Last news in Fakti

31 Август, 2019 22:00 3 214 29

Колко ще ни струва морето в края на сезона?

  • хотели-
  • море-
  • цени-
  • сезон

Голяма част от хотелите ще затворят още около 20 септември

Колко ще ни струва морето в края на сезона? - 1

Свалят цените по морето с 30 % през септември. Очакванията са през почивните дни около официалните празници през следващия месец хиляди българи да тръгнат на път. Ще успеят ли туристите през август и септември да спасят сезона по Черноморието? И какви оферти да очакваме в края на лятото у нас и при съседите - отговорите потърси Нова ТВ.

Офертите за евтино море в края на сезона тази година започнаха още от 20 август. Без да чакат септември, повечето хотелиери в „Слънчев бряг” постепенно свалят цените.

След слабото начало на сезон, сега в битката за всеки клиент хотелиерите засипват туристите с всякакви атрактивни предложения.

„При хотелите със спа център се дава безплатен масаж или безплатно използване на спа центъра. Наблюдава се промоцията 5=7 – плащаш 5 и почиваш 7”, заяви Константин Занков, от Института за анализи и оценки в туризма.

Най-сериозни намаления се очакват в хотелите, които успяха да запазят цените си през август. След първата седмица на месеца близо 30% от хотелиерите по морето пуснаха промоции с отстъпки от 30 до 50 на сто, за да спасят сезона. Сега при тях намаленията ще са минимални.

„До 15 септември имаме 30 % намаление на цените спрямо август, а след това 50-60 % спрямо активни сезон. През септември средната заетост на хотелите ще е между 38 и 40 %”, заяви Занков.

„Голяма част от хотелите ще затворят още около 20 септември, но има и такива, които ще удължат сезона до 30 септември и дори началото на октомври – големи вериги, които работят предимно с чужди туристи”, каза още Антония Чомполова, представител на туристическа агенция.

Последните чартъри към морските ни курорти са на 8 октомври. Бърза проверка в интернет търсачките за почивки показва свободни места в почти всички хотели на 2-ра и 3-та линия в големите комплекси. Повече резервации през септември има около първия дълъг уикенд след активния сезон – около Деня на Съединението.

Така на първа линия до плажа в големите комплекси по морето през септември ще може да се нощува срещу 140-180 лв. В апарт комплексите в курорта, както и в семейните хотели в Поморие, вече има оферти и за 20 лв. за човек, а квартирите на юг ще наемаме дори за 6-7 лв. за нощ. Оферти за почивка в хотел в Созопол намираме срещу 70 лв., а в по-луксозните комплекси – около 200 лв. В много от хотелите, в зависимост от престоя, се изготвят и индивидуални оферти за туристите. Отстъпки в цените на пакетите готвят и хотелиерите при съседите. Но от по-късно, тъй като там активният сезон продължава и след септември.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин от България

    35 2 Отговор

    До коментар #1 от "Арсен":

    В РБ има един единствен официален език и това е българският! Ако не ти изнася– приятно еднопосочно пътуване!

    Коментиран от #9

  • 3 С тези тлъсти

    9 3 Отговор
    Американки забрави да ходя на море. Аз се чудя защо тез феминистки американки не дойдат в бг да ги научим на традиция която толкова много искат да унищожат. Ще ги накичим с народни носии и ще ги научим да играят хоро.
  • 4 Антонн

    15 2 Отговор
    140-180 лв за Септември,много смешно.
    Ще спасяват сезона и то с тези цени,нали за 100 евро на ден ще съм на море в Испания.
    Освен ако тази цена не е за ден,ак както пишете плащаш 5 получаваш 7!?

    Коментиран от #15, #22

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Нищо няма

    10 0 Отговор
    да ни струва, защото повечето не можем да си го позволим.
  • 7 стоян георгиев

    4 15 Отговор
    сега може спокоино да се почива през септември за около 25-30 лева стаята в среден клас хотели.храненето е в шроки ганици,но на топлите витрини на всяко курортно селище може да се купи готвено ядене за 4-5 лева порцията,а баниците и палачинките са като в родния ви град като цени.демек за около 15 лева спокоино може да се яде на морето ни.
  • 8 да да

    11 0 Отговор
    толкова е Сезона!Добре ,че още ``пералните`` работят.....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Йозеф

    19 3 Отговор
    Сезона е неспасяем по бетономорието. След няколко дни пак ще се топя в Бяло море, близко, офертите са неустоими през Септември в Гърция, спокойно, чисто...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 onq s konq

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Арсен":

    И къде му е грешката спорКажи,че да научим нещо полезно:)
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Леш 100 кг

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Антонн":

    С кой бе...?! Я съм беден, дори и в края на сезона, не моем си го позволим...! Още има ли от торбите...?!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гол тупан

    6 0 Отговор
    До година ще стснст и по 10 лева нощувките,понеже няма адекватна политика нс държавата. Много хотели а плажове мръсни и скъпи чадъри. Готвачи няма. Храна безвкусна да не кажа отврат и на всичкото отгоре и дкъпа.До годона още повече българи ще отидат вГърция и ще започнат фалитите по черноморието.Държсвата ско не се вземе в ръце и започне да стопанисва и чисти плажовете,като не слага арендатори а взема тскса на брой кревати в хотелите няма да има успех.Чадърите трябва да са безплстни за да има курортисти както е почти нсвсякъде по света
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хаджи хаджи Българин

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Антонн":

    За 14 дена през месец август ( 29-юли до 13 август преди 2 години ) за цена от 1100 € си наехме къща в Ле Скала- Каталуния, на три етажа! 1етаж- гараж, кухня и трапезария! 2 етаж 2 спални с една баня! 3 етаж една стая с голяма тераса с изглед към морето и на 250 метра от плажа! Разбира се със съдействието на приятели, които живеят наблизо! А ние общо 5 човека! Две двойки и един ерген! Я смятате, по колко излиза на човек нощувката! Хапваме си и пийвахме, каквото ни хареса! А с приятелката ми сме добри кулинари и си приготвяне всички морски специалитети! Както и в ресторанти! Айде стига с тази мутррнска реклама на Лайноморието!

    Коментиран от #23, #27, #28

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Туриста с хладилната чанта

    6 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: След първата седмица на месеца близо 30% от хотелиерите по морето пуснаха промоции с отстъпки от 30 до 50 на сто, за да спасят сезона.Публикувано във факти.бг: Наблюдава се промоцията 5=7 – плащаш 5 и почиваш 7.......😎😎😎😎😎😎😎😉😉😉😉😉😜😜😜😜😜😂😂😂😂😂....като гледам какво става на Кулата и 1=7 няма да свърши работа
  • 25 Баба Вуна

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Българче":

    Господ да ти помогне! Явно сам не можеш! Направих сравнение с хайдушкият обир по нашето Лайноморие и нормални цени в Европа!! Аз мога да си го позволя! Ама като не вдяваш сам, как да ти помогна!
  • 26 Хаджи хаджи Българин

    10 0 Отговор

    До коментар #23 от "Българче":

    А преди 3 години, заради децата бяхме и на Слънчака! Порнография, за алкохолици и наркомани! Не благодаря!
  • 27 МАГАРЕ

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Хаджи хаджи Българин":

    Веднага го сметнах.Излиза ви по 31 лева!!! на ден.Да го прочетат и Българските хотелиери.Ама това да съм на почивка и да готвя не ми харесва.По принцип не ми харесва и когато не съм на почивка,но всеки е различен.Вие явно обичате да готвите и за вас не е проблем.Иначе цената е супер.В БГ щеше да е поне 2 пъти по-скъпо.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 МАГАРЕ

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Atilla":

    Той ти казва колко е нощувката.Да не говорим ,че повечето българи който работят в западна Европа идват на море в България. Ако сме обективни на тях колко им излиза пътя
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове