Last news in Fakti

18 Май, 2012 15:21 1 086 0

Не червен, а оранжев код за тревога за р. Марица при Харманли

  • оранжев код-
  • река марица-
  • харманли

Снет е червеният код за тревога за река Марица при Харманли. Според последната информация от Системата за ранно предупреждение от наводнения за водосбора на реките Марица и Тунджа, постъпила в Оперативното звено на МОСВ, кодът за тревога е понижен до оранжев за река Марица при Харманли и жълт за реките Марица при Пловдив, Първомай и Свиленград, Сазлийка при Гълъбово и Тунджа при Ямбол и Елхово, съобщиха от МОСВ.
Според данните от Системата за предупреждение за опасни явления «Европа», поддържана от НИМХ за България, за днес, 18 май, е обявен оранжев код за количеството очаквани валежи за областите Хасково, Кърджали, Пловдив и Смолян и жълт код за утре, 19 май, за всички 16 области в източната половина на страната.
Предупреждението, което  МОСВ изпрати до  Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерство на вътрешните работи и областните управители, е за повишено внимание към поречията на реките Марица, Тунджа, Арда, Места, Искър, Осъм и Янтра.
МОСВ активира 24-часов режим на работа на Оперативното звено за предотвратяване на опасности от вредното въздействие на водите във връзка с постъпила от НИМХ информация за интензивни валежи в поречията на реките Марица, Тунджа и Арда. При всяка промяна в състоянието на водите, свързана с опасност от вредното им въздействие, МОСВ ще предоставя своевременно допълнителна информация.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА