Last news in Fakti

4 Май, 2019 21:10 4 858 22

Президентът връчи нови пагони на висши офицери

  • румен радев-
  • офицери

Радев освобождава контраадмирал Митко Петев от длъжността командир на Военноморските сили

Президентът връчи нови пагони на висши офицери - 1

Не забравяйте, че към вас има високи изисквания и големи обществени очаквания за съхраняване и издигане на авторитета на Българската армия и развитие на съвременни отбранителни способности.

Това каза президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2, където днес, в навечерието на Деня на храбростта и празник на Българската армия - 6 май, връчи пагоните на удостоени с висше офицерско звание военнослужещи. Служете на България отговорно и всеотдайно, с чест и достойнство, каза държавният глава, като пожела успех на висшите офицери в дейността им.

Президентът освобождава контраадмирал Митко Петев от длъжността командир на Военноморските сили, от 23 юни т.г., и го назначава от същата дата за военен представител на началника на отбраната във Военния комитет на НАТО и във Военния комитет на Европейския съюз. Президентът удостоява Петев с висше офицерско звание "вицеадмирал". Радев поздрави вицеадмирал Петев с поредното висше офицерско звание и назначаването му на новата длъжност, като посочи че заемането ѝ е голяма отговорност и изисква високи компетенции в областта на колективната отбрана, всекидневно отстояване на българските национални интереси и позиции в международна среда.'' Убеден съм, че с личните ви качества и висок професионализъм, в които съм имал възможност да се убедя лично, вие ще съхраните и надградите постигнатото от страната ни като надежден член на НАТО и на ЕС.'', добави президентът.

Държавният глава удостоява началника на Военномедицинската академия бригаден генерал Венцислав Мутафчийски с висше офицерско звание "генерал-майор", от 6 май т.г. Президентът поздрави генерал-майор Мутафчийски със званието, като посочи, че то е резултат от безспорния му професионализъм, авторитет, демонстрирани знания и лидерски умения, изтъквайки и международния опит на генерала.

Румен Радев назначава полковник Деян Дешков за командир на 61-а механизирана бригада, като го удостоява с висше офицерско звание "бригаден генерал", от 1 юни т.г. Президентът поздрави Дешков с първото висше офицерско звание и със заемането на отговорната длъжност, която определи като закономерен и логичен етап от професионалния му път. Президентът отбеляза и опита и участието на Дешков в контингентите ни в Ирак и Афганистан.

''Осъзнаваме, че повишението ни е признание към нашите подчинени военнослужещи и цивилни служители.'', каза на церемонията вицеадмирал Петев. ''Осъзнаваме, че то е и ангажимент да надградим постигнатото и да отдадем сили, воля и интелект, за да можем да оправдаем доверието.'', каза Петев, като увери върховния главнокомандващ и присъстващото политическо и военно ръководство на МО, че ще останат верни на клетвата пред бойните знамена, ще запазят честта на пагона и ще направят всичко необходимо да защитят престижа, свободата и независимостта на България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коменданта

    20 8 Отговор
    Кви офицери сте пак вие.

    Коментиран от #15

  • 2 Голем смях

    43 16 Отговор
    Хиляди прости хора трябва да им изработят пенсиите и 20 заплати при пенсиониране с максимална пенсия.Без да са пили потни вода и без да са забили и един гвоздей.Хиляди прости хора,опъвали каиша цял живат ще вземат 200 лв. пенсия,за да могат тези търтеи да обикалят света и да си барат спаружените топки.Хиляди прости хора ще трябва да им изработят ..хилядите левове заплати .И да им купят униформи и чепици.Като пиша прости ..мисля за обикновени трудещи се честни български човеци.

    Коментиран от #6

  • 3 Зайко Байко многознайко

    22 6 Отговор
    Много вожд , малко индиянец!
  • 4 РУМЕН РАДЕВ

    24 12 Отговор
    РОДИ МЕ МАМО ПРОСТ,АЗ САМ ЩЕ СТАНА ФАТМАК.!!
  • 5 ело

    27 3 Отговор
    Тези един друг се награждават няма военноморски сили ( няколко стари бракувани кораба) няма военновъздушни сили ( 6-7 самолета) от които колко ще излетят под въпрос и накрая с кого ще воюваме ??.
  • 6 Оппа

    12 14 Отговор

    До коментар #2 от "Голем смях":

    В мирно време - да, така е, но във военно( да не дава Господ), военнослужещите ще рискуват живота си, ще са някъде на фронта, а хилядите прости хора ще спят до топли дупета, нали?

    Коментиран от #8

  • 7 Пино

    19 5 Отговор
    Държава без армия!Победена без граници!Изчезваща като нация!Някой си играе да награждава командири без армия!
  • 8 Реалист

    18 3 Отговор

    До коментар #6 от "Оппа":

    Реалноста е друга - хилядите прости хора ще сме в окопите на бойното поле а тея от бункерите ще ни казват накъде да се обърнем за да умрем. Гумения само за това става - да раздава пагони и медали като сандъка на ротата метлите за уборка на района.
  • 9 Docenta

    8 10 Отговор
    Президента връчи нови потници на проруските офицери
  • 10 MиГ 23

    9 5 Отговор
    Почти цялото оръжие е унищожено или разпродадено. Тези какво командват? Противотанковите комплекси "Малютка" къде са?
  • 11 123

    10 3 Отговор
    Смешници клоуни ха ха ха!!!¡!
  • 12 боярышник

    11 3 Отговор
    Подигравка с всички свързани с брутния вътрешен продукт.Военен е = лешпер.Пенсионер=обит от работа беден.
  • 13 Българин

    7 5 Отговор
    Долна червена подлога
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Нека се прочете написаното още веднъж

    8 4 Отговор
    ,че това е живата истина за жалост!

    Хиляди прости хора трябва да им изработят пенсиите и 20 заплати при пенсиониране с максимална пенсия.Без да са пили потни вода и без да са забили и един гвоздей.Хиляди прости хора,опъвали каиша цял живат ще вземат 200 лв. пенсия,за да могат тези търтеи да обикалят света и да си барат спаружените топки.Хиляди прости хора ще трябва да им изработят ..хилядите левове заплати .И да им купят униформи и чепици.Като пиша прости ..мисля за обикновени трудещи се честни български човеци.
  • 17 1944

    4 6 Отговор
    нова порция кремълски лакеи. жалки, послушни и страхливи. и нехаещи за българия.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Баш Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Жоро":

    Ами такива сме, защото живеем в жалка, проста и идиотска държава. Да не би да очакваш нещо по-различно?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ммм даааа

    1 1 Отговор
    Ами като не ви харесва положението, що не станете военни, ве? Да го оправите. За благодарност и вие ще се пенсионирате след 27 години служба, ще вземете 20 заплати и максимални пенсии... Да ви се чуди човек защо не ставате военни, ами лаете из нета срещу тях?!?
  • 22 Кико

    2 0 Отговор
    Точно наградените се числят към големите тунеядци заедно с Ушко награждаващия. Обикновените военно служешти не са виновни за отношението на народа към тях.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове