20 Юни, 2019 23:30 2 479 21

Настимир Ананиев: Нека “Игрите на глада” започнат сега

  • настимир ананиев-
  • закон за лобизма

Оставям тази мисъл на вашето въображение и опит с българската администрация

Настимир Ананиев: Нека “Игрите на глада” започнат сега - 1

„Кутията на Пандора е отворена! Сега да очакваме табелите “Партия за продан”! Интересно защо един бизнес би дал да кажем 500 000 лв. за кампанията на една партия? Въпросът е риторичен! Ако промените станат факт, те трябва да вървят ръка за ръка със Закон за лобизма!

Досега имаше скрито изнудване и натиск върху фирми да дават кеш на партиите, но сега вече ще е официално с ФАКТУРА. Да не забравят да сложат и данъчни облекчения за фирмите дарители ...

Интересно какво би се случило с фирма, официално подпомогнала опозицията? Оставям тази мисъл на вашето въображение и опит с българската администрация.

Статуквото затегна обръча около българските политически партии. Сега се надявам да Ви става още по-ясно защо само с европейски лостове може да се оправим и да си върнем държавата!

Някой ще каже: “а какво предлагаш?”. Не само предлагам, но и съм съвносител на конкретно предложение в 43-то Народно събрание за регресивна скала за субсидиите, където “малките” получават повече, а “големите” - по-малко, като идеята е една партия минала прага от 1% да има достатъчно средства да развива дейност, без да държи огромни суми по банкови депозити и да дразни хората!

Нека “Игрите на глада” започнат сега ...“


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    33 13 Отговор
    Хайде и този ревна за хранилката. Досега подкрепях варианта с един лев субсидия, вече съм привърженик на идеята за нула лева субсидия. Народа не е длъжен да ви хрантути. А и бизнеса не е длъжен. Сами си изработете парите, като всички останали. Само партии и НПО-та сте на субсидиите, а хората загиват.

    Коментиран от #9

  • 2 Бездомник

    32 8 Отговор
    Абе ей тъпанар, нали имате членски внос, искайте си пари от последователите. Никой не е длъжен да ви плаща. Ама нямате един поддръжник , нещастници.

    Коментиран от #12

  • 3 Било

    22 6 Отговор
    Много противен човек.Направи безумни предложения за закона за движение по пътищата

    Коментиран от #13, #17, #20

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 onq s konq

    15 5 Отговор
    Направи ми впечатление ЕДИНСТВЕНО ИЗРЕЧЕНИЕТО на Настимир:"С европейски лостове да си върнем държавата".Първо:Държавата НЕ Е ВАША,че да си я връщате драги Настимире и Второ:Това не става с "лостове" пък било то и "Европейски",а с БЮЛЕТИНКИ ВЪВ УРНИТЕ - нещо което МНОГО ВИ ЛИПСВА!
  • 6 Хаха

    11 7 Отговор
    Тва са пълни тъпотии! За каква зависимост се говори, след като 90% от бизнеса е в ръцете на членове и симпатизанти на партиите? Губещи са ония паразити от малките партии, които живеят за да бъдат вечните кандидати и да точат народни пари! Единствено някой хора от партия БОЕЦ и още двама-трима имат някаква активност, а другите ги хваща зимен съм, когато вземат субсидията и се пробуждат чак преди избори. Такива нищо не заслужават! Лошото е, че всичко е предизборно и после пак ще върнат субсидията
  • 7 Николай

    12 2 Отговор
    Той бизнеса си плаща винаги. Справка апартаментите на Цецо, Цецка и тн. Да не мислите, че са плащали нещо. Било е подарък за определена услуга, като например разрешаване на високо строителство в определен район. Само,че кутията на пандора я отвориха от БСП с техните глупости. И сега се почна апартаменти, къщи за тъщи,, офшорки.
  • 8 Койчо

    5 0 Отговор
    Animal planet трябва да дойде да снима българския парламент оставям тази мисъл на вашето въображение
  • 9 Byg

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Като всички нормални хора и депутатите работят за пари , като спреш да плащаш на работника , той напуска и понеже става ниско платена длъжност ще се нацвъка парламента с ниско квалифицирани кадри , ще почвне едно текучество , никаква работа няма да се върши. Едно нещо го оценяваш когато го загубиш , името на пилота се научава само при авария на самолета.
  • 10 7777

    8 0 Отговор
    Гласуват си размера на субсидията година за година, тихомълком за няколко години стигна до 13 лв. за глас. Ако не беше Слави да разбута нещата наглоста им щеше да стигнедо 30 лв. за глас. За да няма спекулации с размера на субсидията, тя трябва да се премахне напълно. Партиите ще се издържат от членски внос, както е навсякъде по света. Като имаш добри идеи и събереш съмишленици ще имаш пари. Ананиев като нямаш духаш супата. Ананиев на готово никъде не дават.
  • 11 Да бе да

    7 0 Отговор
    Настимире при 13лв. за глас - 8% одобрение и подкрепа за парламента. Сам си отговори защо е така. Цецка и Цецо ти показаха нагледно за какво се използват субсидиите.
  • 12 Къщовник

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бездомник":

    И къде по света се издържат с членски внос? Хората са бедни защо на тях да се прехвърля този проблем? Вие явно никога не сте били в партия, но всички акъл дават.
    Регресивната скала ми харесва, но дали е приложима.
  • 13 Ева

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Било":

    Ти луд ли си, кои са тези предложения? Аз съм работила с Ананиев. За пешеходните пътеки, той задейства да махне изискването да се мери скорост и разстояние. Ако не беше той сега на задните стъкла на колата ми нямаше да мога да имам тъмни стъкла, да ги пече слънцето децата. Ами за пияните шофьори, разбира се, че трябва да им свалят табелите на колите, макар че аз бих ги тикнала в затвора,

    Коментиран от #18

  • 14 Андрей

    1 3 Отговор
    Трябват повече политици като Настимир! Предприемач, който сам си изкарва парите, не разчита на заплатка от някоя администрация, дава работа на няколко семейства и се бори за каузи, в които вярва, като пътната безопасност, малкия бизнес и европейския път на България!
    Пак ще гласувам за него!

    Коментиран от #19

  • 15 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    Проблемът е че НЯМА ДЪРЖАВА,а има,,държавна субсидия,,!!!!!Тоест ПАЗАРЪТ е власт у нас,даже и у ЕСъто...Затова говори и ПАЗАРЛЪКЪТ за наследник на ЮнКЯР...Даже и името му говори за тоталният батак.
  • 16 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    Г-н Тарикат Ананиев,ако имаше Закон за лобизма,ти щеше да си в затвора.И гумаджиите нямаше да ти помогнат.
  • 17 с недоумение

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Било":

    Направи много.Не предложения,а пари.
  • 18 Бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ева":

    Какви тъмни стъкла те гонят бе сладурче? Защо не коментираш,че на практика твоя приятел вдигна бизнеса на гумаджиите с 100%? Вероятно за да спаси живота на милите дечица. Остави ни да караме през август на фарове.Чувала ли си колко струва хубав акумулатор?
  • 19 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Андрей":

    Много хубаво,че ще гласуваш пак за него.Таман ще станете трима.Той,жена му и ти.
  • 20 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Било":

    Направи,ама пропусна пролетни и есенни гуми.Гуми за мъгла.Подмяна на аптечките на 6 месеца.Сигнални жилетки,колкото са местата на МПС.Пожарогасители с WI-FI.Забрана вноса на стари коли.И мно-о-го други такива.Както виждаш работа го чака,ако пак стане депутат.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове