Last news in Fakti

7 Юли, 2019 23:00 7 329 36

В кои ваканционни селища у нас беше забранено за българи

  • плаж-
  • забранено-
  • българи

И на трите места по това време за първи път прохожда ол инклузивът

В кои ваканционни селища у нас беше забранено за българи - 1

Затвореният тип туристически комплекси не е мода, дошла при демокрацията. Първите ваканционни селища в България се зараждат по времето на соца.

Те са три и са разработени от чужденци в договор с тогавашния Комитет по туризма и изпълнител „Балкантурист“. На юг това са Елените и Дюни, където почиват главно немци, а на Северното Черноморие истинската перла тогава е ваканционно селище „Русалка“, където за първи път преди близо 50 години стъпват западни туристи, и то французи, пише socbg.com.

Селището е затворено за нашенци и българи са само от персонала. И на трите места по това време за първи път прохожда ол инклузивът.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гледач

    82 10 Отговор
    Тогава са били др.туристи сега са утрепките на запада.Даже нашите туристи са по богати от тези НЕМЦИ който идват тук

    Коментиран от #2, #27

  • 2 ЧОЧАВАТА

    42 49 Отговор

    До коментар #1 от "Гледач":

    Друго си е бг. тариката в Гърция на Кавала на квартирата с кухнеския бокс. жената стане в 6 h и извърти пресна баница мъжът стане и налови риба за обяд!

    Коментиран от #4, #19

  • 3 Влади

    63 13 Отговор
    Че кво му е лошото на баницата и рибата😁😁😁😁,и ние отиваме там,на черната локва вече не ходим!
    И да мили българи,почивка за двама възрастни с две деца до Аруба е 2500€ за седмица!на нашето черноморие се стреснах!то почти толкова,еми празно ще е господа,в турция е по евтино.
  • 4 Злобата ходи по бедните души

    20 38 Отговор

    До коментар #2 от "ЧОЧАВАТА":

    Ти така ли правиш селяндур?От колко време не си ходил на почивка?Не си спомняш,нали!Вече не е като едно време на бунгалата и почивните станций

    Коментиран от #8

  • 5 a пък

    25 0 Отговор
    аз си спомням че навремето в ресторант на Балкантурист в Албена ,едно пиле на грил струваше !5 лева...във Толбухин(Добрич) беше 3 лева,та и тогава си имаше разлики в цената...бира 2 лева,в страната 0.40ст

    Коментиран от #7

  • 6 Да фалират всичките

    56 2 Отговор
    Да фалират и стига са ни занимавали вече, че нямали туристи.
    Така ще е като ги изгониха сега да реват.
    Дреме ми на улука за тях да фалират, не са ни притрябвали.
  • 7 a пък

    8 11 Отговор

    До коментар #5 от "a пък":

    15 лева сртуваше пиле на грил
  • 8 ЧОЧАВАТА

    14 14 Отговор

    До коментар #4 от "Злобата ходи по бедните души":

    Голем си тарикат като стигна до Кавала!

    Коментиран от #9

  • 9 1500км по на запад

    18 15 Отговор

    До коментар #8 от "ЧОЧАВАТА":

    За теб,Гърция ли е края на кръгозора ти бедна душицо?Хайде,утре коментирай от телефона си,докато бачкаш,пък почиващите не ги мисли.Някой ден и ти ще идеш на почивка на Кавала,каквато май е мечтата ти

    Коментиран от #11

  • 10 Преди

    35 1 Отговор
    Че имаше луксозни хотели и комплекси, спор няма, но обикновени туристи от Полша, Чехия, Източна Германия иСССР, плажуваха ведно с обикновените българи.
  • 11 ЧОЧАВАТА

    13 17 Отговор

    До коментар #9 от "1500км по на запад":

    Бегай там байтерче по Милано да те щипат джендарите тарикат от Дупница!

    Коментиран от #12

  • 12 На язовира се чувствам като на море

    12 11 Отговор

    До коментар #11 от "ЧОЧАВАТА":

    Ех умен човек си ти,как само позна ,че съм с един джендър на брега на морето в Милано,главата не ми го побира.Лека нощ приятел и гледай да не пукнеш от злоба ,докато всичките ти познати са по почивки,а ти трябва да бачкаш,че банките чакат.
  • 13 Адолф Хитлер

    19 17 Отговор
    Здравейте роби на еврейте!Докато вие глупаците се биете и се правите на русофилчета и русофобчета (а русофилиите и русофобите са слуги на хазарският еврейн Путин,докато русофобчетата на другият еврейн Трумп?) еврейте ви обират денонощно!!!Тока е безбожно скъп,водата също,цените на храните също,а заплатите ниски.В Палестина избиват хиляди невинни,защото са ГОИ(който не знае нека види това какво означава в нета),а глупаците ходят на църква и катедрала и празнуват 9 май,като папата е еврейн по бащина линия,църквата е пълна с попчета от КГБ и ДС,а 9 май е ден,в който България и цяла източна Европа падна от еврейско-комунистическо робство.Докато глупаците ходят и гласуват за еврейски марионетки и славят 2-те страни на ционистите(САЩ и Русия),нека се замислят защо в Русия няма руски политик на висока длъжност(Лавров-еврейн,Путин-еврейн,Медведев-еврейн, АБРАМОВИЧ-еврейн, Березовски-еврейн).В САЩ е пак същото,но там поне повече се прикриват,като назначават арийци,но продали душите си на Рокфелер и Ротшилд.АЗ ДА ВИ ПИТАМ ВИЕ ЗА КОЙ ЕВРЕЙСКИ КЛОН СТЕ:
    -КОМУНИЗЪМ
    -ЛИБЕРАЛИЗЪМ
    -ПСЕВДОНАЦИОНАЛИЗЪМ

    СЪЩО ТАКА ДА А ЗНАЕТЕ, ЧЕ БИБИ НЕТАНЯХУ И ВЛАДИМИР ПУТИН СА ХАЗАРСКИ ЕВРЕЙ И ДВАМАТА ПОДДЪРЖАТ МНОГО ДОБРИ ОТНОШЕНИЯ!!!

    Коментиран от #14, #15, #21

  • 14 Бесен Язовец

    21 7 Отговор

    До коментар #13 от "Адолф Хитлер":

    Ахдеее всичко ли си каза че ще пускам водата?
  • 15 Бесен Язовец

    20 7 Отговор

    До коментар #13 от "Адолф Хитлер":

    И само дето в Америчката националния резерв е на Ротшилдите и Дони им признава Голанските възвишения и преди 70 години амерчетата им подариха 300 атомни бомби иначе Путин е евреин със сините очи и русата коса! Само да знаете че жегата не понася добре на хората с ментални проблеми!

    Коментиран от #16

  • 16 Гепи

    9 10 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен Язовец":

    Миризлив, ти няма ли да ходиш в Гърция на почивка? Путя не ви ли плаща достатъчно?

    Коментиран от #17

  • 17 Бесен Язовец

    16 8 Отговор

    До коментар #16 от "Гепи":

    Нямам хладилна чанта а и не обичам кренвирши затова ще пропусна Гърция! 😛😛😛
  • 18 Гларус

    26 5 Отговор
    Информацията не е съвсем вярна! Забранените места за масовия българин бяха съвсем други! Това бяха Евксиноград, Почивният коплекс на ЦК на БКП днешният Слънчев Ден. Станциите на Министерски Съвет, Ривиера и от части Златни Пясъци пък и Албена. Там просто не беше евтино за повечето Българи. Към Бургас затворени места за простосмъртният българин бяха значително по- малко, да не кажа че нямаше забранени. Бедният шоп ходеше на юг под Бургас като си ношсеше зарзавата от вкъщи. Ол инклузива в БГ се знаеше и се работеше по въпроса много преди гърците и турците да разберат от туризъм. Казвам го като човек израснал по комплексите от дете.

    Коментиран от #26, #33

  • 19 Госあ

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "ЧОЧАВАТА":

    Не съм ходил на Гърция,сигурно щото съм бедняк, но във Франция като ходя зимата (щото на чубанско нема стъпа) във всички хотели има кухненски бокс. И е много яко като се прибера от каране да си сготвя нещо по мой вкус. А пък сандвичите с камамбер и истински френски колбас за през деня са чудесни. Освен т'ва лятото на морето е най добре човек да консумира прясна риба, препоръчвам ти го-фосфора е полезен за мозъка. А пък подводният риболов е едно прекрасно хоби.

    Коментиран от #23

  • 20 СоцБоц

    14 1 Отговор
    Да чувал съм , че Русалка е била за западняци, както и казината.Сега колко хотела са затворени за бедни Българи с 200-300 лева ол- онклузив?А казината разбиха живота на хиляди Българи, за да може шепа хора да живеят като Симеончовци с протекцията на Държавата.
  • 21 ТОЙ БЕШЕ ПРАВ

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "Адолф Хитлер":

    Липсваш ни чичо Ади!! Само Левски!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 БЕЙБИ КРЕНВИРШ

    3 6 Отговор

    До коментар #19 от "Госあ":

    Какви сте кулинати тарикатчетата дори си готвите а и храна си носите българска за по хубаво чак, нали????

    Коментиран от #31

  • 24 А,де ...

    11 0 Отговор

    До коментар #22 от "БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР":

    Баба ти и дядо ти, може да са оскотели. Ама, да говориш за народа?! А по курортите, ходехме да почиваме. Не да се бием. Явно при тебе има нещо сбъркано :-) Знам ли, как е при гущерите ...
  • 25 ЕКОТО

    6 5 Отговор
    Като идвахте на нашето Черноморие след вас палатките с домашните гозби оставяхте мърсотия, като ходите в Гърция се правите на примерни и си събирате че глобата не ви мърда, истински патриоти!
  • 26 Eleonora

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "Гларус":

    Вярно е! Нито Елените, нито Дюни бяха затворени за българи. Всички услуги можеха да се ползват и от българи! Също го казвам като израснала на морето, в близост до тях.

    Коментиран от #30, #32

  • 27 точен

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гледач":

    точно
  • 28 Затворени за българи

    3 4 Отговор
    За да не гледат колко зле са живели чужденците😂😂😂
  • 29 Риторичен въпрос

    2 0 Отговор
    " Те са три и са разработени от чужденци в договор с тогавашния Комитет по туризма и изпълнител „Балкантурист“ Ясно е, че собственикът определя достъпа. Като сега. Това беше част от ефективната външнотърговска дейност на Балкантурист.
  • 30 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Eleonora":

    На Русалка също имаше почивна база за българи до френския яхт клуб. Сега е напълно разрушена.
  • 31 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "БЕЙБИ КРЕНВИРШ":

    Бате, да ядеш и пиеш олинклузив в наш'те хотели треа си много смел. А пък аз предпочитам да си приготвям френска храна,първо щото ме кефи и второ не е много по скъпо от продуктите в България. Иначе си прав, няколко пъти сме взимали първокласни български луканки,щото вървят с френското сирене,но както казах френските колбаси от Савоа нито са по лоши,нито много по скъпи. А в кухненския бокс в хотела предлага всички удобства 😉
  • 32 -...-

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Eleonora":

    Елните и Дюни се появиха в края на соца. А Перла, Чайка, Русалка и т.н. си бяха ''облагородени'' къмпинги за чужденци. Но никой не ни е забранявал да влизаме. Едвали ли някой е изгарял от желание, да си опъне палатката на 50см. от чехи,поляци,унгарци и цял ден и нощ да слуша 'дандания' която не разбира. Влизахме за 'пазар'. Палатки, маси и столчета,газови котлони и бутилки. Българите почиваха или с 'карта' от предприятието, или правеха ''обиколка на България'' с палатка.
  • 33 JEEP

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гларус":

    И Перла - оградата на резервата към нея почва от Ропотамо.
  • 34 Неутрален

    2 2 Отговор
    Бяхме на Китен за 5 дни в хотел Феникс закуска, обят и вечеря за 275лв. Останах очарован от обслужването. Градът чист плажа и водата чисти. Хареса ми.
  • 35 Димов

    1 0 Отговор
    Статия от две изречения. Дори коментарите са по-дълги, че и по-смислени. Венци! Да бачкаш!....
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове