Last news in Fakti

3 Септември, 2019 18:40 960 14

Фандъкова: Да си кмет е кауза, отказвала съм други позиции

  • йорданка фандъкова-
  • софия

Влизам в кампанията с ясен график за работа с нови проекти и нови идеи, обяви тя

Фандъкова: Да си кмет е кауза, отказвала съм други позиции - 1
Снимка: БГНЕС

"Три са водещите задачи, които си поставям - целенасочена работа в кварталите, развитие на София като зелен и чист град и третата - строителството на метрото - това е проект, който променя града ни". Това каза пред БНР кметът на София Йорданка Фандъкова, която е кандидат на ГЕРБ за четвърти мандат за столичен градоначалник. Тя обяви, че влиза в кампанията с ясен график за работа с нови проекти и нови идеи.

"В листата за общински съветници, която подготвяме в момента, съм поканила хора, които са утвърдени специалисти в различни сфери в работата на града и млади хора със свежи идеи. София има нужда от нови хора и нова енергия. Разбира се, че ще разчитам на опитните колеги, които много активно работиха за промяната на града досега, но за мен най-важна е промяната в структурата. Имаме нови предизвикателства пред града", обяви столичният кмет и уточни, че се работи усилено, за да бъдат осигурени повече места в детските градини и ясли: "В момента строим 8 нови детски градини. Пет от тях ще бъдат завършени до края на годината. Започваме още 9".

По думите на Фандъкова кампанията за кмет на София ще бъде сериозна. Тя допълни: "За мен изборите за кмет са избори за развитието и перспективата на града ни. Имала съм възможности и за други позиции, но съм отказвала, защото за мен това е каузата, зад която съм застанала".

Според столичния кмет е нормално да се търси широка подкрепа най-вече за проектите за града, които са в интерес на всички граждани:

"Винаги съм казвала, че тротоарите в София не са син и червен, а ляв и десен и се нуждаят от ремонти".

В предаването "12+4" по програма "Хоризонт" Фандъкова припомни, че в периода на управлението на кабинета "Орешарски" е получавала отказ за финансиране на проекта за метрото, но Столичната община е поемала разходите, след което от ЕК са получавани средствата. Тя оцени, че това е безспорно стратегически проект за столицата.

"Всеки в процеса на ремонта на улица "Граф Игнатиев" носи своята отговорност и аз няма да отричам и моята", заяви кметът Фандъкова и припомни, че тя е налагала най-високите санкции в държавата, глобявайки проектантите на този проект за ремонт на знаковата софийска улица. Тя изрази очакване, че площад "Славейков" отново ще се оживи, след като бъде върнат там книжният пазар.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гражданин

    26 4 Отговор
    На теб каузата ти е да отпускаш тлъсти държавни поръчки на съпартийците ти със строителни фирмички от вчера!
  • 2 Облигационен заем

    18 2 Отговор
    04.11.2019 година ( понеделник) Официални резултати Мая Манолова петдесет и пет процента Йорданка Фандъкова четиридесет и пет процента и на Боко тиквата ще му се стъжни няма да се кефи.

    Коментиран от #5, #6

  • 3 Фокус мокус, Боко барабокус!

    17 2 Отговор
    "ДА СИ КМЕТ Е КАУЗА !"- ТОВА Е ЦИТАТ ОТ ПРЕДИЗБОРНО ОБРЪЩЕНИЕ НА СТЕФАН СОФИЯНСКИ .НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО.
  • 4 ГЕРБ

    19 1 Отговор
    е Чумата за българите
  • 5 СТАТИСТИКА

    15 4 Отговор

    До коментар #2 от "Облигационен заем":

    По скоро 75% за Мая и 25% за туй на снимката!
  • 6 Тръмп

    4 12 Отговор

    До коментар #2 от "Облигационен заем":

    Като се раздухат новините за имотите на Манолова и ще падне на 25%,ни съ притесняй!!!;););)
  • 7 Облигационен заем

    13 1 Отговор
    27 дена чакаме новите 8 изтребителя f-16 block 70 платени предварително чрез облигационен заем от Боко тиквата и шкембе войвода за 2,2 милиарда лева на американската икономика и администрация и управление. Лихва за времето в размер на 5,4 милиона лева в полза на американския президент.
  • 8 Мартин

    15 1 Отговор
    Като е кауза, какво прави последните 2 мандата ма? Преди избори всички са много вдъхновени, после не можеш да ги намериш.
  • 9 Прост народ

    12 0 Отговор
    Тия откровено ни се подиграват, защото знаят, че сме много тъпо стадо.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Къртев 🐓

    6 0 Отговор
    Каква кауза е да презастроиш един град? Без да помислиш, че, като се насели застроеното, няма да може да се диша. Кауза е, ако се спре базразборното строителство и да се направи така, че да може да се паркира, да може да се ходи пеша, да се мият улиците често, да се пази чисто и т.н.. Кауза е, когато правиш нещо в полза на хората в този град, а не да се чудиш, как да гушнеш някой лев от олигархичните бизнесмени. За 10г то стана блок до блок без място за минаване между тях, а да не говорим за паркиране и какво ли още там
  • 12 Ужас

    6 0 Отговор
    Абе г-жа....ти не можеш да синхротизираш времето между мотрисите в метрото, а си трэгнала до управляваш....в час пик 12мин между мотрисите е униколно преживяване!!! Евала и за ремонтите в цяла София...не помня да нямаше по някой проект изключително фрапантни гафове и кражба на пари???
  • 13 El Torro

    3 0 Отговор
    Когато се прибера в къщи и видя Бул. Първа Българска Армия ремонтиран, тогава ще повярвам на думите Ви Госпожо Фандъкова,и на следващите избори може би ще гласувам.
  • 14 Герберастка черна каса

    1 0 Отговор
    На далаверата вече кауза ли и викате?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове