Last news in Fakti

17 Май, 2019 21:41 3 053 28

ГЕРБ и БСП пращат между 5 и 7 депутати в Европейския парламент

  • европейски избори-
  • гласуване

Оставките не връщат доверието във властта, но Бойко Борисов води с 9% на Корнелия Нинова

ГЕРБ и БСП пращат между 5 и 7 депутати в Европейския парламент - 1

Оставките не връщат доверието във властта, но Борисов води с 9% на Нинова, отчете "Сова Харис".

На въпрос дали имат доверие на политическите лидери, 32,6% отговарят положително за Бойко Борисов, а 23,4% за Корнелия Нинова. На Каракачанов се доверяват 17,4%.

63% от запитаните не считат, че оставките ще възстановят доверието на избирателите в управляващата партия. Относно скандалът с апартаментите, 43,5% отговарят, че това няма да се отрази на начина им на гласуване.

ГЕРБ и БСП пращат между 5 и 7 депутати в Европейския парламент

Според Сова Харис, партията на Борисов залага на позитивна кампания, като се опитва да привлече обществено внимание с примери за добри резултати от своето управление. Основен аргумент, е принадлежността към Европейската Народна партия и интегритет към европейските институции. Успешно европредседателство, се изтъква като съществена заслуга.

Основният опонент на управляващите и претендент за победа на изборите, БСП - залага на значението на предстоящия вот за развитието на обстановката вътре в страната. Изтъкват се организационни неуредици и корупция като съпътстващи управлението и се представят като основен аргумент за належаща спешна смяна на изпълнителната власт.

Според данните от изследването, третата партия с присъствие в следващия Европарламент е ДПС. Движението залага на добра експертиза на своите кандидати и членството си в едно от големите семейства в ЕП - Либералния Алианс.

Партията на Веселин Марешки има шансове за четвърта политическа сила. Явяването на тези избори на партиите от Обединени патриоти по отделно и противоборството между тях създават тази възможност, вероятно за повишаване на авторитета ще изиграе и присъединяването към политическото семейство на Марин Льо Пен.

На този етап при Обединени патриоти се откроява кампанията на ВМРО. Това води до регистриране на по-висока готовност за подкрепа от избирателите. Те залагат на позиции по теми, които развиват от години и които добиват актуалност: миграция, ромска престъпност, македонски въпрос и др. ВМРО е третата партия заедно с ГЕРБ и ДПС, които залагат в кампанията си на определени успехи в развитието на страната.

ГЕРБ и БСП пращат между 5 и 7 депутати в Европейския парламент

Относно партия "Атака", хората на Волен Сидеров се включват по-късно в предизборната надпревара, но правят успешен ход със съставянето на листа от млади хора, подбрани чрез публичен формат.

В периода 8-13 май 2019 г. агенция "Сова Харис" е провела представително за пълнолетното население на страната проучване сред 1000 български граждани по метода на стандартизираното face-to-face интервю в дома на респондента.

Проучването е реализирано със собствени средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сера Стата

    36 6 Отговор
    Платените социолози, дайте да видиме ЦВ.ЦВ КОЛКО РЕЙТИНГ ИМА?Сова харис май се оказват едни от Гробарските лизачи .

    Коментиран от #19

  • 2 шляпалника

    12 3 Отговор
    Всичките боклуци на едно място!
  • 3 гнида

    14 4 Отговор
    ЗА кого ще гласувам , къде е ? Совите не са това , което са ....
  • 4 Лален

    10 8 Отговор
    Все тая дали Герб дали БСп, живота става все по- скъп и невъзможен. В тая софия изтрещяха взимат колкото могат и си мислят, че там е България. Тоя ЕС ни докара голяма немотия и разруха. Все ми е тая за вашите избори, все тая нали ще си ги фалшифицират.

    Коментиран от #10

  • 5 гроб

    15 1 Отговор
    Тези калъфи социолози който им плаща , на него викат мамо!!!!. Едно време когато Барека бе силен шефа им висеше като сопол в Тв 7 и плюеше Боко, а сега обърнаха палачинката!!!! Помияри!!!!
  • 6 среднощен

    11 3 Отговор
    По-малко от десет дни до евроизборите. Едни "бързат" да обещават, но и намират време да плюят..? Други плюят, но също така и обещават..? Трети печелят от "продажбата" на илюзии чрез "социологически проучвания"..? Най-важното за обществото ни е да не се задоволява с "късата" политическа памет и да проумеем, че наистина е много важно да гласуваме!!

    Коментиран от #8

  • 7 Лален

    10 1 Отговор
    Въпрос- Спомняте ли си как до пред няколко год. по всички телевизии имаше отворени телефони и всеки можеше да се обади и да даде мнението си по политически въпроси, има ли ги още???Защо? Демокрация?
  • 8 Лален

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "среднощен":

    Защо да гласуваме, за да им легитимираме изборите и разходите ли? Ти ми кажи, гаврят се с хората които работят и викат гласуваите. Доообре ама избори само с умрели души и 10-20 привърженици(лапачи) по общини как се правят?

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 среднощен

    12 2 Отговор

    До коментар #8 от "Лален":

    Когато не гласуваме - няма и следи за "покриване"..? Когато гласуваме, да има злоупотреби, но е много по-трудно да манипулират изборните резултати..! Дори и да го сторят - винаги оставят следи..! Има ли следи, има и "политически труп"..! Ако не на тези избори - на другите ще стане..!! Вижте какво става в Истанбул..!? Трябва да се гласува!!!

    Коментиран от #21

  • 12 ПИЧ

    8 4 Отговор
    ВСИЧКИ се страхуват от ДБ - истинското дясно ! Затова им делят резултата на 2 ...на 3...а те тръгват с ЛЕТЯЩ СТАРТ -300 000 + гласа ! А вземат ли властта - ДБ + НФСБ + БЗНС / Ненчев / ….и ПРЕХОДА СВЪРШВА …….нови ЗАТВОРИ ...връщане пари от ОТРОЧЕТАТА ……..
  • 13 Днд

    11 5 Отговор
    Гласувайте с номер 11 Иванчева , това означава е..те си май..та .Те друго не заслужават

    Коментиран от #17

  • 14 Лален

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Големия Хур":

    Какъв си ти да ми казваш "олигооо"??? Аз съм работещ човек с рани по ръцете , работещ Българска земя, работя земя и гледам животни в България. Мразя политици, защото ми носят само проблеми и глад. Все тая Герб или Бсп или наречи ги както искаш.Само да допълня към демокрацията, досега не съм видял стотинка субсидия, звучи ми много екзотично това чудо - субсидита. Не ме е срам че съм беден , дължа го на демокряцията пфууу
  • 15 НАРОДОПСИХОПАТИЯ

    9 4 Отговор
    .....На въпрос дали имат доверие на политическите лидери, 32,6% отговарят положително за Бойко Борисов..... ЗАЩО БЪЛГАРИНА ПОСТЪПВА КАТО МАЗОНХИСТ .....?????

    Коментиран от #16, #18

  • 16 БСП ДПС Евророма

    6 11 Отговор

    До коментар #15 от "НАРОДОПСИХОПАТИЯ":

    Позитане, БСПедери не щем.

    Коментиран от #20

  • 17 Амиии

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Днд":

    За другата вещица не може ли да гласувам, а? Може ли, а??
  • 18 onq s konq

    3 8 Отговор

    До коментар #15 от "НАРОДОПСИХОПАТИЯ":

    Мнението си е ТВОЕ и никой не може да ти го отнеме:)Аз разбирам неприязънта ти към ГЕРБ,ама добре е и ти да разбереш ПРОСТАТА ИСТИНА че "Лошото" за един е пък "Добро" за друг"!А разбереш ли го,МОМЕНТАЛНО ще намериш "душевен покой":)
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Лален

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "БСП ДПС Евророма":

    ГЕРБ - Ердоган- глад, унижение, ислямизаци и бежанци и Костов ( Йорданов)не щем+ малко от т. нар. патриоти. Същият сциенари- Бсп и Местан,Доган,Хафъзов,Станишев е това е демокрация. Кради и владеи и вече няма хляб и зрелища има само зрелища( евроизбори )
  • 21 Лален

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "среднощен":

    За 29 г. "политически труп" е равно на заслужен отпуск да си харчат откраднатите пари. Демокрация 29 г. и какво аз израстнах, работя и се боря и глаааад - месо два пъти в седмицата, риба един път в месеца Работещи бедняци е това сме ние. Кажете за кои да гласувам или да хващам гората???

    Коментиран от #22

  • 22 среднощен

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "Лален":

    Изборът си е ваш..! Отговорността също. Поне няма да се вайкате, че сте допринесъл с вашето бездействие за положението, в което се намирате..! Зло винаги ще има. По-голямо зло, обаче е, да бездействаме и така да съдействаме на "системата"!! Спомнете си за "Матрицата"..!!
  • 23 Гост

    5 5 Отговор
    Тези некролози докога ще гласуват за боклуците от БСП, не разбират ли че провалят живота на внуците си.
  • 24 Колю

    2 4 Отговор
    Единствената българска партия в списъкът е Възраждане с лидер Костадин Костадинов . Нека се събудим и помогнем на партията, която не се финансира от евреи и не служи на тях. Ако не знаете всички партии от 89 насам са просто подизпълнители на евреите и единствената им цел е да разрушат страната . Нека си върнем суверинитета на България като подкрепим ПП Възраждане . Това не е агитация и ще ви препоръчам да се запознаете с лекциите на Пламен Пасков и Костадин Костадинов в Ютуб , за да разберете кой е виновен за мизерното положение на страната ни . Герб , бсп и останалите управници от 89 до днес са просто инструмента , но истинският злосторник се намира на ул. Козяк . Ако все още ви пука за родината ни подкрепете ПП Възраждане .
  • 25 Ива

    2 5 Отговор
    БКП праща слава Ленин ,Сталин Димитров!
  • 26 Соня

    5 5 Отговор
    Хората от ГЕРБ си купуват апартамент а простия Български народ им вярва докога ще гласувате за ГЕРБ докога ще търпим ГЕРБ прост народ Герб на власт ???? Цецо си купи апартаменти а вие духате ?
  • 27 Гласът на жабата

    7 4 Отговор
    Да гласувашза герб е престъпление!
  • 28 123

    3 3 Отговор
    Герберастите обикалят и предлагат по 50 лева за глас
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове