Last news in Fakti

16 Октомври, 2019 07:45 2 927 42

Мая Манолова: София е похитен град

  • манолова-
  • софия-
  • избори

Повечето обществени поръчки на Столична община приличат на "свирен мач", а участникът, който ще победи, е предварително ясен - заяви по БНТ гражданският кандидат за кмет на София.

Мая Манолова: София е похитен град - 1
Снимка: БГНЕС

Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова мълча 30 секунди в предаването "Референдум" по БНТ в знак на солидарност към другия граждански кандидат Борис Бонев, който не беше допуснат до участие в този формат на предаването. Манолова заяви, че и тя не може да участва като граждански кандидат в другото прездаване на БНТ - "Панорама".

„Мисля, че никой от тук присъстващите партийни кандидати не би имал против Борис Бонев да участва. Освен писани правила, има и неписани закони и не е справедливо партийните кандидати да са облагодетелствани за сметка на гражданските", заяви Манолова в началото на предаването, в което участваха още Йорданка Фавдъкова /ГЕРБ/, Ангел Джамбазки /ВМРО/ и Борислав Игнатов /Демократична България/.

Ето резюме от участието на Манолова в предаването:

Видеонаблюдението до този момент не е помогнало да се разкрият вандалите, които два пъти разряха шатрите ми пред НДК и лепят стикери по колите на хората. Видеонаблюдение да, но и реално разкриване на престъпленията. Похарчиха се милиони за видеонаблюдение, особено за българското председателство. 3 000 камери в София не е малко, но доколко са ефективни и доколко служат за разкриването на престъпления.

Опитите за въвеждане на чуждестранен борд на Топлофикация е част от опита за приватизация на дружеството.

Аз съм предложила въвеждането на безплатни билети за градския транспорт в дните, в които има най-голямо замърсяване на въздуха.

На хората им омръзна да бъдат обсебвани зелените пространства в града, на тях им писна за децата им да няма детска градина, писна им от надменната администрация и посегателствата върху публичните пари. София беше първият похитен град, надявам се да и стане първият свободен град, заяви Мая Манолова.

Повечето обществени поръчки на Столична община приличат на "свирен мач", участникът, който ще победи, е предварително ясен.

Анализът показва, че автобусите, трамваите, тролеите, които са закупувани, са в обществени поръчки, в които има по един участник. Повече от странна е последната обществена поръчка - още със самото ѝ задание. За довеждащ транспорт в големите квартали, представете си един Люлин, са заложени изисквания за 9-местни електро мини автобуси. Нещо повече - условията са написани по начин, който предопределя печелившия участник.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пчеличката Мая

    29 40 Отговор
    Сус ма!

    Коментиран от #27

  • 2 Брат Галев

    23 29 Отговор
    Ади ма жено,пратих те до магазина за бира и презервативи, къде се запиля проста жена такава.

    Коментиран от #4

  • 3 Рошко

    13 31 Отговор
    Сетила се мара да се побара, хвани едната удри другата от един дол дренкл сте всички, в акъла ви само крадене крадене и само крадене
  • 4 Рошко

    2 18 Отговор

    До коментар #2 от "Брат Галев":

    Т тцтц мн си лош бе и любовницата ли си клецаш с презервативи, въх Въх докъде я докарахме, едното плюсче ти е от мен
  • 5 нервен ( разбивача на тролове )

    31 29 Отговор
    Мале как ще се смея на софиянци ако си избере тая червена вещица за кмет

    Коментиран от #39

  • 6 Фен

    26 23 Отговор
    Майче, още не е похитен! Ще бъде похитен, ако червената ви мафия успее да го докопа! Ма надали! И ти ще идеш в небитието, при другарката ти Йончева!
  • 7 Месарят

    17 12 Отговор
    Кюстендилската слива е най-сочна, а като изсъхне най-сладка.... Но след това винаги следва голямо остане 😂

    Коментиран от #9

  • 8 Фънкъфока

    5 27 Отговор
    Курво е боклук съм аз Данчето Фандъкова съм най-големият боклук и съм украла в София Мая Манолова същия парцал
  • 9 Месарят

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "Месарят":

    остане = осиране
  • 10 баба ви

    21 11 Отговор
    Кого лъжете бе ? Граждански кантидат - друг път ! 100% протеже на БСП ! А коментарите нарочно сте ги опошлили за да нямат изява трезвите гласове ....
  • 11 Капончик

    27 9 Отговор
    Сесрта Галева е много по-зле от очакваното. Друго освен да лае не знае!!!
  • 12 Мнение

    12 18 Отговор
    Изборът на софиянци е много прост, поради липса на по-добри кандидати от досегашния кмет, ще трябва да го изберат отново. И да натискат за по-голям контрол при изпълнение на поръчките. Всичко останало е Пунта мара - преминаване на задна скорост.
  • 13 кнаус 485

    26 10 Отговор
    Мая Монолова не се представи добре в дебата в"референдума" по БНТ,ако така продължава ще изпадне от баротажа...

    Коментиран от #37

  • 14 РИСТЕ

    5 1 Отговор
    ТИ ЦЕЛИЯ СКОВАН ОТ ЗЛОБА СИ,
    О ШУМЕН И РАЗБЛУДЕН ГРАД...
    И ТВОЙТЕ ЕЛЕКТРИЧНИ ГЛОБУСИ....
    ВСУЕ,ТЪЙ ПРАЗНИЧНО БЛЕСТЯТ....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 чичо

    19 12 Отговор
    А каква София имахме при Жан Виденов и Станишев!Стига с тая Манолова.Не вярвам разумен човек да гласува за нея.

    Коментиран от #17

  • 17 Софиянеца

    7 6 Отговор

    До коментар #16 от "чичо":

    По времето на Жан Виденов и Станишев кмето бяха Борисов гербераста и Стефан Софиянски седесара! София не е имала кмет от БСП от времето на кмета Янчулев 1993г. Мая Манолова не дори вече от БСП!!! Парите в София от последните 10 години са от Евро фондове! В София беле и Зкмет след 1993 г също и Красимир Каракачанов от ВМРО!

    Коментиран от #41

  • 18 Холис

    15 16 Отговор
    Мая Манолова е най успешния Омбудстсман ФАКТ! Мая Манолова ще бъде и най успешния кмет на София ФАКТ! А робите със запкатинот 800-1000 лв. в София нейа си повтарят че Фандъкова е свърлила поне нещо, една пейка на и люлка исписват, че струва колкото годишната им заплата!!!

    Коментиран от #42

  • 19 ЗАДУШЕН ЛУК

    10 5 Отговор
    Личи си НПОто как плюе по Мая Манолова!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Избирател

    14 12 Отговор
    Манолова беше най-зле от четиримата кандидата в дебата … Лъсва липсата и на опит и компетентност . Вижда се че не е за тая работа и насила я накараха от БСПто да зареже омбудсманството и да се кандидатира за кмет … Сега от два стола ще падне на земята ...
  • 22 месара

    13 7 Отговор
    Мая Манолова: София е похитен град. така е майче, похитен е, от такива като теб дето заляхте София и се правите на софиянци! ако си бяхте стояли по селата въздуха щеше да е чист, автомобилите щяха да са в пъти по малко, презастрояване нямаше да има! но за негативните сте виновни вие от бсп щото съсипахте всичко в България - а ти продължавай да го играеш солов и независим кандидат!
  • 23 Алексей Сергеев

    14 6 Отговор
    Мая, къде са приятелите ти, братя Галеви? Спонсорират ли ти кампанята за кмет?
  • 24 Политолог

    11 6 Отговор
    Аз лично не мисля, че София е похитен град. Но ако ти, Мая станеш кмет, София ще стане провинция на Москва
  • 25 Политолог

    11 5 Отговор
    Аз лично не мисля, че София е похитен град. Но ако ти, Мая станеш кмет, София ще стане провинция на Москва
  • 26 Гост

    10 5 Отговор
    Тази още ли не се е отказала? Краят е предизвестен, като свирен мач!
  • 27 куку руку ку

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пчеличката Мая":

    София е похитен град... а ако пчеличката стане кмет, ще бъде и изнасилен. Да му мислят софиянци, па да гласуват за малък Тошко!
  • 28 onq s konq

    9 6 Отговор
    Много ме кефи квиченето на платените гербари от събахлян. Защото просто Майчето е новия кмет на София. Ще лъснат бая далавери и корупционни сделки.
  • 29 попето

    3 2 Отговор
    мая е промяната!стига надменност и селски манталитет по общините, те трябва да са в помощ и услуга на гражданите, а не надути хрантутници които се мислят за нещо повече от обикновените хора, вземат заплати от нашите данъци и трябва да ни служат, а не да ни грабят и крадат
  • 30 Фен

    3 1 Отговор
    Е мая Манолова ако не е от БСП.... 😄😄😄😂 То това и е единственото предимство! Ни образованието и образование, ни кариерата и карира... Всичко, което е направила до сега, по нейни думи било грешка (Пеевски, Орешарски, БСП.... Сега да греши и на наш гръб ли!?
  • 31 Наблюдател

    3 2 Отговор
    Всички коментари срещу Манолова са писани от едно и също лице и то не само в тази статия. Пише се само за Манолова и Галеви а защо не се пише за фандъкова и огледалните образи на галеви които обират всички обществени поръчки и си поделят парите с нея и лидера на партия ГЕРБ. Защо не се пише кой стои за Фандъкова и и нарежда как да се разпределят парите за София и как когато нещо се построи една тиква се бие по гърдите че той е дал парите сякаш са излезли от неговият джоб! За да се отърват от смъртоносна хватка на ГЕРБ само Манолова им е нужна защото само тя има голяма уста и смелостта да го направи и катастрофи и рязане на палатки няма да я уплашат! Давай Мая смачкай тиквите и техните лакеи и отърви София от тях!
  • 32 ГеРбер

    3 0 Отговор
    Кюстендилската слива е по– сладка от изгнилия Самоковки компир.
  • 33 Точка

    1 0 Отговор
    Тук е ясно, кои са герберите: еднообразно, безсмислено, провокативно, грозно...
  • 34 Фанданка

    0 0 Отговор
    Ако искате да гледете мачове като с Англия$ гласувайте за мен.
  • 35 Ново време

    0 0 Отговор
    Манолово показа развитие и промяна. Точно това трябва на София!
  • 36 Брус Уилис

    2 0 Отговор
    Похитен е, но рано или късно окупаторите ще бъдат разкарани! Мая е моето софийско аз!
  • 37 Хохохохохохохо

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "кнаус 485":

    А ти гледа ли го
  • 38 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ХИЛЯДИТЕ БЪЛГАРСКИ ПАРИ / ОТ ПРОИЗВЕЖДАЩИТЕ ТРУДОВИ ХОРА / ДАДЕНИ СРЕЩУ СТАРОСТТА НА "ПЧЕЛИЧКАТА" НЕ МОГАТ ДА ИЗТРИЯТ ТОВА ,ЧЕ Е АГЕНТ НА КГБ И ФСС ОТ СТУДЕНТСКИТЕ И ГОДИНИ !!! " ТА КОЙ ТИ Е ВОДЕЩИЯ ОФИЦЕР " ?????????
  • 39 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    Можеш да почваш да се смееш ,не е рано не се притеснявай
  • 40 Да сме на ясно

    0 0 Отговор
    Цялата държава е похитена и при това от професионал. Авсички вие му крепите под шлифера.
  • 41 чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Софиянеца":

    Това го зная,но кметовете,колкото и НЕзависими да се изкарват/като Мая/са изцяло зависими от правителството.А наша Мая/по нейните думи/ще става кмет,не да стопанисва града,а да променя „статуквото",но за това има други избори.И приятелю,вземи учебник по български и учи,че трудно ти се разбира.
  • 42 чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Холис":

    Купи си учебник по български,сядай и научи езика и тогава пиши.Манолова не е най успешния омбудстман,тя дори не беше такъв,защото, отново оправи ЧСИ,както навремето с чл.417,ако разбираш за какво става въпрос/дълбоко се съмнявам/.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове