Last news in Fakti

18 Април, 2019 14:11 1 339 21

Проучване на ЕП: ГЕРБ и БСП с по шестима евродепутати

  • еп-
  • европейски парламент-
  • избори-
  • резултати

ДПС ще имат двама представители, а ВМРО, „Демократична България“ и „Воля“ - по един

Проучване на ЕП: ГЕРБ и БСП с по шестима евродепутати - 1

Европейският парламент публикува днес нова серия от прогнози за разпределението на местата в следващия Европарламент, в който вече изчисленията са на база 751 места, предвид отлагането на Брекзит.

Според прогнозата за България ГЕРБ и БСП ще пратят по шестима евродепутати в новия ЕП в резултат на изборите на 26 май. ДПС ще имат двама представители, а ВМРО, „Демократична България“ и „Воля“ - по един.

На ниво ЕС Европейската народна партия (ЕНП) ще остане най-големия блок със 180 евродепутати, следвана от социалистите и демократите – 149. Алиансът на либералите и демократите (АЛДЕ) ще е трети със 76 представители в следващия ЕП.

За сравнение в момента ЕНП имат 216 депутати, а групата на социалистите и демократите е съставена от 186. АЛДЕ в момента е четвърти по големина блок с 69 евродепутати.

Нито една от анкетите, използвани за пресмятането на прогнозираните места, не е била поръчвана от Европейския парламент. Това са публично достъпни проучвания на общественото мнение, публикувани от ясно идентифицирани национални институти в отделните държави - членки. Използвани са само анкети от надеждни източници, подчертават от Европейския парламент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахах

    26 5 Отговор
    ГЕрП няма да вкарат и ТРИМА депутати.
    На народа му писнА

    Коментиран от #4

  • 2 е бре

    17 5 Отговор
    Пълни глупости - щенка им се на ЕНП-то, ама яздец! Най-близо до реалното е: БСП-6, ГЕРБ-4, ДПС-4 ... и останалите по редичката (без ВОЛЯ)
  • 3 ха ха

    15 2 Отговор
    Малиии .... те това много ме разсмя - ГЕРБ със 6, а ДПС с 2-ма ... Ха, ха, ха ... За магеретата от ВОЛЯ пък, да не говорим, че и те са вътре
  • 4 Ах че смях

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хахах":

    На народа му писна, но все с това оправдание масово не гласува. С две дума, народът няма да излезе да гласува и затова герп ще вкарат 6 депутати, т.е. народът, но който му е писнало, ще ги вкара.

    Коментиран от #5

  • 5 Борката

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ах че смях":

    Ще гласуваме, споко ... нека герберастите не разчита на това
  • 6 гост

    4 12 Отговор
    Само за Х да го пишем този мач не се бяхме сещали,но и така се съмнявам да стане.На 26ти Кури и Гечев,ще ни обяснят,защо са загубили изборите.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 става и така

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Кури-то за теб ... за ГЕРБ де

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гост

    2 11 Отговор
    На 26 май,ще се смеем с глас пред НДК,за кой ли пореден път.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ViP

    12 3 Отговор
    Бойко е пич бе! Я да видим к'ва я надроби ИЗТЪРВА ЦЕНИТЕ НА: -БЕНЗИН! -ДИЗЕЛ! -ТОК! -ГАЗ! -ВОДА! -ХЛЯБ! -ХРАНА.....и за всичко което се сетиш. Опоска осем милиарда резерв, че изтегли после още 16... а и очилатото му американско счетоводителче /ДянкOOF/ изтегли кредит който и децата ни ще плащат с лихвите! УНИЗИ РОДИТЕЛИТЕ НИ, ПРОГОНИ ДЕЦАТА НИ И УНИЩОЖИ БИЗНЕСЪТ НИ. Ашкулсум, евалла, аферим! Че и за цял трети мандат мисли. Ужас....безкрай!
  • 13 onq s konq

    5 7 Отговор
    ПРЕДВАРИТЕЛНО АФИШИРАНОТО "РАВЕНСТВО" между ГЕРБ и БСП цели само 1 - ОСИГУРЯВАНЕ НА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА "ЛЮТИ КЛЕТВИ" И НЕИСТОВ ПРОТЕСТЕН РЕВ след победата на ГЕРБ над БСП чрез по-голям брой Евродепутате- че ИЗБОРИТЕ СА "МАНИПУЛИРАНИ"!...Само дето мантрата за "манипулация" се изтърка и отдавна не върши работа.
  • 14 ....

    4 8 Отговор
    СХЕМАТА, Цветанов - Добрев - Борисов! ГЕРБ не е класическият тип мафия, защото не извършва престъпната си дейност в противоборство с държавните институции, а цялата дейност на тази престъпна група се реализира благодарение и с помощта на държавните институции. На върха е Боса – Буда – Бойко Методиев Борисов. Нищо не се случва и никой не мърда в тази държава без знанието, разрешението и без да си е платил на Вожда. Закон. Схемите за плащане и отчет към Вожда минават през областните координатори на ГЕРБ (бригадирите на мафията) Във всяка област има по един такъв и той е до болка познат и до болка мразен от жителите на съответните области. Тези хора кадруват, рекетират и изнудват местното население и бизнес, отчитайки събраното към Вожда. Всяко назначение минава през областният координатор на ГЕРБ. От чистачката в детската градина, до шефа на НОИ. Всяка обществена поръчка минава през областният координатор на ГЕРБ. Всеки заблуден инвеститор , излъгал се да стъпи в България минава първо през областният координатор на ГЕРБ. Това са местните феодали-дерибеи. В Хасково това е Добрев, във Видин – Тошев и тн. Профила на тези хора е еднакъв навсякъде – бивши военни, бивши милиционери, ченгета, комунисти, или деца на комунисти, ченгета и милиционери. Без изключения. Буда не контактува лично с тях, това е ролята на Цветанов. Така Буда остава недосегаем и не може да бъде свързан пряко с престъпленията извършвани от неговите бригадири. Цветанов лично контролира всички б
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ха ха

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Jhg":

    РъБъ народ (население) е малък, но много прост народ
  • 17 007

    10 2 Отговор
    Бoрисов се бopи да събoри Държaвата..Нотр Дам пaсти да ядe..Тук в ВG пожaрът е невидим и мнoго по мaщабен :(
  • 18 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    4 2 Отговор
    Да вкараме престъпниците в затвора.
  • 19 гост

    4 4 Отговор
    Използвани са само анкети от "надеждни"източници: В.Дърева,Е.Йончева,Р.Гечев,Р.Овч.и други другари от пленума.Хахахах как ще се смеем на 26,голям смях ще падне,а на източниците не им завиждам отсега.

    Коментиран от #20

  • 20 до гостуващия гербераст

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    А бе гербав папагал, едно и също повтаряш - виж се и в коментар №10. Да не говорим, че още 5 пъти си писал други глупости само към тази статия. Ясно е ,че на 26-ти май ще се броят пилците ... Сега се смеят само глупаците като тебе, че после може и да не им е смешно!

    Коментиран от #21

  • 21 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "до гостуващия гербераст":

    Ще се наложи да четеш,после да плачеш ,да преглътнеш и после ще му свикнеш,като ти мине еуфорията,ще си пиша каквото искам и когато преценя.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове