Last news in Fakti

13 Август, 2019 10:36 5 828 38

Масова акция по пътищата! КАТ изкарва камерите

  • акция-
  • скорост-
  • пътища-
  • кат

През първите шест месеца на тази година катастрофите в страната са почти 3000

Масова акция по пътищата! КАТ изкарва камерите - 1

В разгара на туристическия сезон стартира акция „Скорост“ по пътищата на страната. Събитието е част от европейска инициатива за контрол на скоростните режими, посочва NOVA.

Тя започна в понеделник и ще продължи до края на седмицата. От полицията казват, че около 30% от катастрофите стават именно заради висока скорост. Такива операции се провеждат през няколко месеца, като обикновено регистрираните нарушения са хиляди.

През първите шест месеца на тази година катастрофите в страната са почти 3000. Загиналите над 250, а ранените повече от 3600.

Санкциите за превишената скорост могат да стигнат до стотици левове и отнемане на шофьорска книжка за срок от три месеца.

„Фокусът на операцията е насочен към установяване на нарушения, свързани с превишаването на скоростта. Такава операция беше проведена в началото на април. По време на първата такава бяха установени около 37 000 нарушители”, обясни главен инспектор Илия Георгиев от „Пътна полиция“

Предишната седмица институциите във Варна се събраха, за да обсъдят мерки за намаляване на катастрофите в района. Търсят се мерки за намаляване на тежки инциденти. Като основна причина за тях беше посочена именно несъобразената скорост. А според цифрите загиналите при пътнотранспортни произшествия във Варненския район за първото шестмесечие са със 75% повече спрямо същия период на миналата година. Пострадалите пък са двойно повече.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Toko

    105 5 Отговор
    Както разбрахме, единствената цел на държавата е да събира пари....нищо друго
    Акция след акция, резултата е нулев.
    Не разбрахте ли че това не е начина да подобрите ситуацията, има нужда от промяна и тя трябва да започне от МВР...

    Коментиран от #9

  • 3 Иван

    40 27 Отговор
    Крадлива Администрация до най-високото ниво на държавата , депутати и съдии. С глоби нищо не се постига, само с отнемане на свиделство и затвор за такива, които шофират без.
    Никакъв манталитет на шофиране, малцина са хората, които на междуградски път, където стават най-много опасни катастрофи, карат в ограничението от 90, спазват дистанция и не предприемат рискови изпреварвания. В Ирландия където пътищата са като писти, добре осветени и няма как да видиш една локва, ограничението е 80 км междуграда и 120 по магистрала. И нямат кола под 2005 година.

    Ние сме малък, но много прост народ.
  • 4 Николай

    81 4 Отговор
    Всички тези акции са единствено с цел грабеж към народа - нито контролират, нито намаляват катастрофите и смъртните случаи. Камерите ги разполагат на широки улици или участъци в които е смешно да се движиш с 40-50 км./ч.
  • 5 минаващ

    36 3 Отговор
    Да предупредя, че на околовръстното в София са сложили камери на единия мост в отсечката между Ломско шосе и разклона за Северната тангента, внимавайте!
    От самото начало се чудех как така са се "излъгали" да не ограбват народа на това място, но ето, че вече се "поправиха".
  • 6 Още по-високи акцизи

    52 3 Отговор
    Трябва да се съберат пари за ф 16 блок 70
  • 7 еее.....

    65 1 Отговор
    1000% съм сигурен,че сега има камери на участъка от Тракия където ограничението е 90.Не,че там стават най-много ПТП просто там е НАЙ-ДОХОДОНОСНО
  • 8 Morgoth

    51 1 Отговор
    30% жертви на скорост е изцяло на майсторска плюнка. Катаджиите масово пишат несъобразена скорост на всяко едно ПТП, за което не са сигурни каква е причината.
  • 9 Държавата

    30 1 Отговор

    До коментар #2 от "Toko":

    Ама никой не иска да подобрява ситуацията. Просто разширяваме обхвата на всякакви санкции, съответно затягаме юларчето на индивида! Основното Ви задължение става да се ослушвате и оглеждате, като гърмяни зайци да не сгазите който и да е лук! Обмисляме вече механизма на глобите и квотите за високи емисии на стомашните газове!
  • 10 Morgoth

    34 0 Отговор
    За 2018-та от 6209 ПТП-та в статистиката на КАТ има точно 1 заради превишена скорост, цели 1724 заради несъобразена скорост и 0 заради заспиване зад волана. Нали се сещате в коя категория попадат задремалите? В същата в която попадав десетки други причини, нямащи нищо общо със скоростта!
  • 11 Гарантирано от ГЕРБ

    34 4 Отговор
    Идват избори и на Шайката ГЕрП и трябват пари, много пари за да купуват мангалите, които са им основни гласоподаватели!
  • 12 Джигит

    19 6 Отговор
    И аз го изкарвам от гащите да го снимат
  • 13 ДДРОнег

    16 3 Отговор
    Айде да Ви видим колко камери ще изкарате или пак плашите гаргите !!! Много ми е чудно колко много коли на BGtool има, да следят за винетки, а полицейски коли за реален контрол са в пъти по-малко?!?!?! И да, в центъра на селата има някой път полицейска кола, но пътя румънците карат като изоглавени, да не говорим и за нашенските джигити, тях ще ги укротите ли?! А дани, ма вяра вече Ви нямам !!!
  • 14 Хахахахааа

    16 2 Отговор
    Всички от кат да го ядат....разплакан и цръвен..
  • 15 Мартин

    13 2 Отговор
    Докато чакат камерите да наберат кинти, дайте им по 1 лопата, всеки катаджия по 2 дупки да зъпълни днес, докато свърши акцията ще оправим пътищата. Защо пращате 3-ма човека да седят за респект до камерата, не знам - чувал съм, че можело и да се сложат постоянни камери. Все ревете, че нямало пари, а си ползвате ресурсите ужастно глупаво.

    Коментиран от #19

  • 16 вес

    19 0 Отговор
    КАТ е паразитна структура. Както всичко държавно. Дали ще глобят 1 или 100 е все едно. На никой не му пука. Някой началник да е извърил анализ на дейността на подчинените през деня? В провинцията всеки ден джигити хвърчат и псуват,че им пречиш.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ебача на свинеебача

    10 12 Отговор

    До коментар #17 от "Свинеебача":

    Вие, новото поколение, въобще не зачитате труда на градителите на държавната сигурност и безопасност. Пълна деградация на обществени нрави. Върнете казармата, че да се научат и младите на чест и достойнство. СЪСИПАХА Я ТАЯ ДЪРЖАВА!!!

    Коментиран от #22

  • 19 Morgoth

    17 0 Отговор

    До коментар #15 от "Мартин":

    Глей ся - тринога, сиреч трябват и трима катаджии за да работи, панимайш? Няма да обяснявам колко са необходими за да завинтят една крушка.
  • 20 1122

    4 13 Отговор
    Добре де,вие защо го съобщавате това?В случая на кого помагате?На тия които нарушават правилата,на тия които да хващат нарушителите които убиват невинни хора по пътищата,или на тия които се хвалят,че виждате ли,че правим всичко за да намалим катастрофите.АЗ АКО СЪМ НА МЯСТОТО НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ВЕДНАГА ЩЕ ВИ ПОДВЕДА ПОД ОТГОВОРНОСТ ЗА ОСУЕТЯВАНЕ НА ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ ! След вашата статия акцията на КАТ е безсмислена.Тия които нарушават ще са на щрек Е...И...какво от това,че ще има акция?
  • 21 Аххаах

    14 1 Отговор
    Ченгета, първо се справете с останалите 70% причини преди да се напъвате с най-лесния рекетьорски начин. Слахайки камери реално предизвиквате задръствания и катастрофи!
  • 22 До ебача на свинеебача

    8 5 Отговор

    До коментар #18 от "Ебача на свинеебача":

    Чичак, ти определно страдаш от шизофрения. Всеки ден по колко ника сменяш?! То не беше хотелиер на Слънчака, то не беше малоумник на Златните, вчера беше Иван, днес очевидно си пропаднал тотално! Ти си просто едно герберско ченге, което троли и взима по някой лев. Кажи си, знаем че е срамно да си подлога на герБ, но това си ти!
  • 23 Западните Балкани

    11 1 Отговор
    Въпрос: Какво прави КАТ, когато не изкарва камерите по пътищата? За какво точно взимат заплати? И дали само камерите са необходими? Трябва да се сакционира всяко нарушение - отнемане на предимство, спиране където не трябва, и т.н. Иначе нищо няма стане
  • 24 Jeep

    10 0 Отговор
    Стартирайте акция грамотност и дано някои хора разберат, че има и други членове освен несъобразена скорост и отнето предимство
  • 25 ГРОБ МУТРИ

    9 1 Отговор
    За такива камери и уреди с които събират глоби-парите на хората имат пари да ги купята но за машините за гласуване нямат и им били много скъпи също и за камери в помещенията за гласуване пак няма пари,само за рекети и ненужни Американски самолети-боклуци и др.такива веднага се намират пари ! Няма такова правителство и държава !
  • 26 тоя

    5 0 Отговор
    Смешници
  • 27 с 200

    3 2 Отговор
    Добре де аз кат фуча със 350км/ч кво ше ми фанат - дедовия. Карам самолет.
  • 28 Главоча от Банкя

    6 0 Отговор
    Ние Курвите гербери си знаем работата....само глоби, данъци и такси за това стадо овце.......
  • 29 ехоо

    3 0 Отговор
    Че защо са ги прибрали. Ние им ги купихме - те си ги държат в складовете! Бойко, я се заеми с тия!
  • 30 Помияри !

    7 0 Отговор
    КАТ са като някоя беззъба баба ! Правят се ,че не виждат истинските рецидивисти на пътя ! Ежат се на пенсионери и собственици на коли над 15 години !
  • 31 Пламен

    2 2 Отговор
    Вчера пътувах В. Търново-Вонеща вода-Трявна-Дряново-В Т. За участъка Трявна-Дряново, в час пик. Няма такъв път - кърпен, пропадащ и натоварен. На такива пътища си личи истинският шофьор. Не на "Тракия". Дадох всичко от себе си, включително ядове и псувни, но се изкефих максимално. Съжалявам само, че не бях със служебен автомобил!(изпревари ме един такъв) Поздрави за шофьорът на червена Ксара Пикасо, с габровска регистрация, караща след мен от Трявна до Дряново. Направо не ми се мисли, какво ще е след въвеждането на ТОЛ за категория Б, по любимите ми пътища. Очаквайте скоро оценка на ВТ-Елена-Сливен-Котел-Омуртаг-Разград-Попово-ВТ!
  • 32 Жоро

    3 0 Отговор
    Първо оправете пътищата после слагайте камери.Причината за 99% от катастрофитее нее превишената скорост , а безмозъчните водачи , липсата на маркировка , знаци ( и някъде на път).
  • 33 aaa

    2 0 Отговор
    Къде ни се изгуби образованието и казармата? И без двете войната по пътищата няма да престане.
  • 34 Зайко Байко многознайко

    0 0 Отговор
    Кражби безмилостни на всички нива, доведоха до просешка тояга, нашата страна. Пенсионери гладни мъждукат през ноща и не знаят, дали ще срещнат сутринта. Болни умират навред, пари за операции няма ,потънали незнайно къде без отчет. Откраднаха живеца на нашата страна скопците в Парламента и на меките бюра! Нямам нищо против Цецо КрадецО да има дом, но да направи така, че ние да не живеем в този облом! На Тиквоций Едно остров пожелавам не само един , но да мисли ( ако има с какво) ний живота тежък, как ще продължим!?! Ненаситни герберопитеци , бандити облечени във власт, турете и данък въздух.
  • 35 Driving pleasure

    2 0 Отговор
    Значи публикуваната на страницата на МВР статистика на КАТ за миналата година показва, че има само 1 катастрофа по причина превишена скорост с един загинал - 0.17% в същото време при несъобразена скорост са загинали над 200 човека в над 1700 катастрофи!

    Моля драгия шапкар да не ме убеждава, че докато дебне на пътя за кинти спасява и живот!!!

    Още повече при 3000 катастрофи до средата на годината дефакто нямаме съществена разлика с тези от миналата година - значи това висене в храсталака така или иначе не помага!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Гост

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Такива операции се провеждат през няколко месеца, като обикновено регистрираните нарушения са хиляди". Това означава, че ефектът от подобни акции е НУЛЕВ!
    Публикувано във факти.бг: "През първите шест месеца на тази година катастрофите в страната са почти 3000. Загиналите над 250, а ранените повече от 3600." Съпоставено с данните от миналата година, това потвърждава извода от първият абзац.
    "A cпoрeд цифритe зaгинaлитe при пътнoтрaнcпoртни прoизшecтвия във Вaрнeнcкия рaйoн зa първoтo шecтмeceчиe ca cъc 75% пoвeчe cпрямo cъщия пeриoд нa минaлaтa гoдинa. Пocтрaдaлитe пък ca двoйнo пoвeчe." Това пък съвсем ясно показва какъв е резултатът от работата на КАТ! И тези хора още не са уволнени?!
    Без думи!
  • 38 Toko

    0 0 Отговор
    Няма лошо камерите да работят и да снимат по 24 часа в денонощието .
    Лошото е когато се движиш със 113 км.ч по магистрала Струма Благоеврадските боклуци ти пращат глоба от 100 лева. Магистрала със 3 ленти ..... За какво ни е тогава тази магистрала когато около Перник , Дупница и Благоевград са наредили знаци със ограничение 90 км.ч. Това ли е борбата със нарушителите ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове