2 Юли, 2019 14:53 1 871 25

Младен Маринов: Няма пари за нощен труд за полицаите

  • младен маринов-
  • парламент-
  • нощен труд

Една от целите ми е да създадем организация за минимално полагане на извънреден труд, посочи вътрешният министър

Младен Маринов: Няма пари за нощен труд за полицаите - 1

Вътрешният министър Младен Маринов призна, че няма пари в бюджета за вдигането на заплащането на нощния труд на полицаите.

Както е известно служителите на реда получават 25 ст. за час нощен труд.

Младен Маринов разграничи ясно двете теми – нощен и извънреден труд. По отношение на извънредния труд сме правили срещи и работни групи и задачата ми е да направим такава организация, че да намалим до минимум полагането му. Същевременно, без извънреден труд не може, особено при кризисни ситуации, уточни вътрешният министър, цитиран от пресцентъра на МВР. Младен Маринов припомни, че служителите на МВР са на ненормиран работен ден и могат винаги да бъдат призовани, за да изпълнят обществения си дълг.

По отношение на нощния труд, смятам, че заплащането е малко, но е въпрос на възможности и на бюджет, посочи вътрешният министър. При наличие на средства, това може да бъде коригирано, евентуално след преговори за бюджета другата година. Заплащането е въпрос на бюджет и бюджетни средства, заяви министър Младенов и припомни, че през последните две години заплатите в МВР са вдигнати с близо повече от 30%.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    21 5 Отговор
    Или се увеличават доходите на всички хора или не. Стига вече с години едно и също - медицински сестри, полицай, даскали! Взе да ми писва от тях. И в техните сектори резултатите са най-лоши, даже трагични.

    Коментиран от #12, #18, #23

  • 2 гост

    15 6 Отговор
    А г-н Маринов би ли работил за 0.25ст надбавка на час за нощен труд? При неговата нетна заплата от над 4х.лв може да го направи от лицемерие, да, но един полицай на 1200лв заплата е доста подигравателно.
  • 3 мнение

    16 2 Отговор
    Пари има - нали всеки месец +200 милиона лева е само излишъка в бюджета...
  • 4 Простосмъртен

    16 4 Отговор
    То и за дневен няма,затуй спят
  • 5 Centurion

    21 1 Отговор
    За редовите полицаите нямате пари,ама за безполезни летящи тенекета имате. Всички началници на МВР от комисар нагоре с минимална заплата,това ви се полага! Достатъчно изкарвате от трафик и дистрибуция на наркотици!
  • 6 mcthnm

    13 4 Отговор
    Ми като няма пари, няма да има и полицаи, това е толкова елементарно.
    Няма да има кандидати и полицията след време ще се изпразни, защото всяка година все някой се пенсионира. И после кого ще назначават в тази система цигани /роми/, криминално проявени и наркомани най-вероятно, защото никой друг няма да иска да работи за такова заплащане и при такива условия на труд.
    После не се чудете, защо сред тях има такива като онзи, който арестуваха вътрешна тези дни дето се занимавал с наркоразпространение.

    Коментиран от #11

  • 7 Крадец

    19 1 Отговор
    От къде ще има пари за нощен труд,като парите отиват у български олигарси, да си купуват вили по 1 млн. евро в Майорка !
  • 8 мъжка фуста

    10 0 Отговор
    А за краварски стари бидони има ? Полицията ли ще ни пази и въдворява ред или ще пазим гоцеделчовските комшии с нашите пари ? Изръси Боко, той не може да няма още нещо в крачола ! Ама ти си мишок, за нищо не ставаш , като оная фуста си.
  • 9 Спокойно

    7 1 Отговор
    Слвд няколко месеца и онези хрантутници от затворите ще ревнат, че и те искат повече пари, щото то си е риск да осигуряват на затворниците телефони, наркотици, цигари, телевизори, че даже и да бягат.
  • 10 бисмарк

    8 1 Отговор
    Маринов ли си къв си не те знам , но скоро скоро там горе - голям ще го ядете всички.
  • 11 Сюокойно

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "mcthnm":

    Винаги ще има търтеи кандидати да си почиват или работят за себе си докато им плащат заплати, осигуровки и пенсии. Даже за някои юостове съм сигурен че ако трябва кандидата да си плаща, ще има желаещи.

    Коментиран от #13

  • 12 Именно

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Най-мързеливите, некадърните и корумпираните сред полицаите, лекарите и учителите, са и най-нагли и искат постоянно увеличение на заплатите за трагичните резултати от имитирането на работа.
  • 13 mcthnm

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "Сюокойно":

    ОбъркАл си рейса пич.
    Да винаги ще има търтеи кандидати да си почиват или работят за себе си докато им плащат заплати, осигуровки и пенсии, но каква работа ще свършат те и такива като теб ще са първите, които ще реват с пълно гърло как не са доволни.
    Ама и да ревете и да не ревете все тая ще бъде. Това ще е положението и то ще го усетим всички ние само след най-много 5 години.
    Каквото и да говорят става въпрос за пари, а като няма, няма да има и качествени хора, които да свършат определената работа било то в полицията, здравеопазването и всяка една сфера.
    Има една стара българска поговорка "Скъп на триците евтин на брашното", има и още една "С трици маймуни не се ловят".
    Не може в дадена сфера няма да я споменавам, коя е / нека всеки сам се досети / да се излива рога на изобилието във вид на месечни заплати и от четирицифрени големи суми, получаване в края на годината на 13-та, 14-та, че и 15-та заплати скрити от обществеността, пари на всяко тримесечие за /представителни разходи/ разбирайте за костюмчета, ризки, вратовръзки и не знам си какво още, а за другите все да няма. Парите не се разпределят равномерно и държавата за едни е майка, а аз други мащеха.
  • 14 Иван

    5 4 Отговор
    Като са толкова зле полицаите, защо никой простосмъртен не може да стане полицай без да даде рушвет или не знам си какви връзки
  • 15 То като в песен

    7 0 Отговор
    „Шефа им рече айде де пари нема действайте”
  • 16 Bahti

    1 2 Отговор
    А те УШЕВИТЕ си го могат. Кви пари?
  • 17 Абе

    3 0 Отговор
    Мето сключваш договор с твоите апаши от илиенци да не бачкат от 17,30 до 8,30 и нема да търсиш решение за другите ти апаши
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Брата...

    1 1 Отговор
    Спокойно братя ,за железничарите също няма пари за нощен труд ,затова минахме на “полунощен”.Нищо че има така наречен “бюджете излишък” ,БРАВО на скъпите ни УПРАВЛЯВАЩИ.
  • 20 Те сами си ги набавят

    2 0 Отговор
    С рекета около кръчмите
  • 21 Guest

    1 0 Отговор
    ЯаБааа, интересно! А за "скоростни джипове" и бързи "необозначени автомобили" има. Мдаа...
  • 22 Пълни простотии

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "HAIVANINAT OT CUKOTKA":

    Децата излизат неграмотни от училището, даскалите трябва да се съкращават. Имаме персонал в училищата пак толкова, колкото е бил при три пъти повече ученици преди години.
  • 23 Дядо

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Ами трагични са щото станахме свръх либерални.Учителя не може да се скара и посягат да го бият, лекарите и сестрите ги бият Полицаите посягат да ги бият постоянно са виновни като респектират някой не даи боже га стрелят.Ей хора образованието,реда вярата са стожерите на сържавносттса.Причината за резултатите не са в хората от тези професии.Истината е че се дават пари за страшни глупости а не за важните.След 5години ще берем плодове на това отношение
  • 24 гост

    1 0 Отговор
    Има пари,съкратете тези дето стоят по цял ден на дебелият гъз в канцелариите!!!!
  • 25 ирна

    0 0 Отговор
    да спрат да крадат и ще има пари за всички не само за полицаите и за докторите и за санитарите и за пенсионерите и т-н и за мен даже
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове