3 Септември, 2019 20:10 1 225 11

ГЕРБ и СДС подписаха рамково споразумение за местните избори

  • герб-
  • сдс-
  • рамково споразумение

Освен големите градове обединението се концентрира и в Монтана

ГЕРБ и СДС подписаха рамково споразумение за местните избори - 1
Снимка: БГНЕС

Структурите на ГЕРБ и на СДС заявиха, че са подписали политическо рамково споразумение, което касае цялата страна. Това стана ясно днес на пресконференция по повод предстоящите местни избори на 27 октомври. Председателят на СДС Румен Христов коментира, че и двете партии имат автономия да вземат решения.

По думите му в това обединение се търси разбирателство, като се надява преди всичко в големите градове да бъде постигнато такова разбирателство. Освен големите градове обединението се концентрира и в Монтана. Христов обяви, че за шести пореден път сегашният кмет на града Златко Живков се кандидатира за поста. Румен Христов коментира, че двете партии са постигнали съгласие относно кандидата за кмет на Монтана.

Кметът на Монтана Златко Живков заяви, че амбициите му за следващия мандат са свързани с жизнения стандарт, с развитието на града и общината. Той добави, че разчита на подкрепата на ГЕРБ и смята, че тя е изключително важна за хората. Очакванията на Живков са за категоричен първи тур и хора, работещи за решаване, а не за създаване на проблеми в Общинския съвет.

Премиерът Бойко Борисов също коментира кандидатурата на Златко Живков за кмет на Монтана. Министър-председателят заяви, че започва изграждането на пътя Ботевград – Мездра, двата обхода и въобще пътя до Видин. Борисов добави, че това обещание може да даде на местните граждани кандидат-кметът. По думите на премиера най-важното е пътят Ботевград – Мездра, тогава вече пътуването до Видин и до Монтана ще става за един час и то спокойно каране. Това ще даде възможност и за инвеститори и туризъм и всички останали към Северозапада.

Бойко Борисов коментира и кандидатурите за кмет на София на Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. Очакванията на премиера са двете кандидатки да проведат една коректна кампания за местните избори. „И двете са умни, отговорни, няма лошо да има такава битка за София. Хубаво е и БСП да участва в тази битка, защото иначе не е честно да се скрият зад Мая, която те изгониха, а ГЕРБ я подкрепи“, каза Борисов.

Премиерът припомни момента, когато е подал ръка на Манолова и тя е станала омбудсман на България. „Когато ГЕРБ мечтаеше за отмъщение и имаше цялата власт да го свърши, заради инсинуацията в Костинброд, помните тази манипулация ни струва много проценти на ГЕРБ, Станишев и Мая Манолова занесоха сигнала на прокурорите. Помните ли за автобуси с двойни дъна, помните ли за какви лъжи се говореше. Тогава ГЕРБ искаше да отмъсти, а аз не дадох, казах им, че ни трябва такъв човек за омбудсман“, заяви Борисов.

Според премиера няма човек, който да е помагал на Мая Манолова повече от него. Борисов обясни, че по време на целия ѝ мандат на омбудсман, въпреки съпротивата в ГЕРБ и парламента, Манолова е получила всичко, каквото поиска - стотици милиони за хората с увреждания, които са ѝ дадени. Борисов заяви, че в качеството си на омбудсман Мая Манолова се е справяла добре и че действията ѝ са били добре за държавата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    12 1 Отговор
    споразумение кой ще крадне повече!
  • 2 Гнида

    7 0 Отговор
    Как сте ве патреоте ? На ред са другите гнусни патерици - сдс и дупесе в сянка ! Патерици на най-гнусните хамелеони !
  • 3 Behemoth

    5 0 Отговор
    Некрофилия!
  • 4 Кой68

    7 0 Отговор
    С това идва края на ГЕРБ.
  • 5 Антиседераст

    4 0 Отговор
    Как се надушваткраставитемагарета ! Мразя ги до дъното на душата си и бсп също
  • 6 С този си ход

    3 0 Отговор
    сдс е на път да се превърне в първата киберпартия. Поради липса на членове, ще ги заместват с роботи. Демократично е пък и е съвременно... Знае се кои ще ги последват - селска десница, дясна центрица, патриотица и т.н. Смело господа посоката е правилна.
  • 7 Нагаждане

    2 0 Отговор
    И с Люцофер да подпишат си остават ГЕРБ и пасмина за пълнеж. Треска ги тресе от ужас, какво може да им дойде!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 NSDAP

    1 1 Отговор
    Хип не ме вълнуват СДС, ГЕРБ,БСП и т.н,защото всички те са от едно котило и то е БКП,но въпроса ми е друг.Понеже гледам че във факти бг всички се изкарват големи специалисти по история,генетика и политика,нека аз ви попитам вие какво си мислите че ще стане ако ГЕРБ паднат?Аз че ви кажа.... НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ!50% са виновни партиите,и още 50% са виновни хората.Било то ГЕРБ,БСП или ДПС,никоя партия не може спре Демографският проблем,например.Аз като човек който е 40 годишен и с доста опит със жените,ще ви кажа че българката нация(казвам нация,защото България има нужда само от арийци и чиста нация,докато циганите са част от народа) има нужда от превъзпитание!Няма да влизам в подробности,а само ще кажа,че не е нормално да се иска в България заплата 3000 евро,като 1 кг ябълки струва 50 стотинки,докато в Германия той е 4-5 евро.

    Коментиран от #11

  • 10 тнот

    0 0 Отговор
    Мотана Лом ииииии северозапада там е другата българия те е страх да замръкнеш!
  • 11 тттт

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "NSDAP":

    Първо, прочети много внимателно коментар номер 10 ! Там хората взимат заплата 500-600лв. а ябълките не са по 50ст.
    Усеща се лека симпатия към към харизматичния според теб Борисов, но той хитро спря проекти за милиарди през неговото 10 годишно управление, като и фалита на КТБ може да се каже е негова заслуга!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове