12 Август, 2019 10:50 1 447 26

И на Каспийско море рекламираме газовия хъб „Балкан“

  • газ-
  • хъб балкан

Разговаряме с Русия за газовите доставки

И на Каспийско море рекламираме газовия хъб „Балкан“ - 1

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с първия вицепрезидент на Ислямска република Иран Есхаг Джахангири, осъществена в рамките на Първия икономически форум в националната туристическа област „Аваза“ в Туркменистан. Двамата обсъдиха развитието на отношенията между България и Иран, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов отбеляза, че двустранното сътрудничество се развива на базата на 122-годишна история на установени дипломатически отношения и взаимно уважение.Той сподели добрите си впечатления от посещението си в Иран през 2016 година. Визитата на премиера Борисов в предишния му мандат беше първа по рода си за последните повече от 20 години. Борисов акцентира върху работата по изпълнението на договореностите от 19-тата сесия на Смесената българо-иранска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. По думите му те са показателни за желанието на България да продължи сътрудничеството си с Иран.

Освен това българският министър-председател се срещна с с премиера на Република Узбекистан Абдулла Арипов, на която Борисов изрази задоволство от общото състояние на двустранните отношения и отбеляза ръста във взаимната търговия през последните две години. Според българския премиер, има потенциал за повишаване на резултатите от сътрудничеството в областта на търговията, икономиката и инвестициите.

Освен това Бойко Борисов ще се срещне с руския си колега Дмитрий Медведев. Премиерът ще преговаря в Туркменистан за преноса на газ до хъб „Балкан”. Двамата ще разговарят в рамките на първия по рода си Каспийски икономически форум в курортното градче Аваза.

Според премиера газът от Туркменистан е потенциален източник за захранване на газоразпределителния център „Балкан” на територията на България.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЙКО БАНДИТА

    21 4 Отговор
    Б.Б.: ВАЖНО Е ЧЕ СЪМ ДАЛЕЧЕ ОТ ПРОБЛЕМИТЕ
  • 2 цирк ес

    20 2 Отговор
    Странна политика въвеждаме санкции срещу Русия и Иран а търчим да искаме газ и петрол от район контролиран от двете страни!?

    Коментиран от #12, #25

  • 3 Китай

    13 1 Отговор
    Странна реклама ... нямаме тръби, нямаме хъб и рекламираме нещо и на изток и на запад и трябва всички да се съгласят, за да го построим. Не беше ли по-лесно да реализираме нещо, което зависи само от нас и после да го показваме, че го имаме, отколкото купчина картинки ама и да се разберем с изтока, то Запада може да направи сечено (както сме и свикнали). Трябваше за товалко време вече да има споразумение поне с една от страните и да се е реализирало нещо. Пропуснати години на преход към нищото.

    Коментиран от #5

  • 4 Йосарян

    14 1 Отговор
    Малоумието рекламират. Срам и позор, както и автогеноцид. Поради кражби, слугинаж, лизане, облизване. Тераси, асансьори и чисти Мърши. Които още си викаме, че сме Българи по празници, които не знаем за какво са. Хахаха
  • 5 ХУ Ю

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Китай":

    важното е да имаме пикчърси на хъбчето ,да видат ората ,да видат и да съ пулят щот тва хъба не е като....нали....щото то.... абе ко ша им обяснааме - туземци
  • 6 бял

    13 1 Отговор
    Жалък тюфлек.
  • 7 Отпреди две години

    8 0 Отговор
    Когато паднем от власт, първото нещо, което се прави, е да спрат проучванията на черноморското дъно в „Хан Аспарух“, „Терес“ и „Силистар“. На 19 април ще започнем да дупчим и да си добиваме газ и нефт“, заяви Борисов. 
  • 8 нашамарен

    11 1 Отговор
    Чудя се,защо все ние трябва да ядем шамарите,след като този нашия тиквеник не спира да се вре между шамарите?
  • 9 ЯГН

    7 0 Отговор
    Ха ха
  • 10 onq s konq

    3 8 Отговор
    С тая си ФАНТАСТИЧНА Политическа Совалка бат Бойко сложи в МАЛКОТО СИ ДЖОБЧЕ всички Балкански лидери ДО ЕДИН.Естествено че има и ГОЛЕМИ ДЖОБОВЕ,в които пък ще намерят място ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛИДЕРИ!Няма ДА ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИ ЛИ?Охооо...,при това С МНОГО на Нула:)
  • 11 Pasi

    8 1 Отговор
    ХЪБ

    Бацко кърти руски зъб,
    със измисления хъб!
    Мути,Юнкер ръкопляскат
    а руснаците се стряскат.

    Вред прегръдки, теманета
    и целувки, маанета...
    Баце орева Европа
    със неволите на шопа.

    Резултата е известен.
    Портата партньор е свестен.
    В Цариград ще им хъб,
    с турски газ, на наший гръб.

    Коментиран от #13

  • 12 Хора информацията е между редовете

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "цирк ес":

    Палачинката има две страни.До сега беше,че Русия и Турция се напъват да си прекарат тръбопровода през България и то за космически цени на трасе и цена на газта,платени от България.Сега излиза,че ще е обратното.България ще им се моли да прекарат газопровод през България,но това което не ви казват,е че сега хем нас ще изкарат крайно нуждаещите се,хем и цените ИМ ще са вече ГАЛАКТИЧЕСКИ.Няма нищо странно.От Руснаци и турци толкова,а то никак не е ''малко''.Ти смяташ ли,че този нашия смешник някой ще го остави да ходи да си договаря,ей така самоцелно газ за захранване на виртуалният хъб Балкан примерно от Туркменистан?
  • 13 Петко

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Pasi":

    Браво Соломончо!
  • 14 Behemoth

    6 1 Отговор
    Тоя е много прост!
  • 15 ехоо

    6 0 Отговор
    Ей, да вземем да им спретнем и там едно хъбче ли. То нашият хъб стана световно известен - хаха. Абе Бойко, вземи научи още някоя песен! То твоята е само една и на един глас - направо да изпращиш от тъпотия!
  • 16 Centurion

    4 1 Отговор
    Тиквооо,тикво,няма газ за тъпият ти хъб,А???Руснаците на те ебават и за стотинка,и няма да получиш газ!
  • 17 Тиквения Хъб Боко

    5 0 Отговор
    Тиквения Хъб Боко ! Култов !!!
  • 18 Браво ГЕРБ

    6 0 Отговор
    ГЕРБ преговаря за самолети, които ги има само на хартия и за хъб Балкан, които пък е нарисуван от Бойко пред пенсионирания вече Юнкер. Туркменистан, след като са подписали договор, че могат само петролопровод да прокарват през Каспийско море, а за газопровод им е забранено, как го мисли тиквата? Медведев вече заяви, че не иска да участва в хъб Балкан..
  • 19 Гласувайте за Шайката ГЕрП

    7 0 Отговор
    Тоя еднокнижен Примат да не си мисли, че България има излаз на Каспийско море! Каква работа има сред прикаспийските страни! Вероятно не са го изритали, като мръсно коте, защото хората са възпитани и образовани за разлика от него!
  • 20 Тоя Примат разбра, че

    6 0 Отговор
    Без Русия няма газ за гъзовия му хъб "Балкан" на борисоф! А плюеше по Русия и направи всичко възможно да унищожи проекта Южен поток, който освен газ на ниска цена от Русия, щеше да ни донесе стотици милиони печалба всяка година, както и възможност да я разпределяме в региона и за Западна Европа! Сега не ни остава нищо друго, освен отново да плащаме за престъпленията сътворени от боса на Шайката ГЕрП.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 SAAB

    3 0 Отговор
    Главанака верно по-проЗ и от Иванко Свинаря ......Да отрежеж на руснака тръбата и сега да искаш да те пусне да минеш с чужда газ през него.........ама верно много проЗ тоз главанак.....да мре вече ме дразни яко ! Да го тръшка чумата , свинска , птича , сакаква де що има .....
  • 24 Centurion

    0 0 Отговор
    Ама какви думи ,думате само!!!Сигурно се чувства доста окрилен от народната "Любов"
  • 25 нищо странно

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "цирк ес":

    просто завършени тъпанари, дори като се гледат всеки ден отстрани по телевизията, пак не могат да проумеят какви грандиозни глупаци са. Цяха да ни докарат цял газопровод а сега тича като дрипаво циганче да се моли да му напълнят хъбчето. Ми впрягай гербаджиите да носят с туби.
  • 26 Патето яки

    0 0 Отговор
    Бойко ще го пълни този хъбб с газз от фасул който също е вносен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове