13 Юни, 2019 18:50 1 684 20

Още два месеца ще разследват катастрофата с Местан

  • местан-
  • катастрофа

Тежкото произшествие с трагични последици стана на 14 април на разклона край село Загорско

Още два месеца ще разследват катастрофата с Местан - 1

Срокът на разследване на катастрофата, в която участва лидерът на ДОСТ Лютви Местан е удължен с два месеца, съобщиха от Окръжна прокуратура – Кърджали, предава ardanews.info. Причината е, че все още вещите лица не са изготвили назначената по делото авто-техническа експертиза. На този етап единственият обвиняем по случая, при който загина 6-месечно бебе е Лютви Местан.

Произшествието стана на 14 април на разклона край село Загорско. Лидерът на ДОСТ направи опит за включване в главния международен път, водещ към Гърция и последва сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“.

При последвалата жестока катастрофа BMW-то излетя от главния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При инцидента загина 6-месечно момиченце, пътуващо се със семейството си към Кирковско. Пострадаха 9-годишното братче на бебето, както и родителите му. Лютви Местан се размина само с изкълчена китка. Часове след инцидента лидерът на ДОСТ беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

В началото на предизборната кампания за евровота Лютви Местан обяви, че „няма да носи чужда вина и чужд грях“ и хвърли вината за катастрофата на бащата на загиналото бебе.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо

    14 0 Отговор
    Не е събрал достатъчно пари и следствието му дава отсрочка ли? Завалията, да му пуснем смс-и! Ами после прокуратурата като го подхване, от къде ще вземе още?
  • 2 фен

    28 0 Отговор
    Истински лидер!!!!Хвърлил се върху кола,движеща се по път с безспорно предимство,от път без предимство,но за сметка на това със знак ''DUR"/да му го драснем на майчин език,че после пак да не реве,че ситуацията е неясна/и след това хвърляне,хвърля вината за катастрофата на бащата на загиналото бебе.ПИЧ!!!!
  • 3 Мравката

    10 8 Отговор
    Жалко за детенцето.Хара малко мислете като ги возите тези невинни дечица в тези коли.Карай с такава скорост поне да имаш време да намалиш или да спреш дори и да не си виновен.На всеки му се е случвало да спре на знак СТОП и някой тъпак да се покаже идващ със 160 170 км/ч.Не защитавам Местан просто казвам,че трябва да влага мозък при каране и то с бебе в колата.Карай си със 60 70 км/ч и си го гледай на огледалото как спинка или се усмихва.С такава скорост имаш време да намалиш дори и да спреш.

    Коментиран от #6, #16

  • 4 Рецептата е ясна

    18 1 Отговор
    Докато обществото забрави и после няма проблем , тя рецептата е стара и работи на 100% още малко време трябва . Накрая и невинен ще е хахахахахахах дано да ти се върне поне от съдбата
  • 5 1234

    5 0 Отговор
    Пращайте го в затвора да го правят на Райна Княгиня.
  • 6 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Мравката":

    Трябва да караш с не по-малко от 80км/ч, за да не предизвикваш задръстване и оттам условие за птп. Не си сам на пътя и ти застрашаваш останалите като караш много бавно. Съгласен съм, че трябва да караш внимателно когато имаш деца в купето, но може и насреща да има бебе в колата, а ти да си сам и да си се заиграл със 140км/ч, 50 над разрешеното. Сега ще изкарат Местана невинен, а бащата бързак неспазващ законовите изисквания за превоз на деца. Дори и да е така, засичането идва от Местана и за това трябва да бъде подведен под отговрност, но да не е отговорен за смъртта на бебето, за това родителите са отговрни как са го превозвали. В много редки случаи възръстен ще оцелее, а малко дете ще загине, има си дял от физиката за тези действащи сили върху телата.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Шляхтиц

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Познавам тези пътища и със знаци максималната скорост е ограничена на 60 км/час, а на места и на 40 км/час. Аз съм се движил с не повече от 50км/час. Нормален човек би трябвало да има някакво чувство за самосъхранение.
  • 8 Бунак

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Майк.ти, ти си потенционален убиец трябва да спазваш ограниченията на скороста, знаеш ли колко ме вълнува дали правя задръстване или колона? Аз спазвам всички ограничения и когато такъв джигит ме изпревари рискува да го изтикам в канавката или да го последвам. Спазваите правилата вече няма катаджии, но аз обичам да си играя с джигити и не забравяйте че в колата не сте анонимни и ще слезнете от нея, тогава някои може да доиде да ви блъсне.

    Коментиран от #10

  • 9 Бачо Киро

    8 1 Отговор
    Можете да си дрънкате колкото искате, причинителят на катастрофата е Местан. Снимката точно показва как е спрял напреки на идващия, понеже като идиот е тръгнал и вместо да завърши барем бързо, е действал като олигофрен и накрая е набил спирачки баш с идеята, че идващият ще го заобиколи през насрещното. Човекът обаче му е отнесъл бронята, а вероятно и чак тогава Местан е спрял напълно, защото колата на другия няма да се метне чак толкова в дерето с обръщания. Демек му е дал тласък порядъчно. И стига глупости, това не е удар с повече от 60-70, вероятно преди това е бил с 80-90 реална скорост. Идея си нямате ако беше със 140 какъв щеше да е резултатът, хеле пък с 200 както се изказваха разни рязани карабини идиоти... Ако Местан си беше изчакал или беше извършил маневрата порядъчно и бързо, след като е решил да излезе, катастрофа нямаше да има въобще. Завишената скорост не е причината за катастрофата, напреки застаналата кола, която блокира лентата, че не му оставя и насрещната, обаче е. Преди 30 години пак ли за столчета щяхте да дрънкате или директно щеше Местан да си е виновен? Столчетата предпазват до определен удар, мятане на въртяща се свределовидно кола в дере дали с 60 или 80 не е сред ситуациите, в които бебето би оживяло. Дайте на Местан повечко време да събере подкупа и да донагласят схемата.
  • 10 Бачо Киро

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Бунак":

    Абе ти ела ме изтикай в канавката, клавиатурно геройче, пък гледай после дали въобще ще я напуснеш. Ти ще кажеш на хората дали ще карат с 60 или 80, да не е минал с 200? И не ми се прави на повече католик от Папата, спазвал бил всички закони.... В нета всички сте ангели, ама в коментарите само...
  • 11 Давид

    7 0 Отговор
    Уникална държава . Разследват едно явно убийство извършено от един национален предател 1000 кратно повече от убийството на цяло семейство в Нови Искър .
  • 12 Шаран БГ

    7 0 Отговор
    Ако бе бай Иван - да е на"топло"!!! Знае ли някой при такава ситуация, с участието на "велик" държавник, точно колко месеца са нужни за окончателното ЗАМАЗВАНЕ НА картинката ??
  • 13 Гост

    8 0 Отговор
    Разследването може да приключи за 2 часа, всичко е от ясно по ясно. Но нали става дума за Местан 5 месеца не стигат. Послезащо нямаме доверие в съдебната система.
  • 14 Накрая Иван Гешев

    8 0 Отговор
    ще изкара, че загиналото бебе е виновно, а от ДАНС ще дадат изявление, че бебето е извършило терористичен акт срещу Местан. Само корупция и идиоти в институциите.
  • 15 Един

    5 0 Отговор
    Какво се мотат? Да се заличат следите? Да видят "от къде духа вятъра"? Чакат докато съберат "исканата сума"? СЛЕДСТВИЕТО, АДВОКАТУРАТА И СЪДА : ДО ТУКА СТЕ ЗА БОЙ! ( Гледайте да не се стигне до там да сте "за разстрел"!)
  • 16 Български По Хелзинкски Комитет

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мравката":

    Ей "мравката",гледай да не ви разбутаме ДОСТ мравуняка.Ти там ли беше,че видя 170 км/ч ?
  • 17 123

    1 0 Отговор
    А,за два месеца нищо няма да се разбере,трябват години....разтягане на локуми.При Тодор вече щеше да е забравил,че изобщо е бил "навън".
  • 18 Мравката

    0 2 Отговор
    До човека с меката глава 16. Това беше пример за тази скорост,да се замислят хора с такива прости глави като твоята, че дори да спреш на знак СТОП и ако идва един глупак с такава мека кратуна с такава голяма скорост или мотор с над 200Км/ч резултата в повечето случай е фатален.До като има такива като теб които мислят,че като са на път с предимство и могат да карат с 180 - 200КМ/Ч ще има много загинали.Едно ти гарантирам,с тази кратуна рано или късно ще ти тече сопола до някой знак СТОП ,дано да не си и убил и някой невинен човек.
  • 19 Мравката

    1 1 Отговор
    За къде бързате бе говеда нещастни .Нямам предвид семейството тук!
    То кола и път няма като хората тръгнало да кара 150 160км/ч. Освен ,че показваш колко си прост друго не показваш с такава скорост.
    Мърши глупави вас не ви ли чакат семейства в къщи!
    Пак казвам нямам предвид семейството тук ,че има вина!
  • 20 ми та ка

    0 0 Отговор
    Явно е мн серизоно ! хахахах
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове