Last news in Fakti

2 Май, 2012 15:40 930 0

Пристига мисия на МВФ у нас

  • мвф-
  • мисия

Редовната пролетна мисия на Международния валутен фонд (МВФ) у нас започва от днес и ще продължи близо седмицата, съобщиха от фонда. Тя ще бъде ръководена от Катрина Пърфийлд.

В априлския си доклад за състоянието на европейската икономика МВФ намали прогнозата си за икономически ръст у нас до 0,8 на сто, въпреки че миналата година прогнозира растеж от повече от едно на сто.

Фондът неведнъж е препоръчвал и реформи по отношение на пенсионната система. Все още не е известно становището на институцията по отношение на предлаганите промени в Закона за Сребърния фонд.

По-сериозен ръст се очаква за българската икономика догодина, когато може да постигнем реално увеличение на БВП от 1,5 на сто. Според фонда безработицата у нас ще бъде на ниво около 12,5 на сто, а догодина може да намалее минимално с 0,5 процента.

В рамките на мисията предстои да бъдат дискутирани основните краткосрочни и средносрочни макроикономически прогнози и допускания, политиките за осигуряване на икономически растеж, двигателите на икономическо възстановяване, резултатите от провежданите структурни реформи и други.

По време на мисията експертите от фонда ще имат срещи с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, заместник-министрите Боряна Пенчева и Владислав Горанов, експерти на Министерството на финансите, както и с представители на БНБ, бизнеса и неправителствения сектор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА