16 Август, 2019 08:52 21 661 33

Какви са новите глоби за превишена скорост?

  • превишена скорост-
  • глоби-
  • войната на пътя-
  • пътна безопасност

Санкции до 600 лева, ако превишим с до 50 км/ч ограничението в населено място

Какви са новите глоби за превишена скорост? - 1

Инспектор Здравко Гагъшки от ОДМВР-Пловдив разкри пред местното издание Plovdiv24.bg какви са новите глоби за превишена скорост в градски и извънградски условия. Той направи това по време на демонстрацията на технически средства и системи, използвани от "Пътна полиция". С тази презентация приключи семинара, организиран от Главна дирекция полиция и МВР под надслов "Пази живота на пътя – шофирай трезво и отговорно“. Събитието се проведе в хотел в Пловдив.

Глобите за скоростни нарушения в градски условия:

С до 10 км/час над разрешената скорост - 20 лева;

От 11 до 20 км/час - 50 лева;

От 21 до 30 км/час - 100 лева;

От 31 до 40 км/час - 400 лева;

От 41 до 50 км/ час - 600 лева.

Извън населено място глобите се различават, като стойността е леко по-занижена. За всяко превишение с над 50 км/час от разрешената скорост глобата е 700 лева, като за всеки 5 километра - санкцията става с 50 лева отгоре.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Valio

    89 5 Отговор
    Мине малко време и хоп вдигаме глобите за превишена скорост а резултатите нулеви от към събираемост и никакъв ефект....
  • 2 Кит КАТ

    52 9 Отговор
    Не трябва да се играе с глобите спрямо превишената скорост, а с книжките, нарушиш веднъж-предупреждение, втори път в рамките на определен период-месец без книжка, втори-три месеца,трети - година, а после следва отнемане на книжката за постоянно. Естествено всичко зависи и от степеннта на превишаване. А за каране без книжка трябва просто да разкатават нарушителя. Така ще е много по-ефективно.
  • 3 Димов

    73 3 Отговор
    И по 1000лв да ги направят, щом пак ще има новини като "Пиян с отнета книжка и 80 неплатени глоби се опита да избяга от полицията", ефекта ще е нулев.
  • 4 Миризлив пор

    31 9 Отговор
    Време е, глобите ако не се платят в определен срок да се отработват принудително или да се конфискува автомобила с който са извършени. Какво ми вдигате глобите като събираемостта е 40% а останалите 60% от глобите ги правят под 10% от шофьорите - просто карат като талибани и чакат давностния срок.

    Коментиран от #7

  • 5 Амфитятъра

    16 2 Отговор
    Ушеви нема да си платя глобата
  • 6 Амфитятъра

    44 5 Отговор
    Пътищата са зле а там където Тиквата е направил няколко км нов път и няма коли и можеш да караш с 100 има ограничение 50 смешна работа ДГД
  • 7 Димов

    20 2 Отговор

    До коментар #4 от "Миризлив пор":

    Трябва да въведат трудова повинност вместо глоби. С тези периодични увеличения, КАТ не се грижи за безопасността, а просто си вдигат хонорара, спрямо повишенията на цените.
  • 8 месара

    4 13 Отговор
    каквито и да са, се са малко!

    Коментиран от #11

  • 9 гост

    17 4 Отговор
    В една развита страна като ти дават период, в който да си платиш глобата и ти изпращат писма за подканване, ако не го направиш, следва съд и те съдят без присъствие щом не се явяваш. Когато някой полицай те спре за рутинна проверка, паркираш неправилно или си замесен в птп, директно те арестуват и не те пускат докато не изплатиш всичко дължимо. Това е ефективно. У нас може да имаш 10 акта и при проверка или констатиране на нарушение просто ти пишат следващия вместо да действат ефективно и да отстранят проблемния шофьор. Нека си има давност акта, нямам против, но до края на давността трябва да има осъдителна присъда по неплатения акт и вече преминава в по-сериозна санкция. Инак е подигравка с всички заети в системата щом акта отпада и нарушението се отменя, това не е логично.
  • 10 Полза никаква

    8 0 Отговор
    Като няма контрол
  • 11 -...-

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "месара":

    Едва ли юнака, качвайки се в колата си, мисли за глобите и с колко са увеличени? ,,Днеска, няма да блъскам никого на пешеходната пътека, защото глобите са големи''.
  • 12 МИНИ

    24 1 Отговор
    КОЙТО КАРА МЕРЦЕДЕС ИЛИ ПОРШЕ ЗА 200 ИЛИ 300 ХЛ. НЯМА ДА СЕ ЗАМИСЛИ ЗА 600 ЛЕВА КОЛКОТО Е ЕДНА ВЕЧЕРЯ С ПРЕСПИВАНЕ НА ЯСТРЕБЕЦ ИЛИ В КЕМПИНСКИ И ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИНАЧЕ МЛАДИТЕ ЩЕ БЯГАТ В ГЕРМАНИЯ ДА СИ ПРАВЯТ КЕФА ПО НЕМСКИТЕ АУТОБАНИ ЩОТО ТУК ДАЖЕ НА МАГИСТРАЛИТЕ СА НАХАКАЛИ 90 КАКТО КРАЙ БЛАГОЕВГРАД И ПЛОВДИВ И СЕ ЧУДЯ ЩО ЗА НАГЛЕЦИ СА ГИ СЛОЖИЛИ ТЕЗИ ЗНАЦИ ТАМ.
  • 13 бай Симо

    16 0 Отговор
    Всъщност доста хора в последните 2-3 години са изгорели с четирицифрени суми с по няколко фиша! Защо няма отчетност и прозрачност къде отиват събраните пари, става въпрос за сериозни суми, въпреки ниската събираемост в процентно отношение. И да се криеш от връчването, когато ти изтича книжката трябва да се появиш в КАТ, нямаш избор. Също така от доста време вече връчват на място, като те спрат за рутинна проверка или друго нарушение и не платиш ли ти се отнема книжката докато заплатиш. Няма да убедят обикновения шофьор по този мародерски начин, че не трябва да кара с превишена скорост. Да направят една кампания, да коригират ограниченията (да махнат или променят безумните), да оправят системата с връчванията (да не се крият хората)... Но не, те предпочитат да мародерстват хората!!!

    Коментиран от #31

  • 14 Иванов

    14 2 Отговор
    Проверявайте си редовно в сайта на МВР,дали нямате електронен фиш или акт, щото кварталните толкоз не им се работи,че дори вече не известяват хората ,ако са снимани някъде и им е наложена глоба. Зет ми ,го спряха за рутинна проверка и му връчиха 2 снимки - електронен фиш за превишена скорост на стойност 700 лв.Понеже нямал 700 лв в него да плати- взеха му книжката- ей така на сред път.

    Коментиран от #18

  • 15 ааа

    14 3 Отговор
    Шофьор с ОСНОВНО образование да НЯМА. Гласоподавател също. Господа политици образовайте народа и ще намалите катастрофите в пъти. Максима "Прост народ. Слаба държава." ... Господа политици погонете на образование и то ще Ви помогне.
  • 16 Име

    11 0 Отговор
    Не е ли по-добре главните пътища да бъдат с по две платна и да позволяват по-висока скорост? Никой не спазва тези измислени ограничения.
  • 17 Станислав

    16 0 Отговор
    Които си кара нормално ще си кара които бърза много ще продължи да бърза и баровците ще си плащат бълха ги е ухапала с 700 лв но не може по магистрала да има 90 км ограничение е кои ще го спазва питам аз се едно си спрел голо вода. Оправете първо пътищата за да няма толкова птп а не краде те парите от винетки и данаци.
  • 18 Миризлив пор

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Иванов":

    Добре де, даваш акъл "проверявайте" - ами там излизат само и единствено връченоте постановления, а ако не е връчено? Все пак трябва да ти се връчи и има срок за плащане, явно някой си е правил оглушки да изтече давностния срок или някой си е превишил правата.
  • 19 Мунчо

    16 1 Отговор
    С до десет километра в час!

    Абе идиоти дебилни, километражите дават отклонение от няколко километра, затова ли решихте да глобявате с "до десет километра" бе нещасктни педали!
  • 20 А КОГА ЩЕ ГИ

    11 2 Отговор
    СЪОБРАЗИТЕ И СЪС ЗАПЛАТАТА НА "'ГРЕШНИКА'' ?? РАЗЛИКИТЕ В ДОХОДИТЕ СА МНОГОКРАТНИ ИЛИ ВСИЧКО НА ПЛОСЪК ДАНЪК ??
  • 21 dianski

    10 1 Отговор
    Заптиетата потриват долволни ръце.Рушветите скачат автоматично
  • 22 Тук нямаме

    11 0 Отговор
    Магистрали това са първокласни пътища, няма ленти за камиони за коли и бързодвижещи (изпреварващи) ква магистрала е тва?
  • 23 Българин

    14 0 Отговор
    Нямате НАЯЖДАНЕ!
    Кога в НАШАТА страна някой от власт прилагащите ще направи нещо ЗА хората , а не ПРОТИВ хората кито им пащат заплатите и усигоровките и ДДС - та та и болничните и командировачни те и т. н. . ?
    ВИНАГИ СЕ МИСЛИ КАК ДА НАЛОЖИМ ГЛОБА, ДАНЪК, ТАКСА... ЗА ДА ИМА ЗА ХАЗНАТА , А КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИМА ,ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ . БРАВО!
    ПРОБЛЕМА НЕ Е В ДЕСЕТТЕ КИЛОМЕТРА ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ. ПРОБЛЕМА Е В ПРОДАЖБАТА НА Ш.КНИШКИ. В КОРУПЗИЯТА, БЕСХАБЕРИЕТО, АЛКОХОЛА,НАРКОТИЦИТЕ,ИНФРАСТРУКТУРАТА, ПЪТИЩАТА, ЗНАЗИТЕ,МАРКИРОВКАТА (ЛИПСАТА И), ПРЕВЕНЗИЯТА (ЛИПСАТА И),НИСКИТЕ ДОХОДИ НА ХОРАТА, НИСКИЯ МОРАЛ НА ВСИЧКИ И ...........!
    ПРОБЛЕМИТЕ НЕ СЕ РЕШАВАТ С ПОВИСОКИ ЗАСТРАХОВКИ С ПО ВИСОКИ ГЛОБИ , СПО ВИСОКИ ДАНЪЦИ. РЕШАВАТ СЕ С РАБОТА, С ПРАВИЛНО ПЛАНИРАНЕ, ПРАВИЛНО СТРУКТУРИРАНЕ, ПРАВЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ, РЕАЛЕН КОНТРОЛ, РЕЛНА ОТЧЕТНОСТ ИКОРЕГИРАНЕ НА ГРЕШКИ, СРОКОВЕ И СКОМПЕТЕНТНИ ИПОДГОТВЕНИ ХОВА . ХОРА , АНЕ ВРЪСКАРИ, ЧАНТАДЖИЙ, РОДНИНИ И Т. Н.
  • 24 Марио Кроненберг

    12 1 Отговор
    Първо направете пътища и магистрали, повишете доходите на хората, за да могат да си купуват нови коли, махнете глупавите ограничения по магистрали и първокласни пътища, а чак тогава може да повишавате глобите, изедници такива!!!😠😠😠
  • 25 боцмана

    5 2 Отговор
    Предлагам да няма глоби , на нарушителите да се отнема книжката и да работи ангария толкова дни с колкото е превишил скоростта. Прибират го веднага и на другия ден работа и възможност да се откупи , но само кеш.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ndidn

    6 1 Отговор
    За тежки нарушения като шофиране без свидетелство ,без номера или с невалидни , алкохол и дрога- - - автомобила на трупчета докато не си плати глобата или излежи присъдата ако има такава. Прибират каруцата с дървата когато са крадени защото е предмет с който е извършено правонарушение. Плаща и си я взема тогава. Въдиците ти прибират като доказателство ,че си уловил повече от разрешената рибка и когато си платиш акта ти ги връщат.. А с живота на хората си играят малоумници , мутри, цигани и всякакви психари и комплексари чрез автомобили които са и общоопасни средства. Само това е достатъчно да си в тежката категория на опит за убийство или самоувреждане щом си НЕ правоспособен без документи лични или на автомобила. Спрете циганския тероризъм и започнете от пътищата. Стига сте драли по десет кожи от обикновените съвестни работещи бедни.
  • 28 Анна Симеоновска

    1 5 Отговор
    Е не можахте ли да сложите по-солени глоби, защото ефектът навсякъде пак е хаос, трябва да сложите камери навсякъде, моля ви, само вие можете да помогнете

    Коментиран от #30

  • 29 Бай Плетко

    5 0 Отговор
    А почерпките остават ли?
  • 30 Мартин

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Анна Симеоновска":

    Абе нека да се оправени всички пътища и чак тогава глоби винетки и даже тея идиоти мислят да слагат и трафопост с винетка
  • 31 Атила

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "бай Симо":

    КОГА ЗА БОГА ЩЕ ИМАМЕ ПЪТИЩА? СТИГА СЪС ТЕЗИ ГЛОБИ!!!
  • 32 Грую

    5 0 Отговор
    Ще карат без книжки за да им е по-евтино!
  • 33 Васил

    0 1 Отговор
    Всеки път се чудя на себе си защо чета тъпите ви коментари :)
    Пълно с тъпи предложения и с това какво трябва... Трябва така, трябва онова, трябва ... уфф .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове