Last news in Fakti

20 Юни, 2012 12:18 544 0

Фидосова: Да пресечем купуването на гласове

  • искра фидосова-
  • сливен-
  • купуване на гласове

Това са тревожни факти за цялото българско общество. Притеснява ни, че това се случва със знанието на ръководството на БСП и със знанието на Сергей Станишев. Това каза пред БНР председателят на правната комисия в НС Искра Фидосова за случая със скандалните записи за покупко-продажбата на кметските избори в Сливен.

Станишев не отрече, че е знаел и е замълчал. След като са знаели защо не са уведомили органите, прокуратурата, запита Фидосова. Тя е категорична, че това е обидно за всички, които участват в политически партии. "Обидно е за всички, които управляваме държавата, защото някой трябва да носи отговорност. Не може такова лицемерно отношение към българските избиратели. Когато имаме такива хора и данни за такива случаи ние незабавно вземаме решение, тези хора се разграничават, ние не прикриваме", обясни Искра Фидосова.

"Ако тръгваме честно, по-добре да не тръгваме", е едно от изреченията, които чух и които ме вцепениха", подчерта Фидосова.

От своя страна говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Виолета Кавалджиева припомни, че на 17 май са образували досъдебно производство срещу неизвестен извършител за 4 престъпления. "Не сме се самосезирали, по случая в окръжната прокуратура постъпиха материали от полицията за извършена от тях проверка. Към материалите на досъдебното производство ще се приложи и материалът от вестник "Преса". Разследването ще се възложи на дознател от Националната следствена служба", добави Кавалджиева. Тя посочи, че 4-те престъпления са престъпление против политическите права на гражданите, данъчно престъпление, престъпление срещу кредиторите и престъпление по изпиране на пари.

Първоначалните срокове са двумесечни, същите могат да се продължат до 4 месеца, а разследването продължава докато се изяснят всички обстоятелства по делото, допълни Кавалджиева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА