Last news in Fakti

19 Август, 2019 17:57 2 649 16

Майка на психичноболен не издържа, метна се от четвъртия етаж

  • самоубийство-
  • жена-
  • благоевград

Преди месец Катя е подала молба за отопление в агенцията за социално подпомагане

Майка на психичноболен не издържа, метна се от четвъртия етаж - 1

61-годишна жена от Благоевград се хвърли от четвъртия етаж на блок в квартал "Еленово", съобщиха от полицията. Тя е издъхнала на място и повиканият екип на Спешна помощ само констатирал смъртта ѝ.

Според съседи жената, която се казвала Катя, се е грижела за син с психични проблеми, а напоследък и самата тя се разболяла. Вероятно в отчаянието си е решила да сложи край на живота си, предполагат те.

Самоубийцата е намерила стълбичка, с която се е покачила до прозореца и се е метнала.

Катя и синът и не са ползвали никакви услуги, не са картотекирани нито за социален помощник, нито по програма да осигуряване на топъл обяд, не са били включени в нито една от социалните програми, пише struma.com.

Миналата година, с прокурорско постановление, синът е бил настаняван за лечение в клиника. Престоял известно време и е освободен за домашно лечение, в обстановка, която е покъртителна - болна майка, безпаричие и нищета.

Преди месец Катя е подала молба за отопление в агенцията за социално подпомагане. Това знаят от социалните служби за нея. Катя има и друг син, който не живее с роднините си.

Но и той не е депозирал молба в социалните служби да се грижат за брат му и майка му. И така изоставени от света, Катя и нейният син едва оцелявали.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутрите от ГЕРБ убиват България

    35 4 Отговор
    Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    Коментиран от #2

  • 2 Време е да се метнем сите

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мутрите от ГЕРБ убиват България":

    И да оставим боко и компания сами в тоя свят😂😂😂😂😂
  • 3 В сирия днес е имало ожесточени боеве

    18 3 Отговор
    А в бегето са измрелите😂😂😂
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 К.К.

    52 0 Отговор
    За здрави цигани има всичко, от социални помощи до пенсия.
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 2 Отговор
    А КЬДЕ СА БИЛИ КОМШИИТЕ ДА ПОМАГАТ НА ТИЯ ХОРИЦА КАК ТОЙ ЩЕ ПОДАДЕ МОЛБА ТА ТОЙ Е ШИЗОФРЕНИЯ ЕТОВА Е ДЬРЖАВАТА АБДИКИРА ОТ ВСИЧКИ НЯМА ЛЕЧЕНИЕ ЗА БОЛНИТЕ ЛЕЖИШ В ПСИХОТО И СЛЕД2 ДНИ СИ НА САМО ТЕК А ГОСПОЖА ГЬЛЬБОВА САМО ЛАКЬРДИИ ПРОСТО СТАНАХМЕ ЧОВЕК ЗА ЧОВЕКА ВЬЛК
  • 7 1234

    16 3 Отговор
    Ежедневие при ГРОБ
  • 8 Не можа ли да са метне от по ниско😂😂

    1 19 Отговор
    Са умре😂😂😂
  • 9 Ако се беше метнала от по високо

    2 16 Отговор
    Щеше да живее повече😂😂😂😂
  • 10 просто е

    21 0 Отговор
    Абсолютна вина на общината и държавата , ако написаното е вярно. Става ми мъчно за тези хора , които нямат достатъчно подкрепа.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 kolko

    9 0 Отговор
    1007 ли или повече ? Защо ми се струва ,че ще въведат такса на наследниците и глоба на родата на самоубитите. Далаверата ще е голяма . Те са повече от загиналите на пътя и политиците на Граб -граб няма да пропуснат ползи . Под флага на грижата за Вас . Както много ги се притесняват и мислят за шофьорите - с големи глоби , такси ,задължиелни застраховки към частници документчета с мирис на смяна на личните карти и непосилни за около 1,5 милиона работещи бедни . Това ни ограбва и поболява масово ,но какво от това . Вземаш кредит за да си платиш данъци,такси ,глоби , ток ,парно , вода защото все ти нпоня за Съдията изпълнител . А някои дори и почиват през отпуска с кредити след като е работил година като вол. Съсипията и грабежа в пълен ход. Замислете се кои са добре и щастливи - Съдия ,прокурор , АДВОкатите , вземащите субсидии ,лапащите от поръчки обществени пари , партийци професионални мафиози вечно та навряни -у парламенто и централите. Всички които са плътно до кацата с меда - администрация ,КТ-НАП и подобни.
  • 13 JPower

    22 0 Отговор
    Бийте се в гърдите българи. Самоубиват се хора от мизерия, безпаричие.. и това в XXI век в страна от ЕС, бийте се по силно, че сте европейци. За бедните пари няма, но за американските тенекии има
  • 14 Принца на АДА

    6 0 Отговор
    Бог да я прости.Най голяма вина има другия син на жената понеже не е подал молба за подпомагане на майка му и брат му.Това е сериозно престъпление не само пред човечеството, като правен казус,а най голяма е пред бога. Как ще оставиш майка си да се мъчи и брат ти да мизерства това за мен е непредумишлено убийство.И според мен става дума за наследство.Социалните няма как да знаят ако не е депозирана молба, вече няма такива служители които обикалят и издирват лицата с проблеми как живеят както преди.В Психиатрията той е само статистика. От време на време го викат за наблюдение и ако установят нещо го пращат за лечение и след няколко месеца го пускат поради недостиг на средства от страна на лечебното заведение.

    Коментиран от #15

  • 15 немои тъй

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "Принца на АДА":

    Брат му имал вина. Каква вина търсиш в брат му и той е психар като тях.
  • 16 ДЕМОКРАЦИЯ

    0 0 Отговор
    ЕДИН ДА МИЗЕРСТВАТ, А ДРУГИ ДА ГРАБЯТ!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове