Last news in Fakti

7 Октомври, 2019 11:23 2 402 38

Александър Йорданов: Млъкнете, фарисеи! Аз съм от СДС!

  • александър йорданов-
  • еп

Антидемократите имат много лица и превъплащения

Александър Йорданов: Млъкнете, фарисеи! Аз съм от СДС! - 1

Като евродепутат от СДС, а и като политик, участвал в създаването на тази политическа сила преди 30 години, не ми е безразлично докъде може да стигне в коварната си злоба и арогантност към нас т.нар. Демократична България. Това, че са се вманиачили, че само те са демократите в България, е добре известно. Това, че не са те демократите в България пък е повече от ясно. И не само заради червените семейни биографии на мнозина от тях. А защото демократите по принцип са хора диалогични, които могат да обединяват, да подават ръка за единодействие и разбирателство. А от Демократична България това не го могат. И не го желаят. Това написа в профила си във „Фейсбук“ Александър Йорданов.

Антидемократите имат много лица и превъплъщения. В предаването „Референдум“ на БНТ атакистът Сидеров ругаеше като каруцар своите довчерашни партньори от ВМРО, макар именно с гласовете на техни избиратели той да е днес в парламента. Атанасов и Иванов от Демократична България вършат същото с претенцията, че го правят подлярски интелигентно. Те пишат донос, с който искат да спрат участието на представител на СДС в предаването „Панорама“ на БНТ. „Аргументите“ им са като „слънце“ – дребнаво интригантство. Те смятат, че СДС им е политически противник и затова още през пролетта отказаха предложението ни за създаване на широка демократична коалиция, която днес би имала поне трима евродепутати. Тоест, поне толкова колкото има ДПС. Или поне двама – колкото има ВМРО. Предложение за такова обединение тогава направи не само СДС, но и гражданската организация Атлантически съвет на България. Тази идея лансира и БЗНС с лидер Николай Ненчев, а така също и партията ДОСТ. След катастрофата на парламентарните избори, това бе напълно демократично и логично. Тогава от Демократична България отхвърлиха предложението на СДС, не удостоиха с внимание и АСБ. Заявиха, че са си самодостатъчни, че коалицията им е „завършена“ и дори „съвършенна“. Крайният резултат на европейските избори бе, че цялата „огромна“ коалиция Демократична България има всичко на всичко един евродепутат, т.е. толкова, колкото има и „несъществуващият „, според тях, Съюз на демократичните сили. В такива случаи нашият умен народ казва: напънала са планината и родила мишка. Но пък аз съм радостен, като виждам Радан Кънев да заседава заедно с мен в една парламентарна група – тази на Европейската народна партия. От време навреме разменяме по някоя приказка, като не изключвам да имаме дори общи инициативи. Що е време – пред нас е. Следващият месец, например, заедно ще бъдем на конгрес на ЕНП в Загреб. Заедно ще гласуваме. И така ще е, независимо от деликатната ситуация в която се намира Радан. А е деликатна тя, защото бидейки в дясната Европейска народна партия, където членуват ГЕРБ, СДС и ДСБ, Радан Кънев в същото време трябва да отстоява и вижданията на онези свои избиратели, които се определят като зелени или такива за които „няма ляво и няма дясно“. Иначе кабинетите ни в Брюксел са кажи речи през една врата, един до друг, в един коридор.

Основна ценност на дясното е разбирателството, добротворството и солидарността. Дясното винаги протяга ръка за единодействие, а лявото е това, което винаги отблъсква. Дясното често изпитва съмнения в собствената си правота, колебае се, търси съвет, намира компромисно решение, но има важна мисия – да не допуска до властта левите партии. В български условия това означава десните партии да водят такава политика, че да не допускат до властта БСП – нито на местно, нито на национално равнище. Лявото политическо поведение е от край до край решително. Там често се действа без да се мисли. Но лява или дясна е тогава мисълта на лидерите на Демократична България, кагото са решили да попречат на представител на СДС да участва в „Пнорама“? Нямам представа кой от СДС е трябвало да участва в това предаване, но съм сигурен, че който и да е той, в него би защитил демократични позиции. А каква по-демократична позиция преди местните избори, освен позицията ние, демократите, да се противопоставим на амбициите на БСП да вземе кметското място в столицата, след като спечели президентския пост. Какво лошо би имало, ако от телевизионния екран и СДС, и Демократична България, и ГЕРБ, защитават тази позиция? Или от Демократична България не мислят така? Не мога да повярвам, че са толкова отнесени от нарцистичния вихър, та живеят с илюзията, че като отстранят СДС от екрана на БНТ и автоматично техният кандидат за кмет ще бие като резултат световният рекорд на Стефка Костадинова.

Но пиша тези редове, не защото си нямам работа, а защото в подличкото си дело срещу СДС т.нар. Демократична България е намесила и моето име, твърдейки че аз не съм евродепутат от СДС, а от ГЕРБ. То бива, бива, ама чак толкова фантазия не бива. Подкарали са я по македонски. Така и днешите македонци твърдят, че всички онези българи от Македония, които приживе многократно са се самоопределяли като българи, не са българи, а македонци. И какво като твърдят? Няма начин Гоце Делчев да стане македонец в смисъла, който днес в Скопие влагат в това понятие. Нито Кирил Пейчинович, нито Григор Пърличев, нито братята Миладинови ще се откажат от българския си род, име и език, за да угодят на скопската политическа конюктура.

Затова е логично, че в своя отговор ръководството на СДС е попитало реторично: „нима има човек в България, който да не знае, че Александър Йорданов е от СДС?“ Но защо от България? Нека всеки, който се интересува от този въпрос да влезе в официалната страница на Европарламента и там черно на бяло, придружено с моя цветна снимка, ще прочете написаното, а именно, че аз съм евродепутат от Съюза на демократичните сили. Вярно, написано е на английски, но не вярвам това да е объркало „демократичните“ ни приятели от Демократична България.

Демократите знаят, особено десните, че до целта не отвежда един единствен път. Само комунистите мислеха, че „един е пътят, два пътя няма“. И в името на този единствен път и на ръководната роля на своята партия, те унижаваха и съсипваха България. Всезнайковците от партийната тройка Демократична България, също гонят един единствен път. А той все така се вие в далечината. Ясно е, че сговорна дружина планина повдига и дълъг път изминава. Но когато не е сговорна, какво се случва? Крета, обикаля около парламента, не може до властта да стигне, за да помогне на България. Защото опозиция, особено пък извънпарламентарна, какъвто е случаят в момента и с Демократична България, но и със СДС за съжаление, държава не оправя, справедливост не създава. Защото нито закон може да приеме, нито закон може да отмени.

В интервю преди няколко дни бившият успешен финансов министър в управлението на наистина обединените демократични сили в периода 1997-2001 г. Муравей Радев, лидер днес на Българския демократически форум, сподели тревогата си, че атаката на тези местни избори срещу ГЕРБ, а аз бих добавил и срещу СДС, цели да върне на власт БСП. Атаката е главно в София, където са издигнати рояк от кандидати с една единствена цел – да разсеят гласовете на демократичната общност и така да изпратят кандидатката на БСП Мая Манолова на балотаж. А там вече, кой как ще гласува – тъмна Индия. Затова и Муравей Радев с право задава въпрос на т. нар. Демократична България:

„Защо, колеги от „Демократична България“, спирате след лозунга „Да свалим ГЕРБ от власт и да сменим модела“? Защо не продължите и не кажете какво следва след това? Не казвате, защото знаете, че естественото продължение ще бъде „и да доведем БСП“. Колкото до смяната на модела – не вие ще го смените, а БСП, която ще върнете във властта. А моделът на БСП е печално известен. Колкото пъти е бил прилаган, толкова национални катастрофи е причинил. Това ли искате?“

Истината е, че от Демократична България не знаят какво искат щом са стигнали дотам да пишат доноси. А аз съм си от СДС. Впрочем, добре е да се знае, че СДС е първата партия от България член на Европейската народна партия. Две от трите партии съставящи коалицията Демократична България не членуват в Европейската народна партия. Ситуацията е странна до нелогичност. Но е артистична, спор няма.

Ще приема, че т. нар. Демократична България има право да се перчи и пъчи в българското политическо пространство, когато социолозите информират, че тя е в състояние да победи на избори. Не да вкара някой и друг депутат в парламента, а да победи. Но съм убеден, че с дребните и ситни номерца, които подличко врътка, това няма да стане нито скоро, нито в обозримо бъдеще. Избори така не се печелят. След парламентарните избори, когато ДСБ не успя да влезе в парламента, Радан Кънев си подаде оставката като председател на партията. Как ще бъде сега, след местните избори, с днешните лидери на т.нар. Демократична България? Очаквам те поне да се извинят на СДС за гадния ченгеджийски номер, който са приложили, тласкани от мерака си да дадат още един шанс на БСП. Не може така. Не трябва да е така. А и както посочих: в Брюксел не е така.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олимпийска надежда

    43 5 Отговор
    Не патерица на ГЕРБ, презерватив на ГЕРБ са!
  • 2 zeus

    52 5 Отговор
    Само не разбрах Баце от де я извади тая тлъста мумия да стане евродепутат :)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 кнаус 485

    46 4 Отговор
    Александър Йорданов-просто отвратително същество...
  • 5 сгур

    32 4 Отговор
    тоя тулуп жив ли е още
  • 6 Тръмп

    20 6 Отговор
    "ДеБъ" са комунисти,троицкисти и болшевики ръководени от Вожда Костов и саботьора-комунист Сорос,това вече не е тайна!!!:):):)
  • 7 Дърт ама алчен

    33 4 Отговор
    Измамник.
  • 8 Бай Ганьо

    28 4 Отговор
    Измекяр
  • 9 мда

    24 3 Отговор
    Дядото на този е избил няколко дисетки човека в Ястрибино
  • 10 мъката на комундетата

    3 30 Отговор
    Виж как мучат болшетата русороби Давай Сашо Вади им напиканите ризи
  • 11 Цар Вул

    24 4 Отговор
    Санде.е.е.е.е.е.е.,кой ми те мама излъга,че си "демократ"и то от СДС!Ти си един прозд селски даскал!!АваНтажия!Мошеник и всичко до което се докоснеш се омърсява и замирисва на л.йно!И друго:Да си виждал ЗЕЛЕН КОН!Май че никой в света не е виждал!!Е и УМЕН ДАСКАЛ няма да видиш!!Твоето се казва Р Е Н Е Г А Д!В КОЕ СДС СИ БИЛ!На кръглата маса ТЕ НЯМАШЕ!БЕШЕ ПОД ЧЕРТАТА!КАТО ГОШО ТЪПОТО!!Дето рекъл на Петко Симеонов:АЗ СЪМ ОНЯ ОТ МЪГЛАТА!!
    АКО ТЕ НАБАРМ НЯКЪДЕ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ТИ ОБРЪСНА БРАДАТА С ТЪПОТО НА НОЖА,НО ПРЕДИ ТОВА ЩЕ ТИ НАВЛЕКА ЕДИН ВОЙНИШКИ ШИНЕЛ,ЗА ДА НЕ ПАДСКАЧАШ МНОГО!!АЙДЕ ОДИ П.ТКА МИНАТА ДА ПЕЧЕШ НА МАЙКА СИ ЧУШКИ!!!
  • 12 ако

    22 3 Отговор
    не беше герб тоя мазен п...л щеше дастане евродепутат на30 февруари!
  • 13 това е

    23 3 Отговор
    мазна,лигава гъсеница......
  • 14 12345

    23 3 Отговор
    Вместо да го пенЦионират, те евродепутат го направиха, е.а.си логиката...дайте позиции на млади, неизхабени хора...30 години едни и същи муцуни, аман бе.
  • 15 onq s konq

    13 2 Отговор
    Млъкнете продажници. Това, че шепа изгладнели безсребърници продадохте синята идея на банкянския тарикат не ви дава право да се пишете „Демократи„ ако сте наистина демократи къде са ви очите да видите ежедневните нарушения на демократичните правила. Като сте в Европа не четете ли оценките за България на тамошните медий или и те са комунисти? Треперете да не изпуснете кокала.

    Коментиран от #26

  • 16 Кой68

    18 2 Отговор
    "Министър"-10%......Това е политическа мумия която Бойко съживи😱.Отвратителен човек😯😯😯😯

    Коментиран от #18

  • 17 G Draganov

    17 1 Отговор
    Няма да ни излъжете. Пак лицеви опори в краката на първия от купените лакей.
  • 18 не че

    12 2 Отговор

    До коментар #16 от "Кой68":

    итози не е боклук,ама мистър10% беше александър божков,ал бож
  • 19 тнэъя

    11 3 Отговор
    доста хора разбраха но късно че сдс всъщност е бсп....както герб в момента е бсп...зад всички партии е бсп...едно и също засулисие имат...така че този всъщност си признава че е комунист😂
  • 20 Гаргамел

    16 2 Отговор
    Tози хитрец беше посланик в Полша и както вече писаха, отдавал под наем имоти на посолството,чрез фирма на жена си и пр.Имало и заведено дело срешу него,като го изгонили,но държавата не платила ,за да покрие гаранцията по иска.Подариха му мястото в Брюксел.Пей сърце 20000 лева на месец.А ние глупаците ще ядем замразени меса от военните резерви на Ирландия на цени 2 пъти по скъпи от Германия.Ще ми говори за дясна политика.А бе аланколу не виждате ли България загива,а ти продължаваш с глутницата си да насъскваш останалите живи, един срешу друг.Ама от това се храниш и пращиш.
  • 21 NSDAP

    13 2 Отговор
    СДС, ГЕРБ,БСП, ДПС=БКП
  • 22 бихте

    11 3 Отговор
    ли написали честно, някой прочел ли е докрай този бълвоч на детската учителка?
  • 23 зара

    9 1 Отговор
    това ,че ачо е мекере на всички е ясно, вън от живата за такива изроди като него!
  • 24 Алексей Сергеев

    3 10 Отговор
    Ей, анонимни мишки,лицемери, страхливци, болшевики, страхуващи даже да си пишете имената. Когато се криехте на топло по домовете, Александър Йорданов беше на протеста в градинката на Кристал, беше на митингите в читалище "Петър Берон", беше на първия митинг на пл. Ал.Невски", беше на кръглата маса. Рискуваше работа и свободата си. Вие къде бяхте? Никъде ! И ще си останете анонимни, без имена, никому неизвестни, а Ал.Йрданов е един от основателите на СДС

    Коментиран от #27, #29

  • 25 Маркс Енгелс и сина им Ленин

    2 5 Отговор
    Русоробите като го видят и получават тикове с насиране
  • 26 goni

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    Само да попитам. Ти скачаше ли по площадите, участваше ли в бденията със свещи и приспиваше ли децата си със песента на големите демократи Щурците: Комунизма си отива спете спокойно деца! На такива като теб се дължи днешното състояние на България! Бат Боби ще царува во веки веков! Амин!
  • 27 goni

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "Алексей Сергеев":

    Прав си. Човека се справяше много добре. Докладваше редовно и информацията беше интересна. Не случайно сега пак го включваме!:)
  • 28 Borislav Popov

    9 2 Отговор
    Ти ли си от СДС мазен мишок дето пред очите ни осребри идеята за която ходехме на митинги. С какви комунисти се бориш, като стана техен слугинаж. Не те ли е срам.
  • 29 От Пирдоп

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "Алексей Сергеев":

    Въпроса Е : Кой му позволи да прави т.н ,,демократични подвизи" които сте изредили, а последващите му действия като посл(р)аник ,,удобно) сте забравили!
  • 30 Йорди

    3 1 Отговор
    Вий от Сдс, Герб, ДПС сте Фарисеи.
  • 31 Те затриха България

    3 1 Отговор
    Фарисеите Сдс, ДПС, Герб и слугите им затриха България.
  • 32 Сдс

    4 1 Отговор
    Йордан ти знаеш ли кои са фарисеите бе идиот. Те са тези на които служиш. Жалко дебело човече. Предател.
  • 33 Вера

    2 1 Отговор
    Тази сбирщина от безделници, нарекли се "Демократична България", никога няма да бъдат декомрати. Много са далече от тях, както е казал Александър Йорданов, демократите са хора диалогични, които могат да обединяват, да подават ръка за единодействие и разбирателство. Тези от ДБ освен да създават скандали и напрежение между хората нищо друго не правят. Не би трябвало да се допускат до избори...
  • 34 Захари

    2 1 Отговор
    ДБ могат да изкарат извън нерви почти всеки разумен човек, просто умните хора са алергични към глупости
  • 35 безпартиен

    1 0 Отговор
    Този ако е честен и почтен след като прочете коментарите за себе си,ще се махне от политиката и от медиите!!!!Да,но само ако е честен и почтен!!!!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Калин

    1 0 Отговор
    Браво Сашо! ДБ нямат място в политиката, нямат идеи, нямат и опит.
  • 38 Таня

    0 0 Отговор
    ДБ са сбирщина измамници
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове