Last news in Fakti

6 Юли, 2019 19:48 5 460 17

Калфин: Борисов е „Повелителят на калинките“

  • ивайло калфин-
  • бойко борисов-
  • кристалина георгиева-
  • калинки

Според него размяната на любезности между Борисов и Станишев и острата реакция на БСП не е нищо повече от „буря в чаша вода“

Калфин: Борисов е „Повелителят на калинките“ - 1
Снимка: БГНЕС

Имаше прозорец, в който беше възможен варианта България да вземе поста на върховен представител на ЕС по външната политика и сигурността, но тя беше пропиляна. Това коментира пред бТВ бившият вицепремиер Ивайло Калфин.

Борисов има една лоша практика при назначаването на постове. Той не обича да помага на хора, които са извън близкия му кръг, защото не може да им влияе. А Кристалина Георгиева не е от този кръг. Именно затова Борисов е известен като „Повелителят на калинките“- хора се появяват на важни постове, защото са послушни пред него.

Борисов отиде на този съвет без абсолютно никаква подготовка. Ако имаше такава, щеше да знае, че кандидатурата на Вебер е обречена, но той отиде и каза, че го подкрепяме. После опита да е с Вишеградската четворка срещу Тимеманс, може би насочен от германците се срещна с Тимеманс и пак промени посоката, коментира Калфин.

Според него кандидатурата на Станишев не е предложена за шеф на Европейския парламент, тъй като той не е имал достатъчна подкрепа в ПЕС. Имаше гласове срещу него и те станаха публични в европейските медии, добави той.

Според него размяната на любезности между Борисов и Станишев и острата реакция на БСП не е нищо повече от „буря в чаша вода“.

Борисов с нищо не е помогнал на Станишев. Ако искаше да го направи, по време на Съвета можеше да поиска гаранции, че ПЕС ще предложи именно него за поста, но не го направи, каза още Калфин.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Centurion

    42 12 Отговор
    Ма той си е водача на калинките, еднокнижника!!!Аз съм прост и вие сте прости. Господ ги събира!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ужас

    35 8 Отговор
    Калфин, а ти беше ибрикчия на Бойко. Той ту употреби и изхвърли в кошчето. Същото ще се случи и със сегашните му ибрикчии- Сидер Перхидролов, Валери Винкелов, Бевзин Марешки и Александр Шкембелиев-Македонски.
  • 4 хихихи

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "тодор":

    Доста има. Почти цял процент. 0,87.
  • 5 Гост

    23 4 Отговор
    За калинките е апсолютно прав. Затова сме на това дередже, имаме много кадърни, еродирани хора но се държат настрани, а на ключовите постове се слагат калинки. Загубата за държавата е огромна защото те работят на принципа проба грешка или само чрез лично разрешение на Борисов, а той няма как да е компетентен по всичко,което води до огромни загуби за бюджета и цялото състояние на страната.

    Коментиран от #10, #16

  • 6 TimeTraveller

    13 7 Отговор
    Фаворит ми е министъра на правосъдието - Барни Ръбъл.
  • 7 Лален

    15 5 Отговор
    Тои самият е една евроатлантическа калинка. Маин.та ви на Ес- то ни разказа играта.Глад,пропаганда и страх е тяхната формула на управление. Мрете кучета, всеки евроатлантик е презрян от мен, вие сте свине и мърши и миришете лошо. България вън от ЕС!
  • 8 Лбобобо

    17 3 Отговор
    Ма Калфин не беше ли една от калинките?!?!?

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Госあ

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Така е,но за какво изобщо може да бъде компетентен борисов ? Разпъване на шланг в пресечена местност може би. Държавата не е рекетьорски организация също така.
  • 11 Възхвала на глупостта

    5 1 Отговор
    Докарани сме до пълен хаос и маразъм. Навсякъде некомпетентни и арогантни, уверени в изключителността си хора на върхови позиции. Някои направо смешни! И с основание Европа ни се присмива. Интелигенцията, доколкото е останала, страхливо мълчи, както си е у нас открай време, предпочита да си живее мизерно, но на сянка, отколкото да поведе народа, да му покаже смисъла и ползата от достойната съпротива към скудоумието и безмерната алчност на т.нар. нашенски политици. Няма личности, няма водачи! Няма бъдеще за народ, който мисли само за пържолите и бирата си!
  • 12 АЗ...

    2 1 Отговор
    И ТОЯ бил ИНТЕЛИГЕНТЕН ПОЛИТИК?!
  • 13 Бойко Борисов

    3 2 Отговор
    А Ивайло Калфин е един празен дърдорко
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Антисоциалист

    2 0 Отговор
    Господа, а защо пък г-н Калфин да не е и той нечия "калинка"? Да го докаже с факти! Няма нередно ръководител да издига послушните му, а не непослушните му. Да е виждал някой някога обратното - ръководител да назначава непослушни му на мястото на послушни му? Не сте ни виждали, ни чували за такъв луд, нали! И ако Ви се случи да ръководите, не бъдете такъв луд! И послушни и непослушни ще Ви свалят - и ще са прави!
  • 16 Антисоциалист

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    "...Имаме ... много "еродирани" хора", а?" Да, затова"еродираните" сте на този хал и това е само начало. Начало на началата. Тъй и трябва да е. "Всекиму своето!"
  • 17 Токо

    0 0 Отговор
    А вие с Първанов двамата сте повелителите за губещите ... Лузари !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове