Last news in Fakti

12 Октомври, 2019 20:53 6 475 40

Реална опасност от нова мигрантска вълна

  • мигранти-
  • турция-
  • вълна-
  • владимир чуков
Реална опасност от нова мигрантска вълна - 1
Снимка: БГНЕС

Възможна е нова мигрантска вълна към Европа в резултат на турската интервенция в Сирия. Това каза за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ арабистът проф. Владимир Чуков. Над 100 000 души вече са напуснали домовете си. На този етап те отиват към вътрешността на страната, която е територия на правителството на Башар Асад, коментира той.

„Значителна част от тях ще се насочат към Европа. Това е първата голяма опасност. Втората е съдбата на задържаните затворници от ДАЕШ от „Ислямска държава“. За съжаление виждаме словесно поведение на някои турски представители, че тези затворници ще бъдат върнати в тяхната родина, т.е. да си вървят в Европа. Това е голям проблем. Какво ще се случи с такива хора, които са откровени терористи и убийци“, попита той.

Проф. Владимир Чуков каза още, че въпросът е дали те ще бъдат използвани за рекет върху Европа. За съжаление, към момента няма фактор, с който Европа да съумее да респектира Турция и да прекъсне военната интервенция, посочи експертът.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    21 2 Отговор
    Е нали войната беше за връщане на бежанците, а те взеха че се увеличиха.
  • 2 Кой68

    15 5 Отговор
    Нищо ново....Това се вижда и без такива "компетентни и дълбоки"анализи?
  • 3 К. за БХК на евреина Сорос

    18 5 Отговор
    Не дразнете гаджала, че за седмица ще смачка джендърнята и третия социален пол.

    Коментиран от #34

  • 4 Безсилни!

    28 4 Отговор
    Крайно време е границите да бъдат охранявани от армията а не от подкупни полицаи!Нарушаването и да бъде наказвано със смърт!Това ще спаси хората от убийци откачалки!Политиците които са неспособни да удържат на натоварването по добре да напуснат!България над всичко!

    Коментиран от #6, #15

  • 5 MOMO

    13 1 Отговор
    Ердоган да обяви амнистия и всички затворници да се върна по домовете .😆
  • 6 Лален

    24 5 Отговор

    До коментар #4 от "Безсилни!":

    Няма армия брат, няма държава или ние слизаме отново в Странджа или кучета ни яли. България над всичко!!
  • 7 Давид

    19 4 Отговор
    И за кой е тази опастност ? Терористите от ислямска държава бягат в Германия . Там им плащат . Имат общност . И 10 000 000 да преминат тук няма да остане нито един . Това е факт . Ние може да сме зле но така сме направили нещата , че за арабите тук не е интересно . Тоя Чуков го пратете да плаши гаргите .
  • 8 Лален

    12 7 Отговор
    Хорааа опомнете се след пет века тегло на дедите ни и сега след един век ние ли ще носим позора без пушка да гръмне да ни се гаврят. Няма кои да ни помогне, няма кои да чакаме. Ние които сме сега и тук в България и за България заедно!!!

    Коментиран от #10, #14

  • 9 1111111

    10 8 Отговор
    Другаря чук,е предубеден относно Турция и всичко свързано с политиката им!Неговите "професорски"лафове ,само за пред студентите!
  • 10 Давид

    35 1 Отговор

    До коментар #8 от "Лален":

    Е кой се гаври с теб ? Отиваш в Македония , пиеш и ядеш , отиваш в Сърбия , пиеш и ядеш , отиваш в Албания , пиеш и ядеш и всеки те нарича - брате . Отиваш в Германия и Англия и те наричат джипси . Виждат , че не си джипси но те обиждат . Понеже са либерални . И там сърбите , македонците , албанците руснаците дори и турците те наричат - брат и комшу . Дори в Англия в турски магазин за месо , собственика български мохамеданин ми напълни плика с месо и ми каза - няма да плащаш комшу нали сме наши . Спрете малко тези пропаганди . Вече сме видяли свят , виждаме кой как се държи с нас .

    Коментиран от #17

  • 11 Ярак

    16 1 Отговор
    Така е, но нали тези 4 милиона докато минат от единия край до до другия край на България ще се видите в чудо. Май забравихте как групово нападат, хора, магазини, коли, оглозгат всичко и те връщат години назад. Имаше и много изнасилвания, убийства. Но аз вярвам, че тук коментиращите в тяхна защита ще предложат себе си на тях, вместо да ограбват други. Когато са гладни, ще им купуват храна на 4 милиона. Когато им се прави секс, пак себе си ще предложат. Както се вика д.пе да ви е яко

    Коментиран от #40

  • 12 селянина с колелолото

    7 1 Отговор
    полоса до германия за които иска от тях,такьв беше призива преди време .напоследьк не се чува нищо от канещите
  • 13 Йосарян

    8 1 Отговор
    Инженирана ислямизация! Как я четете тая уж история? Ердоган изнудва бившата Европа. Меркел остава в историята като Смърт. Добре дошли!

    Коментиран от #22

  • 14 Копнар

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Лален":

    Извинявай, ти от Раднево ли беше или там щеше да се местиш

    Коментиран от #26

  • 15 Кой68

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Безсилни!":

    Бил ли си на границата.....Като казваш армия?Коя армия...Стига с тия изтъркани приказки.....Соросодня.
  • 16 Osman

    23 6 Отговор
    Турция нахлу в Сирия за да прочисти терористичната организация създадена от САЩ.Заради тази терористична организация милиони бежанци,които сега са в Турция не могат да се върнат по домовете си.Това е самата истина Дами и Господа.След като се прочистят тези места само от крайграничните райони на Турция където има бежански лагери около и над 1 милион сирийци ще се върнат по домовете си.Сирийските бежанци с 4 очи гледат да се приберат по домовете си.Западните и отвъдокеанските медии предават нещата по съвсем друг начин на света,така както е удобно за тях.
  • 17 Лален

    6 7 Отговор

    До коментар #10 от "Давид":

    Давиде, слизаш в родопите и ако не говориш цигански и хляб не можеш да си купиш, отиваш на север и ако не си църен рискуваш да те дръпнат и окрадат и пребият , аз че съм здрав и прав мъж са ми скачали защото съм бял без и дума да съм казал или обидил някои. Аиде стига с тая пропаганда и аз съм бил в Германия и проблем с местните не съм имал ама опазил ме Господ пак да опра до Македонци, Албанци или т.нар Турци вече съм сърбал тая попара.

    Коментиран от #23

  • 18 Osman

    14 1 Отговор
    Реална опасност от бежанска вълна ще има ако тази зона за сигурност в Северна Сирия не се създаде .Тогава Аллах и Господ да са ни на помощ не само на нас но и на цяла Европа.Башкан Ердоган отвори ли границата не искам и да си помисля за последствията.
    Приятна вечер на всички....
  • 19 Давид

    11 2 Отговор
    Понеже Ердоган е гаден ислямист , според някой , прецака отбора на Хилъри и Обама . Оцеля след добре платения атентат на ционистите , подобри отношенията с Путин , позволиха му да купи много добро руско оръжие , създава работа за хиляди хора от европейски инвеститори . Стана лидер на балканите . Тихомълком подкрепи пуча срещу българския мохамеданин предател - Лютви Местан , не позволи етнически размирици на балканите . Съдейства за северен поток , мачка терористите създадени от ЦРУ и Мосад . Подкрепи доктрината Тръмп за многополюсен свят и не позволява на Биби Нетаняху да си развява коня . Строи си ядрена централа . Не ми се изрежда повече . По време на неговото царуване , Ахмед Доган си легализира подаянията от учителите на прехода . Та кой не е доволен не разбрах ?
  • 20 Yavuz

    14 0 Отговор
    Професор Чуков като арабист да обясни как над 3 млн араби от Северна Сирия са изгонени от PYD -PKK и в техните имоти са настанени кюрди докарани от други райони. Опасността от бежанска вълна е точно от тези хора които Турция ги приюти и повече не иска да ги държи в страна.
  • 21 АНЕНЕРБЕ

    10 0 Отговор
    Проблема СИРИЯ скоро ще бъде решен.

    ТОЗИ ПРОБЛЕМ Е СЪЗДАДЕН ОТ ПРИЯТЕЛЯ НА БОЙКО - Биби Нетаняху.

    И ДВАМАТА БИБЧОВЦИ СА ПЪТНИЦИ.

    ПРЕДСТОИ ПРОМЯНА НЕ САМО В ИЗРАЕЛ КЪДЕТО НЕТАНЯХУ Е ПЪТНИК , но и в България където Борисов вече не потребен нито на на американците и на европейците.

    ТОЗИ КОЙТО ЩЕ ОБЕЗГЛАВИ БОРИСОВ СЕ НАРИЧА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ.

    ИДВАНЕТО НА НОВАТА АМЕРИКАНСКА ПОСЛАНИЧКА ХЕРО МУСТАФА ЩЕ БЕЛЕЖИ ПРОМЕНИТЕ КОИТО ПРЕДСТОЯТ ДА СЕ ИЗВЪРШАТ У НАС.

    НИКАКВИ ИМИГРАНТИ , НИКАКВИ БЕЖАНЦИ НЯМА ДА СПАСЯТ БОРИСОВ
  • 22 селянина без колело

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Йосарян":

    имаме много добри поговорки,,,кучетата си лаят кервана си вьрви,никой от Вас не знае какво става на небесно ниво
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Мосак Фонсека

    2 1 Отговор
    Всички са добре дошле, сирийки, афганистанки, иракчанки и др.
    За една бохча алтъни жга зема у нас ако трябва.
  • 25 селянина без колело

    4 0 Отговор
    имаме много добри поговорки,,,кучетата си лаят кервана си вьрви,никой от Вас не знае какво става на небесно ниво
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Давид

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "Лален":

    Циганите са свободни хора . А ти си предател като поп Кръстьо . Участвам в този спор за да не увличаш четящите в пропагандата , която твоите господари проповядват с лицето от статията . Така , че се успокои . Българите са умен народ но като всеки такъв е пълен с мърша . ;)

    Коментиран от #31

  • 29 Опитен

    9 1 Отговор
    Тия дават по 2000 еврака за да влязат , но после дават всичко което имат за да излязат. Тук не е за всеки. Тук е земя древна, с особени вибрации и енергия. Не могат да ни мръднат . Десетки империи и монархии сме закрили и надживели . Орките ще минат и заминат , не ни е страх. Не ни плашете, няма да си идем

    Коментиран от #35

  • 30 Отвратен

    4 2 Отговор
    Меркелката да не се ослушва,а да праща големи туристически кораби и да си прибира любимците директно от Сирия.Тъкмо ще и сглобяват електрическата Вагина....Стига вече сме търпели това джендърско управление на шайбите от Брюксел.На Европа и трябва един вожд с по твърда ръка Стига вече компромиси на клоуни като Доналд и Ердо......Европа е в ролята на крайпътна проститутка и това е много жалко....
  • 31 Истината боли много...

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Давид":

    Поп Кръстю не е предал Левски!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Истината

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Опитен":

    Когато брадясал арабин ти позвъни на вратата ще започнеш да пееш друга песен!
  • 36 Запознат

    5 0 Отговор
    Този чукундур казваше, че Турция никога няма да купи с 400 а вече ще са напълно готови за бойно дежурство!!!
  • 37 За сега само Ердоган

    5 0 Отговор
    Спира нашествието. Зелките в Брюксел вместо да му помогнат да създаде зоната в която да настани мигрантите искат той да ги изпрати в Европа
  • 38 Чуков, Димов....

    8 1 Отговор
    Абе това ли са хората сред българите които разбират най-много от близкият изток? Ясно....
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове