Last news in Fakti

20 Юли, 2019 21:11 20 025 40

По-скъп билет за градския транспорт във Варна

  • варна-
  • градски транспорт-
  • билет-
  • цена
По-скъп билет за градския транспорт във Варна - 1
Снимка: БГНЕС

Вече от месеци не достигат шофьори на автобуси от градския транспорт във Варна, съобщава БНТ.

От бранша са на мнение, че кризата се дължи на ниските заплати. Общинският превозвач пое обучението на младите шофьори, но отново няма желаeщи да седнат зад волана.

Шофьорите обясняват, че отговорността и напрежението в работата са големи, а заплащането - ниско. За да успяват да спазят разписанието, често водачите изобщо не слизат от автобуса през целия работен ден и поемат допълнителни смени. По тази причина те смятат, че заплатите трябва да станат поне двойни.
Изпълнителният директор на "Градски транспорт"- Варна Злати Златев е категоричен, че първата стъпка към по-високи възнаграждения е поскъпването на автобусния билет.

Той посочва, че себестойността на цената на билета е много над 1 лев, колкото струва той в момента. По негови думи билетът трябва да стане поне 1,50 лв.

Като друга мярка за разрешаване на проблема с липсата на кадри общинската фирма обмисля приличането на повече жени в бранша. Разглежда се и идеята да се осигурява безплатна квартира за шофьори от други населени места.

През 2018 г. загубите и задълженията на дружеството са над 7 милиона лева.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    14 17 Отговор
    Да джугат пешком!

    Коментиран от #22

  • 2 Гербав

    37 83 Отговор
    Оо, вдигайте, какво има толкова да се го обсъждате. 1 лв. струва билетът за градския транспорт в Каспичан. Който му е скъпо, да не се вози. Това е Варна. Като искаш да си във Варна, ще плащаш повече. Като искаш на жълтите павета, ще плащаш повече. Време е българинът да си изгради култура да плаща това, което потребява.

    Коментиран от #36, #38

  • 3 Герберски кавал

    29 25 Отговор
    Честито на Варненци
  • 4 00000014

    45 1 Отговор
    Отдавна съм забравил гр. транспорт заради такива искания и изпълнения. Кракомобил за близко и автомобил за по-далече. И без нерви.
  • 5 made in bg

    46 6 Отговор
    Бе я направо 5лв. Верно, пътници може и да няма, ама ... И повече жени шофьори от други населени места. От Делиормана - с купени книжки и категории. А безплатните жилища са задължителни. Инак, рейс йок!
  • 6 Лол

    9 38 Отговор
    Няма как с 20 лева медечна карта да се покриват разходи. Тея автобуси искат поддръжка не да се палят и да катастрофират. 1.80-2 лева билета, 60 лева картата на месец, 500 годишна и те така

    Коментиран от #9

  • 7 Ехо

    24 3 Отговор
    Абе вие несте добре
  • 8 Ненормално положение, извинете...

    14 5 Отговор
    Нека да го направят 150 лева, няма лошо, нали сме в страната на ''феноменалните ситуации''.
    Това обаче не трябва да влияе на други страни.
  • 9 Boxer

    84 6 Отговор

    До коментар #6 от "Лол":

    Един курс, средно, 50 пъника, слизат едни качват се други, това са 50 лева на курс. За 16 часа , са 16 курса = 800лв. За 30 дни са 24 000 лв. ЗАПЛАТИТЕ НА ШОФЬОРИТЕ ЛИ СА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ РАЗХОД? ИЛИ АЛЧНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ?

    Коментиран от #32

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 МАК

    14 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бургас":

    Айде приказки!! Големия пък град Бургас с тия комари там като врабчета !!! Тя не знам кой епо гнусния град
  • 13 Сулю

    22 6 Отговор
    То във Варна почти няма Варненци. Те си накупиха къщи в околните села. Във Варна е Добруджата , Делиормана , Силистренските села , Плевенските ,Русенските и квот се сетите до Пловдив . Цели пресечки от търговски улици са с налепени етикети по витрините -"Дава под наем или продава " . Елате ,работете и транспорта 3 лв да го направят . То какво ли не е скочило и за какво ли не си окраден . Как се плащат "Дупки за милиони в центъра " . После ще я дадат на друг и след години пак ще си я откупите за милиони. Голяма мушингия туй Варната , ама и от там тръгнаха "Пирамиди, фараони ,брей..." Добре дошли в ТИМ град . Щастлив живот и уреден с много хубави данъци даже и за обществените градинки ще плащате - собственост към апартамент в детска площадка , идеална част дето не знаеш точно къде е и никога няма да ползваш , някога някой от "Столетницата " разградил двора и сложил плочки та и кола не можеш да качиш ,но плащаш примерно 35 лв данък и 35 за сметоизвозване . На общественото плащаш ,дето пикаят и се друсат наркомани от метадоновата програма или пушат елитните ученици с бира и водка през междучасията . За псувни и аларма няма да обръщаме внимание. Те са под прозореца ти. И малко на треви разни мирише ,ама нейсе -аванта ,екстра към това дето плащаш. Идвайте и "Работа ,работа и пак работа " каза Вожда като доде втория ли ,третия ли мандат... Вече ги забраихме кой ,кво беше ама то маже от пушилката да е. И последно-пазете се от чайки и гларуси- крадат
  • 14 Сулю

    11 4 Отговор
    Крадат птиците защото гладни и няма нищо след клошарите в кофите за боклук. Пазете си ръцете от кълване . Ако не вярвате ,питайте или седнете на маса в центъра или морската градина. Излез на балкона да пуснеш скарата . Как не се изгарят горките ....
  • 15 Аз Варна

    30 8 Отговор

    До коментар #10 от "Бургас":

    Гнусни са управляващите във Варна-кмета,областния управител,общинарите-да изброявам ли още.Градът си е супер,но без горните боклуци.Некадърно се управлява този град,без елно се разпределят средствата.Е такива могат да съсипят и най добрият град.
  • 16 Аз Варна

    20 1 Отговор
    ...,безцелно се разпределят средствата.
  • 17 Гост

    34 2 Отговор

    До коментар #10 от "Бургас":

    Аз съм от Бургас но съм живял година във Варна. За мен Варна е по добрия град.
  • 18 onq s konq

    9 18 Отговор
    То па големя грат къде пеш мое да го прекосиш за нема и дваесе минути
  • 19 Шофьор

    10 13 Отговор
    И нито дума за новия булевард? Нито една лоша дума? Излагате се,я веднага да почивате да мрънкате, да хленчите,да се тръшкате! Така де,сега той е на дневен ред,нищо,че и вие по десет пъти на ден минават и по него. И като си ходите по родните места също!Или вие с автобуса,градския,но автогарата или до Ж.П. гарата?Аааа,тогава ще плащате! 2-2,50 лв. билетче е добре! Иначе,пеш! Аааа,бохчите големи,много тежат?Особено като се прибирате,неделя надвечер? Ами да ви пуснат безплатен градски траспорт:неделя, от 17,до 20 ч.? Добре ли е?
  • 20 Диана

    29 8 Отговор
    Егати тъпата простотия... нямам думи просто! Всичко в тая държава поскъпява... после защо хората масово напускат държавата. Тук животът е труден и е факт. Егати хората, егати цените, егати смотаните ниски заплати. Тези заплати за нищо не стигат освен за разходи. На нищо я направихте тази държава! Властващите си седят на едно място и си щракат с пръсти вместо малко да вземат да я оправят държавата. Хич не им пука, защото ако им пукаше, нямаше да сме на това дереже!
  • 21 маде ин герб

    24 5 Отговор
    Варна потъва бвно и полека , в джоба на ТИМоподобните, Хидроподобните мишоци. Бягайте далеч от този отвратителен град. Само който не се е застоял тук си мисли, че градът просперира. При Киро 1 и Киро 2, беше пълен застой, при потника - пълен хидрострой. Отдавна трябваше да се направи сметка, че с дълги празни бусове сте на загуба. Утре ще докладвате , че интегрираният ви градски транспорт е както всичките ви магистрали, кръгови и вело алеи. Само хабени на пари , маде ии герб !
  • 22 От Варна

    15 7 Отговор

    До коментар #1 от "боцмана":

    Имам две деца и като излизаме семейно ползвам такси ,защото излиза по-евтино и удобството е несравнимо (няма разписание,маршрут и т.н.), паркингите и сини зони оскъпяват движението с автомобил, тъй че си прав! Ще се возим на такси и ще ядем пасти вместо хляб, ама по-добре, това вдига стандарта на живот. На автобуси, трамваи, тролейбуси и т.н. да се возят в по-изостаналите градове. Иначе и аз като много варненци скоро се изнасям в едно близко село на 15 мин. с кола от центъра и ставам да живеят новите "варненци" и да се радват на бетонните и тухлени общежития.

    Коментиран от #29

  • 23 Синдикат на Ало Измамниците

    14 4 Отговор
    Направете го 1,50 и съвсем няма да ви достигат пари, не щото няма а щото крадете с гъ*а си всички.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Лъжат

    5 1 Отговор
    боклуците варненски,лъжат!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Жоро21

    8 0 Отговор
    "Факти" Стига писахте глупости нямало било шофьори - има ама е трудно да се уредиш да работиш там.
  • 28 Its mee mario

    16 5 Отговор
    Да вдигнат картите на пенсиите да не ми се возят с 6лв цял месец а аз като ученик да давам 20лв и през учебната година в автобусите да няма места от тях
  • 29 Фернандо Алонсо

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "От Варна":

    До коментар 22, Извинявам се, че не мога да достигна висините на разсъжденията Ви, но не ми е ясно как ще стигате с такси от селото до центъра. Зачото според Вас синята зона и парконга оскъпяват?!? Ще си позволя да попитам, какви са тия "стари варненци", пенсионерите от близките села и градове, дошли през комунизма?!? Честно казано България е пълна с мрънкалници, съгласен съм, че всички, които са на били власт от 1990 до днес, трябва да отидат на съд, но защо не разсъждавате, кое е полезно за Вас бе хора? Не е важен билетът, не е важна цената на горивото, важно е да се развивате като хора, професионално, фа разберете, че целият нормален свят е в пазарна икономика, важно е да си изберем управляващи, които ще ни осигурят равенство пред съда, здравеопазване, според това колко плащаш, а не солидарно(с ромите), важно е да намалил корупцията, да намалим държавната адмистраци и бюрокрация, а не да сърдим на "новите варненци" , които идват и създават БВП, нали като си купят апартамент, ще осигурят работа за строители, счеъоводители, адвокати, нотариусу, банки, магазини ТИРЕ ще осигурят повече работа, разбирай пари за Вас "старите варненци". Никой не Ви е виновен, че не сте успели, като едни видни "стари варненци" да си закупите къщи с дворове и гаражи, да речем в "Левски", Гръцката"," Цветния", "Бриз" и сега да не се налага да ходите по селата и децата Ви да общуват и създават приятели с местните.... Явно ме можете да си позвол
  • 30 дрън

    2 0 Отговор
    Ако билета е 1.5лв. с такси ще е по-изгодно.Ако пътниците са 3-4 души(заедно)
  • 31 Фернандо Алонсо

    3 1 Отговор
    Извинявам се за грешките, но пиша от телефона. Продължението на коментара ми, е че едва ли някой извън Вас е виновен, че не сте успели да се справите с конкуренцията. Разбира се, че има случаи на явно посегателство от властимащите върху бизнеси и последващи фалити, заради корупция, но точно тези примери са в подкрепа на тезата ми, че не са важни цените на билетчетата, а много по-основополагащи решения. Поздрави на всички БЪЛГАРИ! Моля, започнете да мислите в перспектива, дори и властимащите. Четох за случай, как човек без книжка убива дъщерята на началнока на ДАИ, мисля беше в Бургас, но не съм сигурен. Не е сигурно, че ако днес някой открадне, присвои, възползва се и вземе някакви пари, дори и стотици хиляди, това ще доведе до благополучие в дългосрочен план. Надявам се, да сте ме разбрали!
  • 32 GVRS

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Boxer":

    Явно не работи ти Градски Транспорт Варна защото приказвате глупости много линии за една смяна имат оборот около 160лв. Има линии които имат под 100лв. на смяна.

    Коментиран от #33

  • 33 Boxer

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "GVRS":

    Много линии? Значи с поскъпването ще станат още повече. На ненатаоварените да пускат маршрутки, вместо цял автобус.
  • 34 Шоп

    2 0 Отговор
    Почитания към всички умопомрачителни писания!Браво на Вас знаещи експерти по качество и стойност на живот!Когато увеличават: тока,водата,билетите за транспорта,храните и всичко което Ви удря по джоба лавина от мисли и писания.Защо не искате и повече работни места; добро заплащане;здравеопазване;нормално отношение на служби и институции към Вас?Това не е ли част от истинския начин на живот на "белите хора".Не се превръщайте в зомбирани люде,ами се вземете в ръце и си направете живота такъв,че един ден да не съжалявате,че сте се родили.Някой беше казал,че всяко куче което ме е залаяло е полудяло,аз обаче отговарям: ситото куче не хапе!
  • 35 Дядка от Варна Граве

    2 2 Отговор
    Ама,моля Ви!!
    Тези 50 стотинки на мен ми ги плащайте...Аз ще ви уредя билета
    Много съм алчен и тъп,обаче съм тарикат:)
  • 36 Ами ако заплатите бяха по-високи на

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гербав":

    Ами ако заплатите бяха по-високи на всички
    граждани да се увеличат ама не са! Така че нямате право да казвате нещо подобно дори Варна да е голям град.
  • 37 Ами ако заплатите бяха по-високи на

    0 0 Отговор
    Ами ако заплатите бяха по-високи на всички
    граждани да се увеличат ама не са! Така че нямате право да казвате нещо подобно дори Варна да е голям град.
  • 38 Kostov

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гербав":

    Въобще нямам намерение да ползвам градския транспорт има други начини за предвижване
    Който му харесва да плаща и да се вози
  • 39 bay

    1 0 Отговор
    Нямам нищо против да е по-скъп билета,но да отговаря услугата на цената. А не както сега да не се спазват разписанията, кой когато си иска да идва и хората да чакат по 30-40 мин за автобус . Да има климатици в автобусите, прекачаване с 1 билет в рамките на 40 мин поне, автоматизираната система да проработи.....
  • 40 Варненка

    2 0 Отговор
    Е как можа "Транстриумф" да бъде печеливша при същата цена на билета,на горивото,с добри автобуси и най-точното разписание,а като всичко стана общинско да е на загуба??!!!Защо да плащаме по-скъп билет?За хубави автобуси,точни разписания?...Всичко е ЖЕСТОКА КРАЖБА И ЖЕЛАНИЕ ДА СЕ СМАЧКА ВСЕ ПОВЕЧЕ ГРАДЪТ НИ!!Защо се отпускат на пенсионерите карти за по 2лв на месец,а за учениците намалението за карти е нищожно?Защо не подадоха оставки ръководителите на проекта за "интегриран транспорт"-оплюскаха парите и си траят..И не че не плащаме данъци,плащаме и оше как..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове