Last news in Fakti

8 Юни, 2019 14:43 3 036 26

Проф. Маринов: Европейският чадър над управляващите се разкъса

  • александър маринов-
  • еп-
  • чадър

"Отива си Европейската комисия, на чието благоволение се радваха Борисов и ГЕРБ", отчете политологът

Проф. Маринов: Европейският чадър над управляващите се разкъса - 1

Разкъса се външният европейски политически чадър, на който управляващите разчитаха. Това каза за Радио „Фокус“ политологът проф. Александър Маринов.

Той прогнозира, че скоро ще се посипят гръмотевици върху „рекордьорите на европейските постижения“.

Проблемите с властимащите не са си отишли, обясни той, като уточни, че те продължават да циркулират и се превръщат във водовъртеж, който скоро ще засмуче настоящото управление.

Проф. Маринов коментира причините за опитите на премиера Бойко Борисов за отклоняване на резултатите от доклада на ЕК.

"Той опровергава всичките му твърдения колко добре се развива България и колко високо се цени неговото правителство в Европа. Докладът на ЕК излезе по скандален начин, той беше отложен за след изборите. Той подсказва какво ще се случи оттук нататък. Отива си Европейската комисия, на чието благоволение се радваха Борисов и ГЕРБ", отчете политологът.

"Най-вероятно в следващия мандат на Комисията ще има сериозни и показни мерки за въдворяване на ред и законност сред най-несправящите се в това отношение държави. България е много удобен кандидат, за да бъде наказан някой“, обясни проф. Александър Маринов.

Той каза още, че разправиите около партийните субсидии няма да отклонят общественото внимание от останалите проблеми в държавата. Въпросът за безконтролното харчене на допълнителните пари, които харчат депутатите, също трябва да бъде повдигнат, защото няма механизъм, по който да се отчетат тези средства, добави политологът.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bahti

    34 5 Отговор
    Беше виц, че Европа ще се разпадне когато Уж влезем. Ма е Факт. А нашите Крадци няма да спрат. Целта е Само Територията, без матряла. И вече е постигната.
  • 2 Гарантирано от ГЕРБ

    36 14 Отговор
    Престъпниците от Шайката ГЕрП разбраха, че крепостта Нинова е непревземаема от вън и започнаха неистово купуване с нашите пари на ренегатите троянски коне в БСП: Георги Гергов, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Георги Божинов, Михаил Миков и СерГея, но това няма да спре процеса на сриване на ГЕРБ. Нинова ще се възроди като Феникс от пепелта. Конгреса на БСП ще я избере отново и тогава тя ще има енергията да прочисти партията си от тях, а след това и България от борисовците!

    Коментиран от #13, #21

  • 3 Нека бъдем обективни

    17 26 Отговор
    Да лошия Бойко ! Добре ! А кой ще се справи по добре !
    БСП- комунисти олигарси които направиха разбойническа приватизация !
    ДПС - измислена от ДС партия също пълна с олигарси !
    ВМРО- мошеник до мошеник !
    Кариериста и фурнаджийска лопата-Слави Трифонов !
    Президенския обръч -все бивши корумпирани до шия ченгета и кариеристи ! НЕКА БЪДЕМ ОБЕКТИВНИ !!!!!!!!!!!

    Коментиран от #11, #12

  • 4 Bahti

    22 2 Отговор
    Братя! От Нас Зависи! Бог да пази БЪЛГАРИЯ!
  • 5 сергей

    13 19 Отговор
    с нинова отивате на бунището на историята комунистически боклуци

    Коментиран от #7

  • 6 Бойко ли е само виновен

    19 8 Отговор
    В България от обикновения чиновник и полицай до министъра ти искат пари ! За голямо дело или за дребно нарушение пари пари !
    Бойко ли ги научи така ????????
  • 7 ИСТИНА ЗЛА

    13 21 Отговор

    До коментар #5 от "сергей":

    ТОЧНО ! СЕР ГЕЙ и Ниновица-приватизаторката са навредили много повече на България от Бойко Борисов !

    Коментиран от #16

  • 8 Фактолог

    15 5 Отговор
    Властта убива сапиенса в човека. От древността, еди си вкарвал коня в Сената, друг се бойдисвал съз злато, сега в Евро-парламента, тъкмо си помислиха че са вечното слово, те пък додоха избори и популисти. Нашият бог пък си помисли, че е хванал на господа микрофона, а около него всичко е Осанна и... към Банкя, където някога спали прасетата. Така завършва всяко фалшиво величие, в кочината на Историята. Дрън-дрън та пляс!!!
  • 9 Bahti

    20 3 Отговор
    Не знам дали Съзнавате, че сме Мъртви като нация. Заеби партии. Децата ги учат какво е Пол! ДОКОГА?

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ежко Бежко

    21 4 Отговор

    До коментар #3 от "Нека бъдем обективни":

    И за да бъдем обективни трябва да останим една престъпна шайка да богатее и да ни затрива ли? Хайде стига! Нашето добруване не зависи само от това коя партия ще ни управлява, трябва и ефективен контрол и натиск над управляващите, трябва да имат някакъв страх и да не наглеят прекомерно поне от кумова срама. Но да се толерира наглостта, простотията и некадърността - не, блатодаря. ГЕРБ трябва да си ходи и да има съд. Който и друг да дойде трябва да знае, че да престъпления срещу народа си ще бъде неизбежно наказан.
  • 12 Фактолог

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "Нека бъдем обективни":

    Обективни, колега мислител, означва обект-ни. Представи си една гора през която Борисов крачи, а дърветата приветливо махат, махат обективно. Към същия Борисов, който по време на "лошия" социализъл лапал от меда, който сега го описва като ла.на, а обективните ги лапат. Да си останем субекти на собствената съвест!!!
  • 13 Фактолог

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гарантирано от ГЕРБ":

    Няма какво да допълня. Прав си! Само не проумявам с какво ги подмами подлогите като улични бояджии да му лъскат обувките? Но и новите обувки няма да му помогнат.
  • 14 Фактолог

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "Bahti":

    Не се страгувай Bahti, те, Европата, още от времето на Калояна опитват да ни унищоцат, но си платиха с Балдуйн и срама цялото войнство наказано. Историята не го пише, но някой от благородните рицари са давани за слуги в селата, там се задомили и... така.

    Коментиран от #17

  • 15 А БЕ

    7 12 Отговор
    След като има толкова комунистически боклуци да оплюват държавата си , да ни влачат към руско робство така ще е, като помияри радващи се на потупване сте !

    Коментиран от #18, #23

  • 16 Фактолог

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "ИСТИНА ЗЛА":

    На Злата истина не може да се угоди. Целия Запад крещеше до писиняване за благата на "Конкуренция", а когато настана – започнаха да крещът "Санкции". ... Та и нашата запад така крещеше "Приватизация", ама ако я правиш крещи "Кадци". Та така "наши зпади", знаете ли защо кучето обича кокала? Защото за друго не става, но си е негов. Та и вашата истина такава.
  • 17 Bahti

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Фактолог":

    Или Ирина, която му е да пръстен и кон.

    Коментиран от #19

  • 18 Фактолог

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "А БЕ":

    А Бе, ти явно се раздаваш на лупане отзад. Комунизма го строи Запада – и по-точно Америка. Само те да лапат, другите да работят. Долара е най-комунистическата валута – от всекиги според възможностите, на всеки според заслучите!!! – Е, виждам, ти имаш възможности, но нямаш заслуги.
  • 19 Фактолог

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "Bahti":

    Жалкото е, че имаме славна история, а не се гордеем с нея. Бил ли е крал Артур, Мерелин, меча Ескалубур... Никой не знае, но Англия се гордее. Ние имаме истинскиия владетел, и истинския му меч и истинската магия на духът български, но... Гордеем се със всико западно. Чета ги тук някои, накиччил се със западно мислене, и чака другите да се нас..ат от възхита по неговата глава, проста!!!

    Коментиран от #22

  • 20 Фактолог

    9 1 Отговор
    И така нататък... За днес толкова. С пожелание, дано повече е оставил в нас Калоян и другите славни царе и родове български. Българите са вечни!!!
  • 21 Ново

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гарантирано от ГЕРБ":

    Само приватизаторката от сдс и цветанов могат да изместят борисов в следващите 20-30год отвласта това го знае проф маринов изатова ви успокоява
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Спокойно ГРОБаджийските тролчета

    5 5 Отговор

    До коментар #15 от "А БЕ":

    9% гласуваха за вас - това са държавните хрантутници плюс още някой купен цигански глас. 91 не ви искат и никакви глупости за русофили, несъществуващи кръгове около президента, нинова и т.н. не важат. Ако тези 91% бяха такива, щяха да гласуват за БСП. Не, просто хората са отвратени от цялата полит. класа и най-вече от вас, щото от 10г. управлявате и всичко става все по-зле и по-зле.
  • 24 Тапата

    2 3 Отговор
    С две думи "професорът" казва: не е важно България да е добре, важно е управлението на ГЕРБ да е зле.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хаджи Христо

    0 0 Отговор
    На тоя пък кой му даде професорска титла. Та, по темата - кой му вярва Сашо Маринов. Откровения шпионин Цъки го махнаха и сега Бойко ще се радва на още 10 години спокойствие.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове