Last news in Fakti

27 Април, 2019 10:09, обновена 27 Април, 2019 11:18 17 710 234

"Възраждане": МОН обучава учители как да фалшифицират българската история

  • възраждане-
  • мон

На 6 и 7 април 2019 г. в София се провежда поредният кръг от обучения на учителите по история, организирани от Министерството на образованието.

МОН не за първи път провежда такива семинари за българските учители, но за първи път от почти десетилетие насам държавата плаща всички разходи на командированите специално за целта преподаватели от цялата страна.

Причината е прозаична - от началото на тази година министерството провежда изключително агресивна кампания за тотална подмяна на методиката, по която се преподава българската история, като основната цел е да се накарат българските учители да внушават на българските деца, че основният враг на България е Русия, че най-близък и приятел ни е Турция, че турско робство не е съществувало, че българите доброволно са приемали исляма и на драго сърце са си давали децата за еничари, че българският народ не е славянски и че най-голямото зло в нашата история е комунизмът между 1944 г. и 1989 г.

С нас (ПП "Възраждане") се свързаха няколко учители, които независимо един от друг ми разказаха напълно подробно какво се е случвало на този семинар. Помолихме последният от тях да прати и писмо, в което да опише какво се е случило и как са се отнасяли с тях техните "обучители".

Ето го и самото писмо:
"Здравейте!
Помолихте ме да напиша това, което знам за обучението на учителите по История, организирано от МОН. Такива обучения се провеждат от началото на годината, всяка седмица. Има задължителна квота и от всяка област се изпращат по 3 учители, или експерти от РУО. Досега са обучени 10 групи, по 75 човека всяка.

Тъй като капацитетът на всяка зала е ограничен, всяка група е разделена на още 3 такива, на които преподават различни преподаватели от Софийския университет, Югозападния университет, Българската академия на науките, Нов български университет, Шуменския университет. Част от преподавателите са доц. Антоний Гълъбов и проф. Евелина Келбечева, сигурен съм, че знаете доста неща за тях.

Наименованието на обучението е просто "Обучение на учители по История и цивилизации относно новите учебни програми в десети клас". Обучението трае 5 дни и е изцяло финансирано от МОН.

От споделения опит с колеги, включени в първите групи, знаехме, че една от "новостите", които трябва да научим е "че турско робство не е имало" и това е повтаряно и потретяно. На една от последните групи проф. Рая Заимова каза, че "Християнските семейства са давали по едно момче, а те са имало по много, за да има мир и любов и да живеят по-добре" (за кръвния данък); "Девширмето е път към просперитет"; "далеч от центровете на официалната религия българският селянин няма усещане за фатален избор" (за ислямизацията) и че "голяма част от българските светци са наказани със смърт, защото първо са приели исляма, а после са отказали от него".

Във всички групи преподавателите са твърдели, че ислямизацията е била епизодична, не чак толкова
агресивна и в голяма степен - доброволна.

Друго, което ме впечатли: за всичките ни нещастия е виновна Русия, като се започне още от походите на княз Светослав през 10 век. Но, ние, българите, цели 7 пъти сме успели да ѝ извием ръцете, включително като сме я принудили да води Освободителната война, която тя въобще не е искала да
води. Но сме ѝ извили ръцете! И днес ние трябва да се освободим от тази робска емоционалност, която ни свързва с нея и да спрем да говорим за любов и привързаност към освободителката, което била пълна глупост.

На децата вече не трябва да преподаваме факти, години, събития и личности! Трябва да им обясняваме идеологии! Това било истински важното, за да станат мислещи хора с европейски ценности (доц. Лъчезар Стоянов). Нямало такова нещо като положителни постижения в периода 9 септември 1944 - 10 ноември 1989. Това е най-мракобесният период от българската история! Нищо хубаво не се е случило тогава! И понеже в залата настъпи вълнение, преподавателят повиши тон и рече, това е държавна директива и ние сме ДЛЪЖНИ да преподаваме по този начин, иначе подлежим на съд.

Зададе ни въпроса "Вие искате ли да практикувате тази професия, или не искате?" При което настъпи мълчание, което се запази до края на лекцията...

Финалът беше "Вие трябва да знаете, че министерството плаща много пари да сте тук и да правите каквото ви се казва..." (това за парите няколко пъти ни беше натяквано).

Аз знам, че не искам да се преподава по този начин на дъщеря ми! Искам да я науча и да ѝ внуша други ценности. Затова Ви писах, въпреки, признавам си, че ми е притеснено. Но и знам, че ще продължа да си върша работата така, както си знам и както са ме учили далеч по-стойностни хора от тези, с които се сблъсках миналата седмица. Същото споделиха с мен и други колеги, по време на почивките. За жалост, има и такива, които много старателно си водеха записки, убедени, че това е истинската История на България.

Не знам дали и колко от колегите ми биха се осмелили да потвърдят това. Знаете какъв страх цари в нашата система... Това е.

Успех Ви желая!"

Сами виждате как и по какъв начин колониалният режим у нас се опитва буквално да пренапише българската история и окончателно да превърне нашите деца в аморфна маса без национално самосъзнание. За това, че в момента Министерството на образованието се контролира от хора, наричащи себе си патриоти, пък въобще няма смисъл да се говори. Съществуването в държавното
управление на партии, наричащи себе си патриотични, но прокарващи най-антибългарска политика, е безспорно най-подходящия срамен епитаф, който заслужава това нещо, известно в момента като Република България.

Ние българите нямаме друг избор - или унищожаваме този колониален тумор, който убива нашият народ и е превърнал уж "българската" държава в най-големият ни национален враг, или туморът ще ни довърши. Като преди това, за да е пълна деградацията ни, ще превърне от нашите деца еничари,
верни на чужди държави, каузи и култури.

От повече приказки смисъл няма - инструментът за оцеляването на Отечеството се нарича Възраждане. На 26 май българският народ ще има възможност да вземе този инструмент в ръцете си и да започне разправата с враговете си. Защото успехът ни в борбата може да е само общ!
Възраждане - само ние можем!


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.
Платена публикация

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Винету

    67 267 Отговор
    Мнооого са ни дали рашките. Като например 45 години робство. “Освобождението” и разделянето на България. Москвич и Чернобил. Абе тия от Възраждане явно са много добре заплатени от таваришчите.
    Като им харесва толкова много що не си бегат към Сибир!

    Коментиран от #4, #194, #212, #217

  • 2 ссср

    33 115 Отговор
    Копейкин,ти си един истинки Морозов!!
    Хвала....
  • 3 Циганин

    46 157 Отговор
    Кои са тия възраждане, до сега не бях чувал за тях. А фактите да си проверяват фактите преди да ги публикуват. Едва ли точно така е станало и не знам защо публикувате измислици. От известно време насам, четейки ваши статии все повече се убеждавам че не сте никаква обективна и безпристрастна медия каквато твърдите че сте. А сте поредните политически подлоги.

    Коментиран от #204, #205

  • 4 АНАДОЛСКИТЕ ЧУКАРИ ТА ЧАКАТ

    130 28 Отговор

    До коментар #1 от "Винету":

    КООООО ПРАЙШ ОЩИ ТУКА. ЩО ПИШИШ НА БЪЛГАРСКИ ПИШИ НАПРАУ НА ТУРСКИ...
  • 5 иво

    16 82 Отговор
    Напълни ли ти бузките Кури,като хамстерче?
  • 6 Националист

    227 36 Отговор
    Браво за статията! Браво на всички будни Българи! Турското Иго е добре документирано, не оставяйте предатели и продажници да ви учат децата!
    Кой финансира това изопачение на Българската История?

    Коментиран от #169

  • 7 До Турчина

    143 21 Отговор
    Ти си тоя де най-много лае срещу Русия под различни никове и който отрича 5 вековното Турско иго!
  • 8 Българин

    46 154 Отговор
    Русофил = българофоб = фашизоид!
  • 9 Българин

    47 133 Отговор
    Най-големите фалшификации на българската история са вършени и продължават да се вършат от русоидите българофоби.
  • 10 322

    51 107 Отговор
    Много ги е страх руските партий да се изучава история в България, вместо руска пропаганда.! Кога тези" освободители" ще разсекретят руският императорски архив?

    Коментиран от #12

  • 11 Мислещ

    34 52 Отговор
    Не отричам, че написаното буди интерес и повдига важни въпроси.
    Но прави силно впечатление, че статията не е подписана!
    Кара ме да се замисля...
  • 12 Приятел

    97 15 Отговор

    До коментар #10 от "322":

    Когато Турция признае демоцида над българите.Демоцид: въведено понятие от изследователя на масови убийства и престъпления срещу човечеството Румел през 1992 година, като свръхпонятие, обхващащо категориите: геноцид, културен геноцид, религиоцид, етноцид, политицид, икономоцид, класов геноцид и гиноцид, както и всички други форми на масови убийства (с изключение на жертви от война), които още не са въведени под никоя от изброените категории от конвенцията за престъпления срещу човечеството и са още предмет на работата на изследователите (от gr. Demos = народ, и от lat. Caedere = убивам).

    Коментиран от #82

  • 13 До мислещия

    80 13 Отговор
    Кво толкова си се замислил, писал го е някой учител който не иска да си изгуби работата. Което не е толкова трудно да стане.
  • 14 Машиниста

    80 16 Отговор
    На тая държава и трябва Хитлер.
    Иначе ще учат само простотии.
  • 15 До 11

    84 10 Отговор
    "Зададе ни въпроса "Вие искате ли да практикувате тази професия, или не искате?" При което настъпи мълчание, което се запази до края на лекцията..."
  • 16 Само питам

    37 97 Отговор
    Защо тези мръсни руски подлоги не повдигнат въпроса за връщането на откраднатия от руските окупатори български държавен архив? Той най-добре ще осветли фалшифицираната от руснаците и от доброволните им роби история на България.

    Коментиран от #170

  • 17 Само питам

    38 82 Отговор
    Откога Факти стана трибуна на антибългарската и проруска партия Възраждане на българофоба Коста Копейкин?

    Коментиран от #18, #40

  • 18 Приятел

    119 28 Отговор

    До коментар #17 от "Само питам":

    Българите обичат Русия без значение от никакви архиви ,защото имат духовна връзка с руския народ,което ти не разбираш.И затова архиви не ни интересуват,тъй като комунизма е измислен и се е появил най-първо в Лондон и Париж-промит мозък

    Коментиран от #51

  • 19 Пол Пот

    50 7 Отговор
    Урановите мини отварят скоро.....много народ ще има за там
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 И това ли са ни приятелите

    34 77 Отговор
    Комунистите и руските болшевики фалшифицираха историята на България което е факт Руснаците още не знаят на какъв език говорят и пишат на кои земи живеят и кой им даде Православната Вяра

    Коментиран от #22

  • 22 НЕ Е ВАЖНО КОЙ НА КОГО Е ДАЛ

    73 18 Отговор

    До коментар #21 от "И това ли са ни приятелите":

    ТЕ САМИТЕ СА СИ Я ПРИЕЛИ АНЕ СА ИМ Я НАЛОЖИЛИ КАКТО НА НАС СА НИ РЕЖЕЛИ ГЛАВИТЕ АКО НЕ ПРИЕМЕМ ИСЛЯМА. ПРАИШ ЛИ РАЗЛИКАТА.??????? ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ТЕ СИ Я ОТСТОЯВАТ ТВЪРДО ПЪК ТУК КАКТО СЕ ВИЖДА БЪЛГАРСКА ПРОФЕСОРКА НИ НАЛАГА ТЪЪЪЪНКО ТЪНКО ТУРСКИТЕ ,, ЦЕННОСТИ".....
  • 23 Погледнете истината в очите

    33 76 Отговор
    Колкото до Турция не сме имали военни конфликти защото тя е създадена 1923год Ние сме страдали и воювали срещу Геноцида на Османската Империя която е била многонационална Това е историческата истина а не комунисти и рисофили да ни внушават че Българина е роб освободен от Русия

    Коментиран от #25, #43, #202, #218, #223

  • 24 Стамболов

    89 3 Отговор
    Не сме туркофили,нито пък русофили.
    Ние сме българи!
    Никой нищо не може да втълпи или да изопачи.
    Майките са тези,които преподават историята и майчиния език.
  • 25 Приятел

    53 11 Отговор

    До коментар #23 от "Погледнете истината в очите":

    Тия ги разказвай в Анадола-промит мозък.И защо се пишеш с различни никове,ясно е,че си тоя от по-горе.Хасан!
  • 26 Приятел

    53 14 Отговор
    Разликата е,че при комунизма има милиони жертви и в Русия също.А комунизма потретвам е измислен в Лондон-за неадекватните!

    Коментиран от #173

  • 27 90% от тълпата

    49 15 Отговор
    Е затъпяла напълно. Русофили и русофоби се карат, а бандити ограбиха България. Възраждане е единственото спасение..... Последен шанс преди да почне евтаназията както убиха здравите живони. КАКВО СИ МИСЛИТЕ ЩЕ СЕ СЛУЧИ С ПРОСТИТЕ БЪЛГАРИ?

    Коментиран от #29, #174

  • 28 Иван

    15 45 Отговор
    Група учители? Една жена в трамвая каза.
  • 29 Приятел

    34 13 Отговор

    До коментар #27 от "90% от тълпата":

    Няма русофоби,има един туркофил с изтъркана пропаганда,която повтаря като папагал под различни никове.

    Коментиран от #31

  • 30 И ТОЗИ МИ Е ЯСЕН. ДА ИДВА СЛЕДВАЩИЯТ

    16 35 Отговор
    Още един патриот който отнесебтупаник голям за голямата си уста и за проблем с мозъка си.
    И този ще ни спасява сега, и този намери храна и хранилка в този бранш.
    Само да ни обесни коя велика държава го финансира? И ще ни стане ясно дали работиби се бори за българщината и за българия.
    Ама аз питам винаги , Къде са българофилите които ще ни изведат на светло и в реален икономически разтеж на държавата ни ?
    Много патриоти , много загрижени за мен ВАааа ?
    Този мисля че няма да продава тескерета а направо ще ни присъидини и ще ни обедини с крим.
    Не казвам СеСеСеРе.
    Напред с КАРЛ МАРКС, ужас
  • 31 С многото никове Българин не русороб

    18 50 Отговор

    До коментар #29 от "Приятел":

    За успокоение на Русофилите от робско потекло ще им кажем че Българина никога не е бил роб Роби са били Руснаците и за това ги е яд

    Коментиран от #32

  • 32 Приятел

    44 11 Отговор

    До коментар #31 от "С многото никове Българин не русороб":

    За отпътуване на неадекватните.Не е бил роб българина,затова е плащал данък за изтъркани зъби и затова е работил задължителен труд без заплшащане в анадола.Бегай!

    Коментиран от #39

  • 33 Дядо Вангел

    20 76 Отговор

    До коментар #20 от "уйчо":

    С две ръце подкрепям новото обучение. Първо османско робство не е имало! Ние не сме потомци на роби. Терминът трябва да се замени с владичество. Второ Русия е нанесла много злини на България и трето абсолютната истина е че комунизмът е най-голямата трагедия за България.

    Коментиран от #35, #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Приятел

    32 4 Отговор

    До коментар #33 от "Дядо Вангел":

    През 1864 в Лондон е основана „Международната асоциация на работниците“, известна още като Първи интернационал – сдружение предимно на синдикални активисти от различни организации.Очевидно твоя мозък не прави контакт и не разбира от причинно-следатвени връзки,а повтаря като папагал едно и също.

    Коментиран от #42

  • 36 Приятел

    44 9 Отговор

    До коментар #33 от "Дядо Вангел":

    За едно си прав.Не е имало османско робство,а турско.
  • 37 Кирил

    16 44 Отговор
    Какъв роб може да бъде човек с частна собственост и с пълна свобода на придвижване.защо ли при сърби гърци и власи няма турско робство а само бгрусоробите искат робство
  • 38 САМО ИСТИНАТА МЕ ИНТЕРЕСУВА

    11 42 Отговор
    Все някога ще се появи истинската история с факти и документи за 500 годишното така наречено робство.
    Понеже все още няма почти нищо за този периот , а само поезия и народни будители .
    Но рано или късно ще се появят документите било от руски или турски архиви.
    А до скоро историята ни беше внушения и мъгла , няма нищо против никого единственно истината за този периот от време което е бяло петно или черна дупка в историята ни.
    Не съм фоб или фили, а само истината ме интересува.

    Коментиран от #50

  • 39 Груйо

    17 36 Отговор

    До коментар #32 от "Приятел":

    Човече, по време на крепостничество във феодална България, Русия и цяла европа селяните са работили за болярина, били са закрепостени, нямали са право да напускат земята и са били в същото че и по-лошо положение. Не казвам че е било хубаво, но такива са били времената. Българинът не е бил роб. Имало е някои селища със специален статут, които са произвеждали суровини за армията. Там османски крак не е стъпвал. Такива са били Чипровци, Копривщица и т н
    Имало е военизирани формирования от българи войнигани, които са охранявали планинските проходи за империята и т н
    Трябва да се отсеят лъжите от пропагандата и да се намери истината. Аз ви разбирам добре, цял живот са ни втълпявали разни "истини" по време на комунизма и сега е трудно да прогледнем.

    Коментиран от #41, #185

  • 40 Недей да питаш , че си смешен

    40 12 Отговор

    До коментар #17 от "Само питам":

    Първо на първо лъжеш...за какво им на руснаците нашия държавен архив, при това искам да ти напомня, че за да има държавен архив, първо трябва да има държава...та следва въпроса, ако Русия не беше освободила и създала България, откъде щеше да има архив... аре пътувай, че се изкушавам да платя на едни момчета да ти открием адреса по IP...сам ще се седиш защо.

    Коментиран от #52

  • 41 Приятел

    17 5 Отговор

    До коментар #39 от "Груйо":

    Вземи калкулатора и смятай жертвите.
    https://m.fakti.bg/mnenia/374758-ako-robstvo-ne-e-nauchno-izdarjano-predlagam-genocid
  • 42 Дядо Вангел

    17 16 Отговор

    До коментар #35 от "Приятел":

    Какво променя това злата същност на комунизма? Аз знам къде е създаден. Просто евреите са намерили подходяща почва в Русия да направят комунистическа революция и да разпространят този тумор. Нали знаеш как е "внесен" Ленин в Русия по време на октомврийската революция. Във запечатан влак пресичайки половин Европа.
  • 43 Така ли

    54 10 Отговор

    До коментар #23 от "Погледнете истината в очите":

    Така ли бе умник...и къде е на картата България от 1396г. до 1878г...не било робство...а поляците що грухтят тогава, че били поробени от Русия, въпреки че тяхното Кралство Полске е било само васал на Руската Империя и е имало относителна самостоятелност и сключена лична уния с руския Император ? А ти що грухтиш за окупация по времето на соца при положение , че бяхме напълно самостоятелни и даже имахме договори със западни компании....цялата хидравлика на Мерцедес, се произвеждаше в Казанлък, чрез посредника италианската фирма Магнети-Марели, произвеждахме Кока кола, процесори Моторола и пр., .... много ти разбира кухата лейка.

    Коментиран от #45

  • 44 ПАК ЩЕ ПРОТЕСТИТИРА

    19 1 Отговор
    Нека да направят Хронология на всички събития от създаването на българската държава до момента първа част двойни причини страни участващи резултат убити второ въстания бунтове по същата схема трето строителство какво е изграден четвърто Откакто има статистика брой на затворниците на глава от населението през годините на следващата снимки от периодите откакто съществува фотографията по-късен Пирот настоящи и към момента какво е много ясно ще стане кое какво е съградил и какво е унищожил народ който не си Помни историята загива но трябва да бъде обективно
  • 45 Хихихихи

    25 5 Отговор

    До коментар #43 от "Така ли":

    Не се нерви! Те са на хонорар към Козяк, покрай празниците имат премиални!
  • 46 Григор Колев

    50 6 Отговор
    И поради какъв хората по време на владичеството са вдигали бунтове? За лакът им е да хванат гората и да има хайдушко движение? Защо са създадени революционните движения? Защо се стига до априлското въстание? Защо и Гърци, Сърби, Черногорци също се отделят от чудно хубавото присъствие?
    Ми Владислав Варненчик не е българин, що е хукнал на майната си а не си е стоял на хубавото? А иначе Русия не ни е освободила, Капитан Америка с гол в ръката чеп е разгонил фамилията на Осман Паша.

    Коментиран от #85

  • 47 Григор Колев

    40 5 Отговор
    А относно комунизмът, той не е само лош.
    Вярно в след военна Европа е имало зверства, но и в Англия не е цвете.
    Реално смъртните присъди в народния съд 90% са по настояване на Великобритания и Франция.
    И това няма да мине, има хора които помнят
  • 48 Григор Колев

    17 9 Отговор
    И само да кажа, Турците и те са живели зле (обикновенните хора)
    Те се освобождават с Ататюрк
  • 49 Мари

    29 4 Отговор
    Обаче то не е от сега, отдавна полека лека виждам как се променя Историята на децата.лошото е , че никой не обръща внимание. Кой има интерес ?
  • 50 БАТАШКОТО КЛАНЕ СТАРАЗАГОРСКОТО

    41 5 Отговор

    До коментар #38 от "САМО ИСТИНАТА МЕ ИНТЕРЕСУВА":

    КЛАНЕ , КЛАНЕТО В ЛЮЦЕНОВА МАХАЛА И Т.Н ТВА СИЧКО Е ДОКАЗАНО С ЧЕРЕПИТЕ НА ХИЛЯДИТЕ ИЗКЛАНИ И НАМЕРЕНИ И ПРЕБРОЕНИ ЖЕРТВИ НА ТУРЦИТЕ. ИЛА ЩИ ПЛАТЯ БИЛЕТА ЗА ЕКСКУРЗИЯ ДА ГИ ВИДИШ С ОЧИТЕ СИ ОСВЕН АКУ НЕ ЖИВЕЕШ В АНАДОЛА ЧИ СКЪПО ША МИ ИЗЛЕЗЕ....

    Коментиран от #53

  • 51 Само питам

    10 30 Отговор

    До коментар #18 от "Приятел":

    Откога русофилите станахте българи, бу путиноид нещастен, българофобски?
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 observer

    4 11 Отговор

    До коментар #50 от "БАТАШКОТО КЛАНЕ СТАРАЗАГОРСКОТО":

    Добър ден Бат Мишо. Как си днес, караш ли магната?
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Историк

    13 18 Отговор
    Навремето национални предатели и чужди агенти като българофобски изрод на снимката Коста Копейкин бива а съдени, осъждани и присъдите влиза а в сила. Днес понеже сме демократична и европейска държава подобни комплексапи си избиват комплексите с подобни българофобски изяви.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Българин

    11 22 Отговор

    До коментар #54 от "Ще ревеш":

    Русоидите никога не сте били и никога няма да бъдете българи, а единствено презряни руски роби.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Не знам

    11 8 Отговор

    До коментар #56 от "Само питам":

    Не знам какво толерира или не сайта, но ти си вече ходещ труп...ще те открия копеленце. Сменяй си интернет доставчика, че иначе лошо.

    Коментиран от #60, #66

  • 60 манафа

    7 6 Отговор

    До коментар #59 от "Не знам":

    А мен ще намериш ли?

    Коментиран от #63

  • 61 Ти ли бе

    32 6 Отговор

    До коментар #56 от "Само питам":

    Ти ли бе , все още ходеща мършо ,защитаваш националните ни интереси ? Прадядо ми, Опълченец е защитавал националните ни интереси с оръжие в ръка , а не ти мършо, който твърдиш, че сме били свободни, когато са ни наричали "рая" и "гяури"... Ще те принесен не жертва в негова памет и в памет на всички Опълченци...пиши си завещанието американо-турска подложи.

    Коментиран от #64

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Стига да си навит

    10 7 Отговор

    До коментар #60 от "манафа":

    Не само ще те намеря ,а и ще изтръгна главата ти задно с гръбначния ти стълб...лесно е, ползват се релса и автокран...разполагам и с двете.

    Коментиран от #68

  • 64 Само питам

    8 30 Отговор

    До коментар #61 от "Ти ли бе":

    Прадядо ти сигурно се върти като пумпал в гроба, за дето внук му е руска подлога и национален предател.

    Коментиран от #67

  • 65 Лъжеш

    13 5 Отговор

    До коментар #62 от "Само питам":

    Лъжеш, но това е без значение...така или иначе си труп.

    Коментиран от #69

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Прадядо

    26 5 Отговор

    До коментар #64 от "Само питам":

    Прадядо ми вече да е дигнал , четата и да няма Цв.Цв., Б.Б. и всякаква сган , като теб...

    Коментиран от #71

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Само питам

    5 25 Отговор

    До коментар #65 от "Лъжеш":

    Истината винаги се отрича от руската измет, особено когато разкрива мръсната роля на руската кочина в българската история. А колкото до трупа, всички ще умрем, едни по-рано, други по-късно. Това са Божи работи а не на мръсните руски подлоги.

    Коментиран от #70

  • 70 Е ти

    10 5 Отговор

    До коментар #69 от "Само питам":

    Е ти специално ще умреш по- рано ...и доста мъчително.

    Коментиран от #74

  • 71 Само питам

    5 11 Отговор

    До коментар #67 от "Прадядо":

    Значи ти не струваш колкото дядо си и само можеш квичиш из форумите и да заплашваш с убийства. .

    Коментиран от #75

  • 72 Хич не ме

    9 4 Отговор

    До коментар #68 от "манафa":

    Хич не ме брига социалната, душевната или сексуалната ти ориентация...ти си мръсен трол ,майкопродавец и ще те убием .

    Коментиран от #76

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Само питам

    6 10 Отговор

    До коментар #70 от "Е ти":

    Дали си самият психопат и българофоб Костя Копейкин или си само негов фен.
  • 75 О не

    15 4 Отговор

    До коментар #71 от "Само питам":

    В твоя случай ще направим временно изключение, а бунтът рано или късно ще настане....тогава тебе няма да те има , но другите грантаджии ще ги ядат свинете.

    Коментиран от #77

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Само питам

    10 19 Отговор

    До коментар #75 от "О не":

    Обикновено безродната българофобска измет чака Червената армия да дойде преди да храни прасетата с българи. Такава няма да дойде, вярвай ми.

    Коментиран от #79

  • 78 Имам контрапредложение

    16 5 Отговор

    До коментар #66 от "Само питам":

    Ти свиньо да се изнесеш в задокеанската кочина или където ти е интересно,че да не гушнеш букета преди да ти е дошло времето.

    Коментиран от #80

  • 79 Няма нужда

    14 3 Отговор

    До коментар #77 от "Само питам":

    Няма нужда да идва, нужно е само малко оръжие и инструктори , като в Сирия ...няма и да успеете да изгрухтите за сбогом.

    Коментиран от #81

  • 80 Само питам

    4 13 Отговор

    До коментар #78 от "Имам контрапредложение":

    На българите се чувстваме добре в България и не е безродната българофобска пасмина, тази която ще ни казва къде да ходим.
  • 81 Само питам

    4 12 Отговор

    До коментар #79 от "Няма нужда":

    Едни национални предатели опитаха да направят подобни неща през 1887 година. Прочети каква стана с тях и пак опитай.

    Коментиран от #88

  • 82 322

    14 2 Отговор

    До коментар #12 от "Приятел":

    Приятел, като търсещи истината хора не може да не опрем до архивите, защото те са важна част от историята. Османските документи могът да се изучават-защо да не може и руските? Демоцидът в имперска Русия и. СССР изобщо не е бил малък. За да сме максимално обективни, трябва да използуваме методите на историческата криминалистика, без емоций и не избирателно.
  • 83 Майка

    39 4 Отговор
    Всичко е вярно! Аз имам две деца, едното в трети клас, другото в седми. Добре съм запозната с учебниците им...
    Учат си по новите учебници невръстните дечица, че българите живели щастливо и сговорно с поробителя по време на турското робство. Че имали неограничени права, дори и да изповядват свободно православната религия. Че след Априлското въстание САЩ се вдигнал на протест...И че при бомбардировките над Хирошима и Наказаки са загинали 2000 американци...
    Че е съществувала само комунистическа диктатура, без да се споменава за нацизма.

    Учат се разкази за светеца Хасан, задачи по математика с примери за баба Несран и внучката и Гюлтен, недопустимият пример за жители на махалата, които били изкарани на митинг, на който получили знамена и кебапчета, уроци за хамбургера, в които са изброени всички световноизвестни марки вериги за продукта, примери за майката, която пие определена марка бира или вечеря "салата с ракия", уроци за исляма, многоженството и неравнопоставената роля на жената в обществото, пилешки език в тестове по български, песни на турски и цигански в учебници по музика или с текстове за миски и мутри и т.н. и т.н. Хора, ние губим нашата България!

    Коментиран от #84

  • 84 Историк

    9 32 Отговор

    До коментар #83 от "Майка":

    В учебниците на нито една държава от нашите съседи, нито в Сърбия, нито в Македония, нито в Румъния, нито в Гърция, нито в Хърватска, нито в Словения Ил Албания не присъства термина "турско робство". Единствено българофобите русофили си искат робството за да оправдаят сарвелното си отношение към днешна путинска Русия.

    Коментиран от #89, #107, #219

  • 85 Груйо

    6 20 Отговор

    До коментар #46 от "Григор Колев":

    Никак не е било хубаво и е имало потисничество, дискриминация и терор и потурчвания в някои области. Но стриктно казано, българското население не е било под робство. Аз ви предлагам безпристрастно да изчетете пак историческите източници от онова време, а не сляпо да се повтаря това което ни е било втълпявали 45 години по времето на комунизма.
  • 86 Винету

    24 0 Отговор
    Депутат, софра, запой.Преход, пасмина, застой.
    Болни, доктори, рушвет.Кмет, корупция, разцвет.
    Безпорядък, рев, искри.Алкохол, жени, псувни.
    Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони.
    Обир, банка, далавера.Ред, полиция, химера.
    Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла.
    Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета.
    Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки.
    Избори, елит, управа.Шок, пародия, държава.
    Изход, бягство, терминал.Народ, история, финал...
    Даниел Богданов
  • 87 прока

    6 32 Отговор
    Браво на МОН,най накрая намери смелоста да се изучава истинската история на България,това ще допренисе на сплотяванета на българския народ независемо от каква етнос е,това е пътя за светлото бъдеще на България,поздравявам оше един път за смелоста и решителноста на МОН независемо че все още има много хора с промити нациски мозаци.

    Коментиран от #216, #221

  • 88 С удоволствие

    21 8 Отговор

    До коментар #81 от "Само питам":

    С удоволствие ще умра за България, но преди това ще заровя в земята поне десетина гниди, американо - турски подлоги , като теб .

    Коментиран от #92

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Давид

    17 2 Отговор
    Тази борба срещу международната банда я започна Волен Сидеров . Най мащабно - информационно имам предвид . Но и той въпреки , че е във управлението , нищо не постигна . Та този ли . Недай си боже влезе в парламента ще е патерица като патриотите и воля и останалите малки партии . Поредния мошеник , яхваш народното недоволство .
  • 92 Само питам

    9 15 Отговор

    До коментар #88 от "С удоволствие":

    Руската безродна българофобска измет какво общо има с България, че да умира за нея? А кой кого ще зарове е отделен въпрос. Всеизвестно е, че руските роби могат да избиват българи но само, когато зад гърба им е червената армия. А такава в България, българофобите няма да до чакат.

    Коментиран от #100, #102

  • 93 onq s konq

    8 17 Отговор
    Дреме й на Партия "Възраждане"- НАЙ-РУСОФИЛСКАТА ПАРТИЯ В БГ/появила се "от нищото",но слагайки в малкото си джобче "Воля" и "Атака"/ за това как МОН обучавали някакви учители "на чорчик"...ОСНОВНАТА Й ЦЕЛ разбираемо е ВЛИЗАНЕ В ПАРЛАМЕНТА С ЦЕЛ ПРОКАРВАНЕ НА РУСКИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ И ВОЕННИ ИНТЕРЕСИ В БЪЛГАРИЯ!!!Не може да не прави впечатление обаче "ЕДРОМАЩАБНАТА ПОЛИТИЧЕСКА ИГРА" на "Възраждане",зад която неприкрито стоят сериозни РУСКИ ПОЛИТ. ЩЕНИЯ,разполагащи с НЕОГРАНИЧЕНО КОЛИЧЕСТВО "ПЕТРОРУБЛИ",ОБМЕНЕНИ ПОСЛЕДОВАТЕЛНО В ДОЛАРИ И ЕВРО,А В ПОСЛЕДСТВИЕ-В БГ-ЛЕВА!Ами освен "Хаирлията" за "Възраждане" и "братска усмивка" за русия от БГ...по "ЕВРОАМЕРИКАНСКИ" ОБАЧЕ:)
  • 94 Историк

    9 24 Отговор

    До коментар #89 от "Ходи":

    Българофобите руски роби са най-неграмотната част от населението на България и съзнателто поддържат мита за "турското робство" за да оправдаят сервилното си отношение към Русия. А колкото до Гърция : Нашите съседи гърците наричат тази епоха "Tourkokratia", тоест "турска власт". Което е разбираемо, и няма нищо общо с любимото на руската измет "турско робство" 0

    Коментиран от #109

  • 95 ЕОЧ един обикновен човек

    6 5 Отговор
    Моля прочетете тази публикация и помнете
    https://novotopoznanie.com/dali-e-imalo-tursko-robstvo-vizhte-faktite-i-shte-si-govorim-pak/

    Коментиран от #98

  • 96 Guest

    9 23 Отговор
    По голямо робство от комунизма не е имало, всички овце бяха затворени зад бодливата тел и някой от тях все още разправят колко хубав е бил живота тогава. Е, няма по големи идиоти от тях.

    Коментиран от #103, #105

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Българин

    7 17 Отговор

    До коментар #95 от "ЕОЧ един обикновен човек":

    Не си обикновен човек а "Русофил", което е синоним на национален предател и безродник. Сайта, Епицентър, чийто линк даваш е отявлено проруски и българофобски и е едно от остриетата на руската хибридна война срещу България.
  • 99 Росен

    4 25 Отговор
    Платена ли е тази публикация от руското посолство? Когато една лъжа се повтори хиляда пъти, тя става истина. Крайно време беше МОН да ни освободи от така наречените "Възрожденски истини".
  • 100 Приятел

    15 3 Отговор

    До коментар #92 от "Само питам":

    А ти какво общо имаш с България,Хасане?Или мислиш,че с друг ник малкото умствен багаж и фанатизъм е неразпознаваем?
  • 101 Чипът

    6 19 Отговор
    Щом савецките пцета реват то пътя е правилен
  • 102 Много

    21 3 Отговор

    До коментар #92 от "Само питам":

    Много повече от американо - джихадо - турско- масоно- ционистко- фашистката сган, като теб, която твърди, че сме били свободни, когато са ни наричали "рая" и " гяури"... И съм на 200% сигурен, че тези , които пишете тук тези гадости сте служители на турското и американското разузнаване...ще ви избием, рано или късно.

    Коментиран от #111

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Чипът

    7 13 Отговор
    Гледам копейкаджийте на савецкото посолство се активизирали

    Коментиран от #112, #113

  • 105 322

    7 10 Отговор

    До коментар #96 от "Guest":

    Някои чисто и просто испитват носталгия по младостта си,но не го осъзнават.

    Коментиран от #187

  • 106 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 13 Отговор
    ОФИЦИАЛНАТА българска история е пълна фантасмагория сътворена от чужди агенти и българи-продажници. Именно по тази причина са възможни всякакви манипулации с нея, едни вчера, други днес....
  • 107 Ходи

    13 7 Отговор

    До коментар #84 от "Историк":

    Ходи кажи тая лъжа в Гърция, да видиш за колко секунди гърчетата ще те удавят в първата локва.
  • 108 Guest

    1 6 Отговор

    До коментар #103 от "Приятел":

    Като тебе ли? Умнико!

    Коментиран от #115

  • 109 Готин ама не съвсем

    25 4 Отговор

    До коментар #94 от "Историк":

    Я пак??
    Нека да видим исторически как са нещата. Когато България пада под Турско Робство, на тази територия са живели около 2 милиона души! След 500 години, освобождението заварва тук около 3 милиона души! Или населението на България е нараснало за 500 години с един милион души?? при условие, че българите са имали по 10-12 деца! Или трябва да приемем, че българите са били импотентни и не са имали деца, може би?? По същото време Англия е била също към 2 милиона души! В момента Англия е над 60 милиона, а ние сме под 6 милиона! Освен това Англия е водила хиляди войни, за тези 500 години. Сто годишна война, 30 годишна война, двадесет годишна война, война с Великата Армада и с когот се сетите още! Да не забравяме, че са имали и един луд крал, през това време, който е клал собствения си народ и го довежда до една трета от населението. От Англия са създадени една камара държави. Фащ, Австралия, Нова Зеландия и т.н.н., владяла е половината свят, включително и Индия и все пак в момента е над 60 милиона?? Явно са били по потентни от българите и са имали по сто деца, за да са толкова! Или трябва да се разбере, че ТУК в БЪЛГАРИЯ е имало масови кланета и тотален геноцид, за да сме на това дереже! Та за какво Османско присъствие говорите??

    Коментиран от #114, #126

  • 110 Чипът

    5 17 Отговор
    Обаче не виждам амбразурчиците. Савецкото посолство да не е свършило рубли те?
  • 111 Само питам

    3 16 Отговор

    До коментар #102 от "Много":

    И до #100, понеже са от една и съща руска подлога. Много ти се иска да избиваш българи, бе русофилче. Питам се дали не се самият комплексар Костя Копейкин, който е известен със своята русофрения и озлобление към българите, които не лижат подобно на него руски задници. И които подобно на теб плаши, че ще избива. Плашипутарници и комплексирани клоуни сте, това трябва да ви е ясно. Хайде върви някъде другаде да избиваш комплексите си.
  • 112 Нема

    19 5 Отговор

    До коментар #104 от "Чипът":

    Няма тук копейкаджии...тук има от една страна нормални българи, а от друга страна сороститутки и агентура на козяшкото посолство, която за центове ще продаде майка си на свободния пазар, разфасована като свинско...е , тук таме се мярка и някой турчуля - агентура.

    Коментиран от #116, #121

  • 113 Приятел

    7 7 Отговор

    До коментар #104 от "Чипът":

    Не аз съм от българското посолство и ми плащат в евро.
  • 114 Само питам

    5 15 Отговор

    До коментар #109 от "Готин ама не съвсем":

    Историята не е силната страна на рускитибе роби, които са свикнали да бъдат винаги такива.
  • 115 Приятел

    5 3 Отговор

    До коментар #108 от "Guest":

    Папагал.О'колко си прост и има ли смисъл с теб да говоря.

    Коментиран от #125

  • 116 Само питам

    6 15 Отговор

    До коментар #112 от "Нема":

    Русофилите никога не сте били българи, още по-малко пък нормални. Вие сте едни руски подлоги и роби, за които руските имперски интереси са над всичко.

    Коментиран от #118

  • 117 Чипът

    6 15 Отговор
    Ще дойде време и като Кокарешкови ще свърши те - на парчета и на кучетата. Верицата ви болшевишка

    Коментиран от #119

  • 118 Приятел

    14 5 Отговор

    До коментар #116 от "Само питам":

    Няма тука русофили,а папагали като теб,които повтарят едно и също като развален грамофон.Хасане,Хасане...промит про-турски мозък с български паспорт.Жалка история.Разбирам гнева ти,сам не знаеш кой си,нарича се раздвоение на личността.

    Коментиран от #120

  • 119 Приятел

    9 3 Отговор

    До коментар #117 от "Чипът":

    Ти няма да го дочакаш.
  • 120 Само питам

    5 11 Отговор

    До коментар #118 от "Приятел":

    Ти какъв си бе приятел? Руска подлога си и то от най мръсните. А за туркофилството вие знаете най-добре, понеже паралелно със задника на Путин лижете и този на Ердоган.

    Коментиран от #123

  • 121 Българин

    10 11 Отговор

    До коментар #112 от "Нема":

    Кога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се запишат като македонци в паспортите? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР. Никога не сте били и няма да бъдете българи!

    Коментиран от #138

  • 122 Чипът

    6 13 Отговор
    Интересно защо всички русофилистици не са ходили в Масква, не знаят савецки език и са бедни?

    Коментиран от #124

  • 123 Приятел

    9 3 Отговор

    До коментар #120 от "Само питам":

    Е поне не обиждам като селски чобан.Това е разликата,интелект се казва.Явно на промитите мозъци речника не е от най-богатите.Ограничава се между 2 думички:русофоб,русофил.Чети повече книжки и работи над емоциите.

    Коментиран от #136

  • 124 Готин ама не съвсем

    7 8 Отговор

    До коментар #122 от "Чипът":

    Знам руски, ходил съм не само в Москва и съм богат! Та ко реЧИИ??
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Истина ама не съвсем

    7 8 Отговор

    До коментар #109 от "Готин ама не съвсем":

    Я пак ....колко е било населението на Великобритания по време на нашето освобождение? Ти твърдиш , че е било два милиона... статистиката обаче казва, че са били над двадесет и седем милиона...четете си - https://en.m.wikipedia.org/wiki/Demography_of_the_United_Kingdom ,ето , отново доказах, че лъжете ...за населението на България няма данни , колко е било при поробването ни , просто защото в 14 век, демографска статистика не е имало развита...
    Лъжеш златен и го показах....айде сега можете да приказвате колкото си искате.

    Коментиран от #130

  • 127 Готин ама не съвсем

    11 6 Отговор
    Действителността не е силната страна на американските роби. За жълти центрове се продават и отричат фактите и историческата истина! Кажи кое в моето писание не е вярно и след това обиждай! Ако може с факти!
  • 128 Чипът

    5 10 Отговор
    Интересно откога савецките шлюхи говорят за историческа истина. Обично они хуя в рот держат
  • 129 Приятел

    4 4 Отговор

    До коментар #125 от "Guest":

    Хаха без коментар.Винаги съм се чудил откъде се раждат кретените на този свят.Ти ми отговаряш,благодаря.От такива като теб и половинките им.

    Коментиран от #131, #133, #160

  • 130 Готин ама не съвсем

    11 3 Отговор

    До коментар #126 от "Истина ама не съвсем":

    Населението на Англия е 2 милиона, същото като брои с населението на България по него време! Говорим за падането ни под турско робство и сравняваме населението тогава, след освобождението и сега!
  • 131 Guest

    3 8 Отговор

    До коментар #129 от "Приятел":

    Само тъпо говедо 🐄 създадено от българин и пияна рускиня може да е толкова умно.
  • 132 НАТО ВЕЦ

    9 7 Отговор
    Явно статията е в "десятката", щом целият безроден козяшки тролетариат се и напънал мощно да се из*ожда под нея. Браво еничари. Браво. Аферим! Ашколсун!
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Чипът

    7 10 Отговор
    До всички савецки сабаки - айде чемодан, вокзал, Масква

    Коментиран от #135

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Само питам

    6 10 Отговор

    До коментар #123 от "Приятел":

    От кога същества с IQ по-малко от номера на обувките им се смятат за умни?
  • 137 Приятел

    12 5 Отговор
    Тъжно е,че форума пада до такова просташко ниво,някои хора с липса на аргументи и възпитание го превръщат в отражение на съзнанието им,а то е гнило.Жалки сте не завиждам на майките ви,че са изтропали такива същества. Когато нямаш нищо,можеш да се държиш като кръгъл идиот,но този разговор не е за хора с интелект.Благодатя Ви и светли християнски празници.
  • 138 Батенберг

    21 7 Отговор

    До коментар #121 от "Българин":

    Аре да прочетеш " Строители на съвременна България" на Симеон Радев, за да разбереш, че ако не е била Русия , която е защитила Съединението на дипломатическо ниво , нямаше да има Съединение....айде преди да говориш за атентата от 1925г. , да се сетиш, че на 9 юни 1923г., лизачите на западни задници , като теб свалиха законно избрания премиер на България, Александър Стамболийски, обезглавиха го и избиха над половин милион българи - земеделци и комунисти...атентатът е отговор на тези репресии.... относно македонската нация, като си прочетеш по - горе указаната книга, написана от съвременник на събитията ще установиш, че творението "македонска нация" е плод на Австро- унгарската геополитическа визия ...и също ще установиш, по думите на съвременника, че ако не била прибързаността на Батенберг то Съединението е щяло да стане на политически основи , като сме щели да придобием като минимум и т.нар. безспорна българска зона от т.нар.Македония...айде четете или не ви интересува, защото ви плащат за лъжете. Като гледам 16 - та република не станахме ама 28 - на колония сме официално, защото каквото и да кажете Договор за присъединяване към СССР не сме подписали, а към Еврорайха - да.

    Коментиран от #142, #145, #147

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 НЕКОЙ

    11 5 Отговор
    Костя Копейкин е проводник на руската имперска политика.

    Коментиран от #143

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Верваме

    5 7 Отговор

    До коментар #140 от "НЕКОЙ":

    Направо ти вЕрваме, соросоиде...не се пъни.
  • 144 Чипът

    4 4 Отговор
    До Те между - не ври чмошник дауновский
  • 145 НАТО ВЕЦ

    7 3 Отговор

    До коментар #138 от "Батенберг":

    "оПУнентите" в "спора" не се интересуват от истината. Борбата с тях е като гонене на прасе. Неизбежно ще те заведе в калта до те овъргаля. Там му е силата.
  • 146 Чипът

    9 8 Отговор
    Савецките жрици на платената любов в коментарите вече са в истерия.
  • 147 Българин

    11 5 Отговор

    До коментар #138 от "Батенберг":

    Кой свали Стамболийски бе русоид!? Не беше ли Кимон Георгиев, същият който направи преврата на 9 септември 1944 година ? Същия до края на живота си беше постоянно депутат в Народното събрание.

    Коментиран от #151

  • 148 Нема да се косиш

    12 3 Отговор

    До коментар #142 от "Българин":

    Нема да с косиш ето ти цитат, че да не лъжеш повече :"Натискът последва наистина, енергичен и бърз, от страна на всички Сили, най-напред от страна на Русия. Нелидов заяви на великия везир, че влизането даже на един турски войник в Румелия би имало катастрофални последствия за Портата. Под това заплашване Портата изпрати до великите сили една окръжна нота, в която идеята за военна намеса бе виртуално изоставена. След като напомнюваше правата, които й дава Берлинският договор, да въдвори statuquo-то с военна сила, Турция заявяваше, че се въздържа засега, предвид на опасното положение, в което е хвърлена областта, и молеше великите сили да призоват княза към почитането на неговите обязаности."
    Как е лъжецо ,искаш ли още цитати ?

    Коментиран от #152

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Чипът

    7 13 Отговор
    Савецките сабаки не са християни - те се кланят на една мумия монтирана на Красная

    Коментиран от #154

  • 151 Ами като

    12 2 Отговор

    До коментар #147 от "Българин":

    Ами като отвориш историята и ще установиш , че проф.Ал.Цанков и Военният Блок с благословията на Н.В. цар Борис III...нъл тъй.
    А това , че Кимон Георгиев се е пребоядисал при необходимост си е типична характеристика на фашизоидите - помияри... сигурен съм , утре ако се обърне палачинката ти ще си първият кандидат за партиен или комсомолски секретар.

    Коментиран от #153

  • 152 Българин

    3 9 Отговор

    До коментар #148 от "Нема да се косиш":

    Лъжеш най-безобразно. Русия и русофилите са призовава и Турция да се възползва от нарушението на Берлинския конгрес и да влезе в Източна Румелия. Група русофили известни като "мазхараджии" дори са писали молба до султана да влезе в Румелия.

    Коментиран от #157

  • 153 Българин

    3 10 Отговор

    До коментар #151 от "Ами като":

    Историята показва, че пребоядисванито е патент на русофилите. Ходещ пример са Волен Сидеров и Александър Симов, които от възторжени почитатели на САЩ срещу известна сума станаха отявлен русофили и лизачи на руски задници.
  • 154 Напротив

    9 4 Отговор

    До коментар #150 от "Чипът":

    Съветските войски са защитавали Москва, като на рубежа, по заповед на Сталин е изнасяна иконата на Матрона Московска...Сталин е защитавал и пазел християнството, ...то е било преследвано от юдео- хазарските изверги , като Троцки и Ягода.

    Коментиран от #156

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Българин

    8 6 Отговор

    До коментар #154 от "Напротив":

    Кой разруши най-големият руски храм "Христос Спасител", превърна руските църкви в обори и се съвети и изби стотици хиляди свещеници, лъжец русофилски?

    Коментиран от #159

  • 157 Прочете

    11 3 Отговор

    До коментар #152 от "Българин":

    Прочете ли цитата от съвременник на събитията ? Какво искаш повече...това е била официалната дипломатическа позиция на Русия и това е спряло турската армия да навлезе в Изт.Румелия, което спасява Съединението...искаш ли още цитати ? Мога да извадя , не ми пречи .

    Коментиран от #162

  • 158 Готин ама не съвсем

    6 3 Отговор

    До коментар #155 от "Чипът":

    Така е! И като се замислиш, колко американски президенти са разстреляни, като кучета, така демократично разбира се, как да не се кефиш?
  • 159 Лев

    15 2 Отговор

    До коментар #156 от "Българин":

    Бронщайн, Лев Давидович, известен под фамилията Троцки, юдеохазар, проводник на ционистки интереси по разрушаване на православната църква, приютен от САЩ...същото прави днес в Украйна ,Вайсман, Петро Олемксийович, известен с фамилията Порошенко...също юдео- хазар.
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Чипът

    5 7 Отговор
    Савецките пцета подлежат на кастрация и обработка против паразити
  • 162 Българин

    5 10 Отговор

    До коментар #157 от "Прочете":

    Спомените на Симеон Радев да доказателство за мръсната и ходморна роля на Русия и русофилите по време на Съединението. Свалянето на Батенберг е замислено и платено от Русия и изпълнено от русофили българофоби. Последващите бунтове във войската целящи руска окупация също. Защо фалшифицира историята бе русоид?

    Коментиран от #167

  • 163 Малки сте

    5 1 Отговор
    Страхът на джуджетата в Бг се превръща в агресия.
  • 164 Боян

    8 4 Отговор
    Помня как Костадинов беше пръв Евро атлантик и мразеше комунизмът и Русия изобщо. По това време този палячо се бореше за място във ВМРО, но не успя да заеме мястото на Джамбазки и тогава много бързо стана русофил защото разбира, че няма да бъде никога евро дупедат.
  • 165 Запознат

    4 5 Отговор
    Русофилите и Русия винаги са били против Съединението .Тогава русофилите начело с Др. Цанков подтикнати от Нехлюдов написаха позорния МАХЗАР до Султана. В него искаха Султана да обяви война на Б--я и да окупира Ист. Румелия. А Великия Везир Кямил Паша заяви;СРАМУВАМ СЕ ЗА ВАС БЪЛГАРИ.Русофилите са тънката пръчка на руския тъпан.

    Коментиран от #168, #225

  • 166 Рубладжийче

    4 9 Отговор
    Тоя на снимката ще ни изяде хляба на нас рубладжиите. Работи за жълти копейки мерзавеца, подбива цената.
  • 167 Ами

    7 1 Отговор

    До коментар #162 от "Българин":

    Ами обърни се към Симеон Радев, аз постнах цитат от книгата му , който доказа моята теза...ти що не дадеш негов цитат , който да доказва твоите твърдения....щото няма , нали соросче.
  • 168 Я виж

    12 2 Отговор

    До коментар #165 от "Запознат":

    "Натискът последва наистина, енергичен и бърз, от страна на всички Сили, най-напред от страна на Русия. Нелидов заяви на великия везир, че влизането даже на един турски войник в Румелия би имало катастрофални последствия за Портата. Под това заплашване Портата изпрати до великите сили една окръжна нота, в която идеята за военна намеса бе виртуално изоставена. " Симеон Радев, "Строители на съвременна България"
  • 169 Димитърдд

    5 13 Отговор

    До коментар #6 от "Националист":

    Не си никакъв националист, а най обикновено руско зомби. Костадин копейкин от Варна за пореден път се доказа, че държи повече на Кремъл отколкото на България и нейната истинска история, а не тази която е писана от БКП и нейните платени учители и червени шамани. Копейкин е поредният предател на европейска България и защитник на руските интереси за сметка на българските интереси и сигурност. На такива личности мястото им е в Русия тяхната истинска родина или в затвора за дълги години жалки рубладжии и предатели.
  • 170 А бе

    22 1 Отговор

    До коментар #16 от "Само питам":

    Що не питаш за турското присъствие Ботев, Левски, Батак, Априлци, Чинтулов, Вазов, Паисий,Раковски...............
    ХИЛЯДИТЕ знайни и незнайни, борци и мирни жертви, майката разделена от чедото, насилените дъщери и др. Идр. Българи, Българи, Българи.!!!
    Нямате ли срам!!! Ходете и вижте костите за които е говорила цяла Европа и Америка дори. Не ви ли е срам.
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Я виж още малко

    7 0 Отговор
    " В събота на 21 септември депутацията се представи във Фреденсборг на императора. Той я прие много благосклонно: целуна ръката на Климента, който го целуна по челото, и се ръкува с Ив. Ев. Гешова; с другите само се поздрави. Климент почна да чете след това една реч, в която, с църковно-славянски лиризъм, в думи, съобразни с руските традиции на „челобитието“, проси от императора покровителството му над българския народ.

    Обстоятельства таковыя, Государь — каза той, — что мы предпочитаем погибнуть, если Европа и теперь пожелает наложить на нас разделение, как она сделала это в Берлине. В таком случае вся южная Болгария превратится в прах и пепель и целое отечество наше подвергнется опять неописуемом ужасом.

    Царят отговори със следните думи:

    „В моих чувствах к болгарскому народу вы сомневаться не можете; они неизменны, но Я не одобряю поступок, который вы сделали непредупредив нас, чем поставили Меня в очень затруднительное, а может быть и безысходное положение. О разъединении теперь и речи не быть не может, но как и в какой форме будет соединение, это вопрос, которой нужно решить. Вашь необдуманый поступок поднял на ногу всех племен балканского полуострова в особенности Сербов. Вы знали, что ваше желание о соединении было Нашим желанием, но мы хотели устроить это тихо и смирно, тем более, что румелийцам нечего было спешить, они не имели чего бояться, вся администрация была в руках Болгар.“

    Тия цитати, на които запазваме правописа, са направени от
  • 173 Яверт

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "Приятел":

    Изключително точен коментар. Защо всички подценяват този факт

    Коментиран от #175

  • 174 Яверт

    1 3 Отговор

    До коментар #27 от "90% от тълпата":

    Така е. Верно е.
  • 175 Приятел

    6 2 Отговор

    До коментар #173 от "Яверт":

    Защото не им стига умствения багаж,за да го разберат.Нека се мъчат.Истината е за тези,които я заслужават.Не всеки има капацитета,да осъзнае.Повечето тук са спрели на първа и втора чакра.На к*рец и на зъбец и до там.Не са виновни-съдба.Мравката не може да носи товара на слона.Няма смисъл от разговори с амеби.

    Коментиран от #176, #177

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Guest

    2 10 Отговор

    До коментар #175 от "Приятел":

    Чибурашка вземи се скрии в дупката от която си испълзял че ставаш смешен.
  • 178 Приятел

    6 2 Отговор
    Лаете като малки пинчерчета от злоба и страх.Прекалено сте малки
  • 179 Приятел

    5 2 Отговор

    До коментар #176 от "Гост":

    Няма как да се обидя от амеба.Би било обидно да чуя от теб,че съм остър,тъй като представите са ти елементарни.

    Коментиран от #186

  • 180 Биде

    18 2 Отговор
    Много, много тъжна тенденция която има своята градация особено за последните 10 години, но това се директивите от Европа и Америка( Сорос)!Добре че има будни родители ,учители и единични политици които да алармират, но въпреки това МОН лека полека продължава безобразията си с преиначаване на историята и изхвърляне на автори и знакови произведения от програмите! Срамота пред паметта наЛевски и всички останали дали живота си за да я има България и които уж иначе толкова ценят ,но н само на думи наште пишман политици!!!!!!!!!
  • 181 Анонимно.

    18 2 Отговор
    Да не се и опитват. За тяхно най - голямо съжаление децата не сме глупави че да си мислят, че след 500 години българите ей така са се вдигнали на въстание защото, им е харесвало. Плюс това ние четем книги и няма заради политическите отношения на държавата да повярвам на тези измошльотини.
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Яверт

    5 0 Отговор
    Зашто хората които ползват клиширани обиди никога ни ползват силата на фактите. По странно е че тях не ги трият

    Коментиран от #184

  • 184 Анонимен

    5 1 Отговор

    До коментар #183 от "Яверт":

    Приеми че това е някъв вид проучване. Навремето ДС се буташе между хората да разбере нещо сега хората се набутват самчки. Това няма значение голямата сопа ще заиграе скоро.
  • 185 Под игото

    13 1 Отговор

    До коментар #39 от "Груйо":

    Брей ти си бил голям отворко по историята на България Един твой колега със същия умствен капацитет твърди че нямало доказателства за Турско робство ....А сега ще се опитам простичко да ви докажа как стоят нещата с турските зверства и по нататъшния период ....Има един художник Ф. КАНИЦна които е бил очевидец който е живял по времето на ЗАРОБВАНЕТО на България и е нарисувал много картини за турските зверства тогава ...на които е бил очевидец ...Една от тях е оковани българи с синджири като роби ...друга как турчин държи пеленаче отнето от майка и замахва с ятаган ...и пр. Има още един очевидец живял по онова време към края написал романа ПОД ИГОТО ...или може би това са лъжи защото е бил комунист .... Колкото до селища с специален статут- вакъфи ... това е станало през последните 50-100 години ..през така нареченото възраждане след паисиевата история .. а останалите 400години ...майка му жална на този народ Тези управляващи изроди трябва да бъдат съдени за държавна измяна за изопачаване и гавра с историята на България...а такива зрънца като вас човек може само да съжалява
  • 186 Гост

    2 13 Отговор

    До коментар #179 от "Приятел":

    Ти си руска амеба която е най нисшето същество от всичко понеже е създадена от пияната сперма на най нисшето същество на тази планета руснака.

    Коментиран от #192, #201

  • 187 Guest

    3 16 Отговор

    До коментар #105 от "322":

    И аз съм израснал тогава но не изпитвам никаква носталгия по това загубено за България време и за нас. Истината е че няколко поколения живяха живот различен от нормалния начин и мечтаейки да имаме стандарта на западния свят който сега тъпите русофили се мъчат да ни убедят че е грешния път по който вървим но аз все пак вярвам че разумните Българи сме болшинството и такъв загубен период от историята на България няма да се повтори.

    Коментиран от #188, #193

  • 188 сори

    9 5 Отговор

    До коментар #187 от "Guest":

    Е сега нали го имаш този стандарт на западното общество ...всички които искаха такъв стандарт гласуваха някога за СДС цели 65 %....сега къде са тези мечтатели може би същите проценти гласуваха за президента Радев .Единствения начин да се отървем от това проклятие ГЕРБ е като гласуваме за БСП пък после ще видим какво ще правим и с тях .На Тиквата времето изтече ....само с фалшификация може да се докопа до властта .Най подигравания и най мразения политик

    Коментиран от #189

  • 189 Guest

    0 7 Отговор

    До коментар #188 от "сори":

    Ти не си на себе си, обърни се гъм господ само той може да ти помогне.

    Коментиран от #190

  • 190 пържолка

    5 0 Отговор

    До коментар #189 от "Guest":

    Всъщност защо не идеш на лекар - психиатър .... може пък нищо да ти няма

    Коментиран от #191

  • 191 Guest

    0 5 Отговор

    До коментар #190 от "пържолка":

    На вас и доктор не може да ви помогне, май сте за поп.
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Приятел

    8 1 Отговор

    До коментар #187 от "Guest":

    Теб явно много са те били в училище и затова така лаеш от страх.Споко,сега друго време,може да се облечеш като девойка и няма да те закачат.
  • 194 Мазна шваба

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Винету":

    45 год. Сталинизъм,докаран от Хитлер, Москвич и другите ти бръщолевения показват,че при някои продажници,като теб,системата действа. Ами слагай феса и ти си човека. Сигурен съм,че и дядо ти го е носел с удоволствие.
  • 195 Vanko

    3 3 Отговор
    Пичове на тоя ли му вярвате глупости на търкалета на никой не му е зор да занимава учителкте с глупости, да говорят ба децата някви неща. Като ви е толкова грижа за децата научете ги вие на тия неща! Учителите не са виновни че 10% от децата слушат в час а другите 90% играят игри и си говорят

    Коментиран от #199

  • 196 Гери

    15 0 Отговор
    Интересно, нека някой от Костадин Костадинов да каже като как тези професори са интерпретирали делото на Левски, Баташкото клане и ще преименоваме ли Руско-турската освободителна война в Руско-османска? Как са коментирали Паисий и История славянобългарска примерно. Ай да ви у помиярите!
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Sky-blue

    18 2 Отговор

    До коментар #23 от "Погледнете истината в очите":

    Ей глупаци продажни всички страни съседни на България и в Европа дори Турция признават че е имало робство само промити мозъци като вас не знаещи историята пишат безумия
  • 203 Sky-blue

    15 1 Отговор
    Когато се запознаете с посочените преподаватели и къде работят трябва да ви стане ясно що за промити мозъци са и слугува на държава на 200г.история която я знаем какъв геноцид е използвала при заличаването на месните(индианци) четете история и я помнете така каза Г-н Уорлик бивш посланик на краварите в бг. беше му чудно защото не я знаят повечето българи
  • 204 Б б

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Циганин":

    Скоро ще научите...
  • 205 Б б

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Циганин":

    Скоро ще научите...
  • 206 Kstysan

    18 1 Отговор
    България няма бъдеще. Достатъчно е човек да прочете преобладаващо чалгаджийките коментари, за да се убеди завинаги в това. Моят личен коментар - за мен Левски е светиня. И още - от Батак съм. Що за тотално идиотизирани същества подменят българското национално чувство с русофилия? Какво бъдеще наистина може да има страната ни при наличието на толкова първобитно мислене? В културната памет на народа ни е "турско робство", защото така са го преживели дедите ни. Дайте, плюйте, изопачавайте, не искайте да знаете ... ,- все тая. Било е турско робство - за справка - Левски, Ботев, Каравелов, Раковски, Вазов...и собствените ви прадеди
  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Спасителят

    17 1 Отговор
    Христос воскресе !

    Българи не се предавайте ...все още имаме шанс да оцелеем, макар и много малък.
  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Петър

    3 1 Отговор
    Долу Тралалан Александров
  • 212 соросоидни кърлежи

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Винету":

    Тези професори.Например Божидар Димитров/ почина,но има още като него / обясняваше, че от академична гледна точка и двата термина - и робство, и съжителство, не са верни. Най-точната дума, с която може да бъде описан спорният период, според историка е "владичество". Рибата гние от главата..Всички тези предателски обучения се спонсорират от Турция, чрез нпо на нерез Шорош.
  • 213 чалма тв

    3 1 Отговор
    Какви титли и за какво има Антоний Гълъбов.
    Завършва Социология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в София (1989). Доктор по социология с дисертация на тема „Етническа идентичност и етнически конфликти“, защитена в Института по социология към БАН (1996). [1]
    Старши научен сътрудник ІІ степен в Института по социология към Българската академия на науките (2005–2008). Доцент в Департамент Политически науки на Нов български университет (2008– ). [1]
    Ръководител на Работната група по ромските въпроси при Националния съвет по етнически и демографски въпроси при Министерския съвет (1997 – 2001). Експерт на Асоциация „Прозрачност без граници“ (1998-). [1]
  • 214 браво краво

    12 1 Отговор
    докато в България има нпо "Отровно общество" дотогава ще ни тъпчат с такива боклуци и ще тровят децата ни с подобни безумия. Нямаме държава последните 30 години.
  • 215 пак ли

    11 1 Отговор
    Все едно поляци да кажат нямало Катин, а просто един незначителен инцидент и ще го забравят, не си заслужава...Така българските професори се отказват от Батак , нямаше го ,някой го измислил.Мръсни долни предатели.
  • 216 Петър

    1 2 Отговор

    До коментар #87 от "прока":

    А на теб МОН ли ти попречи да се научиш да пишеш?
  • 217 Скит

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Винету":

    Трябва да живееш в резерват Винетко
  • 218 Хайл

    10 2 Отговор

    До коментар #23 от "Погледнете истината в очите":

    Истината в очите може да я видиш в църквата в Батак,там където са костите и черепите на избитите българи ОТКАЗАЛИ ДА СЕ ПОТУРЧАТ,пробити черепи,изпотрошени кости-всичко това е от ТУРСКОТО РОБСТВО избиващо християни,не само в България...Турция е приемник на османска турция,така че са отговорни за всички безчинства на балканския полуостров след нахлуването тук...тези от мон са за съд като национални предатели и заплаха за сигурността на България
  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 221 Гостилничаря

    1 0 Отговор

    До коментар #87 от "прока":

    Явно учението не ти е било силна страна......
  • 222 Честен човек

    1 6 Отговор
    А какво ще кажете за "правото" на някои учителки да твърдят че човек не е кацнал на Луната ! И само като си помислиш ,че тази тъпа негодничка е ВСЕ ОЩЕ НА РАБОТА !!!! Ето къде е заровено кучето ! По този начин се интерпретират и въпросите ,свързани с престъпленията на комунизма ,за които нашите деца почти нямат предста ва ! Защо в Полша и Чехия не е така ? А змаете ли какво ви готвят "другарите" ,които напъват да се върнат на власт Жална ни майка..........
  • 223 Велин

    10 3 Отговор

    До коментар #23 от "Погледнете истината в очите":

    Пиша веднага на ти защото хора като теб не заслужават уважение. Абе аланкоолу, ти някога да си чувал ли си за Паисий Хилендарски, Георги Софийски, П. Волов,Г.Бенковски, Захари Стоянов, Васил Кунчев( на него му се викали Левски, Апостола), Иван Вазов,Христо Ботев и хилядите знайни и незнайни борци за свобода. Явно не знаеш нищо!! Идеологията на СССР е едно, а Освобождението от Османско робство нещо друго, нещо свято. Ама откъде да го знаеш ти, неграмотнико!? Такива като теб са срам за всички българи. Ама такива винаги е имало в историятя ни , но напук на тях и на теб България я има и ще я има. Българите щи те надживеем. Айде със здраве!!!
  • 224 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Кольо

    6 1 Отговор
    Вече нищо не ме учудва. Българина в момента доброволно с помоща на собствените си политици приема циганското робство , а тях с огромни средства ги мюсулманизира деанета. Е как да не са ни най-големи приятели . Особено цюсулманина циганин дето яде сланина ,маа наденица свинска и пражоли с вино и за закуска е метнал голямата бутилка бира. Чалга и маанета да вият и пара да пада . И от едните и от другите . Българите скоро ще са малцинство и тогава да видят как другите ще спазват закона за малцинствата и интеграцията на Българи към новите условия. Бъдете сигурни ,че няма да е с убеждения и пари . Имат други изпитани през вековете методи . Ще се сетите тогава за историята , ама ще е късно. Този път за последно.
  • 227 ТАНАС ДОБРЕВ.

    5 4 Отговор
    ТЕЗИ КОИТО ПОДМЕНЯТ БГ. ИСТОРИЯТА, СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ ДАВАТ ОБЯСНЕНИЕ, КОЙ ГИ Е КАРАЛ И ЗАЩО СА ГО НАПРАВИЛИ.ИАК МОЖЕ ЕДИН ПЕДАГОГ, КОЙТО Е УЧИЛ ПРЕЗ СЛАВНИТЕ ГОДИНИ ОТ ПРЕДИ 1989 гд.ДА СИ ПРОМИЕ МОЗЪКА, ЗА ДА УГОДИ НА ЧИЧО САМ И СОРОС.? ? ? ТЕЗИ ХОРА СА БЕЗ ДОСТОЙНСТВО, КОМЕРСИАЛИСТИ, КОИТО ПРОДАДОХА БЪЛГАРИЯ. ПОЗОР.
  • 228 1122

    2 0 Отговор
    Какви писма пишете бе,нямате ли диктофони,запишете думите ,лекцията на тези самозванци преподаватели и после ги пуснете на всеуслушание,по някое радио.Имаме толкова радия ,че за два дена ще разбере целия народ какви ги вършат ,,нашите избраници".Това ,обзалагам се,че е най новата директива на ЕС и нашите послушковци като не могат да отказват го прилагат.Запишете го и след няколко седмици като паднат ГЕРБ обвинителният им акт ще е готов.
  • 229 Истинската история

    3 2 Отговор
    Харалан Александров:
    Няма никакво съмнение, че българите, както и останалите християни,са били втора категория поданици на империята в сравнение с мюсюлманите.
    От тях се очаквало да работят, да търгуват и да се замогват, за да плащат данъци и да издържат армията и администрацията,
    съставена от мюсюлмани. За да се освободят от данъчното бреме, част от нашите сънародници приемат исляма и получават съответните привилегии.
    Високата Порта обаче гарантира икономическата, културната и верската свобода на християните,понякога дори в противоречие с ислямските канони.
    Пример за това е султанският ферман от средата на 19 век, който разрешава българите да издигнат в центъра на османската столица
    импозантната църква „Св.Стефан“, която и до днес краси Истанбул.
    С модернизацията на османската държава българите получават все повече права, но не и правото на национално самоопределение,
    тоест на собствена държава. Метафората за робството описва недоволството от това политическо състояние,
    а не юридическия и икономически статут на българите в империята, който е завиден.
    Когато по време на Руско-турската освободителна война руските войниците атакуват най-големите сгради в българските села и градове,
    те са изумени да открият, че това не са турски конаци, а български читалища.
    Да оставим настрана факта, че "поробените” българи имат значително по-висок стандарт и се радват на повече права и свободи,
    отколкото крепостните селяни в Русия.
    Що се отнася до с
  • 230 Истинската история

    4 2 Отговор
    Харалан Александров:
    Що се отнася до същинското робство, тоест продаването и купуването на хора като стока, то е съществувало както в Руската,
    така и в Османската империя, но българите са били по-скоро от страната на купувачите.
    В тази връзка мога да разкажа любопитната история за произхода на една моя позната.
    Нейният пра-прадядо, живял в средата на 19 век, не успял да се ожени в своето градче, защото имал лют нрав,
    изпокарал се с всички и никой не искал да му даде дъщеря си за жена.
    Освен че бил проклет, той бил и богат и един ден се зарекъл, че ще си намери чудна жена, каквато никой не е виждал.
    Той често пътувал по търговски дела из безбрежната Османска империя и след една такава командировка наистина се върнал с “црънка”,
    млада чернокожа жена, отвлечена от Африка, която бил купил на някакъв далечен пазар за роби.
    За всеобщо изумление жената научила български, родила му деца, отгледала ги и се грижила за тях и за мъжа си,
    а той въпреки лошотията си я обикнал и се отнасял към нея с голямо уважение.
    Според семейното предание, двамата живели дълго и щастливо и оставили многобройно потомство със смесена кръв.

    Коментиран от #231

  • 231 И ти и Харалан

    2 1 Отговор

    До коментар #230 от "Истинската история":

    И ти , и самозваният " социален антрополог ", каквото и да значи тази " професия" сте за гарнизонното стрелбище и девет грама в сорсоидните черепи ...
    Харалан Александров е син на акад. Александър Александров, а той беше министър в правителството на Луканов ... мръсна юдеохазарска пасмина.
  • 232 Провадия

    1 0 Отговор
    6. Спиране на постоянното психологическо насилие над директори и учители, които държавната образователна администрация упражнява чрез писма, заповеди, наредби и постановления. Лошото планиране от страна на администрацията рефлектира в постоянно изискване на спешни документи „за вчера“ от педагогическия персонал.

    https://www.peticiq.com/174861
    Образование в полза на ученика, а не на чиновника
  • 233 Панагюрски учители

    1 1 Отговор
    Панагюрски учители с открито писмо за поредните безумия
    --------------------
    Учителите твърдят, че стъпка по стъпка им се отнема правото да обучават и да възпитават. Вменяването на допълнителни отговорности според тях яде от времето, кожето учителят може да посвети на децата.
    ---------------------
    http://akademika.bg/2016/08/%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%8E%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D1%81-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE-%D0%B7%D0%B0/
  • 234 Сорос

    1 0 Отговор
    Отнемането на възможността за работа и бъдеще в професията се извършва от НПО за истанбулска конвенция и новата стратегия за детето и норвежлки методи (те са едни и същи НПО). Те са се заклещили там и не пускат нищо друго. По цял ден говорят за борба с насилието, шамари, права и т.н.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове