Last news in Fakti

13 Август, 2019 17:16 3 213 23

Ток уби млад мъж, докато свирел на китара

  • загинал-
  • ток-
  • китара

Хора от селото обясниха, че след последните бури проблемите с електричеството в Габровци зачестили

Ток уби млад мъж, докато свирел на китара - 1
Снимка: shutterstock

29-годишен мъж от Карлово е бил убит от ток, докато е свирел на китара. Трагичният инцидент се е разиграл във великотърновското село Габровци в неделя вечерта около 19 часа.

Мъжът е бил на гости на свой приятел, който живее във Велико Търново, но има и семейна къща в Габровци. Двамата често се събирали, за да свирят заедно, пише "Янтра днес".

На място на инцидента веднага са пристигнали екипи на полицията и спешни медици, които обаче само констатирали смъртта на младия мъж, който през март тази година станал баща.

Хора от селото обясниха, че след последните бури проблемите с електричеството в Габровци зачестили и са подали около 20 сигнала до Енергото. Има дни, в които електричеството спира за около час, а в останалото време напрежението е по-ниско или по-високо от нормалното.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    8 8 Отговор
    Затова аз свиря само на дудук .

    Коментиран от #22

  • 2 УЖАС

    22 1 Отговор
    Бог да го прости! Но иначе цените на тока вдигат, уреди горят, но това е ЧОВЕШКИ ЖИВОТ! Опомнете се, всички ЕРП–та и другите по веригата, дето само гледате пари да добарате!

    Коментиран от #5

  • 3 XXXXX

    25 0 Отговор
    Нелепа смърт!Трагедия!

    Бог да го прости!
  • 4 Да добавя

    14 0 Отговор
    Имало е някаква техническа неизправност в уредбата.В адаптерите на китарите тока е с нисък волтаж.

    Коментиран от #12

  • 5 Мимо

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "УЖАС":

    Чакай малко ,бе...цената на тока си е друга работа...ЕРП-тата също. Каква ти е логиката на тебе, че в случая да бълнуваш цени на тока и ЕРП-та? Остави друго, ама па и овцете му наблъскали само плюсчета... Айде малко да мислим. Какво и как трябва да се случи по мрежата, че да е виновно ЕРП-то, че китарата на човека или част от нея да се офази по някаква причина? Кой е отговорен за състоянието на ел.инсталацията в къщата на някой си? ЕРП-то ли? Срещал съм доста случай, в които бай Некой си си прави ремонти вкъщи, прережда си контактите и не ги занулява (понеже няма и идея как и защо се прави това) а съм срещал и случай, когато контактите бяха зафазени - пак защото някой съ му казал да върже един от двата кабела към пластините, за да нямал проблеми.....

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Нали викат жицааа😂😂😂метълите

    2 8 Отговор
    Е на ти жица😂😂😂
  • 7 УЖАС

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Мимо":

    Не съм ел.техник, но достатъчно се нагледах на репортажи по телевизиите, дето хората реват за изгорели уреди от промяна в напрежението. Друго през ден едно от въпросните ЕРП ми спира тока за профилактика, модернизация и друго каквото се сетиш, а недай Боже буря – дискотеките ряпа да ядат. И комшията като пусне трифазния, ела гледай. Плащам, както всички останали, но заслужавам качествена услуга, а не да ми се размрази фризера, или да ми гръмне техниката( последно рутер), така че недей да адвокатстваш и да плюеш. Ти ако си някай майстор, който взима 50 на точка, поне го прави както трябва, без философии.

    Коментиран от #10, #11

  • 8 ГОСТЕВ

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мимо":

    МНОГО ТОЧЕН КОМЕНТАР........АМА ГАНЬО НАЛИ Е НАЙ ВЪВ ВСИЧКО И ГОЛЯМ ,,МАЙСТОР,, ЗАТОВА СТАВАТ И БЕЛИТЕ.........БОГ ДА ГО ПРОСТИ МОМЧЕТО......ЖАЛКО ...ТОЛКОВА МЛАД....?
  • 9 Ако искате да

    1 4 Отговор
    Изгорите уредите на некои просто вземете по мощен високоволтов диод над 300 волта в права и обратна посока 😂😂😂и го вържете последователно на мрежата му 😂😂😂и ше има сеир и писъци😂😂😂
  • 10 Мимо

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "УЖАС":

    Братко, много съм далече от "майсторите с 50 на точка" ама както и да е. Като те чета и теб - ясна е работата надежда няма! Статията е на една тема, ти започваш да говориш за репортажите по телевизията и това как ти спирал тока....пак питам : от спирането ти на тока и изгорелите уреди в следствие на някакви аварии по мрежата ( без да коментирам по чия вина и защо са станали) защото не съм адвокат на никой, как ще се случи така, че ти да умреш от попадане под напрежение при допир до някакъв си ТВОЙ електроуред и ВАС? Ей на това ми отговори, понеже статията е на тема загинал млад човек от електрическа китара. А не е на тема : колко пъти гасне тока у вас и колко "ненормално" (според теб) е напрежението у вас ..
  • 11 Мимо

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "УЖАС":

    А я ми обясни като "пусне комшията трифазния" какво се случва у вас, че ме заинтригува? И какво общо има "качеството на предоставената ти услуга" със състоянието на електроинсталацията и електрообзавеждането в ТВОЯ дом? Тъй като в случая с младото момче ясно е ,че става въпрос за някакъв проблем със техниката му.... А аз още не съм чул някой да е умрял от електрически ток, докато тока е бил спрял...

    Коментиран от #20, #23

  • 12 русенец

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Да добавя":

    Да попитам какво означава : "Токът е с нисък волтаж!", колега? :)))) Виж, или е ток или е с волтаж!:) Прочие убиват амперите, не волтажа. Като си събличаш пуловер от искуствена материя излизат искри, нали? Те се появяват защото волтажът е от порядъка на поне 10 000 V, но не те убимат, защото няма ампери. Ако уредът, в случая китарата не са галванически развързани от мрежата е възможно да се да се случи офазяване на съответното устройство и поражение от електрически ТОК, а не ВОЛТАЖ!:))))

    Коментиран от #13, #16

  • 13 Некой

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "русенец":

    Убива и тока и напрежението. Затова се използва и израза "безопасно напрежение".
    А иначе по стълбова линия по селата при скъсване на проводници е възможно да се прекъсне нула и в същият проводник да опре фаза. Резултатът е променливо 380 в къщата и офазяване на контактите.

    Коментиран от #14

  • 14 русенец

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Некой":

    Нищо подобно!:))) Убива токът, протекъл през тялото ти. Да, има дефинирани безопасни напрежения, но убива ТОКЪТ, НЕ НАПРЕЖЕНИЕТО. Отвори някоя книга, а?

    Коментиран от #15

  • 15 закон на ом

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "русенец":

    Убива тока но за да протече ток е нужно напрежение и то минимум 48 волта понеже човешкото тяло и ма а съпротивление и по закона на ом протичащия ток е право пропорционален на тока и обратно на тока .в случая или има прекъсване и офазяване на нулата или усилвателя е с импулсно захранване кето при дефект се овъглява платката и мрежовото напрежение спокойно се прехвърля към вторината страна на импулсното и от там в китариста

    Коментиран от #17

  • 16 Спри са за Бога

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "русенец":

    УСПОКОЙ СА БЙЕ, ША ТО УБИЙШ :-))
  • 17 123

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "закон на ом":

    Как го издиктува само закона на ом, нищо не разбрах! Тока е право пропорционален на напрежението и обратно пропорционален на съпротивлението! Убива тока, но с определено напрежение! Всеки има различно съпротивление, за това опасното напрежение за всеки е различно! Смята се , че над 42 волта вече може да бъде опасно и тока, ако е силен! Съболезнования на семейството!
  • 18 Токаджиев

    0 0 Отговор
    От коментарите разбрах , че поне 2 души са се поровили и прочели нещо в Гугъл .Очаквам подробности колко милиампера убиват човек .

    Коментиран от #19

  • 19 123

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Токаджиев":

    42 милиампера и на горе! Важно е и през коя част на тялото, се затваря веригата! Ако веригата се затваря, като минава през сърцето е най - опасно! Малко е кофти, че пишем в тази статия!
  • 20 ААА

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Мимо":

    Работата е там , че много хора по селата , а и по градовете ползват незаконно трифазен ток , от еднородни фази. Между намотките на трифазният двигател се възбужда напрежение , когато двигателя е неправилно занулен , или изобщо НЕзанулен , а корпуса на машината задължително и ЗАЗЕМЕН. И тогава се получава следната "аномалия" предпазителя (бушона) е свален (изключен) , а по контактите има ток (естествено трансформиран в някаква степен ) , възникващ между намотките . Могат да се случат и много по-страшни неща от гореописаното. Дори и да сте свалили предпазител , проверявайте със съответният изправен уред.

    Коментиран от #21

  • 21 Мимо

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "ААА":

    Изгуби ме още в началото с "трифазния ток от еднородни фази"
  • 22 4140

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Идиот
  • 23 12345

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Мимо":

    Не бъди толкова категоричен. Поинтересувай се какво означава TN-C, в коя година го въвежда Сименс и в коя година целия цивилизован свят отхвърля тази система. След това провери до коя година тази система се използва в България. Ако можеш-изкарай и статистика колко хора са загинали заради едно тъпо икономисване на един трети проводник. Ако си професионално подготвен, можем да дискутираме. Ако не си- не давай мнение по въпроси, които не разбираш
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове