Last news in Fakti

2 Юли, 2019 19:49 1 880 35

Каракачанов: Самолетът не е "Трабант", не можеш да паркираш навсякъде

  • красимир каракачанов-
  • ф-16-
  • f-16-
  • изтребители

Министърът на отбраната за пореден път коментира сделката за изтребителите F-16

Каракачанов: Самолетът не е "Трабант", не можеш да паркираш навсякъде - 1

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов беше гост в предаването "Лице в лице" по bTV, където коментира сделката за изтребителите F-16.

"Не съм казвал, че президентът Румен Радев лъже за цената на самолетите, казах, че не знам от къде излезе тази информация за цена от 3 милиарда и половина. Знам какви са офертите - 2 милиарда и 200 млн. лева за F-16", каза Каракачанов.

Запитан дали цената 2,2 млрд. лв. е с ДДС или не, той каза, че ДДС - това е държавата да мести едни пари от единия си джоб в другия.

"Самолетът не е "Трабант", който може да паркираш навсякъде", каза Каракачанов в отговор на обвиненията, че за новите F-16 трябва да се изгради специална инфраструктура.

"Стотина милиона лева ще са необходими за тази инфраструктура, но една част от тези пари вече са инвестирани", поясни Каракачанов.

Към момента решението е самолетите да бъдат дислоцирани в база "Граф Игнатиево", но то не е окончателно.

"Ние ще се опитаме да намалим тази цена, като това няма да е за сметка на качеството на самолетите", подчерта неколкократно Красимир Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БойкоВИС2

    32 7 Отговор
    Народе оставете ме с Шкембьо да си вземем комисионните, че още малко ми остава до 3-те милярда крадене.

    Коментиран от #18, #31

  • 2 СоцБоц

    27 6 Отговор
    Най-антипатичния от палетата на Тиквуций
  • 3 Варбург

    24 5 Отговор
    То и ти с ВМРО сте като трабант и самолет.
  • 4 Гнусна Соросня

    29 4 Отговор
    Само да питам, още колко кредита ще ни набиете с Винету и шайката? крадци, долни нали знаете че децата и внуците ни ще ги връщат!
  • 5 Предложение давам

    29 5 Отговор
    Не може ли просто да им дадем тези 4 млрд (както каза посланика "купуваме си суверинитет") и после да си вземем Грипените. Поне да си свършим работата. Навреме. ?!!?!?
  • 6 Глупост

    32 4 Отговор
    Слушах го днеска Каракачанов и това, че трябва да се чисти с прахосмукачка за тия глупави изтребители е пълен абсурд, второ им трябва дълга писта, иначе не могат да излизат. Една малка бомба, ако порази пистата на Графа и сме останали без авиация. Пълен цирк.
  • 7 Нотигам

    24 6 Отговор
    Кога стана и тоя такъв самолетен разбирач?
  • 8 стоян

    6 30 Отговор
    Давайте комуняги ревете =ама да ревете и да не ревете самолетите ф16 Блог ще са тук

    Коментиран от #10, #13, #16

  • 9 Гербераски Кавал

    28 3 Отговор
    Докога ще ни харчите парите непрозрачно?Докога ще крадете?
  • 10 СоцБоц

    19 4 Отговор

    До коментар #8 от "стоян":

    И ти не реви,щото паметника на Съветската Армия Освободителка ще стои в центъра на София, да е трън в очите на продажната Соросня
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 айдеее

    13 4 Отговор
    келеш!Фурнаджийска лопата!Като баща му!
  • 13 НАТО ВЕЦ

    14 3 Отговор

    До коментар #8 от "стоян":

    Някой "блог" и "блогарчета" може и да "дойдат", но F16 Блок 70, едва ли. ;)
  • 14 Казуар

    5 15 Отговор
    Глупавите писания на руските мекерета са и смешни.
  • 15 А бастун де

    14 4 Отговор
    А неможе ли всички кожодери да ви съберем на картонен кораб и да ви пуснем на далечно плаване в Черно море?
  • 16 Стоене,

    11 5 Отговор

    До коментар #8 от "стоян":

    кви комуняги те гонят?!
    За тези пари трябваше F16 да са поне 30-40 парчета,
    може и втора употреба.
    Колко % комисионна ще вземат определени другари?! 33 ?
  • 17 Срам ме е

    13 3 Отговор
    А кога краде от паспортите ????
    Кой ги настанява в политиката тези посредствени хора като шкембето ????

    Коментиран от #20

  • 18 Страхливци гнусни

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "БойкоВИС2":

    Боклуци ненаядни ! ГРОБ и набедените за войводи страхливци !
  • 19 vino

    4 4 Отговор
    ama Gripen e "trabant"... samo deto svinete ne go yadat...
  • 20 Ьйугихи

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Срам ме е":

    Ние ги настаняваме братчед! Като не гладуваме, не протестираме, и ревем по форумите
  • 21 толупа

    4 6 Отговор
    по перчема май има``турска``жилка-рус тип слама?!Като Русе!....

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 а бе то

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "толупа":

    че и в Русе няма македонци?!Миес работа.....
  • 24 ди да

    0 4 Отговор
    тази позиция не е за тъпата ти глава
  • 25 свежо

    7 4 Отговор
    Тоя цървул как изобщо има лице да се показва :)?
  • 26 Койчо

    7 4 Отговор
    Защо ги търпим още тези боклуци трабанти мрабанти това приказки за политик ли са? Боклуци съсипват България.
  • 27 876

    4 2 Отговор
    Ще паркираме прахосмукачките на Графигнатиево... И кога ще стигне тая бракма до морето, ако нарушават да речем границата над Черно Море? - Това означава, че ще трябва да строят и други писти! - Само, че за грипените такива писти нямаше да се строят и този морук мълчи по въпроса.
  • 28 КОЮ

    7 3 Отговор
    2000 година на графа бяха Буревесниците , бях войник и ни караха да чистим пистата от край до край , камъче не даваха да има след нас минаха и американците да я огледат , Тая прахусмукачка е затрила повече пилоти от аварии отколкото в бойни действия
  • 29 Защо офертите

    4 3 Отговор
    Щом тоя говори в множествено число, значи има и друга оферта, освен тази за 2.2 милиарда. Значи нещо лъже.
  • 30 fermera

    4 3 Отговор
    Никой не казва че Ф16 използва керосин JP 8.В България такъв не се произвежда и за да има гаранция на двигателите ще ни го карат от чужбина.Трябва да се съхранява на няколко места че ако някоя ракета КАЛИБЪР уцели цистерната и нямаме бойна авиация.А Грипена си лети с Jet1 и може да го заредил на гражданско летище.Ама офертата на Локхийд Мартин няма скрити разходи!
  • 31 649

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "БойкоВИС2":

    Аз пък мислех, че отдавна си минал 4.
  • 32 БНСРП

    5 1 Отговор
    Тези самолети се дъвчат още от Царското Правителство от 2001г. Още от тогава министъра Николай Свинаров подкрепен от евреина Соломон Паси вънщен министър тогава и финансовия недоносчето Ники Василев както и измисления ни цар Симеон2 саксКогорготски подкрепяха идеята за изтребители Ф 16 като знаеха,че сделката няма да е добра и ние ще сме губещи във всички положения, независимо дали приключим или се откажем от сделката. Те започнаха преговорите и почнаха протакват за да си измият ръцете, като друго правителство приключи или се откаже от сделката и то да обере пешкира то да е виновно не те. Вижте колко правителства протакваха до сега.Все някое трябваше да я сключи или се откаже. И в двата случая ще бъде виновно защото американците ще искат неустойка за не осъществила се сделка. Явно са притиснали с нещо Б.Б. и той е приел заедно с военния министър незнам какво са се договорили не вярвам на тиражираната в медиите информация.Това което трябва да направим сега е да върнем 4 предатели Ники Василев, Милен Велчев, Соломон Паси и Симеон саксКогорготски в България и ги осъдим за Държавна Измяна. Към тях трябва да се добави и Николай Свинаров и той е виновен.
  • 33 Паркирането на Трабанта

    0 0 Отговор
    в двора на военния музей в София измете българската бойна авиация, тъй че не подценявайте Трабанта. Сега ще мислите тепърва къде да паркирате новите самолети... Акъл море глава...
  • 34 Праситу на тезгяха

    0 0 Отговор
    Колкото дебел, толкова прозт. Батман Буда така хубаво те насади на амбразурата с тия самолети, че не се осещаш. Той чист като сълза, ти виновен за всичко. Продажници, отново купувате това което не ни трябва на баснословни цени и заробвате населението както с ТЕЦ-овете. Ще се пръснете от преяждане и простотия.
  • 35 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Дебелунгер, дебелунгер....само тарбуха ти е голям..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове