Last news in Fakti

7 Май, 2019 10:37 3 106 33

Възраждане: Правителството обрича стотици хиляди онкоболни българи на смърт

  • възраждане-
  • онкоболни

Радиоактивните елементи използвани в нуклеарната медицина трябва да се доставят навреме

Възраждане: Правителството обрича стотици хиляди онкоболни българи на смърт - 1
Водачът на листата на "Възраждане" - Цончо Ганев и председателят на партията Костадин Костадинов

Празници без празнично настроение, горчиви усмивки и тъга в очите. Това е ежедневието в хиляди български семейства през изминалите няколко седмици, след като правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти остави на произвола на съдбата онкоболните, лишавайки ги от изследвания и терапии. Дни преди Великден стана ясно, че заради спряна доставка на радиоактивни изотопи, лечебните заведения в страната не могат да работят и съответно да спасяват човешки животи.

В същото време знайни и незнайни експерти, приближени до управляващата върхушка, окупираха телевизионните студия, за да обясняват, че пациентите ще бъдат пренасочвани към алтернативни процедури. Това хвърляне на прах в очите обаче не може да скрие поредния нагледен пример за пълния разпад на държавността в България, до който ни доведе ГЕРБ и придворната им патриотична шайка. След като проблемът стана известен на цялото общество, здравното министерство ръководено от несменяемия държавен служител, известен с прозвището „вечния бюджетар“, Кирил Ананиев даде уверение, че проблемът ще бъде решен до 7 май. По-късно срокът бе увеличен на няколко седмици, а след това и на месеци.

Ясно е, че в момента ГЕРБ и ОП имат много по-спешна работа от това да се занимават с доставката на изотопи и осигуряване на животоспасяващи терапии за българите. За тях е важно да подготвят фалшификацията на предстоящите на 26 май избори вместо да насочат усилията си към спасяването на сънародниците ни с диагноза рак. Погледнато от тяхната камбанария, проблемът с лечението на онкоболните не е сериозен, защото за разлика от обикновения българин, който разчита на здравеопазването в страната, те изпращат за лечение своите близки в частни клиники в чужбина, заплащайки скъпите процедури с окрадените от българския народ средства.

И макар ние от Възраждане да сме наясно, че прокуратурата в Република България е маша в ръцете на управляващата шайка, ще я призовем да се самосезира и да започне разследване на проблема – как, кой и защо допусна да се стигне до това положение. От изнесените досега сведения стана ясно, че ръководните фактори в държавата са били наясно с проблема много преди той да стане обществено достояние. Необходимо е да се даде ясен отговор на въпроса, защо не са взети конкретни мерки за доставка на изотопи от други места и поради каква причина здравното министерство няма разработени планове за действие при подобни кризисни ситуации.

Радиоактивните елементи използвани в нуклеарната медицина трябва да се доставят навреме и периодично, а не еднократно. Презапасяването също е невъзможно, заради особеностите на лечебния процес и диагностиката. Няма как обаче да очакваме адекватни решения по един толкова сложен въпрос от правителство, начело, на което стои човек, за когото е важно да има наличен аспирин, който да изпие след поредното мачле с „Бистришките тигри“.

Липсата на изотопи обаче не е единствения проблем при лечението на онкоболните у нас. Повече от половин година пациенти с карцином на щитовидната жлеза в Североизточна България не могат да бъдат изследвани, защото апаратурата в МБАЛ „Света Марина“ във Варна не работи. Не работи и тази в Шумен, а болницата в Русе предлага ограничен брой изследвания. Така хората с диагноза рак на щитовидната жлеза са принудени да пътуват стотици километри до Велико Търново, София или Пловдив.

Ние от Възраждане смятаме, че проблемът с лечението на онкоболните е поредния пример за това, че начело на държавата стои организирана престъпна група, за която от значение са само постъпленията в личните банкови сметки и придобиването на апартаменти. Вече 30 години българското здравеопазване е съсипвано умишлено, а населението е оставено на произвола на съдбата. Обещанията за реформи в сектора са само празни приказки, на които вече никой не вярва. Докога ще търпим това обаче зависи само и единствено от нас.

Възраждане с номер 27 - само ние можем!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Платена публикация

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СоцБоц

    21 14 Отговор
    Тиквата строителя ще построи завод за полу и цели изотопи и ще задовол предизборно липсата им. Това рез Цоца нямаше как да се случи, Държавата милееше за живота на всеки Българин ! Слава на БКП единственната партия мислеща за дереджето на Хората!
  • 2 Яшко

    21 17 Отговор
    От цялата статия разбрах само за номера на бюлетината ви

    Коментиран от #14

  • 3 Хахаха

    21 38 Отговор
    Възраждане са руски боклуци и безродници.
    Отивай в маша-раша и там протестирай бе боклук!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ПРЕАЛИХТЕ ВЕЧЕ МИЗЕРНИЦИ

    17 17 Отговор
    Аз може да не съм доволен от Борисов , но не бих се доверил на пореден фаШлиф патриот.
    Добре че Марешки го ритна в муцунката , ама явно не си е взел бележка .
    Много хора искат да експлоатират различията в държавата ни, и веднъж ни прецакаха яко като не се освениха да продават паспорти и на африканците.
    Айди взеха си големи апартаменти и за правнуците си, но да продължават да ни мамят още? Тая няма да бъде.
    Айде къшшшшш от политическата сцена , марш от хоризонта ва шапшал!!!

    Коментиран от #15

  • 7 гост

    16 1 Отговор
    Всеки ще плати греховете си. "Причиниш ли болка, ще изпиташ същата". "Не прави това което не искаш да се случи на теб и децата ти"

    Коментиран от #29

  • 8 Весо Маришки

    13 15 Отговор
    На тези им закриха Центъра по наркомания, сега са като замаени и кой знай какви глупости ще ни плещят докат гибердясат.
  • 9 842

    13 9 Отговор
    Само не разбрах,какво точно могат.Един файтон хора.
  • 10 месара

    15 16 Отговор
    възраждане! кво ше възраждат тия? разклонение на бсп, плюващи сега управляващите, правещи се на загрижени, с обещания за светло бъдеще, което само те можели да ни дадат. ех тия комунистически лозунги!
  • 11 Чипът

    6 10 Отговор
    Нинова не изглежда онкоболна. Какво се притесних на Позитано? Или е болна?

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Давид

    11 13 Отговор
    Този идиот и подобни дето сега навлизат като Слави Трифонов са още по прости и още по алчни от досегашните . Не трябва народа този път да чака за да ограбят и накрая пак да кажем и тези са маскари . Трябва да ги изолираме и прогоним . Как все чалгари , мафиоти , бодигардове , тумбаци , откачалки избират за новите си проекти тези кукловоди .
  • 14 Хахаха

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Яшко":

    Проф. Иво Христов определи правилно..... Гласувайте за мутрите ГЕРБ, БСП, ДПС, ОП, СОРОС, хапчета и кебапчета.
  • 15 Све

    10 7 Отговор

    До коментар #6 от "ПРЕАЛИХТЕ ВЕЧЕ МИЗЕРНИЦИ":

    Прост народ = слаба държава. Сорос образование, чалга и ракия.
    Наистина заслужаваме само евтаназия. Лош материал.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Сарматиан

    12 12 Отговор
    Има ли някой които вярва на палячовците от партия " Наяждане"?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Давид

    10 5 Отговор
    Виждаме как един човек , водач на този проект - Възраждане яхва най болната тема а именно онкоболните . Значи държавата нехае и години наред омаловажава тези хора , както и инвалидите , бездомните , просяците , циганите , които постоянно ги тормози и ги превръща във враг номер едно на народа и държавата но иначе им ползва гласовете чрез контролирани цигански барони на които е дала - ало измамите , джебчийството , малка част от проституцията и дрогата . И изведнъж човек преминал през всички партий ни го рекламират като мислещ за народа . Що за мерзост . Това е все едно Слави Трифонов или Ахмед Доган да ги сравним с Левски и Ботев . Те затова се опитват да омаловажат дяконите на българската чест и свобода за да рекламират халтура и ниска култура чрез нечистокръвни цигани и евтини продавачи на мартеници . Та такива има във всеки град . Но нямат подкрепа от ДС . Наглост сънародници . И то от най евтината - еврейската .

    Коментиран от #25

  • 21 Аве Адолф Аве Фюрер

    8 5 Отговор
    А тия боклуждийски физиомутриии от "възраждане" кога ще си покажат най-сетне червените московски партийни книжки ? Крайно време е да се прочисти България от физическото присъствие на чуждите разузнавания , независимо дали са от север или от юг.
  • 22 Нео

    4 4 Отговор
    И какво ги засяга членовете на тази руска партия, положението на българите!
  • 23 Мирослав

    8 3 Отговор
    Някой хора много ги боли от Възраждане. По делата ще ги познаете, който е имал допир с тях може да потвърди. А относно Костадин, колко хора на 18 години не са били лъгани и използвани?
  • 24 Ренесанс

    0 5 Отговор
    Не е точно така . От 300 хил , 2000 са засегнати от този проблем , на месец такива прегледи минават около 300 души. Не ,че са малко но възрожденците искат да всяват паника и говорят глупости. Възрожденците да излязат и кажат ,че не държавата е виновна , а частна фирма която не спазва договора за поръчка , да кажат дали ако държавата осигури тези елементи за ден - два , без да минава през обществена поръчка както е по закон , дали точно те верни на възрожденския си дух , няма да завият като гладни койоти ,че ГЕРБ нарушава закона и дава пари на техни хора , лайномети това са те , никакви възрожденци не са.
  • 25 Сарматиан

    5 8 Отговор

    До коментар #20 от "Давид":

    Много точно казано! Преди години Костадинов беше пръв поклонник на Запада, но след като смени три или четири партии без да успее да се реализира рязко промени възгледите си и стана заклет русофил. Сега е на руска хранилка а утре може да бъде на китайска или даже африканска. Този тип няма скруполи, важното е да има папане.

    Коментиран от #27

  • 26 Бако

    8 2 Отговор
    Възраждане му е майката!!! Следя им делата, а не толкова приказките и ви препоръчвам да направите същото преди да пишете нелепите си глупости....аре със здраве
  • 27 Све

    8 0 Отговор

    До коментар #25 от "Сарматиан":

    Бил е само във ВМРО и е излязъл. ЦвЦв плаща добре, както виждам. Много нещастници леят помия по единствената ПАРТИЯ ИЗВЪН КОНТРОЛ. Страхът е голям. Народен съд се ближи за престъпниците от прехода.
  • 28 Обективен

    4 0 Отговор
    Всеки, който е чул диагнодата Рак знае, че написаното е вярно. Гама камерата във Варна, в която се правят изследванията за карцином на щитовидна жлеза не работи от есента на 2018 г. Лекарите вдигат ръце и се чудят какво да отговорят на пациентите. А това, че била виновна фирмата-доставчик, а не държавата е смешно. нали тази държава трябва да контролира и следи, да има резервни варианти за действие.
  • 29 Антигерб

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Промити мозъци!Заслужавате си съдбата!Яжте асфалта и замразените 20 годишни американски меса на Бойко!😄Давете се в собствената си помия.Толкова години чакате някой да ви оправи,а ви мързи да си вдигнете от компютара и да излезете на площада.Слепци да бяхте,щяхте да прогледнете!Това са единствените хора,които са заплахата за Герб,БСП,ВМРО,ДПС,Воля и др.там!Те се единствените които надигнаха глас срещу корупцията,срещу избиването на животните,против построяването на бежански лагер,за възраждане на икономиката,за опазване на бълг.история,против Истанбулската конвенция,против влизането ни в Шенген и еврозоната и още мн.Партията няма външно финансиране и няма връзка със Сорос.Запомнете го и си го набийте в главите.Партията до момента е се издържа от субсидиите и чл.внос.До момента Възраждане не е потърсила коалиция с нито една партия.Това говори ли ви нещо?Не се подавайте на лъжите и манипулациите!Имаше такива хора в партията,които работиха за собсвеното си "аз",опитаха се да използват методи за корупция,но бяха отстранени от партията и това е причината да ходят като цветарки от медия в медия,от студио в студио и да плюят и чернят Възраждане.Сърдечно им благодарим,но така доверие не се гради.Трябват действия и дела!Възраждане е точно това.По това ще ги разпознаете.Всеки има право на мнение,но да говорите неща,оповавайки се на приказките на патологични лъжци и нереализирали се корумпирани персони,просто не става.Възраждане е навсякъде!Както в България,така и в ч
  • 30 Антигерб

    1 0 Отговор
    Промити мозъци!Заслужавате си съдбата!Яжте асфалта и замразените 20 годишни американски меса на Бойко!😄Давете се в собствената си помия.Толкова години чакате някой да ви оправи,а ви мързи да си вдигнете от компютара и да излезете на площада.Слепци да бяхте,щяхте да прогледнете!Това са единствените хора,които са заплахата за Герб,БСП,ВМРО,ДПС,Воля и др.там!Те се единствените които надигнаха глас срещу корупцията,срещу избиването на животните,против построяването на бежански лагер,за възраждане на икономиката,за опазване на бълг.история,против Истанбулската конвенция,против влизането ни в Шенген и еврозоната и още мн.Партията няма външно финансиране и няма връзка със Сорос.Запомнете го и си го набийте в главите.Партията до момента е се издържа от субсидиите и чл.внос.До момента Възраждане не е потърсила коалиция с нито една партия.Това говори ли ви нещо?Не се подавайте на лъжите и манипулациите!Имаше такива хора в партията,които работиха за собсвеното си "аз",опитаха се да използват методи за корупция,но бяха отстранени от партията и това е причината да ходят като цветарки от медия в медия,от студио в студио и да плюят и чернят Възраждане.Сърдечно им благодарим,но така доверие не се гради.Трябват действия и дела!Възраждане е точно това.По това ще ги разпознаете.Всеки има право на мнение,но да говорите неща,оповавайки се на приказките на патологични лъжци и нереализирали се корумпирани персони,просто не става.Възраждане е навсякъде!Както в България,така и в ч
  • 31 коцев

    0 3 Отговор
    Тия са пълен смях! Костя Копейкин дето обиколи половината партии за честност ще говори.
    От ВМРО ги изгониха като куче, защото започна да хапе ръката, която го храни. Явно е нормално кучето да скача на старият си стопанин.
    Костя разбира само от това как да натиска кандидатките си за евроизборите по хотелите. Само, че да внимават да не ги причака мъжът й на някой паркинг, че тогава ще им се размине евросубсидията.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 БСП = ГЕРБ

    0 0 Отговор
    Политиката е успешен бизнес за мнозина,особено в поробената ни държавица. И тоя ше ви оправи, не се притеснявайте. Само, че и той има сметка да плаща! Питайте Нинова и компания!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове