Last news in Fakti

26 Април, 2019 15:10 2 986 36

Турската система на „Капъкуле” се срина, стотици са блокирани

  • капъкуле-
  • система

Ситуацията с трафика на ГКПП „Капъкуле” към входа за Турция се усложнява поради срив на компютърната информационна система на турските митници. Образували са се опашки от изчакващи автомобили и автобуси, като са напълно блокирани на входа към Турция, както турският, така и българският пункт, съобщават от българското външно министерство.

При проведените срещи със служители на Генералното консулство в Одрин и българските гранични власти, турските гранични и митнически органи са заявили, че предприемат необходимите мерки за отстраняване на срива. Създадена е организация, включително като е увеличен значително и личният състав, с цел да поемат натрупаните опашки и повишения трафик през празничните за България дни.

Отворени са всички трасета на влизане в страната за леки автомобили и 3 трасета за автобуси. Понастоящем трафикът се обслужва ръчно, като турските гранични власти ще заработят на максимален капацитет след отстраняване на техническия проблем.

Генералното консулство в Одрин е в непрекъсната връзка с турските гранични и митнически власти и при необходимост има готовност да реагира.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обадят на:

Телефон: 0090 284 214 06 17

Дежурен телефон в извънработно време в работни дни: 0090 533 7396140

Дежурен телефон в почивни и празнични дни: 0090 533 6298164


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайл

    9 2 Отговор
    Пак ли?
  • 2 минаващ

    14 4 Отговор
    Така е, като се купува ссофтуер от капалъ чарши
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Анти седераст

    10 4 Отговор

    До коментар #4 от "Кво кпп там и тука е турска територия😂":

    Пак ще ви смянме имената, Хасане. Как ти българското име?

    Коментиран от #7

  • 6 ХАСАН

    10 11 Отговор
    Да вдигнем това КПП вече ..нека да се сближат двата народа разделени от 140г

    Коментиран от #10

  • 7 Кво ше сменяш😂😂

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Анти седераст":

    Вие скоро ше изчезнете мрете като за олимпияда😂😂😂😂
  • 8 Гост

    10 3 Отговор
    Това ако беше станало от българската страна форумните герои с арабски имена щяха да иригнат като вулкан,но нали проблемът е при турциите, мълчат като риби!
  • 9 Стоян Александров финансист с характер

    10 3 Отговор
    След срива на турската лира логично е и цяла Турция да се срине,та какво остава за „Капъкуле”.

    Коментиран от #12

  • 10 България на три морета

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "ХАСАН":

    Съгласен съм.Нека да го вдигнем и да го преместим по-на юг. Мидия-Енос как ти се струва.
    А защо не направо до Босфора?

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ХАСАН

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "Стоян Александров финансист с характер":

    Турция "изсмуква "съседните икономики..заплати,бонуси,спестявания ,кредити всичко в Турция

    Коментиран от #17

  • 13 България на три морета

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "ХАСАН":

    Лошо е БИЛО, Хасане,много лошо!
    По твоята логика и в затвора не е лошо.
    Храна си има,легло,покрив.Направо си е екстра.
    Свобода няма,но пък защо ти е?

    Коментиран от #15

  • 14 ТТТ

    9 2 Отговор
    Абе Турция Турция ама всички ходите там да пазарите
  • 15 ХАСАН

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "България на три морета":

    Аз имам предвид свободно придвижване на хора,стоки и капитали...глобализъм!
  • 16 Директно от пазара в Едирне

    6 3 Отговор
    Само българска реч , обаче и румънците се усетиха и те напират , за гърците да не говорим.
  • 17 бай Даньо

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "ХАСАН":

    Хасане , някой път си викам , най-голямата грешка в Българската история е че Тервел като отблъснал арабите и върнал обратно на престола византийския император ( не му помня името да помагат историците) е трябвало да му каже "ОК ето ти Византия обратно но от Бофора нагоре съм аз" и си викам тогава историята можеше да е друга , напълно различна - Византия щеше да си остане азиатска империя , когато идват вашите и я съборат , съвсем не било сигурно и събарянето на България защото Босфора е голям разлом, буквално и етнически и културно... И си викам ако беше станало сега да видиш какъв комшулук щяхме да имаме през босфора разменяме един чай, едни рахат локуми ...

    Коментиран от #19, #22

  • 18 Приятел

    2 4 Отговор
    Хасане ти не разбра ли,че турците сте генетично спънати и няма бъдеще тази страна извън пустинята.Не всичко е продаване на сапун,тоалетна хартия и парцалки.
  • 19 Приятел

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "бай Даньо":

    Преди да навлезнат в Европа ,турците са ни били слуги и сме им плащали да охраняват обора.Поинтересувайбсе за Керка порта и се запитай как се превзема Константинопол,защита на седем нива,практически невъзможен за превземане-с предателство естествено.Ние като сме били с черешови топчета,те са имали уинчестери.Не е трудно да се сетиш откъде.А Хасан може да мастурбира.

    Коментиран от #20

  • 20 бай Даньо

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Приятел":

    Знам за какво говориш лично съм виждал крепостните стени на Константинопол . Турците днес са си направили градинки и гледат зарзават между тях , зашото се оказват в центъра на Истамбул но пусто история ни да строиш, нищо да не барнеш. Евала на турците общо взето пазят, каквото е останало... Виждат се 3 реда стени по 10 метра високи и 3-4 метра дебели... НО дори и така е бил превземан няколко пъти от турците разбира се от арабите и от кръстоносците мисля също ... само развивам малко алтернативна история и правя пойнта че България никога не е имала прозорливи владетели с малки изключения ... Каква е логиката да сложиш на трона в Константинопол отново византиеца и да не му искаш нищо !? За това и мечатата ни малка "на три морета" докато някой искат на всички океани...

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Приятел

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "бай Даньо":

    Мдаа...Както е казал мъдрецът:една грешка води до друга грешка.А грешките в такива мащаби струват скъпо,както добре усещаме и днес.
  • 22 ХАСАН

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "бай Даньо":

    Ако вуйна ми имаше мустаци щеше да ми е вуйчо...история ..такава каквато е ...ако гъските на Виена не бяха се събудили ,турците щяха да завземат и-нямаше да се роди Хитлер

    Коментиран от #24

  • 23 ХАСАН

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "бай Даньо":

    На тия градини им казват "Йедитепе бостанларъ" или "градиниие на Фидосий" са културно наследство защитени от Юнеско датират от 5 век ..все още са градини и се отработват
  • 24 бай Даньо

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "ХАСАН":

    Хасане , какво да кажа прав си. Историята е такава каквато е , но трагедията в България е че така наречените патриоти у нас не разбират че при мащабен конфликт на балканите ние българите нямаме друг избор освен да сме против Гърция и Сърбия , тоест с Турция и Албания , Румъния винаги е стояла малко настрана... Проблема е че с Гърция и Сърбия делим едни територии които са били етнически български някога - беломорето с гърци и поморавието с сърби. Албанците са по скоро с нас за Македония и там е лесно. С Турция нямаме какво да делим още от първата световна сме жус... Така че враговете на нащите врагове са наши приятели . Така е било в първата и втората световна . Балканските войни са друго , там всеки е грабил каквото може да загради докато се е разпадала османската империя някой са останали прецакани и от там коалициите за следващите войни ...

    Коментиран от #25, #26

  • 25 Приятел

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "бай Даньо":

    Никога с Турция и няма как да има мащабен конфликт на Балканите без участието на Русия.А какво бълнуват индианците,няма никакво значение.
  • 26 ХАСАН

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "бай Даньо":

    А защо трябва да има конфликт?? ..искаш да живееш на Егейско море иди и си живей..или пък искаш в Скопие ..ок...немци и французи се биеха от векове а сега кой където иска там си живее

    Коментиран от #27

  • 27 бай Даньо

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "ХАСАН":

    Хасане, пак си прав. Това предното прозвуча малко агресивно , въпроса беше за историческата справедливост и в кой лагер сме. Врагове на България са Гърция и Сърбия НО само АКО се наложи. И българите трябва да сме наясно. защото тия имат ли шанс ще я затрият България, без да им мигне окото както са искали да я направят на парачета и България да престане да съществуа напълно, това са искали след първта световна война добре че Удро Уилсон е станал от масата и си е заминал , казал без Америка в такава несправедливост... Гарантирано е че наши "патриоти" , които по съвместителство са любители на сръбска скара, сиртаки и руски рубли , това не го знаят.

    Коментиран от #28

  • 28 ХАСАН

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "бай Даньо":

    България ще я пребъде и може да бъде затрита само от българи ,които търсейки лично шастие заминават и се устройват в чужбина и-забравят род и родина ....преди години търсех нещо около Капалъто ..казаэа ми при Булгара има ..намерих човека ..купих и го попитах що го наричат булгар --да не е изселник ..каза ми че е етнически Цариградски българин ...бях изненадан ..викам му беше ли в България ?вика не ...нямам паспорт и-нямам при кого да ида ...

    Коментиран от #29

  • 29 бай Даньо

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "ХАСАН":

    Хасане , като гледам може да фърлим една табла с теб... ха-ха. Виж кво България ще я има, независимо колко е мътно в някой празни кратуни , нали знаеш българите сме мрънкачи , но нищо от нашите проблеми не е уникално в света , та да легнем да умираме. Аз лично смятам че България през последните 25 години е поставена в най-добрата възможно "международно положение" ха-ха, въпреки сълзите и сополите на наши мрункачи. Да , имаме си стопанин - Америка (и Европа) но те упражняват мека сила и са добронамери да помагат , поне Европа е ясно на всеки е добронамерена, не безумната намеса на Русия ... Горе доле за първи път имаме държава управлявана от българи и за българи (с изключение на времето на Стамболов) и даже е повече от това щото ГЕРБ е популистка партия и прави точно това което им се прище на байновците , независимо колко е откачено... Ако имахме малко по друга нагласа като народ можеше да мислим че сме success story дори защото икономически каквото ни дърпа назад е огромното изоставане от света заради времето на комунизма. А реалноста е че икономически няма по-бързо оправяне от колкото у нас се вижда, ходи обаче го обясни на нашия с намръщените вежди.... Дори за Южна Корея ( най-бързия икономически възход в света се смята) се е искало 25 години да извърви един път от нищо ( където бяхме и ние 1989 г. ) до средно богата страна. Е, в България ще се случи за 40 години. След още 10 години средната заплата у нас ще е 2000 евро поне, с ГЕРБ , с БСП-то които и
  • 30 бай Даньо

    0 0 Отговор
    Дори за Южна Корея ( най-бързия икономически възход в света се смята) се е искало 25 години да извърви един път от нищо ( където бяхме и ние 1989 г. ) до средно богата страна. Е, в България ще се случи за 40 години. След още 10 години средната заплата у нас ще е 2000 евро поне, с ГЕРБ , с БСП-то които и да е, правия път е хванат. Защо да загине България!? От там тия процеси които вървят днес ще се пречупят и преобърнат - емиграция , раждаемост . Някой обърна ли внимание как в Чехия са били първия черен техен депутат? Е средната заплата е 1500 евро в Чехия. После се надявам и някой неща от настройката на българина да се променят за добре , малко по-оптимистично, повече самочувствие , повече човечност, повече инициативност , но тука малко се замечтах... Защо да загине България!?

    Коментиран от #31, #32

  • 31 Приятел

    0 2 Отговор

    До коментар #30 от "бай Даньо":

    Съжалявам,че трябва да те разочаровам,но ще ти кажа,че си фантазьор.Ю.Кореа няма нищо общо с България и техния прогрес е неосъществим на Балканите.Чехия преди ВСВ е имала повече танкове от Вликобритания.Ти си абсолютния дървен философ.Наистина може да мяткаш табла с Хасан.
  • 32 Приятел

    0 2 Отговор

    До коментар #30 от "бай Даньо":

    Относно теорията ти за "Трите морета" и сравнението,че е малка амбиция.Явно не си наясно с географията и с различното формиране на цивилизациите.България никога не е поробвала и колонизирала,тя е устроена на континентална част и има уседнал характер,а не експанзивен.Много пробити разсъждения имаш.

    Коментиран от #33

  • 33 бай Даньо

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Приятел":

    обикновенн мрънкач си, мини у лево. Заради такива "умници" България е на това дередже, които единствената им мисъл е колко са зле и колко сме зле... Че сме различни от корейците е ясно но икономическите закони са еднакви, отново за кво ли ти говоря като сега ще ми разглаголиш как утре свършва България , без да знаеш елементарни статистически факти ... лягай умирай още сега не ти трябва да видиш тоя край... Първо вярваш в нещо за да стане, после става, не вярваш няма никаъв шанс да стане. Почваш ли да загряваш какво ти е сбъркано на чипа на теб и 90% от материала. Надстройката е по важна ... комунизма ви обърка мозъците на българското простолюдие с тия ленински постановки които не са верни че ви обърка и да се мисли всеки за неслучил се прецакан милионер па то обикновен материал ...

    Коментиран от #34, #35

  • 34 Приятел

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "бай Даньо":

    Кои са българските политици,които управляват България?Ти май не си виждал американското посолство на каква територия се простира и не ти е ясно,че работят няколко хикяди души там.А от подлоги като теб няма никаква полза,те са идеални за роби.Мяткай табла,други предпочитат шаха.Романтик.
  • 35 Приятел

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "бай Даньо":

    Явно много неща не са ти ясни.Ю.Кореа е удобен съюзник на Америка в този район и се е развила благодарение на азиатската дисциплина.Ти с кое си изгоден за съюзник?С абсолютно нищо.Кой знае от кое село си,където Слънцето изгрява днес за 3 часа и после се скрива зад другия хълм.

    Коментиран от #36

  • 36 бай Даньо

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Приятел":

    Бойко Борисов се казва, популист е и за това се води по акъла на такива "умници" като тебе и после всички се изненадвате на резултата. Всеки може да е съюзник стига да иска. Селото е далеч , много далеч толкова е далеч че има най-голямата корейска дисапора ... добре ги познавам и знам че са напълно различни от нас - упорити, трудолюбиви , със самочувствие , инициативни ... нищо нямат от нашата тъжна загледаност в собствения пъп, но отново икономиката е еднакви закони и с тия особенности при тях за 25 години при нас за 40 ... А с теб ще играя на шах , майтап бе не си ми интересен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове