Last news in Fakti

4 Август, 2019 20:14 8 589 52

Далавера в Несебър: Пиеш 7 бири и сянката е без пари

  • плаж-
  • консумация-
  • бира-
  • шезлонг

Подобни оферти са магнит за семейства с деца и по-големи компании, коментират от туристическия бранш

Далавера в Несебър: Пиеш 7 бири и сянката е без пари - 1

Безплатна сянка и шезлонги за цялото семейство срещу консумация предлагат заведения по Южното ни Черноморие, пише „Телеграф“. В Несебър например, плажен бар дава екстрите срещу пиене на стойност 35 лв.

Тази цена важи за всички места след първа линия. Ако изберат екстри непосредствено до морето, лимитът става 40 лв. За тази цена обаче плажните заведения, дръзнали да приложат гръцкия модел, не дават храна. На отпускарите се носят алкохолни и безалкохолни напитки, както и сладолед.

Една бира върви по 5 лева, така че за да си избият екстрите, плажуващите трябва да вдигнат поне 7 наздравици.

Коктейлите са на цена от 8 лева, газираните напитки 3 лева, а фрапето е колкото бирата.

Подобни оферти са магнит за семейства с деца и по-големи компании, коментират от туристическия бранш. Според негови представители те ще стават все повече.

В Несебър чадърът и шезлонгът са по 8 лева, а на плажа обикновено се препоръчват разхладителни, децата искат сладолед, което гълта петдесетачка на семействата. Преди дни от министерството на туризма отчетоха, че средната цена за чадър на стопанисваните 143 плажа у нас е около 6,50 лева, а за шезлонг – около 5,60 лева.

От ведомството отчетоха, че има плажове с цени на съоръженията съответно два и три лева, а има и такива с безплатни чадъри и шезлонги срещу консумация.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    79 7 Отговор
    5 лева за наливна бира? Не благодаря. На тях чашата им излиза 30 стотинки.

    Коментиран от #27, #47

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ломбов

    30 4 Отговор
    ЗА 7 БИРИ ТРЯБВА ДА ИМА ЕКСТРА БЕЗ МАТЕРИАЛ НАОКОЛО, ДЕМЕК ДА ОСТАНАТ 10-ТИНА МАДАМИ И 4-5 ЧОВЕКА
  • 4 не блгодаря !

    75 3 Отговор
    Това не е гръцки модел, това е български модел....добре, че не са се сетили след 7-те бири да искат по 15 лв. за едно пикане във WC-то .....а може и да са ?
  • 5 Голям Слон

    78 1 Отговор
    След седем бири най-вероятно ще ми е все тая дали съм на сянка..
  • 6 Анти милиционер

    57 1 Отговор
    За да е далавера наливна бира за 5 лв., към нея трябваше да има 3ка кюфтета и картофки.
  • 7 Няма туристи мутрите фалираха

    57 2 Отговор
    Мутриииииии
  • 8 Давид

    80 10 Отговор
    По добре в Гърция . Стига с това лайноморие . Нека фалират братя и сестри . Не ходете повече там . Да фалираме държавата на мутрите и компаньонките .

    Коментиран от #12

  • 9 Концесионер

    37 5 Отговор
    Ще плащате нали сте балъци... Теглите бърз кредит от моите приятели и вс. Е точно... Приятно прЕкарване... Аз съм на гърция
  • 10 Опитен

    40 0 Отговор
    Идеално, седем бирички на плажа, да се издават заради умрелия ви чадър. Гниди.
  • 11 Смешници

    47 4 Отговор
    Как измислиха средна цена на чадър тия оли... офрени 6.50 чивек отива на Приморско примерно и там е 15лв а на плажа на Бургаз 1.50 е кво го еве човека в Приморско средната им измишльотина пълна глупост. И с цялата си наглост гръцкия модел ха ха ха там за едно фрапе сядаш разбира се, че няма да го смучеш до след обяд и ще похарчиш още пари ама не тия наще свлскибтарикати задължават 35/40лв за пясъка пълен с фасове и мотето пълно с л.. на. Заканил съм се ако ходя на гости пеи един приятел на Несебър да си купя бирата дори още от София и да не вкарам една стотинка там. Или си конкуретно способен или умираш и до фодина ще го усетят още по добре! Наливна бира 5лв балъците умреха!

    Коментиран от #19

  • 12 Съгласен

    34 5 Отговор

    До коментар #8 от "Давид":

    Докато се харчат пари, и се пълнят банковите сметки на уродите по черноморието ще е така. Докато тези престъпни изруди управляват черноморието, няма да стъпя там! Ще се отнасят със сънародниците си като с врагове. Сега се молите да се върнем. Били сме предатели, че сме ходили на почивка при съседите, ха ха ха. И ако си мислите че по този злобен начин ще върнете българите, значи сте много отчаяни.
  • 13 Турист

    45 4 Отговор
    Я, и в Несебър било брутално скъпо, като в Поморие! Догодина - Гърция, Хърватия или Албания!

    Коментиран от #14

  • 14 Пръци

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Турист":

    Да да,да да
  • 15 Йозеф

    31 1 Отговор
    Същото мога да го правя на гръцки плаж, не виждам стимул да пътувам 300 км повече до Несебър.
  • 16 дявола

    23 1 Отговор
    пак схеми за рекет и всичко без пари да е хората бягат че няма качество
  • 17 Хипермен

    28 1 Отговор
    То за това на Слънчака и Несебър туристите са наполовина,българи почти няма...много се накефих,хак да им е на червените лапачи.Руснаците и поляците почти не консумират,най много някоя наливна бира и една порция картофи без сирене за четирима,и фанат та изхабят и една туба с кетчуп за да се поизбият...пълен ташак.Опитах да стигна до морето,но не успях...беше плътно барикадирано с чадъри и шезлонги,а и с лоши погледи на тия къде събират таксата.Тая седмица ще си пална колата и ще ида да си се кефя в Турция,на 30 ст.лира съм си баш баровец с 1000 лв.

    Коментиран от #18

  • 18 Мехмед

    21 4 Отговор

    До коментар #17 от "Хипермен":

    И аз мисля да отскоча до Турция,чувал съм че кадъните имали мазни пърдялници и давали отзад
  • 19 Не знам дали те са смешници,

    3 12 Отговор

    До коментар #11 от "Смешници":

    Но ти си толкова прост и жалък!!!
  • 20 123

    3 8 Отговор
    Добре, не е зле, пак е нещо! Започваме да разчупване леда, тоест бизнеса! Ще стане, рано или късно, ама защо с лошо трябва да се учим...
  • 21 VVV

    22 0 Отговор
    КАТО ОПЪНЕШ 7 БИРИ ,СЯНКАТА ЩЕ ТИ Е НАЙ МАЛКИЯ ПРОБЛЕМ :)
  • 22 Стоенчу

    5 1 Отговор
    Аз утиам с чадър за дъжд и те са шашкат и ми дават бирити без пари..
    Стоенчу-уфчаря
  • 23 Мечо Кух

    11 0 Отговор
    ... късно е вече...
  • 24 Густо Майна

    28 4 Отговор
    Прясно инфо от гръцко село, района на Солун, селския плаж: чадър с две столчета и масичка - бадава! Общинско WiFi ша "изкърти обхвата" - безплатно! Сенчест паркинг баш до пясъка да разтовариш плажния катун лесно. Фрапе с водичка естествено - 1 евраки, на 20 м от колата, на 40 от чадъра! Топка сладолед, двойна на наште Афредо-вци - 1,10 евро. Хот Дог - 1 евро. Мнооо як пресен гирос - 2 евра. Биричка 2 - 3 евра според марката! Нека ми е зле. Вечерта на рибна таверна за 40-50 евра цялото фемили се разцепваме от пресни риби, калмари, октопуси, тиквички, миквички и др. гивезелъци. Карпузията накрая е комплимент!!! После няма разстройство и др. чревни инфекции! Ако искаш от махленската месарница пресни мръвки и на външното барбекю към студиото - хазяите са ти приготвили всичко необходимо, като удобства! На 30 км ми беше центъра на Солун за нощтен живот, ако те влече! Та те така... Несебър + Слънчаковата клоака - избикалям на минимум 50 км! Да ни са "умърся" всякак!!!

    Коментиран от #49

  • 25 Без име

    17 3 Отговор
    Южното черноморие е пълна отврат.
  • 26 Да се овековечи

    23 0 Отговор
    За пръв път, забелязвам единодушни коментари за някоя статия. Усеща се как голям процент от българите вече за започнали прикрит протест, срещу престъпното управление на черноморието. Дори ги наказваме с пълно игнориране, като не им посещаваме мутринските им курорти.
  • 27 vasik atanasova

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    МНОГО ВЯРНО
    АМА ПИШАТ ДАЛАВЕРА
    А ТО ДАЛАВЕРАТА Е ПРАВИ БАРА
    АМА СИ ИМА НАИВНИЦИ
  • 28 Значи и безплатно да стане беге морето

    12 5 Отговор
    Пак няма да ида а в Туркия ако ще и двойно по скъпо да е пак ще ходя
  • 29 Не ходете на бг море

    13 1 Отговор
    Каквито и оферти да ви пускат щото има капан и измама
  • 30 Морето не е за селски пръчки

    4 14 Отговор
    На морето е купона Там е да се поглезиш да хапваш да пийваш и веселиш Който не иска да ходи на санаториум да спи и да пърди

    Коментиран от #33

  • 31 Ставрю

    16 1 Отговор
    Пиеш седем бири давиш се и пак далавера спасителни екипи пак дране. Предлагам и по 7 водки та да има повече работа за спасителите. Бях в Итакия Оорто Сан Елпидио на обществения плаж не ти искат и един цент безплатни паркоместа. Студиото ми струваше на ден 70 евра за 4 човека. Нормални условия. Море кристал няма гъчканица спокоиствие. Мутрите сега какво ли няма да измисляд за да превлекът българина обратни на бетония плаж.

    Коментиран от #48

  • 32 Нищо не искам да пия

    17 0 Отговор
    Искам да отида като обикновен човек с книга на плаж и да е тихо и спокоино не желая фалшиви хора около мен не желая дивашка музика да пищи не желая царевичка не желая шезлонг шатра и така насетне показности искам да съм на пясъка горещ легнал не желая да пълня гушите на тарикати и политици превърнали морето в рекет и бетон
  • 33 Ходете си на чалгите

    16 0 Отговор

    До коментар #30 от "Морето не е за селски пръчки":

    В студенския друсаите пиите така че денем да се въргаляте и да не ви виждаме ...вие сте примати диваци и ако зависеше от мен до един бих ви изтрепал заедно със собствениците на тея дупки
  • 34 Не толкова глупав

    2 18 Отговор
    Преценили хората - предложили оферта. Без нея даваш 32 лева за чадър и три шезлонга и не пиеш нищо. Така ще пиеш бира,кафе, безалкохолно. Убихте се да плюете нашето черноморие, а това е доста тъпо.

    Коментиран от #36

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Не нищо не желая да давам разбираш ли

    18 2 Отговор

    До коментар #34 от "Не толкова глупав":

    Бирата в магазина е 2 пари 2 литра аз мога и сам да си я купа от магазина и да си я занеса до плажа разбираш ли не желая да работя 1 ден и надника ми да отиде за разюздания живот на тарикатите и де се хвалят помежду си кви сме балъци и кои повече ни е ограбил
  • 37 Аз съм на мармарис

    11 0 Отговор
    Края на септември
  • 38 Без думи

    10 0 Отговор
    Нали трябвало да влизаш във водата трезвен.
  • 39 1000

    16 0 Отговор
    Всичко това са българизми и селски хитринки. Къде в Несебър може да се паркира кола освен на платен паркинг. Няма хигиена по заведенията. Смрад на стара мазнина и повръщано. Лошо и нелюбезно отношение. Навсякъде манталитета е да те прецакат и винаги сме си тръгвали разочаровани от нашето море. От години ходим само в Гърция. Всеки, който е отишъл в Гърция никога не се е върнал на нашето лайноморие. Гордея се, че тези примитиви години наред от мен не са получили една стотинка.

    Коментиран от #40

  • 40 стоян георгиев

    2 7 Отговор

    До коментар #39 от "1000":

    ти ходиш в гърция ,а коментираш несебър?плащат ли ти да пишеш тук?основно гадории за българия?явно не си ходил в несебър ама си много информиран!смях!и статииките продължават колко зле било в българия и добре в гърция ,а ???!!!!

    Коментиран от #41

  • 41 Пламен

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "стоян георгиев":

    Да, съгласен съм с вас. Има все още няколко места по Черноморието, които си струват. (Несебър не е от тях, там властва мутро-барока). Жалкото е, че стават все по-малко. В крайна сметка, всеки сам си решава къде да почива, както и всеки има право да изказва мнение.

    Коментиран от #43

  • 42 jjj

    2 0 Отговор
    na podobni plazove v garcia birata e 4e...............taka ce de e kiriata ne znam...........
  • 43 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #41 от "Пламен":

    има доста места дето си струват,както и доста в чужбина дето не струват.обаче антибългарската пропаганда от платена група тролове ни заля в последните месеци.само лъжи ,една след друга ,подкрепени от кошаревци дето не ходят от години в българия на море ама знаят!!!!несебър е топконцентрираното място на нашето море в сезона.от една страна слънчев бряг от другата влас .съвсем нормално е да е претъпкано и пълно .я иди да речем в солун .реално зоната около несебър е с население близко до това на солун като е пълно.ако искаш спокоиствие отиваш на север или на юг и го получаваш.шабла или варвара са спокоини дори и в наи-голямата навалица.евтино е ,хората са любезни,няма мутри или разни силови бизнесмени.не трябва да се забравя и че нашата плажна ивица е колкото тази на гърция от турската граница до кавала.интересно ако тва бе само гръцкото море ,дали щеше да има концентрация на хора през топ сезона?

    Коментиран от #45

  • 44 Дедо1

    3 2 Отговор
    Деде отодавна е отсвирил нашто мюре---деде си оди на вилата у балкано,пие си ледена бира от герана и ядува мръвки на жар
  • 45 Барба Яни

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "стоян георгиев":

    Я пусни пак някоя идея, като оная за ''ниско хигиеничния културен туризъм''...да се посмеем малко.А 300лв дали ще ти стигнат само за бирата и чадърите за седмица...така де, питам само ,щото ти ги разбираш много нещата, пък ние сме от Левуново и ядем доматите с колците.

    Коментиран от #51

  • 46 Бизнес

    2 2 Отговор
    На който не му харесва , да си купи чадър и шезлонги и да си ги разнася! Само недоволни!Има опции за всички ... всеки си решава ... Дали ще плаща за чадър или за бира или ще си купи и ще си носи на свободната зона всичко необходимо. Какво сте се размрънкали ? Не ползвайте,не пийте и готово!!!
  • 47 От Гърция

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    То и в Гърция на едро цената на бирата на едро е същата, но на плажа под безплатния чадър струва 5 евро, колкото е и фрапето там. А в България фрапето ти излиза 5 лева, а не 5 евро. Надявам се виждаш сериозната разлика в цените. Не казвам, че в Гърция не е приятно, напротив. Това е и причината да ти пиша от тук, но в Несебър също ни хареса преди две седмици.
  • 48 Знаещ

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Ставрю":

    В Лидо де камайоре чадър с два шезлонга и сгъваемо столче е 80 евро на ден. Студио с двойно легло и разтегаем диван е 90 евро и е на 600 метра от плажа. Не бих правил сравнение с България. Всичко е по-скъпо, а хапването в хубав ресторант си е сериозно изпитание за бюджета на повечето българи.
  • 49 Туриста с хладилната чанта

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Густо Майна":

    Като си почнал..айде и от мене -Паксос-безплатни чадъри и шезлонги-срещу консумациия-бира-1,4-2 евра -според марката, порция (със сигурност-над 300гр )страхотна прясна сардела на дървени въглища-3 еврака, фрапе-2 евра+малка вода естествено. Виж, сладоледа е малко скъпичък-кутия 2л-от 4 до 10 евра, различните видове от типа ,,Ескимо''-2-2,5 евра.Пържола с каквото се сетиш за гарнитура-5 евра, невероятно вкусно телешко с канела- 6 евра, селска салата с истинско сирене-2 евра...за риба, калмари и октоподи изобщо да не отварям дума-вчера извадих един ''лефчо'' малко по-малко от 7кг, имам и две стири в хладилника,а за приготвянето им в таверната хората дори не искат да им се плаща...тук изкарахме близо месец, сега сме решили с фамилията да отскочим и към Албания за 20-тина дена, много хубави отзиви чувам напоследък за там...пък стоенчо нека си драска фантасмагорийте ,щом може да изкара с триста лева на седмица в клоаката на БГ ла..морието.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #45 от "Барба Яни":

    300 лева са напълно достатъчни за българския пенсионер да почва седмица на нашето море.тъщата го прави всяка година понякога по два пъти.правят ти разбивка веднага ,макар да има и в нета достатъчно оферти за такива почивки .стая с баня в равда,приморско,ахтопол,обзор е 30 лева за двама.демек 100 лева е нощувката на човек за седмица.остават 30 лева на ден с които спокоино всеки пенсионер може да се храни три пъти и да пие кафе.морето е безплатно ,като си носиш сгъваем чадър за пясъка.та не виждам драми.аз самия тази година почивах с жена ми тъщата и трите ми деца на синеморец за под 2000 лева за седмица без да се лишавам от нищо.тва са пак 300 лева на човек .в тези пари ми е включен и бензина до там и обратно.ако ти си фен на шезлонги и чадъри трябва да увеличиш с около 12 лева на ден почивката.аз самия реших проблема отдавна с два чадъра и една тента както и рогозки към тях.инвестицията ми бепод 100 лева.
  • 52 незнайко

    1 0 Отговор
    Някоя и друга година и ще се научат арендаторите как да работят правилно !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове