Last news in Fakti

10 Септември, 2019 12:54, обновена 7 Октомври, 2019 13:15 3 633 10

Димитър Сичанов: Доказахме, че работим с енергия за развитието на „Панчарево“

  • димитър сичанов-
  • панчарево-
  • местни избори-
  • столична община

Издигнахме от нулата училище в с. Герман, което днес има нужда от разширяване

Димитър Сичанов: Доказахме, че работим с енергия за развитието на „Панчарево“ - 1

Визитка: Димитър Сичанов е кмет на район “Панчарево” от края на 2011 г. По образование е педагог, специализирал е и международни отношения. Дългия си професионален опит натрупва както в частния сектор, така и в държавната администрация. Вярва, че когато човек работи с отдаденост и дългосрочна визия, с добър екип и с подкрепата на хората, може да постигне много. Кандидатира се за нов мандат на район Панчарево от екипа на ГЕРБ.

Г-н Сичанов, районът на Панчарево е един от най-големите в Столична община? Какви са предизвикателствата пред него и как Вие се справяте с тях?

Действително нашият район е най-големият в Столична община и в него влизат цели 10 населени места - Панчарево, Кокаляне, Пасарел, Бистрица, Железница, Плана, Лозен, Казичене, Кривина, Герман. Това е един от най-красивите и зелени райони в столицата, което го прави много привлекателен за хората. Интересът към него е ясен признак, че цялостната среда е добра – за живот, за отглеждане на деца и за бизнес. Същевременно това създава и някои обективни предизвикателства по отношение на инфраструктура, транспорт, места в учебните заведения. Ние и досега целенасочено сме работили, за да отговорим на тези предизвикателства и смятам, че в голямата част сме успели. В страницата на район „Панчарево“ е публикуван пълен отчет за свършеното от мен и екипа ми, защото държа на фактите и прозрачността. Всеки, който се интересува от резултати, може да го прочете. Сами ще се убедите, че във всички сфери има отбелязан значителен прогрес, като разбира се ни предстои и още много работа, защото благоустройството е дълъг процес, който не може да приключи като с магическа пръчка. Ще дам само един пример за свършеното от нас. За да отговорим на потребностите на жителите на с. Герман, изградихме там училище от нулата – 84 ОУ, и само за няколко години то вече се нуждае от разширяване. Направихме и нова сграда за детската градина „Зайченцето бяло“ там. Щастливи сме, че в района ни има качествено образование и хората искат да отглеждат децата си тук – това е оценка и за нашата работа.

84 ОУ - по време на строежа и след завършването му

Казвате, че има резултати, но има и още работа – затова ли се кандидатирате за нов мандат?

Кандидатирам се за нов мандат главно, защото искам да надградя постигнатото и имам знанията, волята и енергията да го направя. С кметовете на селата от района и с общинските съветници от ГЕРБ сме изградили силен екип, имаме отличен диалог и това е водещото ни предимство, защото в нашата работа трябва отборен дух и желание да постигнеш максимума за целия район, а не да „дърпаш“ в една определена посока.

Детска градина "Зайченцето бяло"

Кандидатите за кметове в район „Панчарево“ и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ са част от един екип - този на кандидата за кмет на Столична община Йорданка Фандъкова. Това е знак за доверие и същевременно отговорност, защото от всички нас не се очакват думи, а реална работа, с която да променяме града. За голяма част от другите кандидати не е така – тяхната кампания минава основно в обещания, които са трудно изпълними.

В програмата на г-жа Фандъкова е заложена целенасочена работа за кварталите на София, което е приоритет в дългосрочната ѝ визия за града. Важно е да получим доверието на избирателите на 27 октомври като екип, с номер 68 в бюлетината, за да можем да осъществим тези градивни планове за нашия град.

Кои са основните приоритети в програмата Ви за нов мандат?

Както казах, ние познаваме предизвикателствата пред района и очакванията на хората, като същевременно добре познаваме и възможностите да им отговорим - имаме опит, върху който да стъпим, за да се случват нещата по още по-добър начин.

В програмата ми, която е публична, са посочени всичките основни приоритети за района. На практика ние вече сме набелязали конкретни планове за действие, по които веднага да можем да работим. Няма да ги изброявам пространно, но ще подчертая някои от най-важните – продължаваме с изграждането на канализация в селата на район "Панчарево", с ремонта и изграждането на улици и тротоари, завишаваме контрола на фирмите по сметосъбиране, сметоизвозване и снегопочистване. Особени усилия ще хвърлим върху подобряване на инфраструктурата за образование – от ясли, през детски градини до училища, както и за спорт – с нови детски площадки, спортни съобръжения и др. Туризмът също ще е с приоритет, защото е възможност за развитие на района и повишаване на доходите на хората.

Всичко, което сме начертали като план е реалистично, защото силата ни не е в думите и бурните ПР изяви, а в работата – който ни познава, може да го потвърди.

Какво ще кажете на хората, които не Ви познават?

Истината е, че не обичам много да говоря публично за себе си, не съм от хората, които винаги искат да са в светлината на прожекторите. До известна степен го отчитам и като грешка, защото през годините това е позволявало на други хора да говорят за мен с напълно фалшиви твърдения. Ако трябва да се опиша с едно изречение, бих казал, че съм професионалист, който много иска да си свърши работата по най-добрия начин и в интерес на жителите на района. Диалогичен съм, когато трябва съм силен екипен играч, мога да поемам отговорност и да намирам път напред дори и там, където изглежда, че път няма. Доказал съм, че работя с енергия и визия за развитието на район „Панчарево“. На тези, които не ме познават бих казал, че мога да бъда техният кмет, ако ми гласуват доверие с номер 68 в предстоящите избори.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупости

    7 2 Отговор
    Пълни глупости, къде има канализация във вашия район бе господин кмете
  • 2 Гост

    6 1 Отговор
    Абсолютна лъжа!Улиците от 20 години са като след Втората световна война!Три семейни коли сме потрошили, а живеем във век, в който и в Африка имат канализация, а хората са на дупки!Токът спира по 10 пъти на ден, а него когато го попиташ за проблем измисля 99 начина да не се случат нещата и един единствен да се направи!Нови паважи по улиците се минават наполовина с асфалт!За толкова години сложиха, няколко пейки на места, които никой не ходи!Корупцията от ГЕРБ!Борисов още като кмет лъжеше,че навсякъде ще има канализация!
  • 3 Христова

    6 2 Отговор
    Как не Ви е срам от корупцията в район Панчарево! Вие сте в конфликт на интереси г-н Сичанов,жената с която живеете е на длъжност Директор на АКРР и държавна собственост в Областна управа,затова ли изчезнаха всички общински имоти в район Панчарево? Къде е г-н Борисов,г-жа Фандъкова????????????????????
  • 4 Георгиева

    0 8 Отговор
    Изказвам пълна подкрепа за г-н Сичанов. Хората които ви оплюват за пълни безхаберници. Само да ви кажа че на простия народ никога няма да им угодите. Смело напред
  • 5 Александрова

    0 5 Отговор
    За 8 години в с. Пасарел се направиха толкова много добри неща, като започнем от асфалтиране, като имате в предвид, че на нас се отпуска най-малко квадратура, и се стигне до саниране на детската градина. Във всички села в района се е работило на пълни обороти. Нека бъдем реалисти.
  • 6 Сейчанов ти си

    3 0 Отговор
    Урва на Бойко
  • 7 Скоро далавери те ще бъдат осветлени

    2 0 Отговор
    С неуспорими доказателства
  • 8 Централния Софийски затвор

    2 0 Отговор
    Ви зове
  • 9 СДончева

    1 0 Отговор
    ЕЛАТЕ И ВИЖТЕ СТЪЛБИТЕ ПО КОИТО МИНАВАМ ВСЕКИ ДЕН-НА СПИРКА "ПЛАЖА". ВИЖТЕ И СВЛАЧИЩЕТО НА УЛ. ЯВОР-15.ПРЕДУПРЕЖДАВАМ ВИ, ЧЕ АКО СЕ ОБЪРНЕ НЯКОЯ ПО ГОЛЯМА КОЛА, ЩЕ НОСИТЕ ПЕРСОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ,ЗАЕДНО С КМЕТА НА СЕЛО КОКАЛЯНЕ.
  • 10 Мишо

    0 0 Отговор
    Сичанов - Некадърен и крадлив бивш кмет
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове