е способен на такава жестокост към животно, същото би сторил и с човек. Смачкайте го по същия начин този изрод, неговата мам...ца, боклук долен!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 що за хора са това

    62 9 Отговор
    Пребил е животинката в продължение на цял час, всички са чували писъците ... е как никой не се намеси бе, що за долни хора живеят на тази земя!

    Коментиран от #6, #16

  • 5 Георги

    45 6 Отговор
    Много станаха боклуците в тази държава.Няма и закони за такива изроди.Не отиват на добре нещата.Хората с власт се интересуват само колко пари ще спечелят.Морал,достойнство и чест......какво беше това!? Жалко за страната ни!
  • 6 газо

    33 0 Отговор

    До коментар #4 от "що за хора са това":

    След убийството на млад човек от цигани в опит да спре боя, на никой не му се намесва от страх.
  • 7 Давид

    16 58 Отговор
    Така трябва . Трябва да унищожим всички за да няма работа за нпо-та , които спонсорират такива приюти и толерират развъждането на бездомни помияри носещи болести . Нека помогнат на бедните пенсионери .

    Коментиран от #8, #27, #34

  • 8 гадино

    38 5 Отговор

    До коментар #7 от "Давид":

    Еврейче .... Разбираемо е, че носиш злото в себе си!
  • 9 Давид

    10 25 Отговор
    Ще повторя за пореден път - Давид не е еврейско име . Имали сме царе с такова име . Четете повече соросоиди . И такава страна Израел в Палестина не съществува и никога не е съществувала . Ако търсиш зъл еврейн - оглеждай се за Станишев .

    Коментиран от #11, #17

  • 10 гнусно

    35 4 Отговор
    Разбира се, чули са всички стенанията на животното, знаели са отдавна, че трябва да се изведе от "дома на убиеца й", но по български не са си мръднали задниците да помогнат. Сега обаче всички са опечалени и много загрижени... И за деца и жени няма да го сторят...
  • 11 моше

    3 9 Отговор

    До коментар #9 от "Давид":

    Путин е по страшен
  • 12 Гост

    13 17 Отговор
    Едно ми е чудно - от къде знаят, че кучето е убито след час побой? Позовават се на съдебно-медицинската експертиза или са били свидетели? Така написано от НПО-то звучи твърде тенденциозно с единствената цел да насаждат омраза към собственика на кучето, без да са се произнесли разследващите официално. И от къде знаят, че е пребил кучето си заради подгонени кокошки, пък то само си играело? Ами ако е ухапало детето на стопанина или е убило 10-на кокошки? Ами ако кучето не е пребито, а просто е починало? Нека излезе официалната версия, вместо за пореден път да се пускат гръмки присъди, без да се е стигнало до съд, защото ако вземеш в ръцете си правосъдието, тези НПО-та ще бъдат едни от първите жертви!
  • 13 Гост

    22 5 Отговор
    Тази фондация, както всички останало в България, само смука пари и пръста си не помръдва, и когато вече е късно започват да се обясняват какво са ЩЕЛИ да направят
  • 14 660

    18 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ицо Багера":

    НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ПУБЛИКУВА И ПОМИЯТА, САМО ТАКА СЕ ПРЕДОТВРАТЯВАТ ТАКИВА РАБОТИ, ДАЖЕ ТРЯБВАШЕ ДА ПУБЛИКУВАТ И СНИМКА НА "МАТЕРИАЛА" ЗАЕДНО С 3 ИМЕНА И АДРЕС, ДА ВИДИШ КАК ЩЕШЕ ДА СЕ ПРЕВЪЗПИТА
  • 15 Паметлив

    8 8 Отговор
    Абе нали собствениците на кучетата бяха най-добрите хора? Напоследък най-големите зверства точно от тях виждаме. И помежду им доста скандали стигащи до присъди се понатрупаха. Да не би пък хората на които им е писнало даюгазят в кучешки изпражнения и да слушат воя на заключени по балконите кучета все пак да са правите?

    Коментиран от #19

  • 16 Кольо

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "що за хора са това":

    То за хора няма кой да се намеси, ти за куче....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Напълни се с изроди

    20 4 Отговор
    С какво, бе, изрод, ти навреди тая душица с тия прекрасни очи?! Що не се нахвърли да пребиеш някого с твоите размери, който може да ти отговори подобаващо? Вързана гледана, вързана родила, живяла в тормоз, и пак грее на снимката. И тия, които са чували, а не са отишли, и те са същите изроди. Дано го осъдят и да лежи като за човек тоя садист!
  • 19 четеш номалко помниш

    16 2 Отговор

    До коментар #15 от "Паметлив":

    Това животинче едва ли някога е разхождано и е видяло добро човешко отношение, стояло вързано с 1 метър синджир и е било пребито вързано. Жал ми е за разбирачи като тебе

    Коментиран от #25

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Шамара

    7 2 Отговор
    Ама дайте му именцето на тоя Дебил.
  • 22 Ай стига, бе!

    11 2 Отговор
    ИЗРОД! ЗА ЗАТВОРА - ДИРЕКТНО И ВЕДНАГА!
  • 23 filo

    10 8 Отговор
    Аз пък убих прасето на Коледа и какво. Аман от тия помияри и особено от помиярите в човешки образ
  • 24 Елен

    11 4 Отговор
    Горкото животно трябва да има наказание за такива
  • 25 Разбирачи всякакви

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "четеш номалко помниш":

    Огромен брой точно такива стопани като им направят забележка реват , че бездушни типове им пречат да гледат животинче.
  • 26 Amix

    11 2 Отговор
    Дайте му адреса да му запаля къщата
    🔥🔥🔥
  • 27 Маринова

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "Давид":

    Давид нещо не е както трябва в главата ти, братче, за теб това е решението така ли?
    В БГ само тотални деградации ли останаха, не мога да разбера как не ви прибират по лудниците ами ви оставят да щъкате безпризорно насам натам. Не на кучетата на вас наморници трябва,Незнам каква майка ви е раждала и възпитавала но съм сигурна, че се срамува от вас.
  • 28 Диамантената ръка

    7 1 Отговор
    Ами като го знаят, на прокурор и зад решетките тоя боклик
  • 29 Ели

    7 2 Отговор
    Този изверг незаслужава да живее! Заслужава същата съдба! Както зверски е убил беззащитното животинче, така утре ще посегне и на човек!....Какви изроди има....Но нищо няма да му направят! Закони има, но не се прилагат....!
    Дано успеят да спасят кученцата и!
    Дано гори в АДА!...
  • 30 Аристотел

    8 2 Отговор
    Този убиец заслужава същата смърт.Къде бяхте вие от фондацията?
    Знаели сте за проблемите с тоя изрод.Ами комшиите?Нямате ли съвест ,хора?Линч заслужавате всичките.
  • 31 С огромно възмущение

    9 1 Отговор
    Мръсният изверг, който е извършил това зло деяние, ще си получи заслуженото. Със сигурност! Нямаш ли страх от Бога, нещастнико жалък?
  • 32 Антонн

    8 0 Отговор
    Ако има хора от района да споделят малко подробности,за този дърт мъжкар.
  • 33 Росен Борисов

    5 0 Отговор
    Защо никога не се пишат имената на тези мъжаги.
    Напишете кой е бил и да видим дали съдбата си върши работата

    П. С. Скапана, малака, жалка, МИЖИТУРКА. Желая ти същата съдба.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Мария Гангалова

    3 0 Отговор
    Немога да скрия възмущението си от такива хора. Ще убиеш животното по този жесток начин. А какво правят кокошките при вързаното куче ? И с какво е хранено животното? Може би с кокали и вътрешности на същите тези кокошки. За всичко намираме виновни животните. За да има бездомни животни вина носят всички тези хора ,които ги изхвърлят на улицата , а после чакаме някой да реши проблема. Парите отделяни за тях се крадът богуловно. Хората в тази държава все повече обедняват и все повече озверяват .По - големи парични санкции за тези , които посягат на животно .
  • 36 Дани

    4 0 Отговор
    Да го пребият със същия дървен прът този кокошкар
  • 37 Аристократ

    3 0 Отговор
    Няма ли кой да приготви дървена сопа за тоя боклук. Динко, къде си?
  • 38 Куийн

    2 0 Отговор
    Кокошките да му изкълват очите,дано,на тоя селяндирур,а на безучастните душици пожеавам да изпаднат в положението на кучето и никой да не им помогне.Анатема!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове