Last news in Fakti

1 Юли, 2019 22:30 2 757 17

Болницата в Харманли получи кувьоз от кампанията "Капачки за бъдеще"

  • капачки за бъдеще-
  • кувьоз-
  • харманли

Много хора от общината се включиха в тази инициатива с цялото си сърце, споделя кметът Мария Киркова

Болницата в Харманли получи кувьоз от кампанията "Капачки за бъдеще" - 1
Снимка: БГНЕС, архив

Многопрофилната болница за активно лечение в Харманли получи животоспасяващ кувьоз от кампанията "Капачки за бъдеще", съобщиха от местната администрация. Апаратът за недоносени деца е единадесетият, който се доставя в лечебни заведения в страната благодарение на инициативата.

В Харманли стартът бе даден в края на януари тази година, когато пластмасови капачки започнаха да се събират в поставено в центъра на града метално сърце и в още два пункта, припомниха от общината. В средата на април бяха предадени първите събрани 723 килограма капачки.

Кувьозът е бил предоставен на болницата в присъствието на кмета на Харманли Мария Киркова и управителя на лечебното заведение д-р Златка Чанкова.

"Много хора от общината се включиха в тази инициатива с цялото си сърце и така тя оправда логото си "Харманли дарява от сърце". Надявам се, че благодарение на нея ще има малки пациенти, на които ще може да бъде помогнато", е казала кметът Киркова.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоян

    28 2 Отговор
    Това е много хубаво!Браво!А държавата къде е?Защо трябва да се събират капачки за да оцелеят малкото деца,които се раждат в тази дърбава!?
  • 2 Стоян

    10 2 Отговор
    Това е много хубаво!Браво!А държавата къде е?Защо трябва да се събират капачки за да оцелеят малкото деца,които се раждат в тази държава!?
  • 3 гостенче

    16 2 Отговор
    Ние също събираме капачки. На двата етажа на сградата има поставена по една бутилка от 11 литра и всеки пуска вътре капачката си. Само си мисля, тези с частните асансьори и с големите богатства, дали се чувстват гузни, че цялата държава събира капачки, а те само търсят келепира.
  • 4 реалиста

    22 0 Отговор
    държавата е заета да си купува апартаменти на тЪнко
  • 5 некойси

    16 1 Отговор
    мда, ако бехме нормална държава, при толкова данъци и такси това не би кувьозите не би трябвало да стоят на дневен ред.
  • 6 Гост

    17 1 Отговор
    Страхотна държава... Кампании за СМС за помощ на нуждаещи се, кувиози от капачки и много други... А някои хора в тази иначе красива и с потенциал страна направиха много пари... Понякога съжалям, че останах тук. Дано някой ден нещата се оправят, вярвам, че изедниците ще си го получат.
  • 7 Биде

    14 1 Отговор
    Тъжно!!! И това е голяма новина - нещо за което държавата трябва да се погрижи, но къде е по-лесно и належащо да кихнеш милиард за некакви си изтребители ! За това в страната ни масово се ползват кувьози на по 20-30 години!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Биков

    7 0 Отговор
    Държавата е впрегната да гради имиджа на Боко Тиквата.
  • 10 незнайко

    20 0 Отговор
    Откачена работа ! Докъде стигнахме ! Този кувьоз струва 7000 лева а колко струват колите с които ще гонят ДЖИГИТИТЕ ??? Не ми го побира главата това лицемерие от страна на правителството !!!
  • 11 1234

    4 1 Отговор
    Освен кувьоз, болницата е получила и един голям среден пръст от крадливите герберасти! Много да не се радват щото ГЕРБ ще им гепят кувьоза за нуждите на апартаментофилите!
  • 12 Димитър

    9 0 Отговор
    Хората събират капачки, тонове. Десетки тонове. Стотици тонове. И с тях се купуват 7-8 кувьоза, като същевременно кметове и кметици се пъчат пред камери и фотографи, да блеснат с "добротата" и "щедроста" си. Интересно, някой замисля ли се...наистина ли никой не се замисля и запитва, а колко кувьоза могат да се купят с апартаментите на цветанов, къщите за гости на една камара политици, и милионите левове субсидии на всички крадящи от народа партии? И още нещо да попитам, ей така за един приятел...защо сте толкова заспали gгрездеи, бре народе????
  • 13 Работя

    4 0 Отговор
    В хотел и събираме много капачки само за седмица се пълни една голяма туба.
  • 14 Дебилчо бг

    3 0 Отговор
    Събират хората капачки а политиците усвояват милиони и си подсвиркват песента: пак ще гласувате за насдебили
  • 15 Бай Стою касапина

    0 1 Отговор
    На политиците им дреме дали събираме капачки или не. Но това е добра инициатива и трябва да се продължи с нея. Даже могат да се събират и дръжките на по-големите туби. Аз лично ги режа на по-малки парчета и ги събирам заедно с капачките в десет литрови туби.
  • 16 Капачки

    0 1 Отговор
    Могат да се събират не само от вода. А и от козметика, почистващи и перилни препарати и всякакви други капачки от шишета и бутилки.
  • 17 Капачки

    2 0 Отговор
    2млрд. за самолети а ние сабираме капачки за кувьози...къде бъркаме...? Народа ни е:
    1 прост
    2 апатичен
    3 страхлив
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове