Last news in Fakti

18 Юни, 2019 17:17 3 175 32

Избягала от Ирак ще е новият посланик на САЩ у нас

  • херо мустафа-
  • посланик-
  • сащ

Историята на Херо Мустафа се превърна във филм

Избягала от Ирак ще е новият посланик на САЩ у нас - 1

Дипломатът от кариерата Херо Мустафа ще бъде номинирана от американския президент Доналд Тръмп за посланик на САЩ в България, става ясно от официално съобщение на Белия дом.

Тя заменя на поста Ерик Рубин, който напуска страната ни, за да заеме по-висока позиция, припомня бТВ.

Родената през 1973 г. Херо Мустафа произхожда от кюрдско семейство от Ербил, Ирак. Баща ѝ е бил противник на режима на Саддам Хюсеин, като фамилията бяга от родината си през 1976 г.

Кариерата на Мустафа започва в неправителствения сектор, като работи в Босна, преди да постъпи във външното министерство, където е била на различни позиции по линия на човешките права, отношенията с Иран и Ирак и т.н. Съветвала е вицепрезидента Джо Байдън по въпросите на Близкия Изток, а през последните години беше втори човек в мисията на Вашингтон в Лисабон.

Тя владее 9 езика, сред които арабски, руски, хинди и фарси, а историята ѝ – от емиграцията до кариерата в дипломатическия корпус, се превърна в документален филм – „Американски герой”.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Божкейййййй6767

    57 14 Отговор
    Едно ме възхищава в янките как правят от малкия човек герой,как го издигат и правят герой.А ние дори успелия,умния и можещ го унищожаваме .Дали от завист или глупост,а щото сме си такива??

    Коментиран от #14, #18

  • 2 Gost

    44 5 Отговор
    Естествено че няма да губят времето на професионален дипломат във васална територия.

    Коментиран от #15

  • 3 даdadadadad

    19 30 Отговор
    Наше момиче! Българите и кюрдите са от една група - алано-иранската подгрупа на индоевропейската раса. Да живее Кюрдистан!
  • 4 Факти

    27 1 Отговор
    Типично по колоноално..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Баси говедото

    16 3 Отговор
    Трябва да се прекъснат сите контакти със запада
  • 7 Ясно

    21 2 Отговор
    Войната с Турция и Иран наближава! Почвата се подготвя за Бг участие
  • 8 Бай Шиле

    22 1 Отговор
    Снимката е кофти.Изглежда избягала от ......... но поне не е от ЦРУ,щом не владее български.Кюрдската зръзка е притеснителна за България,ама кой ни пита...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 крокси

    16 1 Отговор
    изглежда като избягала от ирак
  • 11 Ванче

    21 2 Отговор
    То преди време една друга беженка (чешка еврейка) направи доста поразии на Балканите
  • 12 Защо......

    24 1 Отговор
    Не се казва с какво Ерик Рубин е спечелил повишението си? България е запазила статута си на бананова република. България продължава да не повдига въпроса за единствените безплатните бази в Света. България загуба милиарди от проваления Южен поток. Единствени сме в ЕС, който не смеем още да затворим американските централи ТеЦ Марица. Копуваме самолети ф16 за 250 милиона, а на Румъния, Гърция и Полша им дават последно поколение Ф35 за 80 милиона.

    Коментиран от #22

  • 13 Пророчество

    11 8 Отговор
    Кога доде от Америка жена да ни управлява, пак чалми ще сложим.

    Коментиран от #26

  • 14 Румяна Костова

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "Божкейййййй6767":

    Не бих бързала да се възхищавам на подобни уж герои емигранти.Англичаните пък си имат пакистанци за кмет на Лондон и министър на вътрешните работи.Няма смисъл да ни я хвалят тази Мустафа,каквато и да е била кариерата и преди България,тя тук сега ще работи за интересите на Световния полицай в една от подчинените му банановите републики.

    Коментиран от #16, #25

  • 15 -1-

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Gost":

    Ето за това говоря за българската логика?Тя е дипломат от кариерата като се развива и расте в йерархията-тръгва от ниско за да стане посланник.А тук се назначават директно хора без никаква подготовка за посланици/сещам се за А.Йорданов в Македония например;Надежда Неински в Турция/.Тук е като обява за работа в магазин-търсим до 20г със 10г трудов стаж?

    Коментиран от #19

  • 16 Божкейййй6767

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Румяна Костова":

    Да така е.Не я хваля или възхищавам,а само констатирам...Но посланичката на Швейцария в Хърватия е българка/родена в България/но сега е омъжена за швейцарец?
  • 17 Божкейййййй6767

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българан Балкански":

    То това е дипломацията-политика.В даден регион и държава се пращат хора със дадена насоченост и задачи,а не на екскурзия....
    ..
  • 18 ЕКСПЕРИМЕНТАЛНАта ЧАСТ ОТ ЕВРОПА

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Божкейййййй6767":

    У нас се ценят дебилите и "оперираните" от всякакви скрупули. Тогава могат да веят знамето и да се кътерят по стълбицата в управлението на територията, която отдавна е концесионирана и разпродадена.
    Янките наистина от малкия човек правят герой, но докато им е нужен.
    Няма вечна благодарност!
  • 19 Румяна Костова

    11 4 Отговор

    До коментар #15 от "-1-":

    Наистина ли вярвате, че случаен човек може да се издигне до посланик в Ирак? Не Ви зная годините, но това е инфатилно твърдение на петокласник (да ме извинят децата на тази възраст). И дали назначението и тук не е свързано с тревогата на американците, че все повече хора у нас изпитват неприязън към Америка?

    Коментиран от #21

  • 20 Нещо неТипично

    2 0 Отговор
    Честито!
  • 21 Божкеййй6767

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Румяна Костова":

    Извинете но никъде не съм писал че е посланик в Ирак?Прочетете внимателно статията и написаното от мен.След това го пообмислете малко.Ще ви кажа че съм роден 1967г.Работя в момента от 3 години в чужбина и през 4 месеца за 1 месец се връщам в родината.Гледката от вън навътре е коренно различна от тази в България.Няма да падна на вашето ниво да ви давам квалификации.Просто за момент ако можете не се придържайте към опорните точки..Бъдете здрава👍.
  • 22 Казуар

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Защо......":

    Тецовете ще може да се затворят когато частните инвеститори си върнат парите. Така да се пише по инерция за невежите е глупаво.
  • 23 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор
    оооо боже.Трябваше им шут на БЕЛЕНЕ/спец по енергетика,трябваше им шут на ЮЖЕН ПОТОК/енергиен спец по ,,набуко,,,трябваха им самолети/ спец по въоръжения и търговия!!!И пълен успех за Руби/250 милки за бройка!!!!!!А сега явно територия им трябва за бълвоч и мизерии срещу Турция,Иран,Русия....пък и срещу...НАС!!!!ЕСтествено имат сПЕЦ и за това....Банани може и да няма...но пързалка -100%
  • 24 Боко

    4 2 Отговор
    Мараба, Мустафа !
  • 25 Самсон

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Румяна Костова":

    И яд ли те е . На мен ми е гот .
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Урааа

    3 0 Отговор
    Ще имаме приселници от северен Ирак хем кюрди хем сме роднини с кюрдите
  • 28 goni

    2 0 Отговор
    Не знам дали забеллязвате, но дамата е бяла и с определен профил на очите. Не знам дали сте се срещали с кюрди. Тази не е от тях!
  • 29 goni

    1 0 Отговор
    Ами да! Туркиня е! Лошо няма! Сами си правете справките! Изключително интелигентна жена! Заигравката с кюрдите не е добро решение. Не че на Ердоган ще му хареса кого са изпратили в България!:)
  • 30 стоян георгиев

    2 2 Отговор
    жената е от кюрдски произход и ще може лесно да влезе в балканските нрави у нас.освен това явно е и много начетена и интелигентна.пожелвам и успешен мандат .
  • 31 бббббб

    0 0 Отговор
    Един предател
  • 32 Отегчен

    1 0 Отговор
    Тази ще е голяма работа , щом на 3 годинки е избягала от Ирак ! Истината е , че е поредната кифла с промит мозък !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове