Last news in Fakti

28 Май, 2019 09:53 6 208 23

Младежи блъснаха кон на АМ "Тракия", оцеляха по чудо

  • младежи-
  • тракия-
  • кон

Колата е със смачкана до неузнаваемост предница

Младежи блъснаха кон на АМ "Тракия", оцеляха по чудо - 1

Момиче и момче претърпяха инцидент на магистрала Тракия тази нощ. Прибирайки се към София, в тъмните часове на денонощието, колата им удря кон. В инцидента няма пострадали пътници от превозното средство, но от удара животинчето е издъхнало.

Колата е със смачкана до неузнаваемост предница. Повикана е била помощ.

Ден по-късно потърпевшите разбират, че конят е бил забелязан часове преди инцидента да се движи по пътното платно. Нещо повече – пасял е на разделителната ивица. За цялата история и последствията след инцидента сигнализираха потърпевшите в социалните мрежи, съобщи trafficnews.bg.

Ето какво написа Бранимира:

„Снощи около полунощ блъснахме кон на магистрала Тракия, след тунела до Ихтиман. Всички пътуващи в колата са добре, но това не може да се каже за коня и колата. Днес получихме информация, че конят е бил забелязан около 4 часа по-рано в този участък и КАТ е бил уведомен, имаме снимки и свидетел.

Все още не можем да осъзнаем какъв късмет извадихме, че блъснахме коня странично и все още сме живи. За това неглижиране от страна на КАТ си има термин - престъпна небрежност, особено с усиления трафик в района след дългия уикенд. Собствениците на коня също трябва да понесат своята отговорност”.

След написаното от Бранимира, с нея се свързват хора, които часове преди инцидента са забелязали коня. Те твърдят, че са се разминали на косъм от инцидент и веднага са подали сигнал до спешен телефон 112 за наличието на животното на пътя.

В групи за споделено пътуване и за присъствие на Пътна полиция на магистралата също са предупредили колегите си на пътя за препускащата опасност. Един от последните постове е от 20:00 часа и гласи: „Внимавайте! Кон пасе в средата на магистралата, преди тунела край Ихтиман” .


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    71 3 Отговор
    Коне, крави, проститутки- абе всичко си има на магистралата! :)

    Коментиран от #5

  • 2 Иванчо

    56 8 Отговор
    Искам сега всички любими на милиционера от Банкя министри, както и той самият, да ни обяснят за магистралите и грижите, които МВР полага.
  • 3 Няма такава държава

    68 1 Отговор
    Още вчера сутринта се говореше за животното, което стоеше на мантинелата, и беше публикувано не в една група... Както винаги безхаберието на органите на реда, е на лице... , добре, че няма пострадали хора !!! А за "държавата" е ясно.... нея просто я няма !
  • 4 Светлини

    58 1 Отговор
    Ако не ти падне лампата или покрива в тунела, винаги можеш да разчиташ, че ще срещнеш кон на магистралата
  • 5 Умно село

    30 4 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    И ЧАТ, ПАТ ПОЛИТИЦИ ДА РЕЖАТ ЛЕНТИ ЗА ПОЛОЖЕН Х$АСФАЛТ.
  • 6 Пресцентъра на МВР

    44 1 Отговор
    ''От утре, започват масови проверки на конете по всички магистрали.''

    Коментиран от #11

  • 7 tize

    27 1 Отговор
    Това съвсем не е прецедент - преди около година на същото място ми се случи да видя Кон в лявата лента (надявам се не е бил същият)
    Като звъннахме на 112 ми казаха че знаят - но след като знаят защо не бяха спрели движението?
  • 8 Ха де

    24 2 Отговор
    Кат са заети, да бяха сигнализирали на индо-българите, до 15 Мин щяха да го приберат.

    Коментиран от #9

  • 9 А,де ...

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ха де":

    ....и усвоят.
  • 10 дани

    27 2 Отговор
    Защо занимавате КАТ с този кон,като те вече са фотографи с първа категория труд.
    с това трябва да се занимава този на който му пречи коня
  • 11 Пресцентъра на МВР

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пресцентъра на МВР":

    Допълнение: ''Проверки ще се извършват и на строящите се и непостроените /обещани/ магистрали. Мостовте - друг път.''
  • 12 Баш Батка

    13 0 Отговор
    Сега шофьора ще е с акт от КъТ и застрахователя ще съди коня и шофьора.
  • 13 един луд колоездач

    21 0 Отговор
    После пак кажете, че България е нормална за живот страна. Коне излизат на магистрали, второкласни пътища,убиват хора,цигани бият полицаи,кажи-речи всичко е в норми, пълна ТРАГЕДИЯ!!!!
  • 14 Несъгласен

    3 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: След написаното от Бранимира, с нея се свързват хора, които часове преди инцидента са забелязали коня. Те твърдят, че са се разминали на косъм от инцидент и веднага са подали сигнал до спешен телефон 112 за наличието на животното на пътя." Това не е вярно!!! Единственият коментар, в който се споменава сигнал на телефон 112 е: "Супер много се радвам, че няма травми по вас. С Ани досега поне два пъти ни се е случвало да забележим кон в непосредствена близост до магистралата, като единия път звъняхме на 112, те ни препратиха към гражданска защита. Реално нямаше как да проверим дали е имало ефект от обаждането."
  • 15 Бай Хой

    5 1 Отговор
    Ако коня е бил на колело,можеше да отнесе един Акт ,че движи по магистралата,но щом е пеша може.На мен едно ченге ми написа такъв акт ,че карам велосипед.Лудост
  • 16 европейски магистрали

    6 0 Отговор
    "Собствениците на коня също трябва да понесат своята отговорност”.
    Това няма да се случи НИКОГА, защота магистралата е на ОНИЯ от Банкя, а коня е на негов тъмнозелен избирател от качествения матрял ! Хората да се благодарят, че са живи, а сметката за тоталката може да я пратят в Банкя и без това имат пари от надвзетите субсидии и комисиони !
  • 17 Васил Христов

    6 0 Отговор
    Това са коне, да свикват с движението. След време, полицаите ще ги яздат и така ще се отзовават по-най-бързия начин при ПТП. ЕЙЙЙ, тия управници що не ги изгори огън бее?
  • 18 123

    5 0 Отговор
    КАТ се интересуват от пътни нарушения. На коня не могат да му вземат книжката, нито ще им бутне бакшиш. Защо да си правят излишна работа.
  • 19 Кат

    1 3 Отговор
    КАТ не са каубои да гонят коне. Има една агенция която се казва АПИ имат си такива групи които ходят и отстраняват такива проблеми по АМ. Тяхно задължение е.
  • 20 Ивайло

    3 0 Отговор
    До оня с коня - пич, връзвай си конете, стават сакатлъци!!! ;))) Сега сериозно - къде са КАТ и съответните служби, които поддържат магистралата, отговорни за това пътя да е безопасен и да няма такива случаи като коне насред магистралата??? Или пак фуражките са турнали някъде триногата и са се скрили в шубраците като лалугери и само чакат да лапат!!! Че е по-лесно така, к'во ше се занимават да гледат ходят ли коне, камили или слонове по магистралата и да реагират своевременно, уведомявайки съответните органи да ги приберат!!!
  • 21 Kjl

    6 1 Отговор
    Ама пак същите си избрахме! Те от огледи на апартаменти, нямат време за нищо друго.
  • 22 генчев

    1 0 Отговор
    ами СТАРИТЕ ВОЕНИ КАМИОНИ ПО ПЪТИЩАТА без преглед ВИНЕТКА и ЗАСТРАХОВКА до кога
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове