Last news in Fakti

27 Септември, 2019 19:51 18 596 52

Как задигнаха с "Лада" 2 чувала с пари в Хасково

  • обир-
  • лада-
  • хасково

На 27 януари 1984 година всички служби на милицията, ДС и военното контраразузнаване са вдигнати по тревога

Как задигнаха с "Лада" 2 чувала с пари в Хасково - 1

Офицерът от резерва полковник Георги Тишевишки е роден на 30 юни 1936 г. във врачанското село Добролево. Завършил български език и литература в учителския институт в Хасково.

Бил е директор на основни училища, инспектор в отдел „Просвета” и по борбата с противообществените прояви на малолетните в някогашния Окръжен съвет.

От 1966 работи в системата на МВР. Бил е зам.-началник по оперативната работа в районното управление. В края на 1982-а е назначен за началник на криминалния отдел в Окръжното управление на МВР-Хасково. Този пост заема до пенсионирането си, след което продължил да работи като извънщатен сътрудник.

С неговото дейно участие е разкрит най-големият грабеж, извършен в България по времето на социализма, пише "Марица".

На 27 януари 1984 година всички служби на милицията, ДС и военното контраразузнаване са вдигнати по тревога - пред местния клон на БНБ е извършен дързък обир на инкасовия автомобил.

24-годишните Стефан Атанасов и Веселин Славчев успяват да задигнат и да избягат с огромна за онова време сума - 189 776 лева.

Тогава сградата се охранявала от милицията. Стефан познавал отлично действията на униформените, тъй като баща му е бил служител в хасковското районно управление на МВР.

Целта на двамата авантюристи била да изчакат пред банката пристигането на автомобил с пари от някое от големите местни предприятия и да го атакуват. Набелязали пачките на „Търговия на дребно“. Около 18 часа всеки ден касиерката Тонка Бахчеджиева, придружавана от 65-годишния охранител Стамо Кралев, носели оборота от магазините в банката.

Двамата наблюдавали многократно колата на инкасото от блока срещу „Търговия на дребно”.

За подготвяното нападение младежите задигнали ладата на свой познат. Двамата имали ключ за гаража и возилото. Преди да тръгнат към удара на живота си, те дори разтоварили чувалите с картофи, оставени от собственика на автомобила.

Сдобили се и с фалшиви кърджалийски регистрационни номера. Били дегизирани с перуки и качулки от крачоли на анцузи. Двамата спрели автомобила си до клона на БНБ на ул. „Цар Освободител“. Това станало половин час преди там да дойде колата с парите.

Нападателите изчакали касиерката да излезе от возилото, за да позвъни на входа на банката. Идеята била да издърпат торбата с левовете, в този ден обаче пренасящият ги охранител бил вкарал ръката си в чувала, за да му е по-удобно, и затова се стигнало до сборичкване.

Стефан дори успял да вземе оръжието на милиционера и го хвърлил в градинката. Здравеняците отскубнали чувалите с пари и се метнали в автомобила си. Докато служителите на клона на БНБ се усетят какво е станало, обирджиите духнали в посока вилна зона между „Куба” и „Кенана”.

Сред важните улики е косъм от перуката на 24-годишния бивш спортист Стефан Атанасов, изгубена при схватката с охраната. Той страдал от заболяване на кожата на главата и заради това и преди носел перуки.

Разследващите тръгнали по фризьорските салони на Хасково и не след дълго влезли в дирите на мъжа, който си поръчвал изкуствени коси. Според запознати със случая перукер се похвалил на свой приятел на кого ги е продал, без да знае, че говори пред сътрудник на МВР.

„Четири бяха основни моменти в разследването, с чието наслагване стигнахме до разкриването на престъплението”, разказва днес 83-годишният полковник Георги Тишевишки.

Дъщерята на собственика на ладата, с която е извършен грабежът, била в обкръжението на двамата извършители.

Друг основен момент в разследването бил, че близък на Янко Чанков - началник на отделение в ДС-Хасково, засякъл единия от извършителите с чувала с парите, носил го на гърба си и отивал към вилната зона.

Още на втория ден след грабежа бил изготвен фоторобот на Стефан, за да могат службите да го показват на източниците си. Районният инспектор Пенчо Андонов получил информация от свое доверено лице, че е разпознало Веселин.

От този ден полк. Манов, зам.-директор на Националната милиция, носил в джоба си анкетната карта на Веселин Славчев, също разпознат по фоторобот от доверено лице.

„Не на последно място в оперативната работа бе маршрутирането на доверено лице на милицията до София. На този човек при инструктаж бе определена и линия на поведение. Тя касаеше използваната перука от Славчев”, обясни опитният криминалист.

Инструктажа извършил лично полк. Тишевишки в бар „Мелодия“. Целта била получаването на данни, доказващи досега събраната информация за използваната перука при грабежа.

Впоследствие Янко Чанков участвал лично в задържането на Стефан, а Веселин бил арестуван в тогавашните Хасковски минерални бани.

До залавянето на извършителите всяка вечер в полунощ се провеждали оперативки при окръжния началник полк. Георги Милушев. Там редовно присъствал и първият секретар на партията Стоян Стоянов.

На оперативките освен полк. Тишевишки били Сашо Кюлев, началник-отдел „Тежки престъпления“ към Дирекция на „Националната милиция” (ДНМ), полковник Леонид Кацамунски, началник на криминалното управление на ДНМ.

„Работеше се със съвест и чувство за отговорност. Разработката съдържаше 32 тома явен и 4 тома секретен материал“, сподели още полк. Георги Тишевишки.

След приключването на случая той и Леонид Кацамунски изготвили обстоен анализ на случая. Включен е в строго секретния наръчник по криминалистика. Изучава се и до ден днешен в Академията на МВР в Симеоново.

В кариерата си полк. Георги Тишевишки е награден с 15 ордена и медала. Сред тях е и орден „Червено знаме на труда” и е удостоен със званието „Почетен служител на МВР”.

Смъртна присъда за Стефан и Веселин

Процесът срещу Стефан Атанасов и Веселин Славчев първо се гледа в Хасково от състав на Върховния касационен съд на открити врата в залата на НТС пред 2000 човека. Председател е бъдещият премиер Димитър Попов. Наказанието е по 20 години затвор.

По реда на надзора обаче делото се гледа повторно от друг състав на ВКС в София. Там са издадени смъртни наказания, изпълнени няколко седмици след това.

„Години по-късно колегата Кънчо Статев, от когото много съм научил, ми сподели за кражба в техникума по Автотранспорт. Там бил намерен годен отпечатък, впоследствие оказал се на Стефан.

Бате Кънчо го пропуснал, защото момчето тогава му казало, че баща му е милиционер и той го пратил да си върви, без да му направят дактилоскопия.

Въздъхна и каза, че чувства вина. „Щяхме да ги пресечем тогава в зародиш и нямаше да стигне до смъртната им присъда“, въздъхна старият криминалист. „Статев е изключително умен и опитен работник. Така казва за него и Тишевишки.

Тогава бате Кънчо просто е проявил човещина, никой не е от желязо и безгрешен“, спомни си и криминалистът Васил Матвеев, който като млад офицер също е участвал в издирването на грабителите.

Източници на „Марица“ припомниха, че по оперативна информация Стефан и Веселин били в група с още петима, които в различни комбинации помежду си вършили други кражби и грабежи.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    91 3 Отговор
    Тогава не прощаваха!!!
  • 2 Пишман Воевода

    35 38 Отговор
    Ей те тези жертви на комунизъма са истинските Патриоти и Жертви (дисиденти), репресирани от Живковия режим. Затова в нашите управляващи партии хората са все с такова семе. Пресявали сме ги по семе, от най-добрите хайдуци.
  • 3 Гуня адвокатина

    61 7 Отговор
    Димитър Попов съдията , ненадминат по брой издадени смъртни присъди.
  • 4 1122

    91 4 Отговор
    Сега на всяка крачка грабители,едни окрадоха КТБ ,но никой не пожела да залови крадците,други ни крадат всеки ден....,но никой не иска да ги прибере в затворите,защо ли????????
  • 5 помня

    80 7 Отговор
    Този случай е украсяван многократно. Пишеха че пистолета е бил бутафорен и какво ли не още.. Едно обаче сигурно . Това е единствен и последен случай на нападение на банка. Явно смъртното наказание действа.

    Коментиран от #14

  • 6 Ти да видиш

    28 6 Отговор
    Лада инкасо автомобил.65 годишен охранител....

    Коментиран от #19, #41

  • 7 Бати Злати

    39 3 Отговор
    Тази "Лада" на снимката през 1983 г. изобщо не съществуваше. Това е Лада Самара произвеждана след 1987-88 г.

    Коментиран от #11, #27

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 СссереМ

    33 27 Отговор
    Та значи същите тези комунисти които окрадоха КТБ и България а сего се борят за власт,навремето са раздавали смъртни присъди на мишкарите.
  • 10 Между другото

    36 1 Отговор
    Ладата от снимката не отговаря на годината на случката,ама на авторът толкова му е капацитета явно.Пак добре,че не е турил някой Вартбург.
  • 11 Дългия

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бати Злати":

    Еиии ти пък сега откъде Тихомирчо да знае? Той тогава сигурно не е бил плануван дори...

    Коментиран от #20

  • 12 Франкенщайн...!

    14 0 Отговор
    Интересно кой ги е задигнал от този интересен край на БГ...! И второ тук там се лъкатушат все още некои стари коли със стари шофьори...!
  • 13 Алфа Вълкът

    20 18 Отговор
    Око за око, зъб за зъб! За такова престъпление - смъртна присъда е нелепо.
  • 14 Това

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "помня":

    не е банково нападение, а нападение на инкасо, подобно имаше и в град Троян, Ловешко, където престъпника също беше задържан и осъден. Извършителят беше заловен от тогавашния топ-криминалист в Лоевешкия край полковник Христо Баиров.
  • 15 Тодор

    12 3 Отговор
    Май никой не е чувал за въоръжения и с жертви сред касиерките, обир в Толбухин. Става в началото на осемдесетте. Взема се целият оборот, от големия Универмаг, като се говореше за 200000 и повече лева. Съответно извършителите бяха заловени. Тези неща нямаха гласност и за такива престъпления се носеха всякакви слухове. Все пак доктори от болницата ни казаха за убити касиерки.
  • 16 Шляхтиц

    15 2 Отговор
    Тихомирчо, по времето, когато беше извършен този обир, нямаше Лади с предно предаване. Ладата на обира беше със задно предаване и четири фара. Номера на модела не зная. Това го пиша само за да Ви обърна внимание, че по мое скромно мнение пишете и публикувате меко казано НЕСЪСТОЯТЕЛНИ ФАКТИ.
  • 17 Лалчоооо тия пари

    23 1 Отговор

    До коментар #8 от "бай Даньо":

    За онова време бяха 15 апартамента че и повече....

    Коментиран от #23

  • 18 хасковлия

    22 2 Отговор
    На второто дело на смърт ги осъди Иван Григоров. А за разследването бяха дошли и руснаци. Защо се премълчава?
  • 19 Дребен

    37 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ти да видиш":

    Тогава не си заключвахме вратата на апартамента и играехме на криенеца до 12 часа вечерта. Нямаше обири, убийства и изнасилвания. Сега аз се замислям да се прибирам по тъмно след като едни наркомани ме нападнаха по тъмно...

    Коментиран от #46

  • 20 Не бе...!

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Дългия":

    Набори сте...!
  • 21 Тишоо

    13 7 Отговор
    Не беше национална а народна милиция. Сега тия същите милиционери са в парламента.

    Коментиран от #50

  • 22 ХХХ

    32 5 Отговор

    До коментар #8 от "бай Даньо":

    Какво ни беше наред по соца ! Ами по коментар 5 ти пишат - първо и единствено нападение над банка. Да, смъртни присъди за такова престъпление е твърде жетоко и пресилено, но друго подобно не е вършено ! И имаш глупостта да питаш какво ли било наред. А това, че не е имало други подобни престъпления - това според тебе не е наред ! Пък и колко други работи. Да седна да изброявам, трябва да си пиша до 1 през нощтта. Но примерно - съдия Димитър Попов издава присъда, има надзор на издаваните присъди и делото се преразглежда. А не като сега, съдия Калин Калпакчиев решава да пусне предсрочно убиеца Джак Пол Фриийман, предполагам защото е получил тлъста пачка пари, и какъв му е проблема на господин съдията ? Над него е само господ, и ще прави каквото му харесва. Даже казаха, че същия ден по друго дело е помилвал друг убиец. Ама това по Тошово време знаеш ли кога щеше да стане ? И през ум нямаше да му мине, да върши подобни безобразия, едно, защото делото щеше да се преразгледа по посочения механизъм, друго, че съдията на следващия ден го хващаха за парцала и го изхвърляха от съдебната система. А не като сега, да прибират пари и да вършат безобразия до безкрайност. Пък такива като тебе да ми говорят какво ли било наред при социализма ? Щото сега са ни много наред нещата, нали, може би в немалка степен и заради личности с твоя маниер на разсъждение.

    Коментиран от #24, #42

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ами и аз да кажа

    21 2 Отговор
    по него време 13 годишен, ходих на концерти в София! 13 годишен в хотел не влизаш! Преспивах вечерта след концерта на централната гара! И се прибирах на другия ден! Тогава беше топло и чисто! А сега идете там да спите, да видим дали няма да ви съблекат!
  • 27 Лада Спутник

    13 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бати Злати":

    И аз мисля, че такава Лада не е имало в България през 1983, въпреки, че първият образец е произведен още през 1978 г. Но не това е важното. Автомобила е красив и изящен. През 90-те на фона на Москвичите и останалите трактори, Лада Спутник си изглеждаше направо като автомобил от бъдещето. Чакам сега поредният русофоб да напише коментар, че купето е изкопирано от Мазерати битурбо на фона на удивителната прилика между двата автомобила.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 emo

    21 4 Отговор

    До коментар #29 от "бай Даньо":

    Преди да ти прочета коментара не вярвах че може да има толкова прости хора. Всъщност, да ти довърша глупостите, ето нещо в твоя стил: и капути нямаше като днес, щото като гледам ти си продукт точно на дефектен такъв.
  • 31 Защо някой казва на истини..!

    2 1 Отговор
    Глупости, ето това е куриоза в БГ...!
  • 32 Гледач

    7 3 Отговор
    А ГЕРБ КОГА?

    Коментиран от #52

  • 33 Българин

    11 1 Отговор
    Ако се върнат законите при комунизма и се направи раследване за прехода трябва да бъдат разстреляни стотици хора.

    Коментиран от #49

  • 34 Нерегистрир@н

    2 2 Отговор
    От стар род хасковски, та за Стефан Атанасов. В годината не съм били, но родната, покойна майка ми разказа, понеже ай Атанас от павилион често, в центъра на града, сега срещу или е в близост до джамията, часовника, на ъгъла продаваше туй, онуй, бяха големи приятели с Атанас бай, Стоян, пак Стоян кокаличева, баща ми и.. На Стефан баща му не е бил никога милиционери, пияни а, но дали след смъртната.. Всичко друго е вярно. Закопали са ги във вилата на един от двамата, но парите не са похарчени, не ги защитавам, но бай Атанас, не зная точно как му се пада. Чичо или вуйчо, но бе с авторитет, инвалид..
    И доколкото под разбрах на бай Атанас едната му дъщеря от Пловдив е изтеглена и е назначена, за прокурор или съдия в хасковски съд по времето явно на бкп леви или десни...
    След смъртта на единствения им син Стефан, баща му се пропива и умират родителите на Стефан.
    Парите мокри... Детски постъпки, говореше се, че след казармата.., но законите бяха строги.. Смърт.. Вкарват те в стаята и нищо не усещаш... А без право на замяна, доживотен, да се мъчат, казваха навремето видни юристи от съда. Имаше ред при бай Тошо, но имаше и многобройни... Диктатура..
    Тогава се толерира ха грозовати жени, а мъже с чин, Тинка, Иванка.. Удряха красиви и скромни... Дс винаги са прави. Но случаят, не е повален, от косата.. Спец бяха, а сега нали ги виждаме полицай четата. Да са живи и здрави. Свободоя е. А и от всяко дърво свирки направиха.
    Много ми е интересно, бил ли е милицион
  • 35 Шаран БГ

    10 2 Отговор
    На № 29 " бай Даньо " Браво !! Десет пъти сте употребили "нито" , без нито един факт, без да вложите и капка логика. Ако не е имало нещо лошо, то е било по линия на политиката. В социален план за народа, за обикновения трудов човек, много неща бяха по -добри. Вероятно сте на възраст около 40 и имате право на изказ, имате право да ругаете и плюете по страната си , колкото си искате !? " НИТО РАБОТЕХТЕ !????" - само на това ще се спра. Кой възстанови България след ВСВ? Кой построи Димитровград, кой прекоси Балкана с магистрала "Хемус", кой построи стотици фабрики и заводи, които функционираха? Кой работеше в тях? Кой построи стотици язовири и кой електрифицира страната ? Във всеки областен град има нови квартали? Вярно - панелки, не са добри, на такива са били условията. Трябва да се даде подслон на работниците от фабриките и заводите. И в много от тях се работеше на 3 /три/ смени. И в годините от 1950 -1960 не спираха рекордите на строители , тъкачки, ЖП-ейци. Да не говорим за БЕЗПЛАТНИЯ труда на младите по Хаинбоаз, и новите ЖП линии. ....Още се краде и руши построеното в тях години и се хвърля вината върху трудящите се -безпаричните пенсионери - видите ли- те крадели, не работели, нищо не са създали, те са причина всичко да се разпада!? Не бълвайте платени глупости - все още са живи тези, които построиха България и я индустриализираха. А престъпността бе много по-малка, не само защото не се афишираше. Политическите и криминалните - в затворите, рамо д

    Коментиран от #40

  • 36 ????

    0 5 Отговор
    А сега мислите ли, че се назначават проучени, що не крадци на злато и др. Деца в полиция, банки,. Нашата се знае. Не сме удобни на бкп. А удобните, пияници, крадци.. Бяхме млади, стройни, красиви, с мерки на манекени, но слушахме, а сега даваш 20.000 и си я полицай, я банка и сие. Живи и здрави. Знае ли се, може и нашите вече от 18 да са престъпници, напуснаха преди 18 години не родните ни градове, по неволя дойдохме и останахме, заради ясен, милиция, а пена с трима от Иваново село де, на стаж ги приютява ле в квартирата, нестор Н, митака женен и ясен и идваше в 15 часа на работа, а др. Х с 5 минути автобус и прошка няма. Винаги е имало неправди, а още работи пена на 69,уреди си Симеоново, право, син и дъщеря, а скромните Аут, на сто процента, и по време на земетресение, бе в банята на един от женени те,.. Доказателства лично, няма смисъл, макар че раната кърви, милиция и милиционери.. Ходихме да вземаме на др. Ден сутрин жената на.. Юриста д. В. От София, а пена бе вечерта с него, той хуква по стълбите, а тя остава в банята.. Не искам разправии, митака се увлепе по нея, но е Пич по характер. Нестор противен на младини, с дебели устни и от заможен род.. Ясен отвратителен, мързелив и с его...

    Коментиран от #48

  • 37 Антифсшист

    8 2 Отговор

    До коментар #29 от "бай Даньо":

    Само да ви кажа, защото вероятно сте млад и не знаете. Всичко имаше преди 89-та. Нямаше тоалетна хартия по селските клозети на двора, щот хората получаваха по един билюк вестници и от нямане какво да ги правят палеха печките и ги използваха като аналог на тоалетната хартия, която в днешно време е изнежила младите до неузнаваемост. Щот прекалените удобства водят именно до изнежване, Маринкин. И филми гледахме при това истински, и децата се изучиха, и из цяла Източна Европа обикаляха хората. Спомням си един възрастен човечец веднъж ми разказваше, как са обикаляли Унгария, Чехия. в онова време. Такава емоция имаше в гласа и разказа му, че аз който съм кръстосал 240 пъти Европа искрено му завидях. Просто хората бяха хора, истински, чувстващи, способни да се зарадват и на най-малкото, способни да ти подадат ръка, вместо да извърнат глава. Сега имате всичко, как ще се зарадвате, като винаги знаете, че има по-ново и по-модерно. Единственото, което всява емоция в днешното поколение е новият айфон, щот почти никой не може да си го позволи. Гледам най-малките, зяпнали екраните, таблетите и телефоните, и нищо друго не може да ги зарадва. Нещо повече, децата които целодневно са пред екраните са нервни и апатични. Да излезе сред природата, да тича на воля с приятели.... Скука! В таблетка има всичко, а и е само на една ръка разстояние. Относно комунизма, Маринкин, аз лично се съмнявам, че някой трезвомислещ човек вярва, че същият може да се върне в България. Ние не ще

    Коментиран от #47

  • 38 Антифашист

    5 1 Отговор
    Относно комунизма, Маринкин, аз лично се съмнявам, че някой трезвомислещ човек вярва, че същият може да се върне в България. Ние не щем комунизъм, Маринкин. Искаме социализъм и справедливост за всички! И не е вярно, че само 70 годишните го искат. Наскоро гледах видеото в YouTube в което две деца в автобуса спореха за 9 септември. Казах си "има шанс" , щом детенцето защитаващо 9 септември се изказа толкова вездесъщо. А вие се за питайте в какви времена живеете, щом народа почна да търси поезията на Вапцаров и Смирненски. Не че ви виня, защото знам колко е трудно човек да знае истината и да мисли трезво, когато всичко е пропаганда.
  • 39 стоян георгиев

    3 7 Отговор
    смъртна присъда за грабеж без да има убииство???тва е като сега за ритник на камериерка те освобождават с глоба ,но на обратно.тва не е правосъдие.наказанието трябва да е адекватно на престъплението.всичко друго води след себе си до изродщини,като в случая.партииния актив на хасково си е направил чудесни биографии убиваики двама нещастници.баи милиционер на 83 още не е разбрал кво и станало!
  • 40 ТОЧКАТА

    9 1 Отговор

    До коментар #35 от "Шаран БГ":

    Относно презрените ,,ПАНЕЛКИТЕ са английско изобретение през 60/те години ,за да поемат масовото преселение в градовете....ТЕ са изключително надеждни и компактни жилища с върхови технологии за времето за ИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ на жилищното строителство>>>>...Няма повод за срам!!!!щом сме УСВОИЛИ тази технология!
  • 41 ТОЧКАТА

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ти да видиш":

    Що се чудиш АХМАК!!!Тогава НЕ се разкарваха престъпниците свободно!!!!!,защитени от ,,закона,, НПО,и прочие изгъзици.
  • 42 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "ХХХ":

    Това/новото/пич се казва ПРЕЦЕДЕНТНА СЪДЕБНА СИСТЕМА>>>>!!!!А ,онази,,беше просто съдебна система,,...в името на НАРОДА,,!!!!!!На база Държавен интерес и МОРАЛНО ОБЩЕСТВО!!!!
  • 43 Станка Маркова

    3 2 Отговор
    Много измислена статия.Много неща не отговарят на истината.Тази история е разказвана мога пъти и все се изменя.
  • 44 ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА

    1 3 Отговор
    E ,като се замисля колко пари сме си пресвоили и колко народ сме прецакали ,че на нас и 50 смъртни присъди нямаше да ни стигнат по онова време.
  • 45 Стоев

    4 0 Отговор
    Абсурдно е такава присъда за грабеж
  • 46 ПЕРО

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Дребен":

    Едно време, ех едно време..имаше изобилие от всичко за всички и на достъпни цени.Имаше работа,имаше гаранции/БДС/контрол,качествено и безплатно здравеопазване, образование. Нямаше неплатени сметки,недоимък,глад,просяци и клошари.Нямаше корупция-имаше ред и всяка "жаба си знаеше гьола".Всеки можеше да отиде на почивка-море,планина,санаториум с карта на смешни цени.
  • 47 ПЕРО

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Антифсшист":

    БРАВО ! Сегашното поколение е обречено и не знае какво е детство. Децата не знаят как да си играят/впили погледи в компютър,таблет,телефон/Социалният им контакт е агресивен.Някога имаше Клубове по ТНТМ/техническо научно творчество на младежта/спортни клубове,кръжоци-безплатни.Децата мислеха,развиваха се,спортуваха,състезаваха се,забавляваха се....Детски съботно-неделни мероприятия,филми,забави...Сегашното поколение "расте"по заведенията-пие,пуши,употребява и продава наркотици и е много агресивно и порочно.Нашето поколение имаше щастливо детство,качествено образование/не купени дипломи/морални ценности и домашно възпитание.
  • 48 ПЕРО

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "????":

    Пиши грамотно и смислено и не вини другите,че ТИ сам не си положил усилия да се ограмотиш.Как искаш хората да ти съчувстват,да те разберат и да ти помогнат...от какво се жалиш не се разбира от написаното по-горе.Изпитвам УЖАС при мисълта,ако имаш деца какво възпитание и образование ще получат ?!!! А за другото-не можеш да съдиш хората,кой по какъв начин изкарва прехраната си-времената са "вълчи" ..СЪРВЙВЪР..физическо оцеляване.Хубав ден !
  • 49 ПЕРО

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    Закона си е закон,зависи кой как го чете.Две теми не смесвай,а за прехода си много прав -само с бройката си прекалил-това са облагодетелстваните доброволни поръчкови изпълнители.
  • 50 Нико

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Тишоо":

    Колелетата на мутрите от прехода с купените дипломи . ФАРС-такава престъпна,пошла,алчна и корумпирана измет да решава съдбата и живота ни-АЛИ БАБА и 240 ПРОДАЖНИ и КРАДЛИВИ ПРЕДАТЕЛИ-А Н А Т Е М А !

    Коментиран от #51

  • 51 Запознат

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "Нико":

    Няма АНАТЕМА- смърт за гадовете !!!
  • 52 БАБА ЯГА

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Гледач":

    ГЕРБ ЗАГРОБИ БЪЛГАРИЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове