Last news in Fakti

17 Октомври, 2019 20:01 2 675 55

Симеон II: Още не можем да се отървем от марксизма

  • симеон сакскобургготски

По думите му няма съмнение, че конституционните или парламентарните монархии са също толкова демократични, колкото свободно избираните републики

Симеон II: Още не можем да се отървем от марксизма - 1

30 години след падането на Берлинската стена и завръщането към демокрацията, ние все още не можем да се отървем от дълбокия отпечатък, който марксизмът е оставил на нашето общество. Това казва бившият премиер Симеон Сакскобургготски в интервю за сайта www.incorrect.gr.

По думите му "ефектите на една потискаща и провалена идеология са засегнали почти три поколения българи".

На въпрос как се е променил животът му след падането ѝ у нас, Сакскобургготски отговаря: "Въпреки обстоятелствата, главно политически, аз винаги съм работил и служил като легитимен суверен на България, какъвто съм. В този смисъл не е имало реална промяна".

По думите му няма съмнение, че конституционните или парламентарните монархии са също толкова демократични, колкото свободно избираните републики. Според Царя в днешно време обикновено монархията има балансираща и успокояваща роля.

"Непрекъснатостта има допълнителна полза за успокояване на водите или намаляване на антагонизмите, като не се налага да преминава през президентски избори на всеки четири или пет години. Монархията има и държавни символи, каквито няма друга система. За тези, които намират "автоматичното наследяване" за недемократично, бих попитал дали в днешния високопрофесионален и специализиран свят може да има по-добре подготвен човек от престолонаследника, който от първия ден в живота е бил подготвян за тази работа", аргументира се Симеон II.

Той подчертава обаче, че налагането на една или друга система е недемократично и на първо място е избор на хората.

Попитан за отношенията между България и Гърция, Сакскобургготски казва, че връзките между двете страни са се увеличили и са укрепнали, което допринася за хармонията в региона с икономически ползи за хората.

Той коментира и Споразумението от Преспа с думите, че всяко споразумение само по себе си винаги е плюс, стига да бъде свободно прието от подписалите, а не наложено от “диктата на великите сили”. По думите му договорите и споразуменията трябва да се прилагат на практика и евентуално да бъдат подобрени, ако е необходимо.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 монархия

    28 61 Отговор
    Много истини казва. Българи по времето на баща му е страхотна държава. Такъв управник като Негово Величество цар Борис III няма да имаме скоро :(

    Коментиран от #13, #34

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Браво

    66 7 Отговор
    Свърши парите от заграбеното и пак се сети .....
  • 5 Дедо Мони каза

    65 5 Отговор
    трябва да ви сменя чипа, ще ви оправя за 800 дни, искам дворците и горите
  • 6 Питам

    68 7 Отговор
    Тази дърта костенурка откъде изпълзя отново?
  • 7 Патето яки

    41 8 Отговор
    Добре че се изчисти България от виновниците за национални катастрофи и много хиляди жертви през войните 1912-1917 - Сакскобурготски и сие
  • 8 Когато дойде

    37 5 Отговор
    Не говореше така...
  • 9 Маркс

    58 10 Отговор
    Що ли толкова те тревожи Марксизма? Щото в идеите му няма бедни и богати ли? Ако нямаше едни гори и титла по рождение, а беше един Пурко, героят от Господин за един ден, животът по времето на Царска България, друга песен щеше да пееш. Този, който е роден със сребърна лъжица в устата, все за много умен се има, ама надали...
  • 10 пешо

    52 4 Отговор
    какъв български цар е този хитрец?!
    та той няма и един атом българска кръв!
  • 11 Друг суверен

    39 5 Отговор
    В името на монархията този наследник -небългарин е готов да воюва и с Маркс, спрямо който като мислител и философ е нищожество. Това е манталитет на имотен управител небългарин -да коментира неща, които не разбира и са "висока топка за него"
  • 12 scaff

    42 5 Отговор
    Какъв цар е този, когато народа го презира?
  • 13 Монархия 2

    28 3 Отговор

    До коментар #1 от "монархия":

    Е как да не, бе? Нали имаме, цар Боко 1ви. и Шилито, принцеса 2ра употреба.
  • 14 Све

    35 4 Отговор
    Единственото българско в този тротил е , че е роден на българска земя !!!
  • 15 Дъртак ,

    33 4 Отговор
    Ти забрави ли че беше в коалиция с Бесепето , за приятелството ти с Т. Живков и връзките ти с Държавна сигурност ?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 1098

    30 3 Отговор
    Абе ние от тебе не може да се отървем ти говориш за марксизъм
  • 19 Опаа!

    23 2 Отговор
    За Маркс питай пенсионерите!От далеч!И продължавай да си печелиш от принадената стойност!Царствто се рекламира като най-великия ай ти специалист!За 800 дни да ни оправи чипа и всичко останало!
  • 20 анонимен

    22 2 Отговор
    Бог да те прости Симеоне! Амин! Светла ти памет!
  • 21 Анализи

    24 1 Отговор
    От всичко казано има само един ред истина и той е : „В този смисъл не е имало реална промяна.” А иначе казано - „Никога не е имало реална промяна и винаги заграбилите имоти и имане се имаме за елит, който трябва да управлява останалите ратаи!” Но освен избора който всеки има как да живее и да се отнася с останалите има и господ бог и разплата за делата ....
  • 22 анализатор

    29 1 Отговор
    Този алкохолно и хазартно зависим тип пак ли се появи! ?????
  • 23 ганьо

    31 1 Отговор
    ТОВА ЧУЧЕЛО СПРЯ ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ НА ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА И ГИ ДАДЕ НА ЦИГАНСКИТЕ ИЗЧАДИЯ
    ДА ПЛАЩА ЗА ВСЯКА СТЪПКА НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ С ЛИХВА.
  • 24 Хаджи хаджи Българин

    25 3 Отговор
    А някои не могат да се избавят от зависимост от комара и казината! В името на НЕгово вЕЛИЧество дядо му- княз Фердинант, довел България до национална катастрофа със загуба на 1/3 от територията на България! Трябва и до последният метър, земя, тухла, и стотинка, да се конфискуват в полза на Държавата България!
  • 25 NSDAP

    10 24 Отговор
    Вечна слава на царство България и на братска Германия!!!Русоробите да го дух@т!!!
  • 26 Гост

    25 2 Отговор
    Ние от тебе не можем да се отъвем, та марксизма дето е на два века.
  • 27 багай бе

    20 2 Отговор
    мурук!....
  • 28 анонимен

    24 3 Отговор
    Добре ще бъде Господ да ни отърве от теб!
  • 29 Вито

    24 3 Отговор
    Отвратен съм от ова нищожество.Когато се ЦАНЕШЕ за мин.-председател УБЕЖДАВАХ всички познати да не му се връзват, но.....НО....///безумието и глупостта са присъщи на българското племе/Това,че МАРКСИЗМЪТ не е излязъл от главата на българина е ФАКТ но защо един долен КРАДЕЦ, ТРЯБВА да ми го НАТЯКВА.Вместо ДА СЕ ПОГЛЕДНЕ КАКВА ДОЛНА ЛИЧНОСТ Е това чучело ,което присвои (около) 500 милн. ЕВРА с безропотното съучастие на кретена М.Велчев-защото,както каза не безизвестната МУ сестра М.Луиза(ако си бяхме останали тези пари ЩЯХМЕ ДА СМЕ ГИ СПЕЧЕЛИЛИ) Гарантирам,че на скорошното му погребение скърбящите ще се БРОЯТ на ПРЪСТИТЕ и той би трябвало да го съзнава това .

    Коментиран от #35

  • 30 Помнещ

    14 2 Отговор
    От,, марксизма" и от този няма отърване!
  • 31 ганьо

    27 1 Отговор
    КРАДЕЦ, КРАДЕЦ, ГРАБИТЕЛ, НАРОДЕН ГРАБИТЕЛ, ЛЪЖЕЦ, ЛЪЖЕЦ И НАГЪЛ МОШЕНИК, ГРАБИ И ОГРАБИ БЪЛГАРСКАТА НАДЕЖДА, ВЗЕ ЗАЛЪКА НА ДЕЦАТА БЪЛГАРСКИ, ИЗГОНИ ХИЛЯДИ ДА СЕ СКИТАТ В МРЪСНАТА ЧУЖБИНА. ТИ СИ СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ, ЗА ЕВРОПА И СВЕТА!!!!!!!
    ИЗМЕННИК БЪДИ ПРОКЛЕТ!!!
  • 32 ТИ ДА ВИДИШ

    22 1 Отговор
    доган е негов БРАТ по кражби
  • 33 Nyakoj

    25 1 Отговор
    Казва го този, който обеща да поправи България, но си взе имота, а България я остави да потъва в мизерия.
  • 34 Джони

    14 7 Отговор

    До коментар #1 от "монархия":

    Да найстина баща му Борис мир на праха му е бил много голяма работа и всички българи са го обичали, но руски агенти са го отровили. А другаря цар Симеон го доведоха в България и го направиха премиер агентите на кгб и братската дс служба за да спрат 2 мандат на големия държавник Иван Костов. Царя реанимира дс, бсп които се бяха запътила към политическото гробище, но той ги спаси. Да не забравяме факта, че по препоръката на другаря генерал от дс бриго Аспарухов, Симеон назначи за гл секретар на мвр другаря Бойко Борисов

    Коментиран от #38

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ганьо

    11 2 Отговор
    КРАДЕЦ, КРАДЕЦ, ГРАБИТЕЛ, НАРОДЕН ГРАБИТЕЛ, ЛЪЖЕЦ, ЛЪЖЕЦ И НАГЪЛ МОШЕНИК, ГРАБИ И ОГРАБИ БЪЛГАРСКАТА НАДЕЖДА, ВЗЕ ЗАЛЪКА НА ДЕЦАТА БЪЛГАРСКИ, ИЗГОНИ ХИЛЯДИ ДА СЕ СКИТАТ В МРЪСНАТА ЧУЖБИНА. ТИ СИ СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ, ЗА ЕВРОПА И СВЕТА!!!!!!!
    ИЗМЕННИК БЪДИ ПРОКЛЕТ!!!
  • 37 NSDAP

    7 13 Отговор
    Като изключим Симеон,който се продаде на червените комунистически изроди,които ни управляват вече 75 години,династията Сакскобургготски направи много за България!Факт е,че не беше много удачно да идват те(смисъл,нямаха бг корен),но цар Борис 3 винаги е бил ГОЛЯМ БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛИСТ!Цар Фердинанд също постигна не малко + неща,но там руските подмолни игрички ни спряха да завземем Истанбул.В крайна сметка Германия ни помогна с освобождението и е логично да имаме немци в управлението.Според мен обаче,можеше да вземем династията Бонапарт,защото все пак Наполеон Бонапарт е имал и бг произход,за което дори пише и самият Георги Сава Раковски.В крайна сметка вечна слава на Царство България и на братска Германия!!!GOTT MITT UNS!!!

    Коментиран от #39

  • 38 Помнещ

    13 2 Отговор

    До коментар #34 от "Джони":

    Удобно си забравил дядо му! Комарджията който разсипа всичко постигнато от Освобождението до 1919г !
  • 39 Що френски?

    3 2 Отговор

    До коментар #37 от "NSDAP":

    Защо не вземем Испански цар? Или по-добре, италиански?
  • 40 ганьо

    13 1 Отговор
    ГОСПОД ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ! СЕДЕМ ПЪТИ ПРОКЛЕТ БЪДИ И БЪЛГАРИЯ НАПУСНИ! НЕКА ТВОИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ ПЛАТЯТ ТВОЯ ГРЯХ СПРЯМО БЪЛГАРИЯ. ТВОЯ ГРОБ Е ИЗ ДЕБРИТЕ НА ЧУЖБИНА,БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ НЕ ПРИЕМА В НЕДРАТА СИ ПРЕДАТЕЛ И ГРАБИТЕЛ!!!!!
  • 41 ТОЧКАТА

    13 1 Отговор
    Лъжеш дъртооо>>>Ако НЕ бяхме се отървали от марксизма,щеше да си в Белене...може и без ,,народен съд,,!!!!!!!Ама америте ни избочиха чипа и ни монтираха техен софтуер....та да ни ограбиш след 50 г и ни кажеш , че сме сбъркани!!!!НИЕ сме били сбъркани!!!Ай ди де!!!!!!НИЕ
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Западните Балкани

    6 1 Отговор
    Много странно изказване като се има предвид, че Симеон Сакс...ски е агент на КГБ
  • 45 само питам

    12 1 Отговор
    Кокала пак е проиграл всичко в казината по Ривиерата...На какво ли е вдигнал мерника сега да открадне..
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Кой68

    6 1 Отговор
    В кой век живееш..........Монархията е язва?????
  • 48 Букова глава

    5 1 Отговор
    Абе тоя прилеп още ли е жив?
  • 49 Усмивката

    1 1 Отговор
    Демек не ме гледай какво правя ,а какво приказвам.Защо не застана тогава като монарх ,а дойде като жалък политик.Заради имотите си.Да подготви почвата си и да си върне имотите и да избега.Защото при монархия не мой избяга.
  • 50 Насьо

    2 1 Отговор
    Ще се отървем за 800 дни,обещавам !
  • 51 Симо Втория

    3 1 Отговор
    е дрът рептил.
  • 52 Знаете го!9989

    0 0 Отговор
    Хей,ЦвъкиХубаво име си си избрал!Освен да цвъкаш ,за друго не ставаш!Останалите умници,олекна ли ви като си изляхте злобата? Едва ли !Симеон е жив човек и не е безгрешен.А вие всички сте грешка на природата,измет ,боклук--звучи като комплимент за вас .Коментарите ви ,много добре описвате себе си в тях!Факти,въпреки заклинанията,че не толерирате обидни думи,друго няма в тези редове Да сте живи и здрави!
  • 53 цвцв

    3 0 Отговор
    дърто чукало пребираи се в испания и не ни досаждай с 800дни
  • 54 Мони,

    4 0 Отговор
    Берлинската стена е паднала в Германия, а не в България! А тук, заради ето такива като теб- псевдоатлантици- соросоиди, освен, че теглим и досега, нищо друго позитивно не се е случило- поне не и за обикновения човек. А тези там ви различни "членства" си ги дръжте като ваш "актив" - вие си ползвате облагите оттам, а не ние. Така, че не ни говори за марксизъм, а за див капитализъм, на който сме очевидци и досега- вече 30 години. И знаете ли, че единствено ти, и всички набедени за политици сте виновни!
  • 55 анонимен

    3 0 Отговор
    Дано Господ ни отърве по-скоро от този!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове