19 Юни, 2019 08:28 1 539 21

Предаваме на Ердоган кюрд, член на ПКК

  • илхан карабаг-
  • кюрд-
  • турция

Илхан Карабаг иска да остане в България, за да избегне политическа репресия

Предаваме на Ердоган кюрд, член на ПКК - 1

Софийският апелативен съд (САС) реши окончателно да екстрадира в Турция осъдения турски гражданин от кюрдски произход Илхан Карабаг, съобщава OFFNews.

След множество отлагания, САС потвърди решението на Софийския градски съд (СГС) от 9 април т. г. за екстрадицията на Карабаг. Той е осъден на 3 години и три месеца затвор в Турция за членство в считаната от турските власти за "терористична организация" Работническа партия на Кюрдистан (ПКК).

Карабаг иска да остане в България, за да избегне политическа репресия. Пред магистратите адвокатът му подчерта, че в турските затвори доказано съществуват практики на изтезания, убийства и малтретиране на задържаните под стража, като това се посочва и в доклад на Европейския парламент от 2017 г.

Според съда обаче тези доводи са неоснователни."Ние не сме терористи, а кюрди. Не ме връщайте обратно, ако имате съвест", обърнал се Карабаг към магистратите.

Защитникът му още посочи, че в момента паралелно в Софийския административен съд тече производство, в което той се бори да получи убежище в България, като искането му за международна закрила щяло да бъде разгледано днес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Харманли

    4 0 Отговор
    ИЛХАН КАРАБАГ-БГ ДЕПУТАТ!

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 onq s konq

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Харманли":

    Ами Дааа!...Колко му е в Парламента да заформим и една Кюрдска партия,с чиято помощ директно ще докараме Бойците от ПКК у нас!Направо готова обучена Войска с опит,която ще пази БГ като зеницата на очите си -при това БЕЗПЛАТНО,САМО СРЕЩУ БЪЛГ. ГРАЖДАНСТВО и ХРАНА 3 ПЪТИ НА ДЕН.

    Коментиран от #11

  • 4 Тоооо

    8 3 Отговор
    ПКК е класическа терористична организация. Не ме интересува какви идеали имат и за какво се борят. Постъпило е искане по дипломатически път. Съдът е решил - връщаме го. Останалото е политика. Политиката е изкуство. Връщаме един кюрд, двама офицери и др., а Турция тъпче лагерите си с бежанци харчи милиони за тях, но и им пречи да се насочват към нас, дори приема обратно заловените на граница. Не е така обаче с Гърция. Гърците се направиха на самостоятелни, независими и какви ли още не и не върнаха превратаджиите. Сега остров Лезбос е осран от бежанци като пода на пещера с прилепи. Не споменавам другите острови възлови пристанища и брега на една обща река. Разходете се из Атина през нощта и ще разберете защо е по-добре да връщаме разните терористи от колкото да се правим на велики. Това е политиката - изкуство. И като всяко изкуство не е лъжица за всяка уста.

    Коментиран от #8, #10

  • 5 654

    4 0 Отговор
    Защо не отиде цялото правителство и да се надупи на Капъ куле
  • 6 Мехмед

    3 6 Отговор
    ПКК е торористична организация призната включително и от ЕС. Връщането на терориста не е на Ердоган а на Турция. Поправете се!
  • 7 Ама лично на Ердоган

    3 3 Отговор
    Ли ще го върнат. Хахахаха
  • 8 Помни си историята

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тоооо":

    Хаджипенчович защо си криеш името? Левски и Ботев отдавна са загинали, а като не искаш, не кани тези патриоти в къщата ти за гости, да непречат на рахатлъка ти. Шибаняк!
  • 9 долО турскатаруската кочина

    2 1 Отговор
    Не бойте се другари!!!!!Няма страшно!!!!Един кюрд изпращаме,друг къде,къде по-грамотен посрещаме!!!!И ето на,на вашето внимание другарки и другари-ХЕРО-ОЧИТЕ!!!!!Другарката Херо Мустафа-новият посланик на САЩ в България!!!!!!Ха да го видим другарА Ердоган сега??!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 До каубоя

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Абе ти майтап си правиш, ама може и наистина да ни струват много по-малко от 2 милиарда лв. Като сложиш и невероятно богатия на петрол Кюрдистан..... Не случайно евреите остатък океана драпат за тази територия. От старите тираджии съм чувал, че кюрдите са народ с достойнство и чест.
  • 12 Илханчо га правеше бомби не рева

    3 1 Отговор
    Сега защо реве?

    Коментиран от #15

  • 13 Бреееей и тоз като български революционе

    2 2 Отговор
    Бири се за свобода ама от далече....
  • 14 От бостана

    4 0 Отговор
    Има смисъл. Циганите по селата ще станат по ниски от тревата и селското стопанство ще се изправи на крака. КРАЖБИ ЛИ....?
  • 15 Въпрос

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Илханчо га правеше бомби не рева":

    Ти чувал ли си нещо за солунските атентатори? Знаеш ли за какво са се борили? Правиш ли разлика между тях и атентатите в Буново и Пловдив? Не че атентатът е нещо хубаво, но когато няма друг изход и въпросите не могат да се решават цивилизовано?
  • 16 Мехмед

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ххххх":

    По тази логика и циганите в България са на същия хал. Да почнат тогава да гърмят бомби и да трепят полицаи, военни и цивилни да видим дали ще ти хареса. Апропо, кюрдите имат много повече права и са напълно интегрирани за разлика например от турците в България.

    Коментиран от #19, #21

  • 17 медалите свършиха

    1 0 Отговор
    Да предадем на ЕрГолям новия краварски посланник. На нас не ни трябват посланници от терористични държави.
  • 18 Сарматиан

    2 1 Отговор
    Срамота е да се предаде човек на сигурна смърт заради това, че просто иска да живее свободен а не като сега под турско робство. Кюрдите са наши братя и ние трябва да подкрепяме тяхната справедлива борба.
  • 19 факти

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Мехмед":

    Че какви права нямат турците и циганите в България?Или по точно турчеещите се цигани ,защото който се е мислил за турчин си е хванал пътя за анадола още през 1878 ма. И не сравнявай циганите които са дошли по нашите земи с агъряните и не са коренно население с кюрдите които са живели там преди въобще да има Османска империя. Так че кюрдите имат повече исторически права на самостоятелна държава от изкуствено създадените турци.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове