Last news in Fakti

8 Юли, 2019 20:10 4 446 14

Бебе, оставено само в кола, едва не издъхна на гробищата

  • бебе-
  • гробища-
  • автомобил

Умът ми не побира безразсъдството и безотговорността, с която една майка може да остави само дете, което нямаше и годинка в нагорещения автомобил, коментира свидетелят

Бебе, оставено само в кола, едва не издъхна на гробищата - 1
Снимката е илюстративна

За фрапиращ случай, при който бебе е било оставено само в затворен автомобил при близо 40 градуса температура на гробищата в Тополи, съобщи Varna24.bg.

За ситуацията, при която момиченцето е извадило невероятния късмет да бъде забелязано вече посиняващо от задуха от случаен минувач, разказа:

"Бяхме на помен на наша близка на гробището в Тополи в неделя по обед. Около 11,30 часа жегата беше непоносима. На гроба се бяхме събрали около десетина човека роднини, а свещеник отслужваше панихида за годишнината от смъртта на нашата роднина.

С него имаше и млада жена, която изпълняваше част от ритуала. Беше толкова горещо, че едва стояхме на краката си, напечени от слънцето. В един момент силно притеснен възрастен човек приближи до нас и заяви: "Бебенцето в колата посинява, ваше ли е?"

Бях в края и отвърнах, че с нас няма толкова малко дете. Човекът отстъпи една две крачки, но разтреперан се върна и отново заяви: "Има малко дете, оставено само в една кола, посиняло е цялото, едва диша, ще се задуши! Не сте ли виждали някой друг наоколо?“.

Тогава започнахме да шушукаме помежду си разтревожени, но свещеникът продължаваше с панихидата и въпреки, че беше неудобно да го прекъснем на висок глас заявихме, че нещо става, че наблизо има дете, което е в опасност. Тогава жената, която беше с него се стресна и хукна нанякъде.

След малко я видяхме с малкото момиченце в бели дрешки на ръце, чието гласче едва се чуваше от изтощение. Не искам да мисля, ако този случаен човек, пратен от Господ явно в този момент, не беше минал през затънтените алеи в края на гробищния парк, какво щеше да се случи с невинната малка душица.

Умът ми не побира безразсъдството и безотговорността, с която една майка може да остави само дете, което нямаше и годинка в нагорещения автомобил. Не видяхме повече жената, свещеникът довърши спокойно панихидата и по нищо не показа, че е притеснен.

Надявам се детето да е добре и никога повече да не бъде оставяно само по никакъв повод, камо ли на такова място. Всички знаем, че в затворен автомобил, където има изпарения от газовете на автомобила, няма кислород и не е трудно дори възрастен човек да се задуши, какво остава за бебе?

Споделям случая, за да има едно наум всеки, който смята, че е достатъчно да сложи колана в предпазното столче на детето си и да го зареже в колата си. Независимо дали детето не е толкова малко или навън не е горещо. Дано случаят е единичен и тази майка си вземе поука, иначе не ми се мисли каква ще е съдбата на това момиченце“, разказа възмутеният очевидец.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Alf

    7 18 Отговор
    Дамо кукуфил може да ходи да се кланя на умрелите и то пти положение че има дете
  • 2 Случаен

    28 1 Отговор
    Животът и децата не са за всеки.
  • 3 asd

    29 1 Отговор
    не всеки става за родител, не всеки има достатъчно мозъчни клетки това явно е масово явление да се оставя бебе или куче в кола със затворени прозорци
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Доказано

    5 13 Отговор
    Жените не стават за родители.

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ники

    13 1 Отговор
    Само да кажа , че в колата няма газове и има кислород .. проблемът е само температурата която може да достигне въздухът вътре ... има случай и над 70 -80 градуса , защото няма как да се охлажда и става буквално като фурна .. за бебета е смъртоносно ... в този случай в колата е било поне 50 градуса .. .. а на въпроса кви са тия родители .. отговора е тъпи и прости
  • 8 Гост

    0 1 Отговор
    Каквото и да кажем, младите не чуват.
  • 9 1312

    1 0 Отговор
    Жена - Безотговорна ! 😡
    Нямам думи !
  • 10 1312

    1 0 Отговор
    Жена - Безотговорна ! 😡
    Нямам думи ! 😷
  • 11 Коко

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Доказано":

    Не знам теб каква майка те е отгледала за да даваш такива меркантилни коментари, аз ще кажа, че съм отгледан от страхотна майка и съпругата ми е грижовна, както към децата така и към цялото семейство. Аман от комплексари, които изхождат от себе си!
  • 12 Офф

    0 0 Отговор
    Ти който споделяш новината, как да сме сигурни, че не си от някое НПО, което говори и пише неистини? Защо не се знае, марката на колата и регистрационият номер? В някакво си забутано село, то всички се знаете там, как тази жена, никой не я познава?
  • 13 Сподели

    0 0 Отговор
    Този коментар е ролкова верен, колкото и че има извънземни! Хахахаххаха
  • 14 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    АЗ ДИКТАТОРЪТ ПО-ПРИЗВАНИЕ ,ЩЕ БЪДА КАТО ЯБУ /ОТ ШУГУН/ И ЩЕ Я СВАРЯ ЛЕКО НА 55 ГРАДУСА -ДО КРЪСТА И ВИ ГАРАНТИРАМ ,ЧЕ В БЪДЕЩЕ ЩЕ Е ПЕРФЕКТНА -МАКАР И ТЪПА МАЙКА !!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове