Last news in Fakti

17 Октомври, 2019 08:41 1 762 35

Мустафа Карадайъ: ДПС е пазител на единството на България

  • мустафа карадайъ-
  • дпс-
  • избори-
  • кмет

Българският етнически модел проповядва философията на толерантността и заедността

Мустафа Карадайъ: ДПС е пазител на единството на България - 1

"Българският етнически модел проповядва философията на толерантността и заедността", с тези думи председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ се е обърнал към хората в кърджалийското село Мост, съобщи пресцентърът на ДПС.

Карадайъ каза, че по време на избори ни е забранено да си говорим на майчиния език. ГЕРБ вкараха националистите във властта, без да има нужда от това и резултатът е такъв, че ГЕРБ и БСП се състезават кои са по-големи националисти, обяви той. Всеки ден виждаме в НС, по медиите и в законодателството, че стъпват в полето на национализма. ГЕРБ взимат властта и обръщат тази власт против нас в законодателството, каза още Карадайъ.

Той обясни, че във всички международни стандарти се посочва, че в условията на демокрация трябва да има информиран избор. Това е ценността - информирания избор, а не езикът, каза той. От Венецианската комисия има поне 15 препоръки за вдигането на тази забрана. Нашата политика не е разделението и противопоставянето. Нашата политика е Българският етнически модел, в който се проповядва толерантността и философията на заедността, бе категоричен лидерът. Всеки със своето различие, отстоявайки своята идентичност с достойнство, да бъдем заедно и да градим нашите общини и нашата държава. Това дава резултат вече от 30 години, заяви Мустафа Карадайъ.

Пред препълнената зала с привърженици и симпатизанти на ДПС Мустафа Карадайъ подчерта, че ДПС докара демокрацията в нашата родина и трябва да я опази. ДПС е пазител на единството на страната, заяви той.

За ДПС формулата на отворено управление означава включването на активните и свободни граждани в процеса на взимане на решения и в контрола на изпълнението на решенията, обясни лидерът. След тези избори сме решени да приложим този модел на отворено управление във всички общини, в които управлява ДПС. Ще начертаем параметрите на такъв тип управление и ще го направим във всички общини, които се управляват от ДПС, каза още той.

Председателят на ДПС каза, че моделът на заедността дава своя продукт. Днес имаме няколко общини, където не живеят мюсюлмани, но местната власт е на ДПС. Тази година жребия ни задължи общините на ДПС да не са по-малко от 55, подчерта Карадайъ.

След тези избори ще видите, че ДПС ще има много сериозно разширение извън нашите традиционни райони, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев. Ще видите, че ДПС ще управлява общини, в които не живеят етнически турци. Видяхме го и на евроизборите. Ще видите, че много мои братя и сестри етнически българи не само че работят и живеят с нас в ДПС, но вече организират групи и цели общности, които разбират, че политиката на ДПС през тези 30 години е правилната политика за България, заяви Йордан Цонев.

"Заедно трябва да продължим по пътя напред като се противопоставим на опитите за разделение, противопоставяне и на национализма", каза зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали инж. Хасан Азис.

На предизборната среща присъстваха и народните представители Адлен Шевкед и Ерол Мехмед, членът на ЦОБ Ердинч Хайрула и областният председател на ДПС Кърджали Изет Шабан.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Преброяване на бесните язовци

    29 1 Отговор
    На тоя с удоволствие бих му наритал киферицата в някой бордюр.

    Коментиран от #18

  • 2 Мустафа Кара Делевин

    22 2 Отговор
    Искам най-отговорно да заявя аз съм циганин с турско име и моята партия ДПС има за цел да окраде българската хазна Салам алейкум салам рязан салон турски наздраве
  • 3 El pepi

    32 1 Отговор
    ДПС изобщо не знам как е разрешено да съществува. Тя е толкова парадоксална, все едно да има про-руска партия в САЩ.
  • 4 Джон Уик

    10 1 Отговор
    Вчера по БНТ има предизборна реклама първо на ДПС след това на ГЕРБ, личи си кои имат пари за предизборна кампания! Славчо Учиндолския се погрижи за конкуренцията да остане без средства предизборно за партиите които не участват във власта последните 10 години!

    Коментиран от #11

  • 5 Димов

    19 3 Отговор
    Единство?! Единство с кого? С помаците, дето мразят и плюят българите? Дето искат да вземели България за себе си? Дето се кланят на Ердоган? Вие на това единство ли му викате? Единство с душманите не е единство, а разединение. Вие разединихте България. Плюя на вашето единство.
  • 6 Цел

    18 0 Отговор
    Единствената цел на ДПС е да имат власт за няколко олигарси. ДПС е превърната в бизнес и никога не са работили за развитието на държавата. През годините имаха само двама горе - долу успешни министри Хасан Адемов и Мехмед Дикме. Партията се ползва за чадър на бизнес интереси.
  • 7 Димов

    10 0 Отговор
    Де си бе, Асене? Нали викаше, че уж нямало етнически партии в България? Било незаконно. Знам, че е незаконно, Асене. Ама знам, че тия най-умело заобикалят закона. Водят антибългарска, протурска политика, под лозунг за единство.
  • 8 2882

    18 2 Отговор
    Дпс е турска партия и няма място в България
  • 9 коментар

    7 1 Отговор
    Кара Дай*ъ казва, че Кгб е пазител на България ................. и от кого ни пази?!Явно Кгб ни пази децата на Бкп да ходят в Европа и Америка да учат и работят там защото там е много лошо, а на изток е много хубаво, ама там никой не ходи, и не е ходил никога защото там на изток е прекрасно!
  • 10 1234

    7 0 Отговор
    Дпс намекват че или ще е на тяхната или сепаратизъм? Чл 105 от НК? Ще има възродителен но завършен процес
  • 11 strong

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Джон Уик":

    А най отпред е Бкп/Бсп щото Дпс точно от там идва!А От Бкп започват фракциите Бсп, Сдс97, Дсб, да България, зелените някакви си там, и учиндол!Между другото Джон Уик (твоя ник- име) изобщо не го интересува ти кой си и какво искаш, Джон си е добре!
  • 12 Киро

    10 0 Отговор
    За това ли общините в който управлявате са по тънали в дългове.На пример Кърджали 22 млн лева.
  • 13 мнение

    10 0 Отговор
    ДПС е олицитворение на мафията - срастване на властта с икономически и престъпни групировки.
  • 14 БГ681

    13 1 Отговор
    Абсолютно алогично и парадоксално е да има партия представляваща и защитаваща интереса на онези които са ни поробили в продължение на 500г.
  • 15 Гост

    7 0 Отговор
    ДПС=МАФИЯ
  • 16 Яшко

    2 0 Отговор
    Дупесе, сигурно щом казваш
  • 17 Хайл

    9 0 Отговор
    Мустафа,в турция си говори на турски колкото искаш,в България ОФИЦИАЛНИЯ ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИ...то не че някой може да му разбере какво казва де, ама....
  • 18 бл.134 в Зап. парк

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "Преброяване на бесните язовци":

    Само ДПС. Гърция - върнете ни Солун.
    Тръмп, вън от Белия дом
  • 19 Руснак

    9 1 Отговор
    Вие цигани мръсни сте като къртици подмолно нагли ровите под земята и всекиму е ясно какви интереси имате да прилапате пак България трябваше Руската армия да ви навре в кучи гъз по време на освобождението да ядете пясък в Анадола.
  • 20 Димов

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Нашата политика е Българският етнически модел,".......... Това не прави ли ДПС етническа партия? Дали е етническа или не, се определя от политиката и делата й, не от регистрацията и какви фалшиви цели подхвърля. Тази партия, както и подобните й фракции, трябва да се забрани, а членовете й да се изселят, барабар с продажните родоотстъпници, които за няколко сребърника продадоха вяра, род и родина!
  • 21 3347

    1 0 Отговор
    Да,да,ама...не
  • 22 Каракрадъ

    4 0 Отговор
    Ходи се застреляй.
  • 23 ue;bli

    4 0 Отговор
    30 ГОДИНИ ДПС Е КАТО ГОСПОДАР НА грат ТЪРГОВИЩЕ
  • 24 шопендар

    4 0 Отговор
    дпс и карадаръ помпат етническо напрежение по тънката лайсна,и никой от пишман управниците ни не смее да се обади.
  • 25 БУХЛАРСКИ

    4 0 Отговор
    ДПС Е ПРОКЛЯТИЕ ЗА ТЪРГОВИЩЕ И СЕГА МЕРАЦИ ЗА ПОВЕЧЕ ВЛАСТ
  • 26 Коце

    4 0 Отговор
    А бе кажи нещо за къщите за гости от каде ге пи парите. За балдазата питам. За крадци не гласувам.
  • 27 Ники

    2 2 Отговор
    Когато фес ми говори за добруване в България и американец за световен мир ми иде да повърна!

    Коментиран от #28

  • 28 Иво

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ники":

    Когато фес и руснак ми говорят за добруване на България, и за световен мир ми иде да се наакам от страх!
  • 29 незнайко

    2 0 Отговор
    ДПС - Движение за права и свободи, това наименование може да се ВПИШЕ във всяка държава !!! Бългорското правителство което разреши на МАЛЦИНСТВАТА ИЗПОВЯДВАЩИ ИСЛЯМА да образуват тази партия в БЪЛГАРИЯ, ще се оправдават ако могат, години напред пред ДЕЦАТА СИ !!! ТОВА ГО НЯМА ДАЖЕ И В ЕВРОПА !!! Защо в Германия няма такава партия ??? ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДА ИМ РАЗРЕШИ !!!
  • 30 Bubbles

    1 2 Отговор
    Ами нищо чудно след като Ахмет Доган се оказа единствения политик мислещ ЗА България...
  • 31 Батман Боко

    3 0 Отговор
    Турците в България са имали най-много права,свободи и привилегии още по времето на Тодор Живков,а това Движение за права и свободи е напълно излишно днес.
    Кой в България няма права и задължения?
    През последните години определени етноси имат само права,а ние редовите и работещи българи само задължение.
    Трябва ни Движение,което да защитава българите,а не отделни партии,кърлежи,които смучат кръвта на българите,а след това се пръскат и потъват в забвение. НАРОДЕ ????
  • 32 Никой

    3 0 Отговор
    Палячо, палячо. Първо си вземи учител по - български език, пък тогава говори какво пазиш.
  • 33 Анонимните

    2 1 Отговор
    Dps ще е първа политическа. Те раждат, а защо българина не прави деца, защото е беден, а защо е беден, питай бай Иван, ндсв, герб там бб и цц и сие. Минало свършено. През турско наши баби в Гърция днешна са раждали по време на войни по 6,9 деца, при бай Тошо по 1, а днес нека цц каже, защо бг жени не искат християни. Егоизъм по български. Не ви е виновен юсеин и мюмюн, а българските политици. Но и те, защото бг е колкото Истанбул и кво им кажат големите, те изпълняват изпълнители.. 21 век, светът се променя, хората са били използвани от българия и света днес
  • 34 Анонимен

    1 1 Отговор
    Бойко Борисов нека каже колко българи, турци, помаци има в Албания, Македония, ако може и в Гърция, Турция. Статистика, моля. Питаме преди да си за минем от този свят да узнаем, деди са ни от Ал ания, Македония, Гърция, Турция... По време на османското. Учените ни сестри и братя са записали на лента или не зная, но споделиха, имаме, ще ви дадем, но кога, на кукуво. Ит една майка, един клошар, а друг джипка на сот кара. Борка, един рови в кофи, а друг лукс злато изхвърля на боклука Титаник. Оставете бг език. Кажи ше го имали здравеопазване, детски градини и сие
  • 35 Жеков

    0 0 Отговор
    ДПС е терористична организация. Ликвидирането и е дълг на всеки български гражданин.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове