Last news in Fakti

14 Юни, 2019 08:17 1 795 24

Протестно автошествие срещу цените на горивата блокира центъра на София

  • горива-
  • протест

Цената на бензина трябва да е с 30 ст. по-ниска

Протестно автошествие срещу цените на горивата блокира центъра на София - 1

Протест срещу цените на бензина се провежда в центъра на София.

„От един месец цените на горивата на международните пазари падат, а в България се вдигат. Информирахме държавата в лицето на премиера, че за нас това е абсолютна спекула. Искаме държавата да си влезе в ролята и да добият цените нормален пазарен принцип. Ние плащаме нещо, което не трябва да плащаме”, коментира Красимир Митов от Национален синдикат „Защита”, предаде бТВ.

Според него цената на бензина трябва да е с 30 стотинки по-ниска. "Настоящите цени изяждат ниските доходи на българина", констатира Красимир.

Недоволните се събраха на паркинга при БНБ. Протестът бе под формата на автошествие, което премина покрай Министерски съвет, централата на „Лукойл“ и кръговото на 4-ти километър, след което отново се върна на Ларгото.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гарантирано от ГЕРБ

    41 3 Отговор
    Изборите минаха, вдигайте цените, тупайте брашнения чувал ... простия народ, който ни избира вече 10 години това заслужава
  • 2 Ачо

    27 1 Отговор
    Оплакали се били на вожда, че него какво го интересува цената на бензина, вие му го плащате като върше с джипове, хеликоптери и самолети по екскурзии. Какво протестирате, това да не ви е Франция да ми протестирате. И 5 лева може да е, защото на картела така му е кеф. Пазарна икономика.
  • 3 Белуга

    14 1 Отговор
    дигатко 30-40ст. за да си траят овцете
  • 4 Гербер

    10 10 Отговор
    Няма кво да го мисля. Трая, плащам и гласувам. За другото мисли ББ. Все пак той е най-успешният премиер от 681 г.
  • 5 Tenyo

    11 2 Отговор
    Докато не се прекъсне монополът на бургаската рафинерия ще е така.

    Коментиран от #7, #9

  • 6 dynamo

    7 18 Отговор
    Който няма пари да не кара кола. Аман от прошляци с 20 годишни таралясници, лапнали цигара в уста, ревящи, че бензинът бил скъп! Най- евтиният бензин в Европа е у нас. А че има монопол- има
  • 7 Батиста

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Tenyo":

    А Ромпетрол,Еко,ОМV,Шел и др - от Лукойл ли зареждат бензиностанциите ? Защо там горивата са същите ?
  • 8 Икономист

    4 6 Отговор
    Несъмнено горивата у нас са скъпи,но никъде по света,държавата не може и не се меси в ценообразуването на частните фирми!Затова е пазарната,а не планова икономика!Ако притежавам бензиностанция никой не може да ми каже каква да е цената на горивото,което продавам,на цената може да повлияе само клиента,а не държавата чрез административен натиск,още по малко когато става въпрос за акцизни стоки с борсови цени!На който не му изнасят цените,може да зарежда където иска другаде.

    Коментиран от #20

  • 9 гост

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Tenyo":

    Монопол,няма,всеки може да внася горива откъдето намери за добре по установения,законов ред.Който му е скъпо да зарежда в България,може да зареди във всяка съседна държава,нали така,имаме избор.
  • 10 Другия с коня

    4 2 Отговор
    Рано почнахте с Манифестациите...Изборите са чаааак след лятото....Как Правителството ще ви помогне в цени определени от Частна фирма....Ама за Комуниста Частна е Мръсна дума....
  • 11 ГОЛАТА ИСТИНА

    4 6 Отговор
    Цените на горивата са си ОК, акциза с който ги облага държавата е висок (за стандарта на българина).
    Но пък има алтернатива - билетче за метро.
  • 12 Дрянков

    5 4 Отговор
    Другарки и другари,всеки да се простира,според чергата си.
  • 13 Прост народ

    1 3 Отговор
    Пак да гласувате за боко, преди избори се раздава че всички да са доволни ама след избори всичко се връща с надценка че да се избие
  • 14 Божкейййййй6767

    3 4 Отговор
    Защо протестирате със АВТОШЕСТВИЕ????Нали е много скъп бензина?Протестирайте пеша...Ама си е друго в жегата-бръмча си и се возя в колата на пуснат климатик и ми е хладно????Недейте зарежда ......Возете се на рейс,метро,тролей или трамвай...Ходете пеш за здраве......Да светна тия сега дето ще ревнат не съм платен или трол....Като ми е скъпо градския транспорт...
  • 15 Ядеитн

    4 5 Отговор
    Жена и кола без масраф нема. Кой немой да си плаща масрафа, да оди пеши. Па ако му са свиди за цървуле - мой да са оди и бос. Язе колко бос съм одил по къра... затуй сам здрав кат камик и мой да откарам до стоте, че ида префърля!
  • 16 Гого

    6 1 Отговор
    На бесилото всички партии, НПО - та и магистрати!
  • 17 Комбайн ер 5

    4 4 Отговор
    И 5 лева да стане па че си карам Голфо! И 5 стотинки да стане па че краднем.... де ко има...
  • 18 Сигрид

    8 2 Отговор
    Не протести а бунт трябва за да има променя в този държава. Всичко е отвратително, всичко се прави единствено и само за да ни прогонят от собствената ни страна за да я харизат на евреи и цигани.
  • 19 Тоби

    8 2 Отговор
    Всеки ден вдигате всичко а заплатите са все същите. Стига сме хрантутили евреи 'политици и цигани . Вън от България и забрана на всички партии.
  • 20 Сигрид

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Икономист":

    Не лъжи защото никой не ти вярва! В Люксембург цените на горивата се концентрират от страната и навсякъде във всички вериги цените са еднакви. Когато искаш намираш начин а когато крадеш намираш оправдание.

    Коментиран от #22, #23

  • 21 гост

    3 0 Отговор
    За други европейски държави мога да кажа, че цената на бензина варира между 1.15 и 1.32 евро за литър. Също мога да кажа, че газта поскъпва от юли с 0.10 евро на кубик тоест става около 0.85(зависи от държавата) а тока с 0.10 евро на киловат час става около 0.19(пак зависи от държавата). Билетчето за градски транспорт е между 2.40 и 2.60 евро, картата за месец между 50 и 75 евро. Наемът е между 500 за малък апартамент(стая) и 1500 евро за семеен, не в топ център. Заплатите средно варират между 1300 и 3000 евро нето. Махаме най-ниските и най-високите. Поскъпването май си е навсякъде, но минималната заплата е прекалено минимална, та затова ги усещаме така нещата. Ако има увеличение от 26% на цените, трябва да настояваме за 50% увеличение на заплатите, защото всичко под това е инфлационно.
  • 22 Икономист

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Сигрид":

    Ако аз имам бензиностанция и искам да продавам бензина на 5 лв. никой няма как да ми го забрани и недей да се правиш на пролетарият,нито в Люксембург,който е колкото София,нито в Франкфутр,дреме ми кой,какво иска,частника си частник мишко бедна пролетарска!
  • 23 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Сигрид":

    Иди и зареди в Италия,никога нема да хванеш хемороиди тъпанар.
  • 24 Васил

    0 1 Отговор
    Я па селяните се опитват да протестират голем смех
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове