Last news in Fakti

29 Април, 2019 14:32 10 608 33

Пак черен Великден! Страшни данни от КАТ

  • кат-
  • катастрофа-
  • пътна полиция

Катастрофите са общо 68, при които има 98 пострадали и двама загинали, други шестима души са с опасност за живота

Пак черен Великден! Страшни данни от КАТ - 1

За съжаление и тези празнични дни не минаха без пътни инциденти. Катастрофите са общо 68, при които има 98 пострадали и двама загинали. Други шестима души са с опасност за живота. Това заяви главен инспектор Илия Георгиев от Пътна полиция във връзка с пътната обстановка и безопасното пътуване в последните от празничните дни.

Въпреки че доста хора са предпочели да слеят празничните дни до Гергьовден на 6 май, днес вече се отчита сериозно натоварване на пътния трафик. На магистрала "Хемус" в района на тунел "Витиня" колоната от автомобили е около 2 км, съобщиха от ОДМВР - София. С цел облекчаване на трафика екипи на ОДМВР контролирано пропускат автомобилите през тунела и по стария път за София.

От 14:00 до 20:00 часа отново ще бъде валидна и забраната за движение на тежкотоварните автомобили над 12 тона по главните пътища и магистралите, като през първия от почивните дни са санкционирани двама водачи за нарушаването ѝ.

"Съвместно с АПИ има създадена временна организация на движението по автомагистралите. Призовавам всички водачи да спазват ограниченията и правилата, както и да изпълняват разпорежданията на контролните органи. Имаме констатирани случаи на водачи, които нарушават забраната за движение в аварийната лента. Те са около десет“, подчерта главен инспектор Георгиев и припомни, че глобата за това нарушение е 1000 лв.,а шофьорската книжка се отнема за 3 месеца.

Най-голямо натоварване се очаква на входно-изходните артерии на София и другите големи градове, както и на автомагистралите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре е

    44 38 Отговор
    До довечера като тръгнат селяните ше има още измрели😂😂😂

    Коментиран от #32

  • 2 Meganoob BG

    45 4 Отговор
    Сега като излязох градът беше празен, много ясно че са отишли някъде да катастрофират.
  • 3 Jóhannsson

    19 1 Отговор
    Поставили са си за цел по празниците са са по болници и погребални агенции. Ама и те трябва да изкарат някой лев.

    Коментиран от #24

  • 4 на простия

    42 0 Отговор
    народ само му дай коли и го остави...сам ще се избива,ама лощото е че почти винаги и някой невинен или невинни деца го отнася...
  • 5 Голям Слон

    17 5 Отговор
    Спрете да ги повтаряте тези забрани. Те са ялови, защото не важат за поне 70% от камионите по пътя.

    Коментиран от #6, #8

  • 6 малко слонче

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Голям Слон":

    На калпава ракета,космодрума й крив.
  • 7 Наблюдатели

    35 3 Отговор
    МВР се е превърнало в статистически институт. Кога ще почнат да работят това, за което са създадени?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Марко

    15 1 Отговор
    За три празнични дни - двама загинали? Може да звучи цинично, но това е резултат много под очаквания: миналата година по пътищата са загинали 611 сънародници, което прави средно по 1.7 жертви на ден. Ако през празничните дни е била спазена тази пропорция, до днес би следвало броят на жертвите за трите дни от петък до неделя да е поне 5. А са само 2. Очевидно манипулиращо медийно заглавие. Тъпа наглост в действие!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Фен

    12 28 Отговор
    Мдаа... ГЕРБ докараха държавата до просешка тояга... Хората се сцепват да пътуват с автомобили... А преди, то бяха влакове, автобуси, самолети! Богатлък! А сега, куцо и сакато, има кола, бензин, и драпа да пътува! Ужас! Оставка!
  • 14 Шоп

    15 3 Отговор
    Ние шопите по празниците не пътуваме. Нямаме пари! Само тъпите селяни пътуват!
  • 15 Голям Слон

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "баба ти":

    Почти сигурен съм, че баба ми с трето отделение щеше да формулира мисълта си поне три пъти по-ясто от теб.
    Преди да правиш каквито и да било коментари, прочети какво казва законът. Наблегни на изключенията!
  • 16 Васил

    4 3 Отговор
    Нищо страшно няколко роба по малко.
  • 17 Бай Тошо

    4 1 Отговор
    Ако бе мирно стояло не би чудо видяло, има такава една приказка
  • 18 Dissapointed

    3 1 Отговор
    На българите не им трябва война. Те сами се самозатриват по пътищата..
  • 19 Guest

    16 2 Отговор
    Ми тва е щото сте много вярващи миряни, като поповете - шоп.ри! Юрнахте се да ма'ате агнешки мръвки по планини, морета, Гърция, Турция. Оти така е модерно! Камиони ви пречат, криви сокаци и др. Ама не се гледате, че сте масово нека.ърници и гну.ни джуклести кифли. Един елементарен мигач не пускате. Незнаете къде сте тръгнали даже и как ще стигнете: трябва да си адски т.пънар, щом непрекъснато се тикаш в уж ясни пътни тапи! Вчера даваха Небесно царство - страхотен филм. Ама колко ли аутсайдери са го гледали та да се огледат кви са нещ.стни миз.рници с омазнени с агнешка лой шкембета. Иначе много вярващи, че и два пъти Го възкресяват - и през нощта и през деня! Глу.аци!
  • 20 1122

    7 6 Отговор
    към №1Ние селяните ще тръгнем утре сутринта рано ,да можете вие гражданите да пооредеете още малко,защото ви е много голямо самочувствието и за това се трепете толкова ,идиот такъв.Като чета справката на КАТ все граждани сте пострадалите при катастрофите,защото сте големи шофьори. Карайте по сдържано бе,знаем,че колите ви са мощни,но все пак бъдете по разумни.Какво значение има от село ли си,или от град?По малко простотии по пътищата и всичко ще е наред.

    Коментиран от #27

  • 21 Булшитс

    3 7 Отговор
    По добри пътища и по нови коли, цифрите ще се променят драстично
  • 22 ИВАН

    12 1 Отговор
    Всеки мрази всеки и като няма де да иде, хуква да пътува, за да може поне да се похвали - видите ли, не съм помияр, ходих еди къде си ... а едно време се събирахме съседите, приятелите на маса и понеже нямаше и музика, след някоя чашка се отваряше и глас, но пак весели и щастливи, много повече дори
  • 23 дявола

    4 0 Отговор
    Еми черен ще е и не само Великден няма сериозни мерки и това е много големи санкции трябва особено за водачи пияни дрогирани без книжки хванеш ли го конфискуваш автомобила 10г без книжка и това е но за всички да важи на само за обиновенните хора
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Смяx

    0 1 Отговор
    коментара бе до 1
  • 26 hmhmhm

    2 2 Отговор
    Нищо не става както от кат така и от апи ама аиде. Да са ни честити. Аз лично съм свидетел как от кат бяха застанали така че да не се включваме през стария път като видяхме колоната по мостовете на Хемос но да са ни честити сега май пускали. ХАХА
  • 27 Баш Батка

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "1122":

    Разликата дали си от село или град е голяма, всяка жаба да си знае гьола както се казва. Не ви се оре а ви се стои зад бюро за 600лв на Софията. Развийте си живодновъдството и земеделието и няма да седите зад бюро за 600лв а ще ходите до хавай за празниците. Няма нищо срамно да си трапер.

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Роден в София

    5 2 Отговор
    Понеже гледам че се делите на граждани и селяни, само да кажа : Който е дошъл в София след 1980 год. си е пълен селяндур, независимо той за какъв се мисли ! Ако не си седял във Феята, Ропотамо, Лясковска среща, Грозд, Разширени вени и др., ако не си слушал Щурците в Маймунарника или на естрадата в парка, ако не помниш времето, когато бул. Ленин беше павиран, а табелата за София беше на 4-ти километър....значи си селяндур !

    Коментиран от #31, #33

  • 30 дедо

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "Баш Батка":

    До ходим да орем, садим и отглеждам животни, та да можеш ти и другите дебелосерковци да муате кат разпрани? Е, батка не си познал...ше ме хванеш за дедовия
  • 31 газо

    1 4 Отговор

    До коментар #29 от "Роден в София":

    Е ти помниш ли ве да те ева у глинената селска глава! Нали се сещаш, че и София некога е била село. Така, че всички сме селяни!
  • 32 годечанин

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Добре е":

    ДА ТИ СЕ ИСЕРЕМ В УСТАТА ,ТЬПАНАР .
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове